Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

äitiys-ja vanhempainrahasta.

Nimetön - 16.09.2009 - 15:05

Miten tuo juttu toimii tuossa varhennetussa äitiysrahassa?
Eli tarviitaanko jotain tiettyä syytä yms miksi hakee äitiysrahaa aikaisemmin.Itse olen työttömänä,vielä ainakin ensi kesään,ja haluaisin mieluiten varhennettua äitiysrahaa eli onkos se nyt 50päivää ennen laskettua-aikaa?
Hakemusta kovasti yritin selailla ja miettiä,mutta kun ei mene jakeluun


VASTAUKSET:


KaNitaco+bobo - 16.09.2009 - 15:53

Sairausvakuutuslain mukaan varhennettuun äitiysrahaan (50 päivää ennen laskettua synnytysaikaa alkavaan) on oikeus äidillä, joka ei ole ansiotyössä tai muussa kodin ulkopuolella olevassa työssä. Toisin sanoen oikeutta varhennettuun äitiysrahaan ei ole, jos äiti käy työssä. Koska päätoiminen opiskelu rinnastetaan työssäkäyntiin, niin opiskelijalla, joka opiskelee, ei ole oikeutta varhennettuun äitiysrahaan.

yllä oleva otettu kelan sivuilta.

Eli ymmärtäisin että sinulla ei ole estettä tuohon varhennettuun.
Mutta minä en tunne kun kaksosia saaneita, jotka ovat saaneet varhennettua äippärahaa, koska monikko raskauksissa on yleisempää että lapsi syntyy ennen aikaisesti. Tosin he ovat myös olleet työelämässä, mutta monikkoraskauden takia saaneet varhennetun äitiysloman.

Mutta suosittelen ihan kelasta kysymään asiaa. Ja ennenkaikkea suosittelen paikalle menoa. Itse kun toimitan kelaan papereita, niin menen aina tiskille viemään, niin saan samantien tiedon mitä tietoja/papereita puuttuu. Ja olen myös saanut parempaa palvelua tiskillä, kun puhelimessa.


Tiuku - 16.09.2009 - 16:14

Mie olen kyllä ymmärtänyt, että kuka tahansa saa varhennettua äitiysrahaa ja näin myös antaa ymmärtää Kelan sivu osoitteessa http://kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/110701133339EH.

Tuolla myös lukee se, että sie et voi tehdä töitä etkä opiskella varhennetulla äitiysvapaalla, joten sillähän ei ole väliä teetkö jompaa kumpaa ennen kuin vapaasi alkaa.

Varhennettu äitysrahahan vain aikaistaa äitiysvapaasi, eli se on sitten poissa sieltä loppupäästä, joten en näe mitään syytä miksei työssäkäyvä tai opiskelija saisi siirtää tätä hieman aikaisemmaksi.


Miarah - 16.09.2009 - 16:46

Mä saan ainakin varhennettua äitiyspäivärahaa ja tosiaan töistä suoraan jäin nyt ensin sairaslomalle ja sit suoraan varhennettuna äippälomalle 1.10 alkaen.

Kyselin ton suoraan kesällä KELAsta ja eiköhän ne olisi toppuutelleet jos ei olisi mahdollisuutta ollut.

Eli ei ole mitään kriteereitä mitä pitäisi täyttää ennen varhennettua äippälomaa paitsi tietty se et oot raskaana heheh


joo - 16.09.2009 - 21:04

äiti saa itse vapaasti päättää milloin aloittaa äitiysloman, 30-50 arkipäivää (lauantait mukaanlukien) ennen laskettua aikaa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|