Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

marrasmamit+uus lista

zera-82 - 19.09.2009 - 22:10

Elikkä lisättynä uus odottaja(Hanski) listaamme, WELCOME!


1.11 Ihahaa, nihema(2.)
2.11 mami-77 (1.) Wagner (2.) Dyli79 (1.)
3.11 zera-82 (3.)
4.11 Aura(2.)
5.11 Mutter2 (3.)
6.11 Susa-Mari (2.)
7.11
8.11 Rintti (1.)
9.11
10.11 mami (2.)
11.11 Judia (3.)
12.11 Pinja (1.)
13.11 Minnie(1.) Maija (2.) Hanski (1.)
14.11 tappitaara (5.) Iines (2.)
15.11 lizz (2.)
16.11 Saana (1.)
17.11 mm (2.)Piu (4.)
18.11 Jenni (1.) Lillemor (1.) aino (1.) Tinttuli (4.)
19.11
20.11 Haf (1.)
21.11 Nora (2.), Jäätelö (1.)
22.11 Onneli (3.)
23.11
24.11 Sosionomi (1.)
25.11 heipskukkuu (2.), Latte (1.) Le (2.)
26.11 Liekki (1.), Emppu (2.), annis (2.), Anu(3.)
27.11 Riikka(1.)
28.11 jennimari86 (2.)
29.11 Kuutti (2)
30.11 mammamarras (1.), Miarah (3) Pihu(3.)

Mä painelen ny sohvalle huiliin kun ipanat valtasivat molemmat makkarit . Kaverin lapset tuli hoitoon...Pienemmät nukkuu toisessa ja koululaiset saivat meen huoneen+sängyn . Hyvät unet kaikille Ja tulkaas kertoon kuulumisia huomennakin taas


VASTAUKSET:


Dyli79 - 20.09.2009 - 08:04

Huomenta kaikille!
Eilen oikein yllätyin kun kävin Itäkeskuksessa, että miten vähän sitä jaksaakaan tällä hetkellä! Jaksoin just sen 1,5h olla shoppailemassa, silloinkin piti välillä istua alas ja huilailla kun mahaa juili. Muutama viikko sitten tuli vielä käytyä pitkillä lenkeillä ja jumpissa, nyt ei tulis enää kysymykseenkään, nopeasti tuo tilanne muuttuu. Mitään ei oikein kyllä tullut ostettua, paitsi miehelle buranaa varastoon ja mulle D-vitamiineja. Kävin lastentarvike kaupassa, ja siellä kyllä löysin renkaan rattaisiin, kun yksi niistä on puhki. Kun tulin kotiin, niin otin tunnin päikkärit

Illalla käytiin avomiehen vanhemmilla syömässä, ihanaa kun ei itse tarttenut tehdä ruokaa Maha tuntuu tulevan todella täyteen nopeammin kun aikasemmin, kauhee ähky oli sitten loppuillan.

Ruokailun jälkeen kun istuskelin sohvalla, tuli yhtäkkiä semmonen kauhee kipu vatsaan, mä luulen et se tais olla ensimmäinen supistukseni! Mietin vain että tuokin kun sattui ihan mukavasti, niin mitä onkaan sitten kunnon supistukset, apuva. Alkaa kyllä pikkuhiljaa tuo synnytys pelottamaan, ja se että miten kivun kestää..

Mies on ollut kiltisti kotona koko viikonlopun, oho!
Jospa siitä saiskin siivousapua tänään

Rv 33+6




zera-82 - 20.09.2009 - 09:49

Ne synnytys supistukset on viä potenssiin 1000 ...kyllä vielä naurattaa . Itsekin olen ottanut nyt tietoisesti rauhallisemmin, kun pääs yx yö täl viikol kyl pelästyttään...Tuli tosi "pahoja" supistuksia verrattuna normaaleihin päiviini ja pelkäsin et tuliko nyt jo lähtö synnäril...onnex ei...mut päättelin et parempi ottaa rauhassa kun sinä päivänä oli tullut ilmeisesti liikaa käveltyy,nosteltuu ja häärättyy...

