Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Lokakuun nostelua

M - 14.09.2009 - 13:48

1.10
2.10 M(1),-CatWoman-(1)
3.10 PT(1), Mimmi
4.10 Karitsa(1), Riijan(3)
5.10 Anima(2)
6.10 Hanni (3).mini-lepa(2)
7.10 hissu(3)
8.10 *L*(1)
9.10 Aatuli(1), Zanna(4), *s*(4), ninnuli(4), Vilina(2), TiinuLiinu(1)
10.10 Likka(1), Lilli (2), Essi-87 (2)
11.10 mamma -79(2)
12.10
13.10
14.10
15.10 Mama2B (1)
16.10 -R-(1), Iron Woman(1), Tinttarella(2), K@tti(1)
17.10 AnnaE (1), Loviisa(2)
18.10 Mymlan (2), Iisa (1), Lilliina (2)
19.10 rahtari(2)
20.10
21.10 Toinen Anna(1), Äiskä A(4), TT(1), >S<(2)
22.10
23.10 -84(3), Enni(2)
24.10 Sunflower(2), Minttuli (2)
25.10 Hedu(1)
26.10
27.10 Muhvi(2), Maria82(2)
28.10 Niiskuneiti-78 (5), tuikkis (1), Siiri(1)
29.10
30.10 Lisbet (2)
31.10 Tsuu(5), markka(2)

Meitä taas nostelen aikani kuluksi

Täällä taas yhtä ajan tappamista. Eilen oli hankala päivä, ei varsinaisesti supisteluja mutta alaselkää, alamahaa ja nivusia kolotti niin ettei meinannut pystyä olemaan mitenkään päin. Ja vauva mylläsi koko päivän niin, että sattui. Liikkeet tuntui siis älyttömän kipeinä, varsinkin tuonne kylkikaaren alle. Tiedä sitten, onko se merkki jostain.. Kipeitä supistuksia ei juurikaan ole ollut, niitä kovetteluita vaan.

Luulen, että on vain ajan kysymys, koska ensimmäinen meidän porukasta poksahtaa... arvailen, että olisiko mini-lepa? muita veikkauksia?

Hauskaa alkanutta viikkoa, ja jaksamisia!
Terveisin M, 37+3


VASTAUKSET:


Sunflower - 14.09.2009 - 14:44

Heipparallaa!

Täällä alkoi loma tänään! Jee! Ja innoissani aloin sitten pesemään vauvan vaatteita, kun tähän asti olen itseäni pidätellyt... Mitä mieltä arvon äidit olette: kannattaako vaaleanpunaisten vauvanvaatteiden joukossa pestä uusi sininen lakana? Voin kertoa, että ei kannata... tai riippuu mistä tykkää, mutta noita sinisiä vaatteita meiltä olsi jo löytynyt muutenkin esikoispojan jäljiltä. Huhhei. No nyt ne vaatteet pyörii uudestaan koneessa, ilman sitä pirun lakanaa, toivottavasti väri lähtis pois... Jos ei lähde niin sitten meidän neiti pukeutuu siniseen..

Olo on muuten mainio, mutta yöt menee jostain syystä pyöriessä. Ei vasinaisesti satu mihinkään, mutta mitenkään päin ei kuitenkaan ole hyvä olla. Päivät sitten vähän väsyttää, kun esikoisen kanssa touhutaan. Mutta vähällä olen kuitenki päässy, eli en valita sen enempää. Ihanaa nyt ku työt loppu ja saa touhuta ihan omaan tahtiin.

Ninnuli, Mini-lepa ja M on edelleen mun veikkauksia synnytyksen aloittajiin..
Vointeja!
Kukkanen ja neiti rv34+2


Karitsa - 14.09.2009 - 15:33

Heipsan!

Täälläkin menee yöt pyöriessä. Lonkat särkee ja jossain tuolla sisällä luut paukkuu. Tänään on ollut kivan virkeä olo kuitenkin ja siivottuakin sain. Äsken tein vielä makaroonisalaattia ja tässä odottelen miestä kotia päin.

