Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Nyt saa arvostella!

`` - 12.09.2009 - 16:14

Elikkäs moni täällä haluaa ilmaista omia mielipiteitään ja nyt ne ovat hyvin tervetulleita,rehellisiä vastaksia kiitos!
Elikkäs mun äitiysloma loppuu joulukuussa,asutaan miehen kanssa kahdessa eri asunnossa.Ollaan sovittu että ollaan molempien luona kun vauva on pieni ja kasvatetaan yhdessä,mutta tämän hetkinen mietinnän kohde on vanhempainvapaan pitäminen,eli kumpi sen pitää? Emme riitele siitä vaan mietimme miten olisi lapsen ja taloudellisen tilanteen kannalta viisainta.mieheni on työtön,mutta saisi parempaa päivä rahaa kun minä koska on viimeisen vuoden aikana ollut töissä,minä opiskellut.Lisäksi minulla on ajokortti,miehelläni ei.Mutta pärjääkö 3kk ikäinen vauva isänsä kanssa ja mitä tulee huomioida??


VASTAUKSET:


`` - 12.09.2009 - 16:20

Lisäisin vielä että onko totta että jos oon äitiyslomalla ja saan äitiysrahaa,saan tehdä oikeita töitä niiin paljon kun haluan ja saan silti kelasta 22,04€ päivältä?


. - 12.09.2009 - 16:30

näin lukee kelan sivuilla. jos äitiyslomalla tekee töitä, saa minimirahat 22.04e


tunna - 12.09.2009 - 16:38

äitiyspäivärahan ohella ei mun käsityksen mukaan saa tienata...? tai siis oon ymmärtänyt, että sunnuntaisin saa, koska siltä päivältä ei makseta äp-rahaa. korjatkaa jos olen väärässä. muihin kysymyksiisi vastauksia: kyllä meillä ainakin mies pärjää hienosti vajaan kolmekuisen kanssa. en ymmärtänyt sitä, että hoitaako miehesi lasta kanssasi joka päivä? silloin ainakin varmuus lapsen hoidossa tulisi, jos joka päivä ja YÖ!! on lapsen kanssa tekemisissä! rintaruokinta on taas asia erikseen.. pumpattua maitoahan lapsenne voi syödä, jos siihen jaksat ryhtyä..


mamma80 - 12.09.2009 - 17:21

juu ei saa rahaa kelalta paitsi jos teet vain sunnuntaisin töitä.


tappitaara - 12.09.2009 - 18:23

Sellainen näkökulma että oletkohan itse valmis lähtemään töihin, kun vauva on 3 kk? Voi nimittäin olla, että itkuisen vauvan kanssa olet kovin uupunut siinä vaiheessa, ja hormonitkin pyytävät pysymään vauvan kanssa. Itse ei voisi vähempää kiinnostaa töihinlähtö siinä vaiheessa. Mutta ehkä työ on intohimosi?
Ymmärsinkö oikein, että veisit vauvan isän luokse hoitoon? Isän hoitoon jättäminen, mikäli itse hoidat 2/3 vuorokaudesta, ei minusta ole ongelma, jos isä on ollut alusta asti päivittäin hoitanut lasta. Mutta miten toteutatte päivittäisen tiiviin kontaktin, jos kerran asutte eri osoitteissa?
Ja vielä sitä mietin, miten varhainen vuorovaikutus kehittyy, jos koko ajan olet itse lähdössä vauvan luota pois. Varotko itsesuojelusyistä tiivistä symbioosia vauvan kanssa, vaikka se on ihan olennaisen tärkeää lapsen psyykkiselle kehitykselle myöhempinä vuosina.
Eli minä kyllä suosittelisin pysymään vauvan kanssa sinne puolivuotiaaksi. Vanhempainvapaanhan voi jakaa muutenkin kuin kaikki tai ei mitään -periaatteella.


töistä.. - 12.09.2009 - 19:57

Itse tein melko aktiivisestikin töitä vauvan ollessa pieni ja saadessani siis äitiyspäivärahaa. Tuolloin SAA tehdä töitä niin paljon kuin haluaa ja työpäiviltä maksetaan minimipäiväraha eli se reilu 20 euroo!!!!Sunnuntaitöistä ei tarvitse ilmoittaa, sillon ei menetä mitään, muista päivistä ilmoitettava kirjeitse kelaan!!!


Nina - 12.09.2009 - 21:02

Serkullani vähän samanlainen tilanne ja heillä jäi isä kotiin sit. Mut äiti oli tosi surullinen siit tilanteesta.. Et mieti tarkkaan. Huono omatunto tulee salettiin. Enkä mä nyt tuomitse mut lähdin ite heti töihin kun esikoinen oli 9kk ja koville otti.. Mut lapsi kyl pärjää varmasti isänsä kanssa. Isä pystyy kaikkee muuta tekeen paitsi imettää..

Rahasta viel et esikoisen vanhempainvapaa aikaan tein yhtä päivää viikos töitä ja siltä päivältä sain just sen minimi päivärahan.


vauva pärjää - 12.09.2009 - 21:21

Itsellä on kokemusta aiheesta. Valmistuakseni opiskelin kun vauva oli 3-5kk vanha. Kuten moni kommentoi yllä, minulle tuli ainakin ihan älyttömän huono omatunto asiasta ja rankkaahan se oli yövalvomisten kannalta. Jos ei olisi ollut pakko vakityön saamiseksi, en olisi opiskellut (siksi voin kyllä olla tyytyväinen ja vauva kyllä pärjäsi). Syytin itseäni monesta asiasta, vaikken päivittäin ollut poissa vauvan luota kuin 4-5tuntia. Edelleen asia tuntuu pahalta. Tästä lomasta aion nauttia lomana kaikkien lasten kanssa.


