Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Sikainfluenssarokotteesta!

Nuppu - 17.09.2009 - 23:50

Nyt jokainen lukemaan vaikka teksti on suht pitkä! Pistää todellakin miettimään ottaako rokotteen vastaan vai ei.. hui!

http://keskustelu.suomi24.fi/node/8477923


VASTAUKSET:


KaNitaco+bobo - 17.09.2009 - 23:56

Kävin lukemassa parkin puolelta ja tämä vaan vahvisti sitä että en rokotetta halua!

Itkettää vaan niiden pienten lasten kohtalo joille rokote väkisin pistetään vaikka vanhemmat ei sitä haluaisi. Mihin tämä maailma on kaan menossa....


Nuppu - 18.09.2009 - 00:10

Niin kuin jo parkin puolella kirjoitin, minua ei rokoteta, ei miestäni, eikä lastammekaan. Kamalaa luettavaa!


Zelda - 18.09.2009 - 08:22

No jo on. Kyllä nyt lietsotaan hysteriaa puoleen jos toiseen... En usko, että sikainfluenssa olisi niin vaarallinen, kuin synkimmissä ennusteissa sanotaan. Mutta en kyllä usko myöskään sitä, että rokote olisi niin hirvittävän vaarallinen kuin väitetään.

Aion edelleen ottaa rokotteen.


peppi - 18.09.2009 - 09:14

hui kauhistus, tuo äidin tarina joka oli ottanut lapselleen rokotteen testiryhmässä..
en aio itse ottaa rokotetta, enkä todellakaan aio ottaa sitä lapsillemmekaan.
meillä on jo muutenkin tosiaan huono kuva tullut noista ns. ylimääräisistä rokotuksista joita lapsille on otettu tavallista influenssaa varten..


no - 18.09.2009 - 10:27

Hui kau-
histus
Jos uskoo kaiken mitä lukee, hui kauhistus tosiaan. Minä en usko.

Ja rokotteen OTAN.


Otan tietty - 18.09.2009 - 10:45

.. noi Suomi24:n keskustelut kannattaa yleensäkin kiertää kaukaa, siellä ihan tahallaan provosoidaan ja esitetään netistä löydettyjä diagnooseja ja totuutta. Ilman tietoa ja kykyä analysoida lukemaansa. Luonnontieteilijänä ja tieteentekijänä (FT)minulla on vahva usko rokotteisiin, niin influenssa kuin sikainflurokotteeseenkin ja aion sen ehdottomasti ottaa, kuten myös kausi-influenssarokotteenkin suojatakseni itseäni ja sikiötä sekä vauva-aikaa. Myös koko muu perheeni rokotetaan kausi-influenssarokotteella.


samaa - 18.09.2009 - 10:51

mieltä kuin edellinen! Kun lukee hiukankaan koulutusata saaneena tuota ko suomi24 tekstiä, löytää siitä hurjan paljon ihan asiavirheitä! JOTEN älkää uskoko kaikkea mitä nimettöäminä nimettömillä palstoilla kirjoitellaan! Soittakaa ennenmmin vaikka yksityiselle gynegologille, sairaalan synnytysosastolle tms.


peppi - 18.09.2009 - 11:02

tuo miun kauhistus ei ollu niistä suomi24 teksteistä, vaan yhdestä linkistä joka siellä oli. yhden lapsen äiti kertoi kuinka oli ottanu lapselleen tuon rokotuksen ja mitkä oli seuraukset siitä..
en tosiaankaan itse muuten noihin teksteihin usko mitä kaikki maailman kansalaiset kirjoittaa yleisille kaskustelupalstoille.
laitanpa kohta tänne sen linkin missä tuo kyseinen teksti oli..


peppi - 18.09.2009 - 11:07

tässä se teksti kokonaisuudessaa:

Lapseni oli iloinen ja reipas. Hän touhusi leluillaan ja höpötti jatkuvasti omia asioitaan. Hän rakasti leikkimistä muumeilla ja autoilla. Hänellä oli huoneesaan automatto johon oli kuvioitettu ajoteitä. Siinä hän huristi pikkuautoillaan muumit kyydissä, milloin noidan luo kylään ja milloin mörköä pakoon. Hän oli energinen ja vilkas.

