Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Alkoholinkäyttö

miehen - 18.09.2009 - 08:54

Kuinka paljon teidän muiden miehet käyttää alkoholia näin odotusaikana, onko vähentyny/ pysynyt samassa tai jopa enentynyt?
Enpäs kirjotakaan muuta etten suotta johdattele vastauksia mihinkään suuntaa..


VASTAUKSET:


peppi - 18.09.2009 - 09:16

samassa on pysynyt. eli tosi harvoin ottaa, ehkäpä noin pari kertaa vuodessa.


Lilli - 18.09.2009 - 09:16

Vähentynyt ehdottomasti.


mammy - 18.09.2009 - 09:43

Ihan samassa pysynyt. Mutta ei ole aikaisemminkaan juonut itteensä humalaan vaan sellasta muutamaa kaljaa viikonloppu iltoina.
Mutta oli kyllä puhetta, että kun viikkoja alkaa oleen enemmän ja mahd synnytys olisi lähestymässä niin pitäs olla ottamatta niitä muutamiakaan.


Helmiina - 18.09.2009 - 10:04

No jonkunhan se on tänne jotain negatiivistakin laitettava. Haluaisin kyllä kirjoittaa, että ihana mieheni on vastuullisena tulevana isänä vähentänyt itse juomistaan, lähes lopettanut sen, mutta empäs voikaan.

Eli koko kevään ja kesän mieheni joi kuten ennenkin ja kesälomilla vielä reilummin. Aikani katselin sitä ja sitten alkoi nalkutus, itku ja huuto. Nyt juominen normalisoitunut, eli viikolla ykköstä ja silloin tällöin saunakolmonen tai viinilasi. Viikonloppuisin parit kaljat, viinilasit ja ehkä viski, muttei humalaan asti.

Haluaisin, että mieheni itse vähentäisi juomisen minimiin yhteistä hanketta tukeakseen, mutta ei. Olisi niin hieno kirjoittaa, että kyllä minun mieheni vaan. Että hieman tässä epäillen odotan sitä aikaa kun lapsi on talossa, että onko se sitten yhtä kaljasta tappelua...


raittiina - 18.09.2009 - 10:06

Melkein loppunut kokonaan mieheltä ottaminen raskauden aikana, vaikka olenkin sanonut että voit kyllä ottaa, kunhan ei ihan loppuajasta raskauttani (että on valmiina lähtöön laitokselle).


Miarah - 18.09.2009 - 10:22

No jos mahdollista niin vähentynyt...ei ota muutenkaan kun pari kertaa vuodessa ja/tai yhden siiderin saunan jälkeen mut seki harvoin...mielummin juo mehua


masc - 18.09.2009 - 10:28

mieheni oli juomatottumuksiltaan aikaisemmin perus nuori mies, eli ei aina ottanut niin kovin kohtuudella saati harvoin. alkuraskauteni aikana ei muuttunu juomatavat ollenkaan, kesää mentiin aika pitkälle samalla tavalla, kunnes alkoi masu pikku hiljaa kasvaa. ehkäpä asia sitten paremmin konkretisoitui hänelle. nyt nimittäin lähtee yhdelle tai kahdelle kaljalle suunnilleen kerran kuussa ja on sanonut, että kun laskettu aika edelleen lähestyy, jättää sitten menemättä niillekään. kyllä alussa tirauttelin usein muutaman kyyneleen tai kiukuttelin, kun olisin halunnut mieluummin hänen jäävän kotiin kanssani. nyt menossa rv 25


s86 - 18.09.2009 - 10:53

ennen ottanut aika reippaastikkin niin kyllä on juominen vähentynyt todella paljon!Muutaman ottaa viikonloppusin, mutta baarissa ei ole käynyt aikoihin. Ja nyt lopulla niin, että on ajokunnossa jos lähtö tulee Enkä ole kieltänyt tms..miehen omasta alotteesta älynnyt vähentää


ei nyt - 18.09.2009 - 12:07

Meillä mies juo olutta harva se ilta yhden, joskus kaksikin. Viikonloppuna samoin. Ennen raskautta käytiin vielä aika paljon baareissa, ja silloin molemmilla tuli juotua humalaan asti aika useinkin. Nyt mieskään ei enää mihinkään lähde, vaan viikonloppunakin jättää siihen pariin kaljaan/viinilasiin. LA lähestyy, ja nyt on luvannut pystellä ajokunnossa ts. ottaa korkeintaan sen yhden/kaksi saman illan aikana, jolloin voi vielä ajaa autoa.
Helmiinan kirjoitusta mietin, että minusta tuo ei ole oikeastaan kovin paha... siis että minusta miehesi ei juo mitenkään kovin paljon. Jos ei kerran humalaan asti juo.. meillä mies aina tykännyt kaljasta maun takia, ja vaikka sitä usein juokin, koskaan en ole siitä hänelle valittanut. ehkä olen sitten itse erilainen..


