Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

G: kohdunkaulan mitoista

mammy - 17.09.2009 - 13:24

Kiinnostas ihan tietää, että onks muilla mittailtu kohdunkaulan mittaa?

-Mikä rv ja paljon oli kaulan mitta

Ittellä mitataan säännöllisin välein, koska esikoinen synty keskosena. Tänään lekurin laskun mukaan rv 23+3 ja mittaa kaulalla oli 3.2cm

Olis ihan mielekiinnosta kiva tietää mitä mittoja teille muille on annettu ja kuinka saatte liikkua ym.


VASTAUKSET:


peppi - 17.09.2009 - 13:29

mulla mittaillaan kahden viikon välein. viime viikolla oli noin 2,5cm..eli viikossa oli lyhentyny sentillä, ja aikaisemmin jo todettiin et paikat alkanu pehmetä..
viime viikolla olis ollu sit niin kuin rv 24+1 kun mitattiin.
ja vuode levossa oleskelen edelleen!


odottaja - 17.09.2009 - 13:37

Mulla oli paljon kivuttomia supisteluita rv.20 alkaen ja kohdunkaulan mitta oli 2cm.Pariin otteeseen saikkua,ekaks viikko ja sit vähän myöhemmin kaks vkoa.Mulla fyysisesti rankka työ, siks saikut.Lääkäri sano kuitenki et liiku ja huolehdi kunnosta oman jaksamisen mukaan.Nyt loppuraskaus menossa ja kaulan mitta edelleen 2cm.


Minjus - 17.09.2009 - 13:38

Siis mulla on merkitty ekalla neuvolalääkäri käynnillä (rv11) että 1,5 cm.. toka raskaus.. Mut ei lääkäri siit mitäää huomauttanu, tai en ainakaa osannu yhdistää kun sanoihan se lopuksi että jos tulee supistuksia niin sitten herkästi tutkitaan...
Mutta eikös tuo kohdunkaula oo lyhempikin tokassa raskaudessa? ei oo varmaa tietoo, muistaisin vaan kuulleeni.. ekassa mulla oli 2cm noila viikoilla..


mammy - 17.09.2009 - 13:39

Just.
Mä vähän ihmettelin kun mulla oli lyhentyny 5viikossa 3cm! Mut ei se lukuri siitä ollut moksiskaan.
Sanoi nyt vaan, että normaali on nyt luku ja veikkas jopa tammikuun vauvaa (siihen en kyllä jaksa itse uskoa).
Missähän vaihessa sitä ei saa sit enään liikkua? Lääkäri sanoi, että 1cm on lyhyt, kun kyselin jotain mitoista.
Mutta jos se tällä vauhdilla lyhenee niin eihän sitä oo kohta enään yhtään
Mut eks sä oo levossa niitten supistuksien takia..eikä ton kaulan mitan takia?
No, mä en oo viimeaikoina levännyt juuri yhtään...pitäs kait..


helmijohanna - 17.09.2009 - 13:40

vastaanpa nyt tännekkin sitten,että 2cm oli viikolla 20+ ja viikon päästä sitte mittailevat taas uusiks!


s86 - 17.09.2009 - 13:47

Mulla koko raskauden ollu n.3cm..rv 36+0 oli 1,5cm...


mammy - 17.09.2009 - 13:55

Olinkin laittanut tuossa Pepille vastausta kun Peppi oli ekana vastannut..

Just eli 2cm on aikas normaali vielä(?).


peppi - 17.09.2009 - 14:36

no mulle sanoipi lääkäri et 3 cm on se täysimittaiseksi luettava pituus, kaikki sen alle, on sen alle..olipas tyhmästi sanottu,hih.
ja juur noiden suppareiden vuoksi oon vuodelevossa, ettei siinä tulisi lisä hallaa tuohon kohdun kanavan pituuteen ja suun pehmenemiseen.

sit oon huomannu senkin et on aika paljon ultraavasta lääkäristä kiinni minkä kokoisen luvun saapi..