Supisteluja tulee melko tiuhaan päivittäin, mutta eivät ole olleet oikeastaan kipeitä. Välillä on myös menkkamaista kipuilua.

Ihan malttamattomana odottelen ensimmäisiä poksujia minäkin ja eiköhän se ensimmäinen jo kohta tapahdu

Karitsa ja pikkuinen 37+1


ninnuli - 14.09.2009 - 15:49

tääl odotellaan edelleen supistuksia tulee välillä mut ei enään paljon...ke nla lääkäri saas nähä mitä sanoopoika liikkuu niin et sattuu välillä oikeen kunnolla.yöt menee pätkissä nukkuen kun lonkkia särkee mut kaikki tää sen palkinnon arvoista

ninnuli ja poika 36+3 <3


markka - 14.09.2009 - 17:04

Heippa!

Tänää oli sitten neuvola ja kaikki oli kunnossa ainakin päällisin puolin. Painokin oli tippunu 400grammaa, mikä oli ihan ilonen yllätys, koska sitä on ihan liikaa omasta takaa.
Täällä lepo jatkuu ja niin välillä jatkuu supistuksetkin, mutta ei ne oo onneks mitään vahvoja saati säännöllisiä.
Nyt on alkanu väsyttään tosi paljon ja on muutenkin jotenkin levoton ja hassu olo. Alaselkään tulee semmosta painetta välillä että huhhuh ja terkka sano, että niitä pitäis välttää sillä levolla, mutta mutta. On se vähän vaikeeta olla vaan ja maata vaikka mies kotona onkin, mutta silti tulee niin huono omatunto niin yritän edes tehdä jotain pientä.
Lääkäriaikaa en enää saanu, kun mulla on se synnytystapa-arvio. Toivottavasti sinne ehditään. kuulemma painon mukaan tällä hetkellä masussa asustelee siro pieni tyttö, ja kuulema ihan käteenkin tuntuu olevan pienehkö, mutta niin oli esikkokin.
Nyt on tapahtunu niin paljon viikon aikana ettei perässä meinaa edes pysyä, mutta kyllä tämä tästä.

Tässä vaan alkaa pikkuhiljaa toivoon että tää ötökkä tulis jo, mutta maltetaan vielä hetki, ettei pikkunen keskosena syntyis.

Terv. Markka ja neitonen 33+2


Toinen Anna - 14.09.2009 - 17:58

Täällä on kans eka äitiyslomapäivä kohta takana. Päivä hujahti nopeesti, päikkärit tuli otettua ja puhelimessa tuli lätistyä . On tämä elämää.

Aamulla maha tuntu taas painavemmalta. Huh. Kipuja tai muita olotiloja ei juurikaan ole. Yöllä kyllä saa herätä parinkin kertaa.. Kaupassa vähän supisteli, mutta ne ei ollu mitenkään kipeitä. Hyvin siis jaksaa vielä. Huomenna pitää istutella tulppaanin sipuleja, olispa yhtä hieno päivä kuin tänään. Melkein niin kuin olis kesälomalla.

Voikaa hyvin!
Anna 34+5


eräs lokakuinen - 14.09.2009 - 19:48

Täällä oli kanssa neuvola ja alkaa tästä lähtien olemaan viikon välein. Millon teillä muilla on synnytystapa-arviota? Mulle oli aika viikolle 38, joka itsestä tuntuu, että aika myöhäiseen jättävät.

Vauva myllertää mahassa niin, että vatsahapot on koko ajan kurkussa polttelemassa. Närästyslääkettä menis kuin karkkia, jos joka poltteluun ottas. Muutenkin tuntuu ihania vihlomisia vähän joka puolella mahaa ja nivusia. Silti itse kivuliasta supistuksista ei oo ollut mitään esimakua.