Tyttö - 18.09.2009 - 12:30

Meillä kumpikin joi ennen mun raskauttakin tosi vähän alkoholia ja nyt kun raskaana ollaan, niin ei mies ole ottanut vielä kertaakaan alkomahoolia. En toki kieltäisi, vaikka ottaisikin, kuhan kohtuudella juo

Itse en alkoholiin enää oikein halua koskea, kun lähipiirissä on alkoholisti. En kuitenkaan siis ole mikään absolutismin kannattaja.


anette - 18.09.2009 - 13:12

Me ollaan vähäisesti ennen raskauttakin juotu, että en tiiä voiko sanoa että siitäkään vähästä on vähentänyt... On se varmaan 2 olutta näiden 7 viikon aikana juonut. Mun puolesta saisi joka perjantai ottaa sen oluen, ei haittaa kunhan ei enempää.


Ohhoh - 18.09.2009 - 13:57

Onpas täällä vähäjuomaista porukkaa? Koska eihän tuo Helmiinankaan miehen tahti ihan mahdoton ole, jos ei kerran edes humalaan asti päädy juuri koskaan.

Meillä miehen juominen on pysynyt ihan ennallaan, eli ottaa ihan kunnolla jos on "hyvä syy" - työ- tai harrastusporukan saunailtoja tms. Ja kesällä mökillä ihan kyllä muutenkin vaan Eikä ole mieleenkään tullut toppuutella tai estellä miestä, päin vastoin olen yrittäny normaalia enemmän jopa houkutella sitä baanalle kun nyt vielä pääsee ja ennättää. Sitten kun on vauva talossa niin varmasti joutuu jonkun verran karsimaan menojaan, ja tiedän jo kyllä nyt, että se ei tule olemaan mikään ongelma miehelleni. Luulen kyllä, että silloinkin minä yritän sen passittaa välillä tuulettumaan ettei suotta tulla mökkihöperöiksi molemmat! Mä en yhtään ymmärrä sellaista ajattelutapaa, että "jos en minäkään niin et sitten sinäkään". Herra jumala, pitäähän sitä kumppaninkin kaverisuhteita ja rentoutumista ajatella! Ei minä ja vauva varmaan kovasti kärsitä jos joku lauantai-ilta kömmitään kymmeneltä nukkumaan ja mies lähtee kavereidensa kanssa pitämään hauskaa

Ja tarkennuksena, että yleensä meillä mies juo huppeliin asti ehkä noin kerran-kaksi kuussa, välillä taas on pidempikin jakso ilman mitään iltamenoja.


tiina - 18.09.2009 - 14:05

täydellisiä miehiä teillä muilla vaan ei minulla. juominen on viime aikoina lisääntynyt, tuntuu että toinen on jotenkin kauhuissaan tästä vauvan tulosta ja vapauden menetyksestä. hirveät riidat siitä sitten aiheutuukin. enkä tarvitsisi absolutistimiestä, mutta ukon joka ottaa vähän harvemmin. kerran viikossa nykyään lähtee baariin ja vetää nakit silmille. kyllä toivoisin että hänelläkin on joskus hauskaa ja kaverit ja rentoutumista, mutta on inhottavaa aina jäädä kakkoseksi viinalle.
musta sopiva väli olisi vaikka kerran-kaksi kuussa. mutta ei.paljon on riidelty ja asiasta puhuttu.aina lupaa muuttaa tapansa vaan ei. tämä on sellainen mörkö suhteessamme, että on jo ero lähellä.


Ohhoh - 18.09.2009 - 14:21

Tiinalle: jospa miehesi harventaa tahtia sitten kun vauva tulee? Odotus on iso asia miehillekin, ehkä hän nyt yrittää vielä kovasti vaan sopeutua uuteen tilanteeseen. Se kerran-kaksi kuussa minustakin on ihan ok vauhti, ennätetään kyllä nyhjätä kahdestaan kotona muutenkin Tsemppiä teille, jospa ei ero kuitenkaan koita.


Chala - 18.09.2009 - 14:41

Ikävän harva mies vaan oikeasti vähentää sitä tahtia vauvan tulon jälkeen, ehkä hetkellisesti, mutta pian se on sitä samaa taas..

