Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Marrasquu+hermot menee öisin...

zera-82 - 16.09.2009 - 12:20

Nostelen meitä vähän ylöspäin, kun on taas moni käynyt synnyttämässä ja viestiketjuja pongahdellut. Pian on meidänkin vuoro . Itseasias pelästyin viimeyönä tosissaan et nytkö lähtee kunnon supistukset alkuun. Ensimmäisen kerran kun tulivat makoillessa, muuten nää päivittäiset supistukset tulee kun on nostellu pikku kakkosta tai lenkkeilyt yms. Ja nyt oli jo todella kipeitäkin...(ei ehkä uskois tän viestin perusteel et oon joskus kilpaurheillut itsepuolustuslajin parissa, kuvittelen silti edelleen että kipukynnykseni on korkea...nämä sisäiset liitos+supistus-kivut on vaan niin eri asia)...Perskule et pelästyin.

Yöt on mulle jo kuukaudet päivät olleet yht ähinää ja puhinaa...liitokset huutaa hoosiannaa ja kääntyminen viä puolen yötä aikaa. Sitä luxusta ei kykene tuntemaan et vois samas asennos nukkuu läpi yön....odotan jo todella normaali kroppaani ja sitä et kykenee tekeen mitä tykkää misä asennos vaan...tää baby/raskaus on kyl laittanu mut tosi koville(vaikka haasteista tykkäänkin ).

Viimeksi kirjoittelin siitä et ens neukku käynnil sanon näistä supistuksista ja vetoan niiden kautta siihen että haluan päästä katsomaan babyn tilaa ultraan. Nyt kyllä viime yö herätti ja haluan tosiaan mennä katsomaan et kaikki ois hyvin ja hän pysyis masussa viä monta viikkoa vaikka tukaalaa oiskin.

Vastauksii edelliseen ketjuun..eli töissä en ole, vaan äippälomalla sosionomi koulusta, onneksi pian viittä vaille valmis ja saa työt aloittaa .

Hubaa dagenii mammoille...tää lähtee huiliin päikkäreit, viime yön puutosunien takia


VASTAUKSET:


Anu - 16.09.2009 - 14:22

Ompas ikävää, että yöt menee noin huonosti, mulla on tässä raskaudessa jostain syystä ollut vielä suht hyvä nukkua, paitsi jos herään yöllä, silloin saattaa kestää tunninkin ennen kuin saan unenpäästä kiinni.

Mä muistelisin, et ennen, siis ed. raskauksis mä nukuin aina kyljellään jalat koukussa ja silloin otti enemmän kipeetä just liitoskivut, nykyään nukun kyllä kyljelläni, mutta ihan jalat suorana, kädet ja maha varmaankin huolehtii siitä, et en kaadu naamalleni ;-)

Kävin kans tänään yksityisellä lääkärillä, kun epäilin että mulle on tullut nivustyrä ja oikeassa olin. Sille ei nyt vielä tehdä mitään, mutta synnytyksen jälkeen katsotaan uudestaan, jos ei silloin vaivaa, voi olla että ei tarvitse leikata. Nyt se kyllä vaivaa, eli jos on liian kauan jalkeilla tai tekee jotain, niin kauhea polte alkaa, onneksi oon kans ollu saikilla jo jonkin aikaa, niin pystyy lepäämään silloin kun on tarvis.

Pyysin myös lääkäriä tekeen kokoarvion ja sanoi et sf mitta on 28 ja vaavi on laskeutunut pää alaspäin, painoksi arvio 1,5 kiloa, joka on kuulemma soppeli koko näillä viikoilla, nyt siis tasan 30 vko kasassa. On se jännä, kuinka noi mun sf mitat vaihtelee, kun on eri mittaaja kyseessä, pari viikkoa sitten neuvolassa arvioi mitaksi 30.
Onkos muille marrasmasuille tullut tunne, et kääk, la lähenee liian nopeaa, et ois vielä paljon tehtävää, ennen kuin vauva syntyy? Mulle ainakin on tullut tunne, et pitäis ruveta kaappeja siivoon yms, mut en oo kuitenkaan vielä päässyt ajatusta pitemmmälle tossakaan...
Tulipa sepustus, hyviä syyspäiviä kaikille!


Miarah - 16.09.2009 - 16:51

Mulla samat vaivat lähes sataprosenttisesti zeran kanssa.
Joka yö oon jo jonkun aikaa herännyt, sitten kääntänyt itseni tuskallisest ja varovasti, sitten nukahtanut ja taas sama ruljanssi kun taas herää et lonkat painuu kasaan tai maha painaa. Eli herään varmaan +7 kertaa yössä, plus tietysti klo 5 kun vauva herättää potkuillaan ja sit mennään vessaan ellei olla jo aiemmin herätty.

