Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Marrasmasut up

Dyli79 - 13.09.2009 - 11:44

Nostellaanpas vähän listaa

1.11 Ihahaa, nihema(2.)
2.11 mami-77 (1.) Wagner (2.) Dyli79 (1.)
3.11 zera-82 (3.)
4.11 Aura(2.)
5.11 Mutter2 (3.)
6.11 Susa-Mari (2.)
7.11
8.11 Rintti (1.)
9.11
10.11 mami (2.)
11.11 Judia (3.)
12.11 Pinja (1.)
13.11 Minnie(1.) Maija (2.)
14.11 tappitaara (5.) Iines (2.)
15.11 lizz (2.)
16.11 Saana (1.)
17.11 mm (2.)Piu (4.)
18.11 Jenni (1.) Lillemor (1.) aino (1.) Tinttuli (4.)
19.11
20.11 Haf (1.)
21.11 Nora (2.), Jäätelö (1.)
22.11 Onneli (3.)
23.11
24.11 Sosionomi (1.)
25.11 heipskukkuu (2.), Latte (1.) Le (2.)
26.11 Liekki (1.), Emppu (2.), annis (2.), Anu(3.)
27.11 Riikka(1.)
28.11 jennimari86 (2.)
29.11 Kuutti (2)
30.11 mammamarras (1.), Miarah (3) Pihu(3.)

Tänään ajattelin mennä tutulle penkomaan lastentavaroita ja vaatteita hänen kaksostensa jäljiltä, nyt vähän harmittaa kun sukupuolta ei tiedä, pitääpi valita suht neutraaleja värejä

Mulla selkä kipeä vieläkin, eikä tällä viikolla ole paljon tullut liikuttua. Jotenkin olen ollut ehkä hieman aikaisempaa väsyneempi, päikkäreitä tullut otettua töiden jälkeen. Hyvähän se on kuitenkin nyt lepäillä, kun niin monet neuvovat nyt nauttimaan, mikäli on mahdollisuus levätä

Ens viikon torstaina neuvola, pelottaa että paino on noussu paljon, ku ei ole tullut liikuttua.. Mutta katsotaan sitten sitä. Täytyy varmaan muistaa taas paremmin ottaa noita Obsidiaaneja, kun olen unohdellut ottaa niitä joka toinen pv, viimeksi neuvolassa kyllä hb ihan hyvä 127.

Parina iltana pikku nemomme on pitänyt melkoista sirkusta, hauskaa kun maha liikkuu niinkuin sisällä olisi alien Huomaa ettei vesseli mikään ihan pieni enää olekaan, kun liikkeet näkyvät päällepäinkin niin hyvin jo.

Kävin eilen auttamassa perunoiden nostossa, ekaa kertaa elämässä, oli hauskaa! Siis konehan ne perunat nostaa, me vaan poimitaan ne hihnalta, silti hommassa kipeytyy kyllä helposti selkä. Onneksi poimimista oli vain muutama rivi jäljellä, niin se meni tosi nopeasti Ihanaa on ollut syödä luumuja ja omenoita, kyllä syksyssä on monia ihania puolia, vaikka muuten kutsunkin itseäni enemmän kesäihmiseksi

Vointeja kaikille marrasmasuille, h-hetket lähestyy meilläkin kovaa vauhtia. Työpäiviä enää jäljellä 9kpl..

Rv 32+6


VASTAUKSET:


Minnie - 13.09.2009 - 12:09

Täällä työpäiviä jäljellä tämän pv jälkeen muistaakseni 12 , ihanaaaaa!!!!!
Kyllä nyt on motivaatio kadoksissa jos koskaan! Oon kyllä "ylpeä" siitä että oon pystyny oleen koko raskausajan töissä ilman poissaoloja, mua peloteltiin kaiken maailman vaivoilla mutta onneksi olen päässyt vähällä ( vielä )

Mä olen kyllä täysin syksy ihminen, rakastan pimeneviä iltoja, tuulta ja kirkasta tähtitaivasta. Ja se tuoksu, aaahhh..... Kynttilöitä palaa joka ilta, niin sisällä kun ulkonakin

Onko muille tullu viel jännitystä synnytystä kohtaan??
Mä en oo kauheesti viel ajatellu asiaa, tai siis olen ajatellu mutta yrittäny olla sen enempää maalailemasta minkäänlaisia kuvia synnytyksen kulusta.
Toivon vaan että miten sitten ikinä meneekin että vauvalla ois kaikki hyvin

Minnie ja pieni 31+2


Jäätelö - 13.09.2009 - 12:32

Moi vaan!