May - 17.09.2009 - 19:39

Moikka=)! Mä olen uusi täällä sivuilla. Kiva, kun tällaset sivut on olemassa! Niin mul tänään viikkoja 19+6 ja tänään oli rakenneultra. Vauvalla oli kaikki hyvin, mut mulla vikaa.Ilmeisesti kohdun seinä ohentunut laser-hoidon takia, jonka vuoksi riski ennenaikaseen lapsiveden tuloon, jos repeää paljon. Siis heti saikulle ja ei saa nostaa painavia tavaroita. Onko tää ny samaa juttua, josta te kirjottelette? Mä oon itkeny koko illan. Lääkäri mainitsi jostain toimenpiteestä, että voisi langalla yrittää kiristää. Mutta se toimenpide riskialtis!Laittakaa, jos vastaavaa? Kiitos jo etukäteen=)


mammy - 17.09.2009 - 20:20

May-
Miksi sulla on tehty laser hoito?
Ihan sillä kysyn, koska sun tilanteesi kuulostaa täysin samalta kun mulla on.Eli laitan mun historiaa...
Mulle on tehty konisaatio kohdun suulle 10 v. sitten laserilla.Eli poistettiin pala kohdunsuulta. Nyt siis kohdunsuu on normaalia heikompi.
Mulla on riski ennenaikaiseen synnytykseen minkä takia en saa nostella raskaita ja lisäksi jäin saikulle rv 16.
Ennestään mulla on yksi raskaus takana joka meni niin, että poika syntyi rv 31+6, kaikki meni silti hienosti ja poika on terve Silloin kun olin raskaana ei kukaan varoitellut mitään eikä ollut ylimääräsiä seurantoja vaan olin töissä normaalisti ja nostelin mitä halusin.
Nyt mulla on tiheät seurannat. Esim ultraavat kohdunkaulan tilannetta. Siinä katsovat alkaako se uhkaavasti lyhentymään ja pysyykö kohdunsuu kiinni. Esimerkiksi olin tänään ultrassa ja se kaula oli n. 3cm (mikä on kuulemma hyvä) ja seuraava ultra aika onkin jo 2vk:n päästä. Mä kanssa joskus kysyin tuosta langasta, mutta eivät kuulemma mielellään laita sitä mm. infektioriskin takia. Jos alkaa näyttämään siltä, että kohdunkaula alkaa uhkaavasti lyhentymään ja suu aukenemaan niin laittavat sit lepoon, tarvittaessa sairaalan osastolle.
Mutta mulle lekuri sanoi tänään, että tilanne näyttää niin hyvältä, että povaili jopa, että pääsisin raskaudessa ihan loppu viikoille asti.
En tiedä onko sulla tehty kohdunsuulle sama hoito, mutta jos on niin luulen, että seuraavat sua niin hyvin, että pääset vaavin kanssa ainakin turvallisille viikoille asti. Jos haluat keskustella lisää asiasta niin laita postia takasin.

terkuin mammy rv 23+3


Annaliina - 17.09.2009 - 21:37

Rv 39+1 ja kohdunkaula 3cm.


Martha - 18.09.2009 - 21:25

Seki vaikuttaa että onko mitattu ultralla vai käsin. Jos on ultralla niin luku on yleensä isompi ko vain käsin mitattuna. Mulla mitattiin eilen ja oli (ultralla)3cm ja rv 23


May - 19.09.2009 - 20:32

Kiitos Mammy! Ja muut tietysti myös!! Kuulostaa aika samanlaiselta Mammy tuo Sinun kertomasi. Minulle tehtiin laser loop-hoito, koska papakokeessa näkyi solumuutoksia silloin 9v sitten. Onneks sen jälkeen kaikki on ollu ok. Mulla 14v tyttö. Sillon raskaus ja synnytys meni hyvin. Olin sillon 18v, joten en osannu ees kai murehtia mitään. Tyttö syntyi viikon ennen laskettua. Mut nyt siis tosiaan toi yks hoito tehty ja se kai sit vaikuttaa=(! Kiitos toi sun vastaus tsemppasi mua tosi paljon!Mä nyt toivon, et ens to mitta ois pysyny samana.Kaikkea hyvää Sulle ja pikkuselle masussa!!!


May - 19.09.2009 - 20:40

Kiitos Mammy! Ja muut tietysti myös!! Kuulostaa aika samanlaiselta Mammy tuo Sinun kertomasi. Minulle tehtiin laser loop-hoito, koska papakokeessa näkyi solumuutoksia silloin 9v sitten. Onneks sen jälkeen kaikki on ollu ok. Mulla 14v tyttö. Sillon raskaus ja synnytys meni hyvin. Olin sillon 18v, joten en osannu ees kai murehtia mitään. Tyttö syntyi viikon ennen laskettua. Mut nyt siis tosiaan toi yks hoito tehty ja se kai sit vaikuttaa=(! Kiitos toi sun vastaus tsemppasi mua tosi paljon!Mä nyt toivon, et ens to mitta ois pysyny samana.Kaikkea hyvää Sulle ja pikkuselle masussa!!!