Mä tein ja eilen viimisen ostoksen vaaville. Päädyin ostaan lindexistä sen kauan puhumani toppapuvun, kunnei kirppareilta löytynyt tarpeeksi pientä neutraali värein. Oli kuitenkin suht halpa...Sellainen luonnon valkoinen pöllö kuvalla. Makuupussi(alapuolelta) malliltaan ja sit siin o viä kätevästi ne turvavyöreiät. ovh oli 24,95e ja sain aiit viä 25% alee eli ei tehny kuin n.17,50e. Päätin et ucco saa käyd sit synnäri aikana hakees kaupasta tyttö/poikapipon .

Hubaa sunday dagenii mammoille


Minnie - 20.09.2009 - 12:41

Ihanaa olla kotona!!!!!!!!!!!!!!
Eli oltiin kyläilemässä Vantaalla koko viikonloppu, kaupoilla juostu ja jalat on huutaneet hoosiannaa

Mulla ei edelleenkään ( kai ) ole ollut supisteluja kun uusi tulokkaamme Hanski sitä kysyi, oon siis välttyny oikeestaan kaikelta "pahalta" vielä! Katotaas sit kumpi meistä saa ekana uuden tulokkaan rinnalle

Oon näköjään jo aika sekaisin tämän pääni kanssa niinkun alemmas ketjussa huomattiin, kirjottelen ihan mitä sattuu ja viikotkin on jo hukassa
Mutta tämmönen mä oon kotonakin nykyään, saatan puhua miehelle samat asiat useempaan kertaan päivän aikana ja muutenkin unohdella yhtä ja toista
Ihana, niin ihana raskaus ja sen tuomat muutokset! <3


Miarah - 20.09.2009 - 13:10

Huomenta vaan! Ja tervetuloa Hanski

Suppareita täälläkin harvakseltaan mut aina välillä enempi.

Puuttuis vielä niinku parit imetysliivit ja rintapumppu...tosin jälkimmäisen nyt ehtii hakemaan myöhemminkin.

Eilen illalla oli tosi paha olo ja maha oli ku kivi...ajattelin et vatsatauti yllätti mut onneks ei...no..sit nukuttiin kahteentoista tänä aamuna!!! Hahaha! mietinki et miten tää voi olla mahdollista??? Omituista mut en valita Aamiainen klo 12:45 kyllä nauratti kun yleensä mennään jo lounaassa tähän aikaan.

Sängyssä pötköteltiin miehen kanssa ja juteltiin vauvasta ja ensi kesästä ja kaikesta...on se niin ihanaa kun tulee vauva taloon ja saa katsella miten pikkumies kehittyy ja kasvaa...ei vaan meinaa aina jaksaa oottaa


mutter2 - 20.09.2009 - 13:18

Heipparallaa!

Minä olen pessyt viikonlopun aikana kaikkea vauva-tekstiiliä ja kohta aloitan silitysurakan. Silittäminen ei ole mitään mun lempparipuuhaa, mutta kun muutkin lapset saaneet vauvana silitetyt bodyt päällensä ainakin muutaman kuukauden ajan, niin täytyyhän mun se tehdä tälle uudellekin tulokkaalle.

Paljon on vielä puuhaa ja muutama hankittavakin vielä, mutta suurin osa on siis jo kondiksessa. Toivottavasti vauveli nyt malttaa olla masussa vielä ainakin kuukauden verran...

Zera: mäkin oon kattellu sitä talvipukua sieltä Lindexistä. Oikein soma on. Vaikka meille on jo ultrassa poikaa veikattu, niin neutraali puku täälläkin silti hakusessa. Vitsi meillä olis tyttöjen vaatetta vaikka millä mitalla. Tarvinee sitten myydä ne kirppiksellä, jos tosiaan poitsu meille tulee.

Mulla vaan turvotusta edelleen. Käväisin vyöhyketerapiassakin jos vaikka lähtis nesteet kiertämään, mutta enpä nyt huomannu eroa. Meen kuiteski vielä ens viikolla uudelleen. Mullakin supistelee päivittäin, mutta ei ole sillä tavalla kivuliaita. Aika kovia jo kuitenkin.

Vähän pisti mietityttää, kun tässä eräs aamu innostuin miehen kanssa piiitkästä aikaa vähän seksipuuhiin, niin sen jälkeen on tullu nyt muutamana päivänä ihan vähän sellaista haalean punaista valkovuotoa. Viimeksi vaan kun synnytys alkoi, niin mulla oli kans samanlaista vuotoa muutaman päivän ajan. No, tuskin nyt on sama asia. Taisi vain olla paikat jo muurautunu umpeen, kun on tullu vähän pihtailtua tuolla kammarin puolella!!!