Mulla on vielä työpäiviä jäljellä 23. Onneks työ on niin kiivastahtista, että päivä menee aina melko nopeesti. Sit ku kotiin ehdin ni otan noin puolentoista tunnin päikkärit. Niiden avulla jaksaa sit loppuillan puuhastella. Aika kärsivällisesti toi mun ukkokin on suhtautunu mun päiväuniin, vaikka mä kuorsaan ku mikäkin minipossu Kaipa tuo painonlisäys ja pieni flunssan poikanen sen aiheuttavat Onko muilla ilmenny tota kuorsausta? Poistuuko se synnytyksen myötä?

Mäkin tykkään syksystä. Se on niin mukavaa vaihtelua lämpimän kesän jälkeen. Kynttilät on ihania!!!

Mua ei synnytys vielä pahemmin jännitä. En oo sitä tosin vielä paljon ajatellukaan. Oon kyl lukenu muitten synnytyskertomuksia, mut ku eihän sitä voi ensikertalaisena tietää, et miten se menee... Pääasia, et beibi saadaan hyvässä kunnossa maailmaan.

Hyviä vointeja ja kirpeitä syyspäiviä marrasmammoille!

t. Jäätelö ja pallo 30+1


Miarah - 13.09.2009 - 12:43

Täällä ei jännitä olleskaan muuten ku tommoset "miltähän poika näyttää ja minkä kokonen on"-jutut...ei vaan jaksais millään odottaa, mut kyllä se aika kuluu onneksi vaikkei jaksaisikaan heh!

Me ostettiin Tallinnasta Krambudiesta ihan käsintehtyjä tuoksukynttilöitä...Tervaa, ja Neilikkaa mitkä päässy loppumaan ja pari savista kynttilänjalkaa..me ollaan siis keskiaikafriikkejä ja kaikki tollanen on meistä ihanaa

Mä oon 100% kesäihminen ja aikaisempina vuosina syksy on ollu masentumisen aikaa..tää syksy on jo alkanut ihan eri tavalla...oikein odotan sateita ja niitä kylmiä aamuja kun ilma on kylmä ja tuoksuukin syksyltä...pimeitä viileitä iltoja jolloin voi laittaa nuo ihanat kynttilät ympäri asuntoa palamaan ja istua sohvan nurkassa rakkaan kainalossa ja kuunnella vaikka musiikkia teekuppi kädessä

Ja sit Lasketun ajan odotusta...ja joulun odotusta!
Mä oon myös niin joulu-ihminen sen tunnelman takia...ihanaa!!!

Voi kun tulisi upea ruska! Meidän talon viereinen pieni metsikkö on täynnä vaahteria ja pihlajia...ja odotan oikein värien "ilotulitusta" se olisi ihanaa..kävellä siellä väriloistossa ja imeä sitä syksyä oikein sisäänsä ..heh!

Kuorsannu oon siitä asti kun maha ja rinnat ruvennu olemaan isot...ärsyttävää mut eihän sille mitään voi..johtuu löystyvistä paikoista..limakalvotkin kun paksuuntuu ja muutenkin sileät ja jäntevät paikat joustavat enemmän.

Mä oon tosiaan sairaslomalla ja äippäloman alkuun on se 17vrk..


zera-82 - 13.09.2009 - 15:59

Hellou mamiskukkelit !

Alkuraskaudesta jännitti tuleva synnytys jo todella paljon...oli vielä todella hyvissä muistoissa ne puolen vuoden takaiset supistukset tuosta kakkosesta, silloin en pystynyt katsomaan edes noita vauva/synnytys ohjelmia...nyt on siedätyshoito tehnyt tehtävänsä ja toivon vaan et lapsi on terve+ne sairaanloiset supistukset kestäis vähemmän aikaan(viimex meinas lähtee tukka päästä kun revein sitä supistusten lomassa, epiä kun ei taaskaan annettu).

Mä tässä oon miettinyt hyviä perusteluita terkkatädille, kun niin kovin tahtoisin päästä vielä painoarvia ultraan...kahdesta aiemmasta olen lähetteen saanut mahan suuruuden perusteella(meilläpäin se ei siis kuulu normaaliin "raskausohjelmaan "). Nyt en usko sinne pääseväni masun perusteella, vaikka lukemat ovatkin korkeella. Kuitenkin lapsoset olleet täysaikaisina 4-kiloisia"vain". Ainakin terkka on vaan todennut, et samoilla käyrillä näytät menevän taas eli ei mitään yllättävää/ihmeellistä oo tapahtuus. Mutta mutta, nää supistukset mitä päivässä tulee todella monia(johtuvat kyllä tuosta kakkosen kantelusta, masu ei kestä yhtään fyysistä tminaa, hei on kovana ja jännään josko loppuviikkoina se alkaa edistämään ennenaikaista synntyst), ois kiva käyd ainakin kattoos et onko kaikki ok. Toivottavasti riittäis perusteluiksi....

