Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Minkäkaisilla syillä olette saaneet keisarinleikkauksen?

Mia - 10.09.2009 - 21:58

Tilaa olisi tulla,mutta verenvuoto riski suuri.
Ei kuitenkaan lääkärin mielestä tarpeeksi suuri.Voinko itse vaikuttaa?


VASTAUKSET:


moiks - 10.09.2009 - 22:15

saako kysyä, onko sinulla jokin sairaus, tuohon verenvuotoon liittyen, ja riskiin?

sinä voit NIMENOMAAN VAATIA leikkauksen!
SINÄ olet potilas, ja ellei siihen suostuta, jututappas potilasasiamiestä...


Hetkinen - 10.09.2009 - 22:19

Ei se ihan niin mene, että koska olet potilas niin saat vaatia mitä haluat!!! Hei haloo...

Jos perusteltua ja aiheellista niin silloin varmasti päädytään sektioon. Sektiossa on kuitenkin myös isot terveydelliset riskit.

Ap:lle tsemppiä, ja toivotavasti tilanne selviää!! Ja lisäkysymys: eikö sektiossa ole verenvuodonriskiä? Siinähän kuitenkin "vedetään maha auki".. Ja en kysy pahalla, vaa mielenkiinnosta.


Pulla - 10.09.2009 - 22:45

"sain" (=jouduin=siinä on yleensä isommat riskit kun normaalissa synnytyksessä) sektion, koska vauvan sydänäänet heikkenivät ajoittain pitkän synnytyksen takia, tyttö tuli naama edellä (olisivat joutuneet tod.näk. käyttämään imukuppia) ja minulla oli rytmihäiriöitä.

siinä sektiossa luulisi verenvuotoriskin olevan suurempi (?), kuten leikkauksissa yleensä. mulla lähti verta 2litraa, joka tietääkseni on aika paljon. kuulin ainakin kun lääkäri puhui hoitajalle että "oho, tuleepas paljon verta" (tilasivatkin verta mutta sitä ei annettu kuitenkaan).

selvisin kuitenkin hengissä, eikä traumoja jäänyt


mammy - 10.09.2009 - 23:45

Meillä normaali vuoto sektiossa n 300-600ml.


Miisu - 11.09.2009 - 07:45

Eikö keisarileikkaukseen yleensä jouduta? En ainakaan itse haluaisi moista. Moninaiset riskit ovat liian suuret, se on tosi iso leikkaus.


Miarah - 11.09.2009 - 08:18

Mulla normisynnytyksen kokonaisverenhukka 3,2 litraa, eli ei se leikkaus välttämättä ole se suurin hukan aiheuttaja ellei ole esim sairautta joka estää tai hidastaa veren hyytymistä.

En itsekään ikinä haluaisi sektiota..mulla ainakin kammo ja huoli siitä miten pystyn lasta hoitamaan.
En halua koskaan jäädä luottamaan ajatukseen että joku muu nostaa vauvaa ja auttaa kotona koko ajan jos olen huonossa kunnossa. Mitäs jos ei olekaan näin?Ettei se mies voikaan jäädä juui sinä hetkenä isyyslomalle...


Moiks - 11.09.2009 - 09:08

tottakai menee just noin.

Kyllä mulla on oikeus vaatia minunlaistani hoitoa
otappas selvää asioista "hetkinen"

3xsektiolla menty


Enni - 11.09.2009 - 10:02

viime kädessä potilas päättää omasta hoidostaan eli mene uudestaan lääkärin puheille ja neuvolassakin sano asiasta.

verenvuoto sektiossa yleensä vähäinen, 200-600ml kun vertaa mitä normaali synnytyksessä. verisuoniahan poltetaan samalla kun leikkaushaavaa tehdään ja tästä syystä vuotokin vähäistä.

itselläni tilanne että pitäisi valita haluanko sektion vai yrittää normaalisti. riski että synnytys päätyy kohdallani sektioon normaaliyrityksestää huolimatta on 50% ja synnytystä ei saa käynnistää.


peppi - 11.09.2009 - 10:59

mulla yksi täysin normaali ja onnistunut alatiesynnytys, ja kaksi hätä sektiota takana. ja nyt sitten lääkäri jo suoraan sanoi että en enää saa synnyttää tuon kahden sektion vuoksi, vaan automaattisesti tehdään sektio tässäkin raskaudessa. itse olisin halunnut synnyttää..

toivottavasti saisit sektion, jos koet sen mukavammaksi ja turvallisemmaksi!!