May - 19.09.2009 - 21:16

Kiitos Mammy! Ja tietysti kaikki muut myös! Joo,Mammy toi sun kertomasi kuulosti aika samanlaiselta ku mun. Mulle tehtiin laser-loop hoito, koska mulla näkyi papassa jotain muutoksia.Siitä on nyt aikaa 9v. Mulla on 14v tyttö. Raskaus ja synnytys meni sillon hyvin. Tyttö syntyi sillon viikkoa ennen laskettua. Mut nyt tosiaan toi laser-hoito kait vaikuttaa=(, et ennenaikasen syntymisen riski. Täytyy nyt vaan huilia ja toivoa, et se ois pysyny ennallaan toi mitta 3cm ultralla! Toi sun viestisi tsemppasi paljon, kiitos siitä!Kaikkea hyvää Sulle ja pikkuiselle masussa!


Minjus - 21.09.2009 - 12:04

Hei tarkoittaako toi laser hoito samaa kuin sähkösilmukka hoito??
Kun mulla pari vuotta sitten tehty sähkösilmukkahoito juuri sen takia kun papakokeessa solumuutoksia, se on tehty mulle vielä 2 kertaa.. Siitäköhän sitten mahtais johtua että lääkäri käski tarkkailemaan tuleeko supistuksia ja jos tulee niin tarkastukseen, ja tosiaan ttoi mun kohdunkaula ei oo kun sen 1,5cm,,,
Edellinen synnytys meni hyvin, vauva syntyi viikolla 39+3, mutta raskaus ajan olinkin vain kotona ja ei tarvinu ns. tehdä mitään.. nyt hoidan 1,5v poikaa kotona ja suunnittelen menevän töihin vklopuiksi ja se ois pelkkää jaloilla oloa...

Ehkä aloin nyt murehtia turhaan mutta en ollutkaan ajatellut asiaa aikasemmin..


May - 21.09.2009 - 19:20

Moikka Minjus! Mä luulen, et toi loop-laser hoito on sama asia kun toi sähkösilmukkahoito. Ainaki se kuulostaa tutulta. Mut oliko toi mitta 1,5cm mitattu käsin vai ultralla? Mulla siis viime torstaina rv 19+6 mitta oli 3cm ultralla, mutta käsin mitattuna 1cm. En tiedä, et vaikuttaako se et sulla 1,5v poika et saako se ollakin sillon pienempi, ku raskaudesta ei kovin kauaa? en tiedä. Mä jouduin saman tien sairaslomalle.. tosin mulla rankka fyysinen työ. Multa kiellettiin kaikki nostaminen, joka on kahvipannua raskaampaa. Mä en tiedä, ku tuntuu et nää asiat varmasti tosi yksilöllisiä. Ja se varmasti miltä ultrassa näyttää lääkärin silmiin ratkaisee eniten. Oletko tarkkailussa? Mä menen taas torstaina lääkäriin.Jos sulle ei oo sanottu mitään vakavasti, ni luulis et kaikki ok. Mulle aika vakavasti puhuttiin asiasta, jopa siitä miten toimia jos lapsivedet tulee. Kauhealta tuntui...mut nyt vaan odoteltava ja toivottava/uskottava parasta. Tsemppiä Sulle ja uskon kyllä,et sulla kaikki ok, ku ei oo toisin sanottu.Kirjottele jos siltä tuntuu...


Minjus - 21.09.2009 - 20:22

Ai se vaikuttaa noin paljon onnko käsin vai ultralla, mulla siis ihan vaan käsin mitattu. Joo siis ei mulla muuta kuin että lääkäri vaan sano että jos supistuksia tulee niin herkästi sitten tarkistetaan tilanne ja ei oo kieltoa nostella..
Joo se voi olla että kun synnytyksestä ei kauaa ni siks ois myös ehkä lyhempi toi kohdunkaula.. no hyvä että vähän taas selvis asia ja jos niit supistuksia alkaa tulla ni sit tarkastukseen..
Mä taisin siis vaan hätäillä turhia (taas kerran)

Tsemppiä sulle ja toivotaan että kaikki menee hyvin


Ansku - 25.09.2009 - 01:25

Mulla raskausviikkoja 31+2 ja kohdunkaula 1,9cm. Oon ollu jo viikolta 19 asti sairaslomalla, kun kohdunkaula alkoi lyhenemään, lääkäri määrännyt lepoa. Ultraillaan nyt 2 vkon välein.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|