Noh, takaisin arkisiin asioihin. Silitys-savotta odottaa!

Kivaa sunnuntaita.

mutter2 ja pikku3 33+3


Jäätelö - 20.09.2009 - 14:30

Heipsan vaan!

Kiva, et saatiin taas uus nimi pitkästä aikaa marrasmöhöihin! Tervetuloa Hanski!

Tänne ei kuulu mitään uutta. Mulla on ens viikol neuvola, edellisestä onkin ikuisuus, se neljä viikkoa! Te, jotka ootatte kakkosia tai kolmansia, niin tiheentyykö noi neuvolavierailut nyt sit tässä lopussa? Jotenkin ois kivempi jos noita käyntejä ois useemmin.

Minä olin eilen reipas tyttö ja kävin vielä järvessä uimassa! Pirun kylmää vettä oli!!! Mut jälkeenpäin oli tosi virkee olo!

Täälläkin on alotettu pikkuhiljaa tuo vaavinvaatteiden pesu-urakka. Kun eihän sitä tiedä että koska se lähtö tulee ni ois sit jotain ees jo tehtynä.

Mua ei oo viel paljo ees supistellu. Joskus jos kävelen kovaa, ni sillo, mut muuten on viel hiljasta... Kaipa se on hyvä niin...

Pirteää sunnuntaita muillekin!

T. Jäätelö 31+1


Minnie - 20.09.2009 - 15:10

Jäätelö : Mä odotan ekaa ja kyllä tääl on nyt jo 2 viikon välein neuvola ( nyt rv 33 ) ja sit myöhemmin viikon välein. Onpa kumma et sulla on kk väliä!?!
Hö, luulis tuon asian olevan samanlainen jokaisella paikkakunnasta riippumatta!


Onneli - 20.09.2009 - 16:37

Tervetuloa mukaan Hanski myös minunkin puolestani!

Mullakin on ollu tää päivä vauvan vaatteiden pesupäivä. Ja vauvan sänkyyn olen laitellu petivaatteita. Kotiinkin ollaan laitettu pientä koukkua, kynnyslistaa yms. sinne tänne. Ne kun on sellasia asioita, jotka tahtoo jäädä jatkuvasti tekemättä. Vaunut pitäs rasvata ja ratasosa vaihtaa jälleen kovaan koppaan. Ja vaikka mitä. Pitäs ja pitäs.

Tänäänkin piti lähteä käymään asioilla, mutta tuntuu, etten jaksa enää yhtään mitään. En arkena, enkä viikonloppuna. Suunnittelin ostavani jo osan joululahjoista ennen vauvan syntymää, kun mulla la on 22.11., niin eipä siinä enää kauheasti ostoksille sen jälkeen lähdetä, kun vauva on niin pieni ja ihmisiä on silloin liikkeellä ihan hirveesti, mutta tuntuu, etten enää jaksaisi kierrellä missään kaupoissakaan. Täytyy varmaan tilata lahjat netin kautta tai jotain, jos ei kaupoille pysty.

Kirjottelin tonne "yleisellekin" puolelle, kun kyselin noista sappihapoista. Mulla kun on ne hiukan koholla. Edellisessä raskaudessa oli samaa oiretta. Tylsää! Nyt mulla on perjantai-iltapäivästä asti vihlonut oikealta alavatsasta, kun seisoo tai kävelee. Ja töissä joudun jatkuvasti olemaan seisaallani ja kävelemään. Muutenkin väsyttää hirmuisesti, vaikka hb on vihdoinkin noussut 115! Tuntuu, että mun työssäjaksamiseni alkaa olla aika lopuillaan jo. Työpäivän jälkeen olen ihan loppu!!! Perjantainakin itku pääsi, kun vihdoin pääsin kotiin. Mut en tiedä, miten sellasesta puhuis neuvolassakaan. Tuntuis, et pitäs jäädä jo pois kropan puolesta, mutta mulla on sellanen suomalainen jääräpää, etten kehtaa ruveta rutisemaan, vaikka aihetta ehkä oliskin. Miten sellasesta puhuu neuvolassa!?

Lauantain vastaisena yönä nukuinkin sitten lähes 12 h ja vielä 1,5 h:n päikkärit lapsen kanssa. Siis aivan järkyttävää. Ja seuraavana yönä unet maistui taas. Miten voi joku olla näin väsynyt!