Puff - 11.09.2009 - 11:19

Miä "sain" sektion lantion ahtauden takia. Ku eka synnytys stoppas, tokasta kuvattiin ja nyt siis kahen edellisen takia..


noup - 11.09.2009 - 11:38

Kyllä se on kuulkaas lääkäri joka viime kädessä päätöksen tekee, eikä suinkaan potilas.

kumpakos on asiaan oikeasti perehtynyt, ja osaa ottaa huomioon kokonaiskuvan.
Vuosia opiskellut ja työtä tehnyt lääkäri vai pelokas mutu-tuntumalla menevä synnyttäjä??

Toki asiasta kannattaa keskustella, ja on varmaan hyväkin keskustella että ymmärtää asian kokonaisuutena.


Moiks - 11.09.2009 - 11:48

noup:lle


Pulla - 11.09.2009 - 12:08

yksi mun tuttu "sai" sektion kun edellisestä synnytyksestä jäänyt niin hirveät traumat. lääkärit yrittivät suostutella alatiesynnytykseen, mutta rouva ei suostunut = tässä ainakin synnyttäjä päätti...


mammy - 11.09.2009 - 12:12

Tällä nyt ei varmaan kauheesti merkitystä, mutta sektiossa ei ainakaan meillä polteta verisuonia...Maha auki ja maha kiinni.


pullalle - 11.09.2009 - 13:38

No siinä tilanteessa lääkäri on arvioinut juuri sitä kokonaistilannetta ja todennut leikkauksen olevan paras tälle synnyttäjälle.

Mutta juu, ei se kyllä mene näin: " 1 sektio ,kiitos!"

Ei ne lääkärit piruuttaan 'yritä pakottaa' alatiesynnytykseen. ei se leikkaus ole mikään pikkujuttu..


Pulla - 11.09.2009 - 15:41

edelliselle: aika kova taistelu siitä oli ensin. nainen lähetettiin pelkopolille, mutta meni sinne asenteella että "sama mitä sanovat haluan sektion!" lääkärit kyllä tässä "taipuivat" potilaan tahtoon, vaikka olivat alatiesynnytyksen kannalla.


Minä - 11.09.2009 - 16:44

karmean alatiesynnytyksen kokeneena halusin yrittää toisen leikkauksella. Koko raskausajan sain tapella tästä lääkäreiden kanssa. Hieman nyrpeästi viikko ennen la:ta sain leikkausluvan. Raskausaika oli karmea koska pelkäsin kamalasti etten pääse leikkuriin. Oli sitten muuten todella hyvä kokemus ja kaikki meni kuin ohjekirjassa.


sivusta - 11.09.2009 - 18:05

öh... mitenhän sen sanoisi sillälailla että herneet ei mene nenuun, mutta asia tulisi ymmärretyksi..

Juuri näissä tilanteissa missä te luulette "taivuttaneenne" lääkärin siihen sektioon ei suinkaan ole kyse siitä. Silloin se tilanne on LÄÄKÄRINKIN mielestä paras hoitaa niin. Ei siinä ole kysymys siitä että TE olette sen päätöksen tehneet... Silloin se kokonaistilanne on sellainen että alatiesynnytyksen ja sektion välillä esim. äidille on se sektio siinä tilanteessa parempi, vaikka sitten psyykkisistä syistä. Kokonaiskuva on juuri sitä sekä fyysistä- että psyykkistä.

Tottakai pelkopolille mennään ensin jos lääkäri ei näe fyysistä estettä alatiesynnytykselle. Siellä yritetään saada ne synnyttäjän pelot avattua ja moni saakin!
Paljon on luettu synnytyspelon voittaneista ja hyvän synnytyksen kokeneista äideistä.

Ne lääkärit on nyrpeitä siksi, kun ovat vastuussa ihan hemmetin isosta leikkauksesta... jos joku meneekin vikaan


Tipsula81 - 11.09.2009 - 18:22

Miekin jo osallistun keskusteluun, vaikka on aikaa tuohon itselläni. Itse haluan alateitse synnyttää, ei ole mitään ns. "hörhöilyä", mutta luulen palautuvani nopeammin normaalisynnytyksestä, no, tähän varmaan joku sanoo että alatie on hirveintä mitä tietää, en kaipaisi niitä kommentteja, koska monta vuotta tässä kun on lapsen suunnittelusta puhuttu pelkäsin synnytystä ja kun ajattelinkin sitä tuli henkeä ahdistava olo ja sydän alko pamppailla, siis oikea ahdistusolo, luulin etten ikinä uskalla alateitse kokeilla, mutta nyt olen lakannut ajattelemasta asiaa, suljen korvani jos joku alkaa kertoa kauhukokemuksia synnytyksestä enkä lue kirjoituksia joissa kirjoitetaan kauhukertomuksia. Sitä vaan olen ihmetellyt, että kun keisarileikkauksessa on riskejä, ja niistä aina varoitellaan lääkärien toimesta, niin mun tuttavapiirissä on monta keisarinleikkausta ja kaikki menneet tosi hyvin, jotensakkii yhtä monta synnytystä ja niissä on taas tullut kaikenmoista.. että mikä lie se todellinen riski.. mutta siitä huolimatta aion yrittää alatietä jos vaan kehon puolesta ok. niillä synnytyksillähän se on tämä suuri ikäluokkakin tänne maailmaan saatettu...


