Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Aikuisia?

?? - 12.09.2009 - 01:24

Tiedän itse kuuluvani nuorimpiin odottajiin täällä.Olen vasta 19 ja tiedän että täällä on paljon vanhempiankin odottajia.Ihmettelen vaan että missä vaiheessa elämää meistä jokainen aikuistuu ja onko se joku aikuisuuden osoitus että osaa olla ilkeilemättä ihmisille ja arvostelematta heitä loukkaavsti.En myönnä olevani vielä aikuinen,mutta pystyn huolehtimaan lapsestani ja koskaan en tällä palstalla ole kenellekkään ollut ilkeä.Jos joku keskustelu on ärsyttänyt,olen lukenut ja jättänyt sen omaan arvoonsa,ennemmin kun pahoittanut jonkun mielen.En nyt hae tällä mitään kunniamainintaa kun oon ollut niin kiltti
Mun mielestä kyse ei niinkään ole aikuistumisesta vaan niistä käytöstavoista joita meille meidän omat vanhemmat ovat joskus toivottavasti opettaneet.
Toivoisin että meistä jokainen voisi miettiä mitä tänne kirjoittelee<3 Yhdestä ja ainoosta syystä me kaikki täällä vaan ollaan


VASTAUKSET:


Terhi - 12.09.2009 - 08:41

Heippa. Olet aivan oikeassa! Olen itsekkin nuoriäiti 21täytän tänä vuonna ja 10päivän ikäinen ihana tyttö on tässä sylissäni. itse en ole kanssa koskaan ilkeillyt muille täällä ja en kanssa ymmärrä että miksi jotku niin tekevät.


hupsukka - 12.09.2009 - 08:53

Juup, eihän se olekaan iästä kiinni vaan omista arvoista, ja empatiakyvystä. Minäkään en oikein ymmärrä miksi ihmiset haluavat tietentahtoen tuottaa toiselle mielipahaa. Tottakai eriäviä mielipiteitä saa ja pitääkin olla, mutta ne täytyisi pystyä esittää kohteliaasti. Raskaana varsinkin kun ollaan, niin sitä voi olla tosi herkkänä kaikille kommenteille ja pahoittaa mielensä vaikka yrittäisikin ettei olisi herkkänahkainen.

Ja sitten vielä se, että kun keskustelee toisten kanssa jostain asiasta ja on itsellä siihen vahva mielipide, niin täytyisi muistaa pitää silleen avoin mieli, että voi vaikka muuttaa käsitystään asiasta kun saa lisää tietoa. Eikä vaan sitkeästi harata vastaan ihan vaan sen takia että haluaa olla oikeassa.

Itsestä on ainakin kivaa aina lukea erilaisia mielipiteitä, kunhan ne on esitetty asiallisesti. Silleen sitä oma maailmankuva laajenee

Pitäisi yrittää kohdella muita silleen miten itseään haluttaisiin kohdeltavan.


Minnie - 12.09.2009 - 09:41

Juu samaa mieltä olen että ei se "aikuisuus" ole iästä kiinni, tunnen monia nuoria tyttöjä ketkä ovat tavoiltaan ja käytökseltään "aikuisempia" kuin heitä monta vuotta vanhemmat naiset.

Joillekin ihmisille tuntuu olevan se oma mielipide ja omat arvot niin tärkeitä ettei heidän maailmankuvaansa muita mahdu,
ja vaikka itse omistan vahvat mielipiteet niin koskaan ei ole tarvinnut täällä niistä muiden kanssa vääntää vaan yritän katsoa asiaa aina muidenkin kannalta.

Mukavaa se on minustakin jos joku asia herättää keskustelua, niitä mielenkiinnolla aina luen mutta jokainen voisi kyllä miettiä millä tavalla sen asiansa esittää


aikuisuutta osoittaa - 12.09.2009 - 09:52

myös se, millaisista aiheista tekee avauksen. Jos avaus on asiallinen, tuskin tarvitsee miettiä, että palaute on mieltä pahoittavaa. Asiattomiksi avauksiksi tänne muuten ihan asialliselle palstalle katson kyllä avaukset, jotka esimerkiksi käsittelevät sitä, miten synnytyksen saisi käynnistettyä nopeammin. Usein nämä avaukset vielä toistuvat eri nimimerkin takaa monta kertaa (vaikka kyseessä on sama kirjoittaja). Eräs kriteeri aikuisuudesta minusta on siis lisäksi se, että osaa asettaa syntymättömän lapsen edun oman etunsa edelle.