No, niin tulipas rutistua. Mutta onko teistä joku ihan oikeasti pyytänyt sairaslomaa jaksamisen takia? Mitä olette sanoneet? Jotenkin mulla on vaan sellanen olo, et lääkäri sen määrää. Että väsymyksen pitäs näkyä jossain testissä tai jotain...

Jäätelö: meillä ainakin neuvolakäynnit tiheentyy 30 rv:sta eteenpäin. Ensin on kahden viikon välein ja sitten jossain vaiheessa viikon välein.

Onneli rv 31


lizz - 20.09.2009 - 16:53

Jäätelö, mä odotan toista ja mulla oli neuvola nyt maanantaina (rv 32) ja seuraava neuvola 1.10. eli tuossa on väliä se kolme viikkoa.
Normaalisti olisi pitänyt saada aika 2 viikon päähän, mutkun meille haluttiin antaa samaan syssyyn ajat, ku pojalla on silloin 1,5v lääkärineuvola. Hoituvat molemmat sitten samalla kertaa ja kieltämättä silleenhän se yksinkertaista onkin.
Silloin on jo rv 35 ja jostain oon lukenu et rv 36 jälkeen pitäis olla neuvolakäyntejä jopa viikon välein??

Nyt on tullu jotenkin niin hirmu vähän käytyä neuvolassa, verrattuna esikoiseen! Olikohan tuo edellinen vasta 5. tai 6.kerta koko aikana...! Ja mulla on siis ollu noi neuvolat kk:n välein tai jos lunttaan kortista:
rv 8+5
rv 10+4(ultra)1.lääkärineuvola
rv 17+1
rv 23+1
rv 27+4(ultra)2.lääkärineuvola (ja viimeinen!)
rv 31+1
Ja seuraava siis rv 35..onko noi teidän mielestä harvoin? Näytin korttiani yhdelle kaverille ja se suorastaan kauhisteli, kun oli itse käynyt huomattavasti useammin...no, täällä säästetään ;

Toisaalta mitäpä tuota suotta jos on kaikki kunnossa, mulla ei ole ollut muuta moitittavaa kuin tuo aina niin alhainen Hb...


Minnie - 20.09.2009 - 17:34

Hmm...luntataas miten mulla on menny :

- 7+2 ( uä )
- 7+3
- 11+2 ( uä )
- 13+3
- 17+3
- 22+2
- 26+4 ( neuvolalääkäri )
- 29+4
- 31+3
- Seuraava 34+ 4

Niin ja sit oli se omakustanteinen rakenne uä sillon rv 20.
Mut anyway näyttäs noita kertoja olevan enemmän ainakin kun lizzillä, hassu juttu kyllä kun asutaan kuitenkin suht "lähellä" toisiamme!

Mutta nyt sit sohvalle nauttiin loppuillasta sillä huomenna koittas taas duunipäivä ( 1/8 hih!!! )


Dyli79 - 20.09.2009 - 18:13

Tässä miun käynnit.
- 9+3 (laskettua aikaa korjattiin joten oik. 11+3)
- 15+3 (neuvolalääkäri)
- 20+0
- 23+4
- 28+3 (neuvolalääkäri)
- 31+2
- 33+2
Näiden lisäksi olen käynyt kummassakin ultrassa, + aivan ekassa ultrassa kävin työlääkärillä (sen maksoin itse).

Seuraava käynti 1.10 neuvolalääkäri, ja sen jälkeen onkin joka viikko neuvolaa.

Tänään on siivottu miehen kanssa. Tehtiin myös itse pizzaa, nam Ruokailun jälkeen oli pakko ottaa päiväunet, siivoaminen jäi kyl vielä kesken. Pyykkiä on pesty pari koneellista.

Voipi olla että nuo joululahja ostokset joutuu tekemään netin välityksellä, voipi olla ettei tässä enää loppu aikoina paljon kaupoissa jaksa ravata..

ONNELI> ehdottomasti voit kertoa neuvolassa väsymyksestäsi. Kirjoittavat kyllä saikkua, varsinkin kun sulla on vielä seisomatyö. Itse meinasin toissa kerralla pillahtaa itkuun, kun kysyivät työssä jaksamisesta, hieman stressiä pukkasi silloin töissä..