Suomalaiset on alkoholistikansaa, sen takia täällä suhtaudutaan paljon vapaammin ryyppäämiseen kuin monissa muissa maissa. Ongelmakäytön raja kulkee siinä kun viina on ongelma joko ihmiselle itselleen tai hänen läheisilleen. Joillekin viina ei vaan sovi, ei osata juoda kohtuudella ja joka kerta vedetään perseet. Oli se sitten kerran viikossa tai kerran kuussa, on se silti ongelma ja tottakai toivoisi aikuiselta ihmiseltä omaa järkeä asiaan, ei sitä vaan joka mieheltä löydy.

Oma äijä on teininä mennyt ihan tarpeeksi, ei enää aikuisiällä ole tarvinnut rällätä. Esikon odotus ei muuttanut juomatottumuksia kuin korkeintaan vielä harvempaan sen yhden-kaksikin kaljaa, nyt ihan sama juttu.

Ikävän paljon tulee eroja viinan takia Suomessa. Varsinkin lapsiperheissä se on vielä ikävämpää kun on viattomia pikkuisia seassa.. Mutta ei se ihminen toisten takia muutu, itsestä pitää lähteä. Ei voi kuin toivottaa onnea niille joita tämä koskee, ei todellakaan ole helppoa odottaa JOS vaikka mies ymmärtäisi miten paljon se juominen muihin vaikuttaa..

Sori vuodatus, kolahtaa vaan kun oma isä vaan oli alkoholisti ja vanhemmat erosivat vuosien tappelujen jälkeen kun olin lapsi. Se on vaan se lapsen osa kaikkein paskasin noissa tapauksissa..


Ohhoh - 18.09.2009 - 15:16

Tottahan se on, että alkoholisteja Suomesta löytyy ihan liiankin kanssa. Ja valitettavan monissa tapauksissa vaimo ja lapset joutuvat kärsimään seuraukset enkä tietenkään sitä kenellekään toivo.

Mutta (ilman riidankylvämisen halua) haluan kuitenkin vielä mainita, että osalla raskaana olevista tuntuu olevan käsittämättömän tiukka linja miehensä tekemisiin ja menemisiin. Raskaus on molempien yhteinen asia, mutta en aina ymmärrä miten se on siltä odottajalta pois, jos mies JOSKUS käy jossain ja juo (enkä nyt viittaa tiinan tapaukseen; heillä ehkä alkoholi on jo pienoinen ongelma tosiaan).

Liiallinen kontroillin halu on itselleni täysin vieran tunne. Silloin on ehkä itsensä (ehkä myös parisuhteen?) kanssa epävarma olo, jos odottaa mieheltä yhdeksän kuukauden "yhteisodotusta". Ei se elämä raskausaikana kuitenkaan niin kovasti muutu, me ainakin ollaan yritetty jatkaa normaalia elämää (tietenkin vauvasta höpöttäen ja haaveillen )

Vai olenko minä nyt jotenkin normaalia löysempi kantani kanssa? Ehkä ongelma onkin minulla, kun sallin alkoholin käytön lähipiirissäni näinkin rennosti? Tai ehkä se on iän tuomaa elämänkokemusta ja tasaista parisuhdearkea. Mene ja tiedä. Se mikä on minulle normaalia, lienee jollekin toiselle jo kauhistus.


Dyli79 - 19.09.2009 - 07:26

Me ollaan juhlisteltu ennen raskautta yhdessä paljonkin. Kyllä alkuraskaudesta mies jatkoi juomistaan samaan tahtiin. Jossain vaiheessa sanoin sitten miehelle että, jos nyt kuitenkin yrittäisit hieman tarkkailla juomistas. Se on muutenkin saikulla, ja kävi välillä viikolla ottamassa, sehän mua kyllä häiritsi jos joudun keskellä viikkoa sitä kotiin odottelemaan, kun pitäis sitten itse vielä lähteä töihin huonosti nukutun yön jälkeen.. Sillä muutenkin tapanan ottaa tasaisin väliajoin tosi perseet, ja sillon mulla menee hermot. Minä en aikusta miestä enää loppuvaiheessa ala kantelemaan enkä auttaamaan.. Hänellä on jalkaproteesi, ja jostain syystä hän ei ole oppinut omia rajojaan ton juomisen suhteen, sen takia on aina pelko pepussa, että missä kunnossa sitä kotiin tullaan.