Pitäs käydä ostamassa ne imetysliivit ja melkeen uusi pyjamakin, kun vanha on siinä kunnossa, ettei sairaalassa kehtaa pitää. Vois sitten pakata sen sairaalakassin.


lokainen myös - 14.09.2009 - 20:58

Joko loppulokarit on pakanneet sairaalakassin? Ite aattelin lähipäivinä, la 26 pvä. Nyt siis 34+0


Enni - 14.09.2009 - 22:54

täällä menee päivät edelleen niin vauhdikkaasti että alkaa jo kauhistuttaa miten lähellä la jo onkaan kaappeja tullut siivottua ja muutenkin yrittänyt laitella vauvan juttuja valmiiksi. eilen tuotiin pinnasängyn osat kellarista ja huomattiin sellainen kiva juttu että ei tiedetä mihin ihmeeseen ollaan laitettu sen ruuvit! no onneksi on vielä viikkoja aikaa etsiä ja tarvittaessa ikealta hakea uusia jotta saadaan sänky kasaan esikoinen katseli sängyn osia ja kysyi "joko vauva on kohta valmis?" taitaa siis odotella jo isosiskoksi tuloa..
sairaalakassia en ole vielä edes miettinyt. kuun alussa on taas ultra missä katsotaan vauvan kokoa ja siitä pari päivää niin lääkäri johon mennessä pitäisi päättää haluanko sektion vai miten tehdään.


mini-lepa - 14.09.2009 - 23:38

Sunflower: itse onnistuin tuossa toissa päivänä värjäämään äitiyspakkauksessa tulleiden vaippakuorien tereet vaaleanpunaisiksi että meillä poika saa vaaleanpunaisia vaippoja

itse olen alkukuun "synnyttäjä" ja en ole vieläkään pakannut sairaalakassia.. enkä kyllä myöskään ole laittanut vauvan vaatteita paikoilleen ja pesukin on vähän kesken.. tosin laitan ne sen piikkiin että ei ole rahaa ollut ostaa lipastoa ja ei ole energiaa yli matalien rautojen takia..

että mahassa jaksaa taas asukas möngertää.. tuntuu että kohta läpi tullaan! ja miehen mielestä voisi jo syntyä jotta koko aikainen valitus loppuisi sitten kun ei valita kivuista niin sitten ihmettelee paniikissa että miksi en puhu olen hänelle sanonut että kyllä sitten sanon kun on lähtö lähellä

eileen oli sitten mahan tyhjennys päivä.. tänään ei ole maistunut mikään lämmin ruoka.. jospa se olisi sitä että elimistö valmistautuu tyhjenemällä? voi kun olisikin..

nyt jopa maha on pehmeäkin siis ulkopuolelta pari tuntia sitten oli kivikova ulkopuolelta.. liikkeetkin on hieman muuttuneet.. aiemmin tuntui navan ympärillä, eilen oikealla kylellä ja nyt taas navan luona...

itse en osaa arvioida yhtään kuka eka poksahtaisi muutenkin olen mitään huono arvioimaan itsestäni tuntuu että jakaudun vasta lokakuun puolessa välissä

se olisi 20min päästä täysi aikainen rv 37 siis


Äiskä A - 15.09.2009 - 09:42

Heippa! Täällä menee yöt myös vaihtelevasti. Illalla nukuhdan muutamaksi tunniksi ja sitten herään 2-3 maissa ja valvon 2-3 tuntia ja taas nukkumaan... Ihan sama juttu ollut noista kolmesta muusta. Naureskelin miehelle että luonto (hormonit) totuttaa jo valvomiseen. Onneksi mulla mahdollisuus ottaa nuorimmaisen kanssa pienet päiväunet päivisin .
Siivousinto ollut viimeviikkoina täällä aika kova. On tullut siivottua jo 4. viikkoa... Aika hyvin olen saanut käytyä kaappeja läpi, mutta vielä on pikkuisen kesken. Myös kesävaatteiden ja -kenkien poislaitto pitäisi vielä ehtiä tekemään ja kaivaa kaikki talvikamat esille. Niin ja sairaalakassi on vielä pakkaamatta, lokakuun alkuun ajattelin sen jättää.
Ensi viikolla olisi synnytytapa-arvio.
Voikaahan paksusti.


tuikkis - 15.09.2009 - 10:33

Aurinkoista päivää mammat!