Nikotus - 13.09.2009 - 07:20

Tuttava lähti töihin, kun vauva oli 6-7 kuukauden vanha ja mies jäi kotiin hoitamaan. Mies oli työtön ja tuttava taas sai helposti alaltaan töitä. Heillä mielestäni on toiminut hyvin.

Kannattaa miettiä kaikkia vaihtoehtoja etukäteen. Kun vauva on olemassa, voi olla ettei asiat menekään niin kuin on ajatellut. Oma mieli voi muuttua. Tilanteen pystyy vasta kunnolla arvioimaan, kun vauva on syntynyt. Mutta hyvähän kaikista vaihtoehdoista on miehen kanssa jutella.

Tuo huono omatunto on kyllä kumma juttu. Minäkin jatkoin opiskelua, tosin vasta kun tenava oli 10 kk vanha. Mies oli lapsen kanssa kotona. Hienoa oli jatkaa opiskelut loppuun, mutta mitään ylimääräisiä en jäänyt tekemään kuin pakosta ja kiire oli kotiin. Vaikka tenavalla oli kaikki hyvin isänsä kanssa. Itseä oikein harmitti, että piti tuntea turhaa huonoa omaatuntoa ja syyllisyyttä ja mietin, että miehellä ei varmasti ollut samanlaisia tuntemuksia, kun pois kotoa oli vauvan luota...


... - 13.09.2009 - 14:18

olin suunnitellut että alan tekemään töitä vauvan tultua 3kk, mutta ne hormoonit on ihme juttu...lapsi 1,5v ja vielä olen kotona. suren jo etukäteen sitä päivää kun joudun töihin menemään .

lapsi tarvitsee nimenomaan äitiään. psyykkisen kehityksen kannalta symbioosin muodostuminen on tärkeää. mikäli lasta riepotellaan vielä eri kämppien (jos ymmärsin siis oikein?), niin lapselle voi tulla turvaton olo.

kaikki häiriöt mitä lapsen mieleen jää alkkukehityksessä ei näy heti. ne voivat tulla esille vasta aikuisiällä. esimerkiksi tuttavani miehen kotona oli kaikki ollut näennäisesti hyvin ja lapsi saanut kaiken koska vanhemmilla ei ollut aikaa hänelle. äiti teki töitä ja lapselle ostettiin kaikki mahdollinen jotta siitä olisi mahdollisimman vähän vaivaa = sen kanssa ei tarvitsisi viettää oikeasti aikaa kuten PITÄISI! isä tuli kuvioihin lapsen ollessa jo 2v.

tälle henkilölle diagnosoitiin sitten kolmenkympin tietämillä narsistinen persoonallisuushäriö (tiivistetysti kykenemättömyys empatiaan ja normaaliin tunne-elämään, kaikki ympärilla on vain hänen tarpeitaan varten..ts. rajaton itsekeskeisyys...läheisesti tekemisissä olevat ihmiset menettävät minuutensa huomaamattaan näiden ihmisten kanssa, koska he ovat manipuloinnin ja selittämisen mestareita).

kurjaa, mutta nämä häiriöt ovat tosielämässä valitettavan yleisiä ja ne johtuvat yli 90% vanhempien antamasta kasvatuksesta. turvattomuuden tunne on yksi tekijä joka aiheuttaa näitä.

jää lapsesi kanssa kotiin jos vaan voit - SITÄ ET VARMASTI KADU!


kela - 13.09.2009 - 21:37



käsittääkseni isän pitää asua vauvan ja äidin kanssa samassa osoitteessa saadakseen pitää vanhempainvapaata. Kannattaa tarkistaa, onko järjestely ylipäätänsä mahdollista.

Mielestäni isä voi aivan hyvin hoitaa lastaan, jos on ollut lapsen elämässä tiiviisti jo ennen vaihtoa.


... - 14.09.2009 - 00:22

kela: niin saa asua, mutta onko se oikeasti hyvä ratkaisu 3kk ajatellen?! lapsi tarvitsee tietynlaisen symbioosin jonkun ihmisen kanssa ja onko se tässä mahdollista...?


Koyote - 14.09.2009 - 11:56

Meillä jäi isi kotiin esikon kanssa kun mä lähdin kouluun. Ja loistavasti toimi. Pojalla ja isällään on paljon läheisempi suhde kuin muilla lapsilla joita tunnen, joiden isät ovat olleet töissä kokoajan. Äidillä ja lapsella se side on jo ennestään eikä vaadi kuin sitä ylläpitämistä. Mutta isän täytyy aloittaa lapseen tutustuminen ja siteen luominen tyhjästä. En toki tarkoita etteikö äidinkin pitäisi lapsen kanssa olla, mutta ei kai siellä töissä 24h olla? Meillä siis toimittu näin ja oon todella tyytyväinen. Mutta jokainen tekee omat ratkaisunsa


jatta - 14.09.2009 - 14:12

Ainoa asia, missä isä ei voi äitiä korvata on imetys. Jos sen asian kanssa pystyy elämään, niin muuten vauva pärjää aivan varmasti ja hyvin isänsä hoivissa.

70-luvulla ennen nykyisä äitiyslomaetuuksia työssäkäyvät äidit joutuivat laittamaan lapsensa päivähoitoon 3 kuukauden ikäisinä. Nykyäitien olosuhteet ovat aikamoista luksusta.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|