Täälläkin ex vannoutunut kesäihminen ilmoitautuu tänä vuonna syksyyn päin suuntautuneeseen

56cm neutraali talvipuku ois hakusessa viel...Sitä etsiessä ensi viikkoon


Miarah - 13.09.2009 - 18:48

zera-82 kirppikselle kirppikselle!!! Mä löysin 62cm vaaleensini-beigen toppahaalarin 3€:lla
Menis tytöllekkin Siinä on pienet korvatkin hihih!

Mä oon löytäny NIIIIIIIIIN ihania vaatteita Vantaalta Lastentarvike/-vaate-kirppikseltä ettei mitään järkeä maksaa suuria summia...olisko mulla mennyt kaikeen jotain 70€ ja tuo summa sisältää myös 15€ kantoliinaa ja muuta kallimpaakin


Minnie - 13.09.2009 - 19:34

Juu siis kirppikselle kannattaa kyl lähteä oitis!
Mä oon löytäny sielt esim 2 makuupussia, 2 peittoa, pinniksen suojan, vanupuvun, villapukuja 2, sitterin ja hirmu kasan vaatteita. Kaikki varmaan alle 50 e!
Mä oonkin kyllä ollu tosi tyytyväinen tuohon paikalliseen kirppikseen, hirmusti on tarjolla vauvojen/lasten tavaraa.

Just löin viimeset taulut lastenhuoneen seinään,tein ite kuvankäsittelyohjelmalla pieniä mietelause/runotauluja mitkä sitten teetin ifolorilla.

" Synnyit tähdenlennosta, horsman nukasta hennosta, taivaan sateenkaaresta, äidin ja isän haaveesta "

"Kauniina alkakoon elämä uusi, pienen lapsen taivaltaa.
Enkeli ota suojeluusi lapsen matka tää "

Siinä muutama


zera-82 - 13.09.2009 - 21:00

Jep jep...sitä kirpparia oon hyväksi käyttänyt monen monta vuotta myös minä ...Pennin venytykseen kun olen näinä opiskelu+äitiys vuosina tottunut ja melkein uudenveroista tavaraa sieltä usein löytänyt mukaankin. Noita talvipukuja alkaa ihmiset pikku hiljaa laahaileen varastoistaan, että josko sieltä sitten löytyisi se hakemani 56cm toppapuku meen talvivauvalle. Kakkonen kun synty kesäkuun lopussa, niin meni 56cm toppapuku viel alkutalvesta...noi talvipuvut on usein sen verran reiluja vielä kokoonsa nähden.

Eipä ole enää h-hetkeen monen montaa viikkoa tittidii


Miarah - 14.09.2009 - 08:50

Joo mulla alko 30. viikko Aivan mahtavaa!!!
Kävely on tosi hankalaa ja kivuliasta ja turvottaa jalkoja välillä ihan kauheesti mut muuten yläpää jaksaa ainaki

Tänään on edessä järkky KELA-Tapiola-Posti-R-Kioski-Terveysasema-kierros...ei kuulosta pitkältä matkalta mut edellyttää multa ainakin 2-3km:n taaperrusta tuolla ja se ei kauheesti innosta kun tietää miten kipee mä taas oon sit illalla ja huomenna ..mut ei auta..pakko hoitaa asioita.

Huudettiin pakastin Huuto.netistä ja se haetaan huomenna Saa ruveta sit ens kuussa kokkaileen pakastimeen ruokia valmiiks. Meinasin ainaki ite tehdä hernekeittoa,Jauhelihakastiketta ja jotain sosekeiton pohjia tehdä. Ja tietty makaronilaatikkoa..heh! Jotain sellasia mitkä kestää pakastamisen,sulatuksen ja lämmityksen hyvin.

Pinnasänkyki pitäis hoitaa tässä viikon parin sisällä.Sen saaki sit koota ja pedata valmiiksi odottamaan Nii ja ajattelin ostaa sen IKEAn halvan hoitotason..sen kokoontaitettavan tonne makuuhuoneeseen,toinen hoitoalusta tulee kylppäriin pesukoneen päälle.

Ystäväkin soitti ja kertoi että sieltä tulee vielä vaunujen lisäksi sitteri,hyppykiikku, lisää vaatteita ja kenkiä ja paljon leluja..iik! Mihin me enää kohta mahdutaan! heheh! Eli meillä taitaa olla kaikki tavarat kohta kasassa lukuunottamatta jotain pieniä yksityiskohtia..JEE!