Koitti päivä jolloin hän sitten sai testirokotteen. Olin väsynyt pitkän päivän jälkeen ja kun viimein sain hänet nukkumaan istahdin tietsikan ääreen. Silloin törmäsin kirjoitukseesi. Pidin sinua ja kirjoitustasi hysteerisena, itsekkäänä ja loukkaavana. Seuraavana aamuna kun heräisin kesti hetken tajuta, ettei lapsi ollutkaan tullut viereeni kuten jokaisena aamuna viimeisten kuukausien ajan. Lapseni makasi sängyllä valveilla mutta ei halunut tehdä mitään. Aamiaiselle noustiin väkinäisesti ja kitisten. Yleensä aamupalan jälkeen hän haluaa katsoa piirrettyjä tai leikkiä autoillaan. Hän kuitenkin vain istahti sängylle ja tuijotti eteensä. Ei hymyä, ei puhetta, ei pirteyttä. Luulin hänen sairastuneen. Mittasin kuumeen. Ei kuumetta eikä mitään muitakaan oireita. Jos ehdotin hänelle leikkimistä hän alkoi itkemään. Iltaisin ja öisin vaistosin häneen sattuvan. Hän aloitti yönsä itkien. Yöllä hän heräsi toistuvastu itkien kipua, mutta ei osannut sanoa mihin sattuu.

Lapseni oli sairas, ilman muita oireita kuin apaattisuus ja haluttomuus. Silloin mieleeni iski ajatus rokotteesta. Puhuin lääkärin kanssa. Verinäytteissä ei ole mitään poikkeavaa. Lääkäri kuunteli kyllä ymmärtäväisesti ja sanoi heti että rokote ei aiheuta kuvaamiani oireita. Äidinvaistoni oli eri mieltä. Lapsellani oli jotain vialla. Annoin särkylääkettä ja yritin antaa virikkeitä ja saada selville mikä on muuttunut. Kotona ei kuulunut enää hänen iloinen höpötämisensä ja leikkiautojen kolina.

Lääkärissä on käyty, useasti, mutta mikään ei viittaa kuulemma mihinkään sairauteen. Veriarvot on kohdallaan. Lääkäreiden mielestä hänellä nyt on vain tällainen vaihe. Hetikö rokotteen ottamisen jälkeen? Minulle sanottiin epäsuorasti että turha lietsoa hysteriaa rokotteesta koska kukaan ei pysty ikinä todentamaan rokotteen ja lapseni tilan yhteyttä. Voisin pitää epäilykseni ihan omina tietoinaan.

Nyt on kulunut kohta viikko, eikä mikään ole muuttunut. Ehkä hän on hivenen piristynyt, mutta kaukana omasta itsestään. Minä huudan sisäisesti, olen avuton. Miksi uskoin ja miksi menin? Kun luin artikkelisi viimeisimpiä kommentteja sokeripala oikeudenkäynnistä ja lääkelaitoksen sekä viranomaisten vähättelevästä ja vastuunkarttamis asenteesta puhkesin hysteeriseen itkuun. Olet oikeassa. Viranomaisiin ei voi luottaa. Nyt toivon vain että lapseni olisi jälleen terve. Ihan mitä tahansa, ihan mitä vain, kunhan terve." (blogille toimitettu sähköposti kokonaisuudessaan)


ja - 18.09.2009 - 11:12

Sinä uskot tuonkin sen enempää nieleskelemättä? Minä en.


peppi - 18.09.2009 - 11:21

kyllä uskon,. koska itselläni on lähes tulkoon samanlainen kokemus aivan tavallisesta kausi influenssa rokotteesta:
puoli vuotiaalle tyttärelleni annettiin neukussa tuo "perus" influenssa rokotus aamupaäivällä. kysyin vielä että voiko aiheuttaa jotain oireita. vastaus oli että ei.
no illalla tilanne oli se että tytöllä ei ollut kuumetta, mutta itki kovasti koko ajan eikä antanut edes koskea itseensä kun sattui.
päädyimme ambulanssilla sairaalaan. lääkärikin totesi että kaikki ei ollut hyvin, vaikka muita oireita kuten kuume ei ollut. tyttö itki hysteerisesti kun häntä tutkittiin, eli siis aivan perus hellä ihokosketus häneen sattui paljon.
jäi osastolle, ja siellä joutui viettämään reilun 1,5 viikkoa ennen kuin oireet rupesivat hällä helpottamaan. ja syyksi kerrottiin juurikin tuo rokote, jonka piti olla täysin turvallinen ja ei aiheuttaa oireita. siinä meni sekä minun että koko perheeni luotto kyseisiin rokotteisiin, eikä sen jälkeen niitä olla otettu, eikä oteta. ja vaikka ei olla niitä otettu, ei olla kukaan sairastettu edes tuota kausi influenssaa..eli onko ne rokotteet nyt sitten niin välttämättömiä pistellä ihmisiin?
tämä siis oma tarinani ja oma mielipiteeni tuosta kyseisestä possunuha rokotuksesta!

jokainen tekee niin kuin parhaaksi näkee!!