Eli aika katokanaista uni on. Mun kropalla on vielä taipumus siihen et jos ehdin heräämään vähäänkään "liikaa" on noustava ylös kun ei saa enää unta.

Mulla onneks kivuliaat supparit loppu mut Braxton-Hicksejä tulee kaiket päivät millon useemmin millon harvemmin.

Jalkoja särkee ihan sikana ja lantiota jos oon yrittäny ees vähän liikkua..nyt saa 2 päivää kipuilua jo kilometrinkin vaappumisesta

Ens tiistaina olis sit taas neuvola...katellaan sit taas mitä kuuluu.


Miarah - 16.09.2009 - 16:52

katokanaista on yhtä kui katkonaista ..hihih!


Dyli79 - 16.09.2009 - 17:01

Mulla olis huomenna neuvola, joten laitan sitten vielä neuvola kuulumiset
Mä olen jo jonkun aikaa heräillyt sen 2 krt yössä vessaan, jos sitten heräilen liikaa, niin tulee vaikeuksia saada unenpäästä kiinni, ja sitten valvotaan..

Muuten pystyn vielä suht hyvin nukkumaan, kylkiasento on osoittautunut parhaaksi.
Mulla ei noita supistuksia ole vielä ollut, ja kait sen nyt huomais jos olis.. Sen suhteen olen säästynyt.

Ikävää että monella marraskuulaisella on suppareita, uniongelmia ja sokeriarvojen seurantaa, ei varmasti ole mukavaa Joten tsemppiä kaikille!

Mulla 6pv äippälomaan! Huomennakin saatan jäädä kokonaan pois töistä jos neuvolassa menee kauan, voi olla että siellä menee jonkun aikaa, kun ne pitää meille vielä vähän yksityis perhevalmennusta..

Rv 33+2
lizz - 16.09.2009 - 17:46

Täällä on kans ongelmia nukkumisen kanssa
Meillä on toi esikoinen niin huono nukkuja ja olen sen vieressä nyt pari viikkoa yöt viettänyt.viimeistään viideltä alkaa ähinä ja puhina, poika kierii puolelta toiselle (mä tietty herään) ja saattaa itkeä, ja herätä ja lähtee kävelemään minne sattuu puolinukuksissa, tai hakkaa päätään seinään ja herää siihen jne...Sitten kun saan hänet uudestaan nukkumaan, saattaa omat unet olla kadonnu kokonaan ja toisinaan menee tunti tai parikin valvoessa sen jälkeen!!
Mulla on lisäks uusi ongelma: jalat puutuu yöllä ja tuntuu että pohkeisiin tulee kramppeja! Ei ollut ekassa raskaudessa moista ongelmaa Silloin oli tosin enemmän lonkkasärkyä mitä nyt on ollut - pari viimeistä kuukautta meni tosiaan niin ettei ulkona just päässyt mihinkään, kun vauva laskeutui niin varhain alas lantioon ja (ilmeisesti) painoi niin kovasti lonkkaan...

Mä menenkin tästä syömään tota rautaa kun olen sitä taas lahjakkaasti unohdellut Hemppa oli viimeks 122 et ei mikään huippu, pitäs muistaa tabut syödä!


Minnie - 16.09.2009 - 20:45

Yksi käsi nousee lisää pystyyn tuohon yöheräämiseen liittyen, eli lähes joka yö herään klo 02-03 ja sen jälkeen unta on tosi vaikee saada. Joskus oon sit noussu jo 5.30 ylös kun ei jaksa pyöriä sängyssä
Voitte vaan kuvitella kuinka "ihanaa" on olla 22 töissä ja aamuun takas 05.30 jos unet on jääny vähiin

Niin, soittivat eilen sielt äippäpolilta mulle ja nyt pe asti mittaan sokerit 6 x/pvä ja pidän ruokapäiväkirjaa kaikesta mitä syön. Tosin eilen ja tänään ne arvot on ollu taas normaalit.
1.10 sit olis aika sinne ja katotaan sit miten jatketaan eteenpäin ( ja nään meidän pienen vielä! )
Meillä on asukki ollu raivotarjonnassa jo jonkin aikaa, toivotaan et niin pysyykin!
Nyt sohvalle ja teeveetä


zera-82 - 16.09.2009 - 21:10

Tän on jotenkin helpompi purkaa valitusta, kun tietää et on aina joku joka ymmärtää...toi ucco kun ei voi kyetä ymmärtämään. Käsittämätöntä on kuinka erilaisia itselläkin raskaudet ovat olleet. Ekasta ei ollut kerta kaikkiaan yhtään mitään vaivaa...sai urheiltua ja nukuttua yms. ilman supistuksia tai heräämisiä liitoskipuihin. Tokasta tuli liitoskivut ja tästä kolmosesta vielä kimppaan noi supistukset jotka alkaa olemaan pelottavan koviakin mitä enemmän viikkoja tulee...no ens viikolla on itsellänikin neukku tätil käynti, et jospa se passittais mut ultras käymään niin sais mielenrauhan masuasukin voinnista ja pysyvyydestä sisällä vielä 7vko. ...Toivotaan parempia öitä meille yöherääjille.

