Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Liikkeet??

Joanna - 18.09.2009 - 12:25

Tämö kuulostaa jo niin hullun oudolta mutta kysynpä kuitenkin... Eilen illalla kun istuskelin sohvalla ja katselin telkkaria niin tunsin jotain liikettä masussa. Se ei ollut mitään murinaa tai möyrinää suolistossa vaan jotain ihan muuta. Yhden lapsen äitinä olen kokenut vauvan liikkeet ja tuli mieleen et voiko ikimaailmassa olla mahdollista tuntea liikkeet jo nyt??? Rv8 menossa. Ekassa raskaudessa tunsin liikkeet vkolla17.
Sitäkin sit funtsin illalla et oisko mahdollista et raskaus olis pitemmällä kun luulenkaan. Mut menkat tuli ihan normaalina viimeks ku ne tuli.
En tietä... Onko kellään tämmösiä näin varhaisia kokemuksia?


VASTAUKSET:


Miarah - 18.09.2009 - 12:27

öööö...raskausviikolla 8 alkio on ehkä parin sentin pituinen...eikä kunnon jalkoja tai käsiä ole kehittynyt...saati että liikkuuko tuon ikäinen alkio vielä pahemmin...koko kohtu on tuossa vaiheessa luumu-appelsiini kokoluokkaa...

Ellei raskaus ole pidemmällä..uskoisin että tuntemukset olivat jotain muuta...mutta hei! tunnet ne kuitenkin ennemmin tai myöhemmin oli missä vaiheessa tahansa!


Joanna - 18.09.2009 - 12:53

No sepäs se!!! Sinttihän on vasta ihan pikkunen et suuremmin ei varmasti vielä pienessä kohdussa heilu. Täysin järjettömältähän se tuntu mut pakko oli kysästä ja saada sanottua se ulos ku jäi niin vaivaamaan
Neuvola 2 vkon päästä ja kuukauden päästä vkon12 ultra. Jos sinne asti malttais et näkee ensinnäkin sen että kuinka pitkällä tässä ollaankaan.
Aurinkoista vkonloppua


taas näitä... - 18.09.2009 - 13:32

Ehheheh vai että 8 viikkosen liikkeet Pierukin on isompi noilla viikoilla... Mitäs ite ap. luulet kumpaa liikettä tunsit??


** - 18.09.2009 - 13:50

Edelliselle: Ehkäpä tässä oli tarkoitus pähkäillä ennemminkin tuota raskauden kestoa.Jospa raskaus onkin alkanut aiemmin ja olet jo pidemmällä.


AnnaE - 18.09.2009 - 15:56

Pitäisiköhän sinun kuitenkin kertoa terveydenhoitajalle epäilyksestäsi että saatoit tuntea liikkeet, jos vaikka pääsisit jo aikaisemmin ultraan. Sillä jos raskaus onkin kuukautta pidemmällä kuin on oletettu, niin todennäköisesti niskapoimumittausta ei voida enää luotettavsti tehdä. Tietysti jos ei mittaustuloksella ole sinulle mitään väliäkään, niin sittenhän ultrassa selviää vaan raskauden todellinen kesto ja että onko kaikki muuten kunnossa.

Toisaalta, aika varhaisia liikkeitä ne kyllä olisi vaikka olisit kuukaudenkin pidemmällä raskaudessasi, käsittääkseni vain aniharvat tuntevat liikkeitä vielä edes 12viikon paikkeilla, ehkä on kuitenkin todennäköisempää että kyseessä oli joku muu tuntemus kuin alkion liikkeet... Mutta mistä näistä koskaan tietää.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|