Saa vaatia - 11.09.2009 - 19:35

Itse aloin hyvissä ajoin vaatia sektiota. Ei ollut mitään terveydellistä syytä, puhuin peloista ja haluamalla halusin leikkauksen. Olen ollut kahdessa ja puolessa synnytyksessä (kolmas synnytys ei vissin loppunut "koskaan") mukana opiskelijan roolissa ja ne olivat kaikki aivan kauheita kokemuksia. Sitä äidin tuskaa ei pysty kuvaamaan. Vaadit vaan, kyllä saat leikkauksen.


uskomatonta - 12.09.2009 - 09:52

oottete nykyajan "aikuiset" naiset kyllä kummallisia... ihan amerikka-vouhotukseks on menny täällä suomessaki.

Miten ihmeessä olette voineet ruveta lapsen tekoon kun haluatte automaattisesti skipata "ikävän synnytyksen"?? adoptiojonoon vaan kaikki te vässykät!! Aatelkaas kun ei tarvis edes raskaus ajan kipuja kattella.

Minen ainakaan kehtais ylpeillä täällä vaatineeni sektiota.

huh huh


Saa vaatia - 12.09.2009 - 17:48

No ja mitäs sitten, jos haluaa sektion syystä tai toisesta. Naisella on oikeus päättää omasta kropastaan. Jos ei uskalla vaatia palvelua, ei sitä myöskään saa. Nyt eletään vuotta 2009, saunasynnytykset on jo onneksi mennyttä aikaa. Eikä se sektiokaan ja siitä toipuminen niin kivaa ole, ikäviä puolia siinäkin on. Naisen osa ei ole helppo mutta kaikkeen ei sentään pidä suostua.

Helpollahan ei tietenkään pidä kenenkään päästä - kärsiä, kärsiä, siitähän täällä kirkkaimman kruunun saa. Kerro sinä vaikka tarina siita 48 tuntia kestänestä luomusynnytyksestäsi, jossa molemmat kaksoset pukkasit poikittain kätilon avustaessa repäisemllä välilihan tieltä pois. Kerro siitä verenhukan määrästä ja niistä paristakymmenestä tikistä, mitkä ommeltiin naskalinaulalla tietenkin ilman puudustusta. Kerro vielä miten ihanaa oli tulla tajuihinsa hämärän rajamailta jo pari tuntia synnytyksen jälkeen, jolloin olitte jo siirtyneet kuuden hengen kimppahuoneeseen vertailemaan toisten prinsessojen tiarojen pienuutta.

Huh huh sulle.


Tipsula81 - 12.09.2009 - 18:37

Auts, täällä tämä kauhukeskustelu jatkuu o.O. Tuntuu että jos yritän alatietä, minua pidetään hörhönä joka haluaa kunniaa ja ylistystä siitä urakasta, siitä josta ei selviä hengissä ja jos sitten kallistun leikkaukseen kammotuksen kasvaessa suureksi, leikkaukseen menevien syyllistämisen vuoksi olen huono äiti silloinkin. Täällä saa jokainen kuulla kunniansa . Taidan jättää tämän perhekerhon keskustelupalstan kun tämä on tällaista . koska aina joku sanoo että älä tulee tänne pyörimään, jos et kestä tätä juttua..niinhän se on.


Moiks - 12.09.2009 - 19:40

no... kyllä tää suomen malliin menee

jos kokemus synnytyksestä+ HÄTÄsektiosta oli ekalla kerralla se, että Luojalle kiitos, että minä olen hengissä, ja lapsestani ei tullut vammaista synnytyksessä (vakava hapenpuute lähellä vauvalla lääkärien toheloinnin vuoksi)
Joten onhan se kumma juttu, js en olisi VAATINUT ja SAANUT sektoita suoraan ensi kerroilla..
Ja alunperin oli toive sektiosta, kotenkin aavistin / ennakkotunne, että kaikki ei suju hyvin alatie synnytyksessä..ja niinhän se sitten meni.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|