lizz: meillä myös tuo 1v2kk heräilee nykyään vähintään kerran yössä huuteleen(isosisko on jo ihan helisemässä kun saman huoneen jakavat). Että kyllä tuo pikku neitikin äitin hereillä pitää omalta osaltaan, otan sen sitten yöllä viereen jotta isosisko saa loppuyön nukuttua ees rauhassaa. Onneksi nää vaiheet ei kestä vuodesta toiseen kovin pitkään ...

Tulkaas sit kertoo neukku kuulumisia...


Miarah - 17.09.2009 - 10:38

JEEEE!!! Eka yö piiiiitkään aikaan kun nukuin kuin tukki ilman että heräsin edes kääntymään ku kerran.
Vessaanki piti mennä vasta klo 7, eli 6h sain nukkua putkeen
Aivan loistavaa...poika anto äitin nukkua tai sit mä vaan olin niin loppu etten heränny siihen potkutteluun..

Nyt tuntuu et virtaa riittää...kävin varaamassa pesutuvan huomiseks..jos sais kaikki loput vauvanvaatteet äippäboxista pestyä

Nii ja pinnasänky tulee tänään!!! Hieman omalaatuinen värivalinta tosin mut ihan kiva kuitenki ku poika tulossa kuitenki...liimataan tohon Nalle Puh tarroja kun niitä on hirvee kasa

Jos jotain kiinnostaa ni huusin huuto.net:istä IKEAn Hermelin sängyn ( http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10115996 ) sain 65€:lla

Halusin just tollasen kun siinä poika nukkuu sit tosi pitkään just kun saa ton toisen pinnalaidan kokonaan pois..säästää rahaa ja vaivaa


nimetön - 17.09.2009 - 10:45

Täällä samaaa vikaa, supistukset jo pelottavan kivuliaita ja pitkiä..yöt valvotaan kun suonta vetää , supistelee tai milloin kuuluu esikoisen ähinää ja tuhinaa.onko muilla hermot normaalia tiukemmalla?itsellä tuntuu olevan, hermostun esikoiselle välillä liiankin herkästi ja sitten tunnen huonoa omaatuntoa rttä pitikö nyt taas kivahtaa..menee ehkä väsymyksen piikkiin mutta silti tulee tunne että on huono äiti


mutter2 - 17.09.2009 - 11:40

Mulla oli tänään lääkärineuvola ja siellä katottiin kohdunsuun tilanne. Kohdunkaulaa oli 2cm jäljellä paikat kiinni, mut pehmenneet. Ultralla ei katottu, vaan ihan käsikopelolla se lääkäri tutki. Mut siis ihan hyvä tilanne viikkoihin nähden.

Mua jännitti kamalasti mennä, kun viimeksi mulla oli ollu virtsassa valkuaiset yhellä plussalla ja turvotustakin. Plekäsin jo raskausmyrkytystä, kun päänsärkyäkin oli tässä parina päivänä. Mut onneks virtsa oli nyt puhdas ja verenpaineet kunnossa. Turvotus on kyllä lisääntyny. Mulla oli tullu painoa 1kg yhdessä viikossa! Ja nyt siis 10kg tullut koko raskauden aikana. Mutta se on kyllä tätä nestettä suurimmaks osaks...

Sf-mitta ei ollu kasvanu yhtään viime kerrasta eli oli sama 28 cm, mut ei se lääkäri siihen mitään sanonu... Nyt tietty mietin sitä koko ajan... Vauva oli raivotarjonnassa.

Nyt sitten pitäis alkaa valmistelee urakalla vauvan kamppeita kuntoon. Jos tämä syntyy samoihin aikoihin kun siskonsa, niin ei ole yhtään aikaa hukattavana. Kuopus syntyis kahden viikon päästä ja esikoinen kolmen viikon päästä. Toivottavasti tämä malttais olla pidempään, mutta pakkohan se on varauduttava!

Vielä kommentoin tuohon yöheräilyyn. Mä olen nyt nukkunu jonkin aikaa jo ihan hyvin ilman wc-katkoksia, mut se johtuuki tietty siitä, että mun elimistö kerää sen nesteen sen sijaan, että virtsaisin sen pois. Mieluumin heräisin pissalle, kun olisin turvoksis, mut kun näitä vaivoja ei oikein voi valita.