edelliselle - 12.09.2009 - 10:09

mistä sinä tiedät että avaukset tekee sama ihminen? ja sitä paitsi ei se vauva sieltä synny kuitenkaan ennen ku valmis on, joten mitä haittaa siitä on toivoa että vauva olisi valmis hieman aiemmin? nuo synnytyksen käynnistävät tekijät (3s) ovat lähinnä hauskoja, ei niinkään vakavissaan otettavia asioita.


itse - 12.09.2009 - 13:52

en olisi noin nuorena ikimailmassa pystynyt äidiksi...mutta tiedän sellaisia joista on nuoresta iästä huolimatta tullut loistavia äitejä.


niin - 12.09.2009 - 15:55

eihän tässä olekaan kyse arviosta, onko hyvä vai huono äiti, mutta kypsymättömyyttä kyllä osoittaa, jos ei asiallisesta palautteesta huolimatta osaa ottaa sitä sellaisena vaan loukkaantuu. Eivät kaikki ole samaa mieltä asioista.


edelliselle - 12.09.2009 - 15:57

- taisi osua?


Tipsula81 - 12.09.2009 - 18:55

Olen samaa mieltä että tällaisille palstoille odottaisi fiksua keskustelua, mielipiteet on suotavia ja eriävät kuuluu asiaan. Ei oikeasta ja normaalisti sanotusta palautteesta kukaan loukkaannu, vaan sellaisesta joka arvostelee, loukkaa, väheksyy tms. toista ihmistä. korostettakoon että itse en ole tullut loukatuksi, olen pyrkinyt kirjoittelemaan vähän XD. mutta kun olen lueskellut muitten keskusteluja, tuntuu pahalta toisten puolesta. Luulen että ihmiset jotka kärkkäästi ilmaisevat asioita toisia loukkaavalla tavalla, eivät sitä tajua, tai haluakkaan ymmärtää vaan syyttelevät toisia herkkänahkaisiksi, ehkä he haluavat jollain tavalla säröttää toisten itsetuntoa tms. joillekkin tulee niin parempi olo... tarkoitan nyt todella loukkaavia kommentteja. Jos tästä joku loukkaantuu se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Toivon että kun täällä saman asian puolesta ollaan ja saadaan olla onnellisia siitä että ollaan odottajiksi päästy, olisimme tietyllä tavalla nöyriä raskaudelle ja asialle että se on meidät tavoittanut ja oltaisi mukavia toisillemme. Virtuaalihali ja tasapuolisesti kaikille mukavia keskusteluhetkiä


... - 13.09.2009 - 14:27

aikuisuutta osoittaa: ja sinä sitten menet vittuilemaan niille, jotka jännäävät viimeisillä odotuspäivillään, että "joko se nyt tulis/ auttaisko kevyt lenkkeily tai saunominen synnytyksen käynnistämiseen" jne.??!! itse aikoinaan täällä viimeiset pari viikkoa pohdin näitä asioita, mutta se ei minusta todellakaan tee huonoa ihmista tai että en ajattelisi lasta ensisijaisesti! se on monella varmasti lähinnä loppumetrien jännäilyä. ja seksi/sauna/siivous/kävely jne. eivät varmasti vaaranna lasta jos kuuntelee kroppaansa. tuskin täällä kukaan lähtee juoksu lenkille jos vatsaa kouristaa niin paljon että taja lähtee!?

AIVAN SAIRAS PERUSTELU, ELLEN SITTEN YMMÄRTÄNYT JOTENKIN VÄÄRIN!!! kukaan täällä ei varmasti pistä itseään OIKEASTI lapsensa terveuden edelle. eikö sinulla ole tilannetajua lainkaan? osoitta todellakin kypsymättömyyttä jos ei sitä vertaa empatiaa toisen tilanteeseen löydy.

ap: loistavasti sanottu

hyvää odotusta kaikille


nytilman - 13.09.2009 - 20:52

Hyvä esimerkki erittäin epäkypsästä alotuksesta löytyy tyolta alempaa otsikolla Tupakoivat odottajat. Koko kysymys on ihan järjetön (mitä pahaa vauvanne on teille tehnyt, että moisen savustuksen joutuu kärsimään, tai jotenkin näin). Sitten ap myöhemmin sanoo, että en syyllistä tai tuomitse ketään, vaan haluan rehellisiä vastauksia. Näinpä... Ja lopuksi, kun ei saa haluamaansa kannatusta, toteaa eräälle kommentoijalle (Ja se EN ole minä!) tähän tyyliin että "olen todennäköisesti sinua vanhempi, että älä ala minulle puhumaan elämänkokemuksesta" Monia muitakin esimerkkejä on vastaavasta, että kun ei enää mitään muuta keksitä, aletaan pätemään iällä.
Eli samaa mieltä olen kuin ap. Henkinen ja fyysinen ikä ei aina kulje ihan käsi kädessä...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|