Kuutti - 14.09.2009 - 11:06

Meillä hektiset vaiheet asuntokaupassa menossa.Tavoite olisi päästä viim. pari viikkoa ennen LA:ta uuteen kotiin (tai sitten tyydyttävä synnytyksen jälkeiseen muuttoon)...eli en ole yhtään mitään laittanut valmiiksi uudelle tulokkaalle. Noh, toivotaan että masukki pysyy sisällä loppuun asti, niin ei tule ihan kauhea kiire asioiden hoitamisen kanssa

Mukavaa maanantaita kaikille!


lizz - 14.09.2009 - 13:18

rv 32 jo, hurrrrrrjaaa! tänään 31+1.
Kävästiin eilen Aurassa miehen kummitytön synttäreillä. Kyl oli ihana nähdä pitkästä aikaa tuota Turun seutua jota rakastan niin suuresti! Ja samalla reissulla tuli nähtyä myös opiskelukavereita ja Satakunnassa asuvaa tätiäni.
Mä en kyl yhtään ole syysihminen Tykkään kesästä. Syksy ja talvi on mulle vuoden masentavimmat ajankohdat. En kaipais niitä yhtään

Mä sain tädiltä vauvalle pienen kassillisen vaatetta. Eli onpa juniorille nyt sitten jotain sentään, vaikka paljon olen kerenny antaa pois. Tätini myös neuloi vauvalle 60cm villahaalarin ja yksi sukulainen lupasi tehdä 60cm lämpöisen fleecevuoratun haalarin.
Kirpparit on kyl mainioita paikkoja tehdä löytöjä, mutta kyllä kirppistavara on paikoin hirmu kallistakin Ainakin tuntuu et täälläpäin on niin kovat pöytävuokrat että käytetyistä vaatteista väkisin pyydetään hirveitä summia. Pienemmiltä paikkakunnilta löytää paljon halvempaa tavaraa!

Mulla onkin neuvola vajaan tunnin päästä, oon sitten viisaampi niissä jutuissa


mutter2 - 14.09.2009 - 15:05

Heipsan!

Olen ollut vähän nettipimennossa, kun käväistiin neljän päivän mökkilomalla, jossa ei ollu sitten nettiä ollenkaan. Kivaa oli ja hienot ilmat. Kanttarelleja poimittiin yhden kastikkeen verran ja mustikoita tuli muutama litra. Mahtavia säitä ollu näin syyskuulle!

Vähän neuvolakuulumisia. Viime viikolla oli neuvola, missä melkein kaikki oli ok. Virtsassa vaan oli leukkarit vähän plussalla ja tätä turvotusta on nyt koko ajan sormissa ja jaloissa. Verenpaine oli onneksi ok ja painoakin tullut vain ihan vähän lisää. Mutta siis tarvii seurailla nyt ainakin tuota virtsahommelia, ettei pääsis toksemia yllättämään... Tällä viikolla onkin sitten lääkärineuvola, jossa katsotaan kohdunsuun tilanne. Aika paljon supistellu meinaa... Toivottavasti kaikki kuiteskin ok.

Tällä viikolla käydään hankkimassa loput vauva-kamat ja sitten alankin jo pyykkäämään ja laittaa babylle pesää valmiiksi. Talvipukua mäkin etsin. Meillä täällä pikkukylässä on sellaisia kirppareita, missä on ihan rahastuksen maku, kun katselee hinnotteluja. Jotkut jopa myy ihan tukku kamaa, eli paketeissa olevia tuotteita. Musta se idea menee silloin vähän mönkään ja siksi en koskaan osta ainakaan niiden pöydiltä mitään...

Kivaa viikon alkua kaikille!

mutter2 ja pikku3 32+4


lizz - 14.09.2009 - 15:52

Vielä neukkukuulumisia kun tuli siellä käytyä...
kaikki ok! Paitsi paino Tähän asti kun paino noussu reilusti, mut nyt oli tullu MIINUSTA! Olen siis laihtunut tän meidän muuttohässäkän aikana...noh, eiköhän tää tästä normalisoidu =)
(toinen syy laihtumiseen on se, ettei mulla oo tilillä rahaa, eli en pääse ostamaan omia "välipaloja"(herkkuja), kröhöm..Mies kun ei harrasta makeita ja sillä on meidän tän kuun ruokaostot huolehdittavana)
Hb oli 122 eli ok, muttei kehuttava. Jatkan edelleen noita Obsidaneja, oon popsinu noin joka toinen päivä niitä. Niistä vaan tulee vatsavaivaa
Tänkertainen neuvolantäti vaikutti ihan kivalta, harmi vaan että hänkin oli sijainen ja ens kerralla on joku ihan uusi taas

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|