Täällä suunnalla pikkunen mahtanu laskeutua lähtökuoppiinsa.Parina päivänä tuntunu siltä et vois lähtee jo synnyttää vaikkei varsinaisesti oo vielä supistellukaan ku muutaman kerran mut ehkä sitä muutaman viikon vielä jaksaa.
Parin vkon päästä neuvolalääkäriä jossa arvioidaan kokoa ja muuta.Lauantaina ois tarkotus mennä käymään synnärille tutustumaan paikkoihin.

Sairaalakassia oon mietiskelly mut kyllähä sen vielä hyvin ehtii pakata.Ja kuitenki sinne tulee semmosta mitä tarvii muutenki päivien mittaan.
Eikä oo tullu vieläkään pestyä kaikkia vauvan vaatteita mutta kyllähä nekin ehtii(kuuluisat viimeset sanat)

Yöllä tulee heräiltyä moneen otteeseen joko vessahätään tai johki muuhun kolotukseen.Positiivinen asia on et järkyttävät alaselkäkivut kävelyn aikana on helpottaneet.

Mut ei kait tällä erää tänne sen kummempaa
Vointeja!
tuikkis ja masukki rv33+6


Mimmi - 15.09.2009 - 10:52

Minäkin aloitin äitiyslomani tänään (vasta!). Oli kyllä aikamoista kärvistelyä viimeiset viikot. Minun la on muuten vieläkin väärin listassa, mutten jaksa vaikuttaa asiaan kahden päivän takia.

Synnytys jännittää, ja tuntuu ettei pääse töistä millään irti pään sisällä. Kai se vie vähän pidempään kuin yhden aamupäivän muiltakin...

Saas nähdä koska poksuu ja kuka! Rentoa odotusta

Mimmi rv 37+5


Iron Woman - 15.09.2009 - 11:27

Täällä neuvolakäynti takana, kaikki OK, ja vauvakin oli kääntynyt taas takaisin raivotarjontaan, oli välillä perätilassa.
Toivotaan että nyt pysyy oikein päin loppuun asti. Aloin jo välillä ottaa hirveetä stressiä siitä jos vauva pitää kääntää.
Synnytystapa-arvio olisi n. 2 viikon päästä. RV 35+2 mennään.


K@tti - 15.09.2009 - 11:42

Moikka!

Täällä voidaan aika hyvin.Välillä on enemmän suppareita,sit tulee päiviä jolloin ei tule yhtään.Nyt on menny muutama yö todella makoisasti nukkuen.Aamulla on sit työn ja tuskan takana nousta ylös vessaan kun rakko on ääriään myöten täynnä.

Huomenna on vauvan koko ja synnytystapa-arvio.Vähän jännittää tietää minkä kokoinen vauveli sieltä on tulossa.Sairaalakassia en ole vielä pakannut.Mut tavarat siihen on sopivasti hollilla, että senkun heittää laukkuun kun tarve vaatii.Mies oli tuonu reissultaan äärettömän hyviä namuja mitkä hän säästää sit sairaalaan.Naureskeli et se on hänen oma survival-pakkaus:O

Hyvat voinnit kaikille


Hedu - 15.09.2009 - 12:32

Heippa vaan minunkin puolesta kaikille lokakuulaisille!

Tuli tuossa vietettyä sairaalassa viisi yötä tutkimuksissa ja seurannassa, ja vuodelevossa. Hakeuduin päivystykseen alaselkäkipujen (kk-kiputyyppinen) takia ja lääkäri totesi, että kohdunkaulaa on jäljellä enää vajaat 1,5cm. Mulle piikitettiin kortisonia 2kertaa, joka nopeuttaa vauvan keuhkojen kehitystä. Ja sitten sain lääkettä alaselkäkipuun, jonka sivuvaikutuksia, lähinnä verenpainetta, mitattiin ja seurattiin monta kertaa vuorokaudessa. Kun 34 rv tuli täyteen, mut päästettiin kotiin. Muutamia supistuksia päivittäin tulee, mutta ne on onneksi kivuttomia, masu vaan kovettuu.. En ole vuodelevossa, mutta rauhallisesti pitää kuitenkin muistaa ottaa, ettei synnytys ihan vielä käynnistyisi.