Kesälomani ajan hän mielestäni sitten otti vähän rauhallisemmin, ja vähemmän kyllä käy baareissa kun aikasemmin. Ja kyllä sen huomaan että rahaakin säästyy kummallakin

Aika vähän munkin mielestäni suurin osa teidän miehistänne juo. Mun mies kuitenkin mua 4v nuorempi, ja minä olen jo enemmän kerennyt rientää (30v), mulla se halu menemiseen on muutenkin ehkä vähentynyt.

En ole halunnut mieheltäni menemistä ja juhlimista kieltää, pyydän kuitenkin että hän ottaa kohtuudella. Viimeisen kk olen häntä pyytänyt olemaan juomatta, mielestäni hän voi sen verran tipatonta viettää ihan sympatia mielessä, ja tekee hyvää hänellekin Ja jatkuuhan se juomattomuus hyvin pitkälle vielä vauvankin synnyttyä. Muuten mieheni on maailman ihanin, enkä vaihtaisi pois, kaikilla meillä on huonot puolemme.

Rv 33+5

Meillä - 19.09.2009 - 14:17

mies on vähentänyt juomistaan siitäkin vähästä, mitä on aikaisemmin juonut. Joskus saattaa ottaa saunakaljan tai kesällä kun grillattiin, niin silloin kaljan, mutta ei enempää. Ihan mukavaa, kun en itekään kerran saa. Yhteinen projektihan tämä kuitenkin on.


Helmiina - 19.09.2009 - 17:56

Juuri tuota pelkään, josta Chala mainitsi. Että kovasti puhutaan, että kyllähän sitten ollaan selvin päin kun vauva tulee, mutta pian lipsutaan vanhaan. Mä en halua, että oma lapseni kasvaessaan oppii siihen, että joka jumalan perjantai ja lauantai juodaan 2-6 kaljaa ja viiniä päälle. Pöhnän saa jo siitä. Ja ne terveysvaikutukset!

Enkä halua, että mieheni ei ikinä viikonloppuisin olisi ajokunnossa JOS jotain sattuisi. Meillä tosiaan kyseessä ei ole miehen baareissa juoksu ja perseet vaan tissuttelu. Kuinkakohan moni tissuttelija on huomaamattaan livennyt alkoholismin puolelle?

Mun mielestä alkoholi on miehelleni jonkinasteinen ongelma, koska hän suuttuu kun mainitsen määrien häiritsevän minua. Jos sen 2 lasia viiniä plus saunakaljan arki-iltana voisi jättää ihan ilman itkuja pois, ei minusta ongelmaa olisi. Näin ei kuitenkaan meillä, vaan miehen juominen vähentynyt ihan vain mun nalkutuksella.


Chala - 19.09.2009 - 19:59

Helmiina: Toi tissuttelu-alkoholismihan on suomalaisten keski-ikäistyvien työssäkäyvien ihmisten iso ongelma nykyään. Voin sanoa että mun oma äiti ja hänen miehensä on just tollasia. Äiti sentään pystyy olemaan juomattakin, välillä tipatonta tammikuuta tai laihistelua tai muuten vaan taukoa, mutta aina se on paluu vanhaan.. Äidin mies on ihan toivoton. Harvoin juo itseään humalaan, mutta joka ikinen päivä on pakko juoda jotain. Ja tää ihminen ei oikeesti pysty olemaan yhtäkään päivää juomatta, monta kertaa nyt nähty Eikä kumpikaan tajua että niillä on iso ongelma..

Helppoa sinänsä että ovat itsenäisiä ihmisiä joilla ei ole lapsia ympärillä kärsimässä, mutta kyllä se vähän ketuttaa kun ollaan käymässä ja aina on viinilasi pöydällä vähintään jommalla kummalla. Tiedän että tilanne on edessä kun sitäkin joutuu lapsille selittämään.

Mä niin toivon että teillä mies tajuaisi että tottakai se alkoholi on ongelma jos hän suuttuu kun asiasta mainitset. Jotkut lapsen tulo herättää, toisia ei. Pidän sormet ristissä että sun mies olisi sen verran viisaampi että haluaisi tarjota lapselleen raittiin kodin. Se on surullista miten harva ymmärtää että alkoholiongelma voi yhtälailla olla tissuttelijalla kuin humalan hakuisella juojalla. Jos ei ilman voi olla..


nica - 22.09.2009 - 18:35

voi kun se olisikin vain 2-6 kaljaa illassa,mutta entä kun kattelee miestä joka tulee kotiin 24 kaljan jälkeen joka viikonloppu? syö jääkaapin tyhjäksi,eikä edes tajua että joku puhuu sille..olisin ihan tyytyväinen jos minulla olisi vain tissutteleva mies!muutin pari päivää sitten pois kotoa väliaikaisesti

rv 21

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|