Nuppu - 18.09.2009 - 11:22

Täältä se keskustelu on peräsin :

http://anttiheikkila.com/

Antti Heikkilä on kirurgi, ortopedi ja traumatologian erikoislääkäri.


M - 18.09.2009 - 11:48

Hmmm... Uskon että nämä tarinat ovat varmasti tosia, mutta jotenkin löyhäksi jää tuon äidin tarina kuitenkin. Eihän siinä edes selviä, mistä lopulta on kyse.. ja luultavasti tämä lapsukainen kuitenkin parani/paranee lopulta. Pepin kertomassa asia tulee selväksi, oireet johtuivat influenssarokotteesta kuten lääkärikin totesi.

Kuinkahan yleistä tällainen on? Minusta asiaa pitäisi aina arvioida yleisellä tasolla. Jos rokote auttaa miljoonaa ihmistä Suomessa (heitin vain hatusta tuon määrän) ja tulee yksi tällainen tapaus - jota ei edes pysty selittämään rokotteesta johtuvaksi - voiko koko rokotteen silloin tuomita? ja voisiko tämä kyseinen lapsi olla jotenkin yliherkkä, joku mahdollisimman harvinainen tapaus, jolle rokote ei sopinut. Toisaalta ymmärrän, että huonoja kokoemuksia saaneet kuten Peppi, eivät varmasti rokotteita ota. Näin varmaan tekisin itsekin jos olisin samassa tilanteessa.

Pisti miettimään. Oma vauva syntyy lokakuussa, eli varmaan vauvalleni rokotetta tarjotaan. Päätöstäni en kuitenkaan perusta tällaisiin yksittäistapauksiin, vaan täytynee perehtyä asiaan vähän laajemmin.


alle - 18.09.2009 - 12:19

puolivuotiaita ei rokoteta. rokote voitaisiin antaa äidille, ja imetyksen kautta suojaa saisi lapsikin, mutta en tiedä annetaanko juuri synnyttäneille rokotetta ainakaan kovin nopeasti (kun ei ole enää riskiryhmässä).


Emiliina - 18.09.2009 - 12:24

Kyllä tämä minut vakuuttaa erittäin hyvin, tässä vielä suora linkki lääkäri Antti Heikkilän blogiin missä sikaflunssasta kirjoittaa:

http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=136

En todellakaan ota rokotetta


niin - 18.09.2009 - 12:25

todennäköisyys saada tuo possunuha on todella suuri, jos se nyt epidemiaksi asti täällä suomessa leviää (niin kuin on ennustettu).

kaikissa rokotteissa on omat riskinsä. jos joku terkkari on väittänyt ettei mitään sivuvaikutuksia voi tulla, niin hän ei tiedä asiasta mitään. kyse onkin nyt siitä, että kumpi on todennäköisemmin vaarallisempaa, rokottaminen vai influenssan sairastaminen. kaikki asiantuntijat tuntuvat olevan sitä mieltä että sairastaminen on vaarallisempaa. tavallinen kausi-influenssakin on vaarallinen riskiryhmille!

eli jos on riskiryhmässä, kannattaa rokote ottaa. sillä todennäköisyys että siitä tulisi jotain ongelmaa on paljon pienempi kuin että ongelmia tulisi kun flunssaan sairastuu.


hehheh - 18.09.2009 - 12:34

mua ei kyllä teksti vakuuttanut. hän suosittelee myös pastöroimattomia maitotuotteita! siinä vaiheessa viimeistään hälytyskelloni soivat... itse luotan enemmän perinteiseen lääketieteeseen kuin tällaiseen "vaihtoehtoiseen".