Onneksi olemme pesseet ja laittaneet kaikki vauvaa varten valmiiksi, ja onneksi sairaalakassikin oli valmiina. Mies toi sen minulle sairaalaan Ei tarvinnut luetella puhelimessa mitä kaikkea tartten, kun ne oli jo valmiiksi pakattuna. Nyt vaan täydennän kassin.. Mies olisi ollut aika hakoteillä ja onneton, jos olisin jo synnyttänyt, eikä mitään olisi valmiina. Suosittelen laittamaan paikat kuntoon ja pakkaamaan kassin, jos lähtö tulee. Sitä kun ei koskaan tiedä. Toivotaan, että ei kuitenkaan ihan vielä, etenkään me loppukuun synnyttäjät

Tsemppiä ja vointeja kaikille!
-Hedu 34+2-


lokakuinen myös - 15.09.2009 - 14:28

Onko teidän paikkakunnilla kakkosen kohdalla synnytystapa-arviota? Täällä ei ole (pohjois-pohjanmaalla asun) ja ois ollu kyllä kiva käydä vielä lekurilla Jotenki ois turvallisempi olo ku sais käydä vielä ja nyt ei sitten koostakaan tiedä arviota loppuajasta.


Maria82 - 15.09.2009 - 15:02

Neuvolassa taas käyty, ja kaikki ok. Pää on kuulemma jo aikas alhaalla! Sf-mitta oli 30, eli aivan keskikäyrällä mennään. Painoa tullut nyt yhteensä 9,9kg.

Sunnuntai-iltana mulla oli menkkamaista jatkuvaa kipua 3 tunnin ajan alavatsalla ja alaselässä. Ei tullut mitenkään "supistusmaisesti", eli ei siis pitänyt mitään taukoja. Sanoi vaan neuvolassa, että nyt toisessa raskaudessa saattaa ruveta enemmänkin olemaan tuollaista kipua, voi kuulemma olla jopa joka ilta! Ja tosiaan kipeitä suppareitakin voi ruveta herkemmin tulemaan. Kysyin just, että pitäiskö tollasen menkkamaisen pitkään kestävän kivun takia käydä tarkistuttamassa, mutta ei kuulemma. Ei tässä vaiheessa enää estettäisi, jos alkais syntymään.

Synnytystapa-arviota ei mulla ainakaan ekassa raskaudessa tehty ja kysyin siitäkin nyt neuvolassa. Ei lääkäri välttämättä edes arvioi vauvan painoakaan. Terkka kuitenkin sanoi, että vaikuttaisi siltä, että olisi suunnilleen samankokoinen kuin esikoinenkin, joka painoi syntyessään 3440g.

Nivuskivut ja häpyluun arkuus jatkuvat täällä. Pientä lenkkiä olen kuitenkin yrittänyt päivittäin tehdä, että tulis vähän liikuttua. Yöt menee kylkeä käännellessä, mutta suhtellisen hyvin olen vielä saanut nukuttua. Välillä tosin tulee muutaman tunnin piristymisiä keskellä yötä...

Nyt vaan odotellaan kahden viikon päästä olevaa lääkärineuvolaa, niin sais sitten vähän tarkempaa tietoa tilanteesta.

Maria82 34+0


mini-lepa - 15.09.2009 - 16:11

iiks!! kaveri kellä LA ois ollu vasta pari viikkoo mun jälkeen ni on jo synnyttänyt!!

ei täällä kymenlaaksossakaan ole synnytystapa-arviota toisen kohdalla.. itse haluaisin kyl kanssa nähdä vielä kerran ultralla ja saada edes jonkunlaista kokoarviota..

mie onneksi olen nyt alkanu saamaa öisin unta, enää ei oo sohvalle tarvinnu mennä ja yöheräily kausiki on menny ohi

se olisi vielä yhden kuivaustelineen verran tuuletettavaa vaatetta ja 2koneellista pesua ja tavaroiden paikoilleen laitto sekä sängyn petaaminen kaikki olisi valmiina sitten pientä varten ja sitten tietty synnytyskin

mutta tsemppiä kaikille!!