Nyt mulla onneks enää 4pv duunia



mutter2 - 20.09.2009 - 18:38

Mun neuvolat menny näin:
8+3
14+0 lääkäri
18+0
22+0
25+4
29+4
31+6
33+0 lääkäri
ja lisäksi itse maksettu varhaisultra rv 7+4 sekä kunnan maksamat np-ultra 11+3 ja rakenneuä 18+6 ja vielä ylimääräinen uä rv 26 riskiraskauksien takia.

Nyt seuraavaksi mulla neuvola rv 35 ja sitten en tiedäkään jatkuuko viikon vai kahden välein. Jos tulee jotain erityistä, niin pääsee sinne useamminkin. Mulla oli toi lääkäri viime viikolla, kun on ollu noita suppareita ja lapset syntyneet aikaisilla viikoilla. Tapauskohtaisesti kai ottavat sinne tarkastukseen...

Onneli: juttele ihmeessä neuvolassa väsymyksestäsi. Itselläni ihan oikea burn out juuri takana ja jouduin siitä pitkälle sairaslomalle ja masennuin totaalisesti. Sitten raskauduin ja elämään tuli vähän uusia tuulia, mutta henkisesti olen ollut välillä tosi loppu raskauden aikana. Mutta töihin ei ole tarvinnut palata.

Sulla on ihan hyvä syy nyt pyytää sairaslomaa, kun loppuraskaudesta masennuskin on yleistä. Keräät voimia sairaslomalla tulevaa varten ja pitäähän sun huolehtia kropastasikin. Töissä eivät varmaan ihmettele yhtään, että jäät pois, eikä sun tarvii kertoa kenellekään että olet loppu työstä. Tässä vaiheessa raskautta monen naisen fyysinenkin kunto voi jo tarvita sen sairasloman. Rohkeasti vain juttelemaan neuvolaan.


Hanski - 20.09.2009 - 21:27

Kiitos kaikille tervetulotoivotuksista!
Minnielle: joo mää ihan sekoilin eilen noissa nimissä....OOn ihan pehmentynyt aivoista, raudanpuutetta ja hormoonit...! Mä kans unohtelen asioita enkä meinaa tajuta ihan yksinkertaisiakaan juttuja välillä. Avomies joutuu joskus selittämään monta kertaa ja ehkä viel vääntää rautalangasta..Meillä on siis Minnien ja Maijan kanssa sama laskettu aika...jännää kuin sit käykään
Voikaa hyvin!


Miarah - 21.09.2009 - 09:08

Eilinen meni sit kuitenki ihan päin prinkkalaa...teini kaatu rullaluistimilla ja istuttiin Lastenklinikalla 5,5h.
Vasen ranne murtu 2 kohdasta ja sai kipsin käteensä raukka...no nyt on sit muka menossa kouluun vaikka särkee kättä...sanoin että menkööt mutta että tulee kotiin jos ei jaksa olla.

Mä kanssa muiden innostamana kattelin miten oon käyny neuvolassa ja lekurissa..

rv 9+1
rv 10+6 verenvuotoa ja polikäynti missä ultrattiin
rv 14+3 1. Lekuri
rv 17+4 Sokerirasitus
rv 19+0
rv 21+1
rv 23+2
rv 25+2
rv 28+1 2. Lekuri
rv 30+1 (huomenna 22.9)
rv 31+2 (29.9 seuraava aika Diabeteshoitajalle ja ultra)

Eli mulla noita kerkeää tulemaan...ja niille jotka ei tiedä niin mulla siis on tuo raskausajan diabetes ja käyntejä senkin takia useammin. Mut kuulemma meilläkin alkaa viikosta 30 2 viikon välein käynnit ja sitten viikosta 36 viikon välein. Eli ilmeisesti riippuu paikkakunnasta.

Tuo huominen neuvola on jännä..miten on paino pysynyt kurissa ja hempat.Viimeeksi kun punnattiin oli painoa tullut yht. 8.8kg eli ei paljoakaan onneksi! Oon syöny 100mg Retaferia nyt omasta aloitteesta viikon..otan iltasin eikä mitään hirveitä kramppeja tai ongelmia ole vielä ollut.

Tuntuu et sf-mitta on varmaan kasvanu metrillä..haha...viimeeksi mitta oli 25cm mutta mitattu siis viikolla 25+2! Nyt taidetaan olla lähempänä 30. Saas nähä sit

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|