Zelda - 18.09.2009 - 12:53

Minä kyllä uskon länsimaiseen lääketieteeseen vankasti. Jos yksi vaihtoehtolääkäri kirjoittaa sivuillaan kaikenlaisia totuuksia sikainfluenssasta sun muusta, niin enpä kyllä menisi absoluuttisena totuutena pitämään. Infektiolääkärit kuitenkin ovat rokotteen kannalla ja pitävät A(H1N1) -influenssaa potentiaalisesti vaarallisena odottaville äideille.


Zelda - 18.09.2009 - 12:57

THL:n tiedotteesta 15.9.09
"Raskaus on todettu merkittäväksi riskitekijäksi kolmessa aiemmassa pandemiassa. CDC:n ensimmäisen epidemiakuukauden aikana laitokselle ilmoitettujen raskaana olleiden tapausten (n=34) analyysin perusteella
raskaana olevilla oli 4-5 -kertainen riski joutua sairaalahoitoon kuin muilla sukukypsässä iässä olevilla naisilla, ja suurempi kuin koko väestöllä keskimäärin. Seitsemällä raskaana olleella oli astma, mutta
vain yksi tarvitsi säännöllistä lääkitystä. Kahden ensimmäisen epidemiakuukauden aikana varmistettuun H1N1v-infektioon kuolleista 45 henkilöstä kuusi oli raskaana, eikä raskaana olleilla ollut komplikaatioita ennustavia pitkäaikaissairauksia. Komplikaatioita
esiintyi raskauden kaikkien kolmanneksien aikana.
THL:n verkossa on raskaana
oleville ja imettäville tarkoitettu yleisohje."


hyvä - 18.09.2009 - 13:11

Zelda!!!! Lisää järkeviä hyviä kannanottoja! Puit sanoiksi minun ajatukset, joita en osannut itse tekstiksi asti tuottaa!!


XXX - 18.09.2009 - 13:33

Uskomatonta miten te rokotteen puolella olijat menette lankaan ja uskotte kaiken mitä "virallinen" taho kertoo! Onnea vaan matkaan, sääliksi käy teidän lapset jos altistatte heidät rokotteen tuomille haitoille.

Monipoliyritysten on niin helppo viedä teidän rahat. Muutama ihminen pyörittää tätä maailmaa ja kansa kulkee sokeana ja tyhmänä perässä. Saa sitä itsekin ajatella!!


XXX - 18.09.2009 - 13:37

ja sinulle hehheh: nimenomaan tämä rokotuksen vastaisuus ja Antti Heikkilän kirjoituksen on sitä perinteistä lääketiedettä. Rikkaiden lääkefirmojen tempaukset ja suomessakin vallalla oleva lääketiede on länsimaista lääketiedettä (paljon uudempaa ja keinotekoista juttua kuin perinteinen), joka rahastaa ja myrkyttää potilaitaan...


joo - 18.09.2009 - 13:56

Edelleen odotan sitä päivää, kun suomessa ollaan hengityskoneessa tai jopa kuollaan. Kyllä silloin turvaudutaan länsimaiseen lääketieteeseen ja anotaan rokotetta tänne nyt ja heti, minä ekana ja minun lapset!!

Ei ole kuitenkaan vielä kaikkia kynsiään tuo tauti meillä näyttänyt!

Se on niin hullua: Kun varaudutaan, kukaan ei usko. Jos oltais hiljaa ja jätettäis varautumatta, kiljuttais kuorossa, että miksi valtiovalta ei mitään tee, me kuollaan tuohon tautiin, joka maailmalla tappaa!


mamma80 - 18.09.2009 - 18:13

hehheh: eihän hän raskaana oleville suositellut suoranaisesti sitä pastöroimatonta maitotuotetta vaan yleisesti.


hehheh - 18.09.2009 - 18:17

valitsin siis sanani väärin. tarkoitin nimenomaan, että luotan länsimaiseen lääketieteeseen enemmän. siinä tehdään oikeaa tutkimusta kuitenkin.

ja pastöroimattomat maitotuotteet ovat sinällään huonoja kenelle tahansa. pastörointi on älyttömän hyvä keksintö, jolla monia sairauksia voidaan välttää!


Guest - 29.09.2009 - 23:07

Minä käyttäisin tervettä järkeä ja intuitiota lapsieni suhteen tai raskaana ollessani, jos minulle tarjotaan *huonosti testattua* ja *nopeasti markkinoille vedettyä* rokotetta. Better safe than sorry. Arvatkaa kuka korjaa vahingon, jos jotain sattuu?

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|