M-L ja termiitti 37 tasan


Lilli - 15.09.2009 - 16:41

Mulla oli tänään neuvolakäynti ja vauveli on edelleen perätilassa. Viikon päästä on kontrolliultra ä-polilla, pt:n, vauvan pienen koon ja vähäisen lapsiveden takia... Noi asiat pyörii kyllä koko ajan päässä.. Miks vauva on norm. pienempi, miksi lapsivettä on vähän jnejne? Tänään näin päikkäreillä ensimmäisen "enneunen" Siinä meille syntyi tyttö ja painoa oli 2559g Täysin epätodellisen tuntuinen ja hassu uni kaikin puolin
Mä oon pessyt vauvan vaatteet. Saadaan varmaan tällä viikolla hoitopöytä lipastoineen lainaksi ja aattelin sitten laitella esikoisen (1v8kk) kanssa vaatteet paikoilleen.. pääsee hänkin vähän osallistumaan Sänky on paikoillaan, mutta en ole vielä pedannut.. Ja sairaalakassi on pakkaamatta, toisaalta mulle on varattu sektioaika, joten periaatteessa tiedän, koska vauva syntyy.. vaikka voihan se tulla aikaisemminkin!!

Lilli ja Tyyppi 36+3


markka - 15.09.2009 - 17:17

Lilli: Mikä on tän hetkinen vauvan painoarvio sitten kun on kerta pienikokoinen? Ajattelin että itellä on viikkoja 33+3 ja viime viikolla vauva oli 1900 grammaa ja kuulemma siro. Terkan mukaan on pienehkö käteen.


Lilli - 15.09.2009 - 17:54

Markka: Viime viikolla lääkäri ultras ja arvioi painoksi 2,2kg. Silloin siis viikkoja 35+3. Sanoi kyllä, että on viiterajojen sisäpuolella, mutta alarajalla. Samoin oli sen lapsiveden määrän kanssa. Voi olla, että mietin taas ihan liikaa ja turhaan asioita.. Näihin kun ei taida voida itse kauheasti vaikuttaa!


markka - 15.09.2009 - 18:56

No mulla oli esikoisen kohdalla nolla samoilla viikoilla kanssa painoarvio toi 2,25 kg. Meni pari viikkoo yli lasketun ja synty 3120 grammasena, eli suht sirona, mutta eipä mitään hätää ollu ja normaali muksu on. Mulla taas sillon oli liikaa lapsivettä, johon ei kyllä syytä löytyny, mutta sitä kyllä sitten tulikin paljon kun vedet meni.

Mä kyllä toivon että olis nyt tääkin neito pienehkö, koska haluan alakautta synnyttää ja oon veikannukin että mikäli tulee ennen laskettua tai sinä päivänä niin on alle 3 kg, mutta jos taas yli menee niin on kanssa siinä 3 kg hujakoilla.


*S* - 16.09.2009 - 11:31

Lilli:

Mulla on 2 perätilavauvaa pesueessa, molemmat tytöt olivat siroja (esikoinen rv 38+0 2560 ja kolmonen rv 40+0 2660) mutta ihan terveitä.

Itsekään en mikään koljatti ole ja mies on perheensä pisin 174cm... Eli mulle syntyy varmaankin kanssa sellasia niukin naukin 3 kilosia vauvoja. Eipä sillä että valittaisin, ei oo tarvinnu olla ristipistotyönä synnytyksien jälkeen vaikka 2 perätilavauvaakin on tullu synnytettyä.


Lilli - 16.09.2009 - 12:38

Juu varmaan ihan turhaan maalailen piruja seinille Välillä vaan on päiviä, kun ei osaa ajatella positiivisesti! Meidän kotipaikkakunnalla ei voi synnyttää perätilan takia alakautta, joten sektio on "ainoa" vaihtoehto.. ellei halua mennä helsinkiin...
Esikoinen syntyi kanssa sektiolla perätilan takia ja painoa hänellä oli rv39+3 3390g eli ihan "normi pakkaus" Itse olen alle 160cm, mutta mies lähentelee 190cm...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|