Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Pelottaa

Aurinko - 14.09.2009 - 13:03

Säikähdin äsken aivan jumalattomasti...Vessassa käydessä pönttöön lorahti reippaasti verta, tai sen verran että vesi värjäytyi kirkkaan punaiseksi...Outoa kyllä pyyhkiessä ei paperiin jäänyt mitään, eikä sen jälkeen ole (tästä on kulunut noin 1,5 tuntia) mitään vuotanut...Yksi kunnon lorahdus siis vaan...Tosi kummallista ja pelottavaa...heti tietenkin soitin neuvolaan, siellä sattui onneksi olemaa puhelinaika...Sain huomiselle aamupäivälle lääkäriajan,e ttä tarkistetaan kaiken olevan kunnossa ja pissatestit tehdään kanssa. Viikkoja nyt kasassa 17+5 eli ei kovin normaalilta tässä vaiheessa kuulosta...Piru kun ei vielä jatkuvasti tunnu liikkeitäkään, jotain kutittelua vaan tänäänkin...Muutama kunnon potku rauhoittaisi kummasti!!!
Onko muilla kokemuksia tälläisesta?


VASTAUKSET:


oletko - 14.09.2009 - 13:36

varma että veri tuli emättimestä? ettei vaan tullu peräaukosta, jos vaikka pukama ois. outoa ettei paperiin jäänyt mitään... hyvä kuitenkin että katsoovat tilanteen lääkärissä. tuossa vaiheessa vauvan liikkeet ei oikein vielä tosiaan rauhoita... tsemppiä!


Enni - 14.09.2009 - 13:41

itselläni alkoi vuoto rv15 ja syyksi ilmeni istukka. vuoti kerran enemmän ja sit pientä vuotoa pari päivää kunnes loppui. viikkoa myöhemmin alkoi runsas vuoto jota keksi muutaman tunnin. siis verta valui valumalla.. istukka oli edelleen syypää. sen jälkeen ei ollut kuin pientä vuotoa reilu viikon ajan. olin saikulla yht.4vkoa. nyt rv34+ menossa ja olo on mitä parhain ja vauva polskii mahassa
hyvä että sait kuitenkin lääkäri ajan niin katsoovat mikä vuotoa mahdollisesti aiheutti. todennäköisesti vain limakalvot vuotanut koska vuoto ei jatku. itselleni sanottiin että vuotoa esiintyy aika usein raskausaikana ja se on harmitonta jos siihen ei liity kipuja eikä ole runsasta. onko mahdollista että sulla olisi peräpukamia? nehän voi aiheuttaa vuotoa siten että kerran tulee pönttöön mut ei enempää.. toivottavasti syy selviää!


Aurinko - 14.09.2009 - 13:46

Kyllä varma olen, että tuli emättimestä eikä pukamiakaan ole...Kiitos teille, toivotaan tosiaan että kaikki hyvin


Jeti - 14.09.2009 - 18:11

Mulla oli just kunnon säikähdys, vaikka olenkin ihan alkuraskaudessa. Vuosi kirkasta verta vaikka kuinka. Jorvissa katsottiin ultraa ja normaali mutta hyvin varhaisessa vaiheessa oleva raskaus näkyi. Kontrollissa olikin jo pieni katkarapu, jolla sykki vieläkin pienempi sydän. Nyt oon toki enemmän huolissani jatkosta kuin ennen. Mutta pointti on se, että vuodot ovat usein normaaleja, eikä niiden syytä välttämättä voida koskaan selvittää.


Tuisku82 - 14.09.2009 - 21:25

Itse aloin aikoinaan vuotaa runsaasti verta yksi iltarv 9. Menin ensiapuun ja siellä sitten seurailtiin tilannetta. Mitään kipuja tai muuta ei ollut, mutta verta vuosi jopa läpi farkuista. Oli tosi pelottavaa. Kyseessä oli pe ilta ja sain ajan ultraan vasta maaanantaille. Ensiapu lääkäri ei uskonut, että kyseessä olisi keskenmeno, veri oli kirkasta. Mutta ei kyllä ollut kiva vkonloppu odotella. Mutta ma ultrassa hyvin hapan lääkäri katto Kättärillä ja töksäytti että "kyllä täällä on elävä sikiö".
Parin viikon kuluttua oli sitten se 12 rvkon normaali ultra. Ja kas kummaa mitä sieltä löytyikään! Siellähän olikin kaksi vauvaa! Jälkeenpäin olen kuullut, että kaksosraskauksissa tapahtuu usein selittämätöntä vuotoa.
Tsemppiä sinulle odotukseen! Kannattaa toki käydä tutkituttamassa tuollainen oireilu. Lohduttaudu kuitenkin sillä, että usein tuollainenkin pelottava asia voi olla täysin harmitonta!
P.S. Minulla on nyt kaksi tervettä 3,5kk vauvaa!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|