Koittakaahan te mammat jaksella kipujen ja suppareiden kanssa. Ei meillä tosiaan enää pitkä matka ole!

mutter2 ja pikku3 33+0


zera-82 - 17.09.2009 - 12:51

Miarah: ihanan värinen sänky ja tosi käytännöllinen...ei kaikki täydykkään ain ol vaaleenpunasta tai sinistä . Myös täällä ihan luxusta kun sai viime yön olla rauhassa niin supistuksilta, masu-asukilta ja pikku-kakkoselta, nukuin melkein läpi yön, näillä eväillä jaksaa taas viikon

mutter2: hyvin on sulta kyllä loppunut noi supistukset, vaikka vaivaksesi ootkin saanut tuon nesteen keräilyn, mutta varmasti mieluummin noin päin, ettei tarvi niin paljon jännitellä tota ennenaikasuutta kun supistukset pysyy kurissa. .
Mullakin oli jo viime neukku lääkäris paikat pehmenneet sama homma tokassa raskaudessa...kuulemma todella yleistä uudelleen synnyttäjillä, et nou hätä

nimetön: Mulla on kyl hermot pysyny suht hyvin kasassa. Mut aina on niitä huonojakin päiviä, älä soimaa itseäsi sinäkään . Itse jännitän enemmän tulevaa aikaa ja miten saan aikani jaettua kaikille kolmelle lapselle...isä kun reissuhommissa yms.


Emppu - 17.09.2009 - 15:41

Moi! Tulin just neuvolasta. Sf mitta oli 28 ja painoo oli tullu 100g/viikko. Ei osannu sanoa missä asennossa ja ois ultralla katottu, muttei se laite sit meille joutanutkaan.. Siellä heräsin oikein et perkule sitä ollaan jo näin pitkällä ku ny alkaa se et parin viikon välein neuvola ja synnytyksestä niin kovasti täti jutteli. Meinas et ois jo hyvä mun jäädä saikulle, mut haluan käydä vielä viikonlopun vuorot tekemässä ja ni sovittiin et sittempä ens viikolla soittelen asiasta neuvolaan. On jo niin selkä tulessa ja tuon lonkan kans ongelmia ja herkästi ku supistelee.

Joo yöt on vaikeita! Kyllä tosiaan pittää herätä aina ku kylkeä kääntää ja se tapahtuu erittäin hitaasti ja tuskallisesti. Aamuisin on yleensä maha kippee ja tosiaan häpyluunseutu huutaa apua.

Vointeja!


Dyli79 - 17.09.2009 - 17:07

Nyt sitten käyty neuvolassakin Antohan se mulle uudet neuvola ajat joka viikolle tästä eteenpäin, ihmettelin sitä kun tuuraja viimeks antoi vain lääkäri ajan ja sekin oli 1kk päähän. Hyvä näin

Paineet oli 104/60, ne onkin olleet tosi hyvät koko ajan, alhaisemmat kun mitä mulla normaalisti. Sf mitta oli 33cm! Yläkäyrillä mennään ja kyselinkin painoarviota, hoitaja sanoi että hän ei nyt niin tarkkaan tutkinut, mutta aika isokokoiselta tuntui vauva.. Tuo sf mitta noussut 3:lla sentillä kahdessa viikossa, mielestäni tää maha onkin kasvanut tosi paljon ihan viime aikoina. Raivotarjonnassa on beibi, mutta ei ole vielä kiinnittynyt. Sykkeet vauvalla 140 ja nousi 150 kun alkoi potkimaan Neuvolatäti sai sekä tutea että nähdä että beibi liikkuu kiitettävästi
Painoa oli mulle tulle nyt lisää +200/vko. Ensimmäisestä mittauskerrasta painoa tullut nyt lisää +400gr. Neuvolatäti sanoi että kannattaa välttää tota sokerin kanssa mässäämistä, pitäis pitää kerran viikossa karkkipäivä, höh Viime aikoina tehnyt niin paljon mieli kaikkia herkkuja, ja niitä on kyllä tullut syötyäkin..

Käytiin siinä sitten imetysasioita vielä läpi. Avomies sanoi että johan alkoi taas pelottamaan että miten me pärjätään ja osataan, ekaa kun odotellaan. Totesin että eiköhän kaikki ihan hyvin mene Nyt on koko ens kk sitten buukattu täyteen neuvola käyntejä, synnytysvalmennusta ja parisuhdekurssia, joten ohjelmaa ainakin riittää.

Yhä enemmän alkaa epäilyttää että tulokas on poika, kun on isokokoinenkin

Rv 33+3

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|