Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

sikainfluenssa rokotteesta (taas)

ruusu87 - 20.09.2009 - 13:26

mistä saisi tietää että mitä riskejä siihen sikainfluenssarokotteeseen liittyy, siis muualta kuin neuvolan terveydenhoitajalta. yritin googlata mutta virallisilla sivustoilla lähinnä puhuttiin sen rokotteen puolesta mutta mitkä ne riskit sitten on joista puhutaan netin keskustelupalstoilla? voiko siitä rokotteesta olla sikiölle jotain vaaraa?


VASTAUKSET:


mamma80 - 20.09.2009 - 16:28

http://www.sikainfluenssa.fi/uutiset/sikainfluenssarokote-yhdistetty-hermostosairauteen/

tämmönen oli tuolla alempana keskustelussa mut ei taida noista sikiöön liittyvistä oikein löytyä mitään kun ei ole kunnolla vielä testattu.


tässä - 20.09.2009 - 16:32

http://www.ktl.fi/portal/suomi/julkaisut/oppaat_ja_kirjat/rokottajan_kasikirja/erityisryhmien_rokottaminen/raskaana_olevien_ja_imettavien_aitien_rokottaminen/

Sikaifluenssarokote on vastaava kuin influessarokote, jota pistetään joka vuosi. Siihen on vaihdettu vain virustyyppi H1N1.


tässä... - 20.09.2009 - 17:15

täsmä tietoa tamiflu nimisestä lääkkeestä jota possunuhaan käytetään:

Raskaus ja imetys

Oseltamiviirin käytöstä raskaana olevilla naisilla ei ole riittävää tietoa. Eläimillä tehdyt tutkimukset eivät osoita suoria eivätkä epäsuoria haitallisia vaikutuksia raskauteen, alkioon, sikiöön tai syntymänjälkeiseen kehitykseen (ks. Prekliiniset tiedot turvallisuudesta). Oseltamiviiria ei pitäisi käyttää raskauden aikana, ellei lääkkeestä mahdollisesti saatavaa hyötyä äidille arvioida suuremmaksi kuin mahdollista haittaa sikiölle.

Rotilla sekä oseltamiviiri että sen aktiivinen metaboliitti erittyvät maitoon, mutta niiden erittymisestä ihmisen äidinmaitoon ei ole tietoa. Oseltamiviiria tulisi käyttää imetyksen aikana ainoastaan, jos lääkkeestä mahdollisesti saatava hyöty äidille arvioidaan suuremmaksi kuin mahdollinen haitta imetettävälle lapselle.


AnnaE - 20.09.2009 - 22:20

Aika nihkeästi on ollut ylipäätään mitään tietoa rokotteeseen liittyen netissä tai muualla mediassa, tai sitten ei vaan ole osunut omalle kohdalle...

Mutta kuten tuossa tässä... -nimimekin Tamiflu-lääkettä koskavassa kirjoituksessa mainitaan, niin lääkettä ei pidä käyttää ellei siitä saatava hyöty ole suurempi, kuin mahdolliset haittavaikutukset. Sama pätee niin rokotukseen kuin kaikkiin mihinkin lääkkeisiin. Itse en koe olevani kykenevä arvioimaan haittojen ja hyötyjen vaikutuksia itseeni tai sikiöön sikainfluenssarokotteen suhteen, joten joudun turvautumaan asiantutijoiden mielipiteisiin. Joku instanssi on nyt sitten päättänyt että raskaana olevien naisten rokottamisesta on enemmän hyötyä, kuin rokottamatta jättämisessä, joten jos olen edelleen raskaana kun rokottaminen tulee ajankohtaiseksi, niin otan kyllä rokotteen. Samalla tavalla joudun luottamaan lääkäreiden arvioihin kaikissa muissakin tilanteissa kun on kyse lääkityksistä tai lääketieteellisistä hoidoista.


anette - 20.09.2009 - 23:57

Ja miten tuo Tamiflu liittyy tuohon rokotteeseen?


mamma80 - 21.09.2009 - 12:41

anette: tamifluta on annettu raskaana oleville jos on ollut sikataudin oireita/tartunta

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|