Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Kokemuksia raskausmyrkytyksestä?

M - 10.09.2009 - 11:45

Jutustelin tuolla jo lokalaisten omassa ketjussa aiheesta, mutta laitanpa tähän vielä uuden aloituksen. Eli siis, minulla todettiin lieviä raskausmyrkytyksen oireita, eli veren alapaine oli 97 ja painoa noussut viikossa 2 kiloa (johon terkkari tosin ei reagoinut, mutta itse huolestuin), lisäksi jonkin verran turvotusta, joka ilmaantui lyhyeesä ajassa. Huomenna olen menossa uudestaan mittauttamaan verenpaineen, eli tilannetta seuraillaan. Pissa oli kuitenkin puhdas, ei ole ollut päänsärkyä tai muita oireita.

Kertokaahan kokemuksianne raskausmyrkytyksestä, millaisia verenpaine yms. arvoja teillä on ollut? Miten neuvolassa on reagoitu ja millaisia ohjeita olette saaneet? Itse en saanut mitään ohjeita, sanoivat vain että seuraillaan.... Entä onko joku joutunut sairaalaan seurantaan, jopa sektioon?

Kiitos asiallisista vastauksista!


VASTAUKSET:


Äiskä A - 10.09.2009 - 12:08

Mulla oli toisessa raskaudessa epäily raskausmyrkytyksestä. Vp etenkin alapaine oli kuten sullakin lähellä sataa, lisäksi päänsärkyä ja virtsassa proteiinia. Turvotuksia ei juurikaan ollut. Seurasivat neuvolassa pari päivää ja sitten menin äitiyspolille TYKS:iin, jossa totesivat refleksit itselläni vilkastuneeksi ja seur. aamuna tulin käynnitykseen. Eipä käynnistynyt kahden päivän yrittämisen jälkeen (tableteilla) ja pääsin viikonlopuksi kotiin... No ma aloiteltiin taas ja vihdoin ti aamulla käynnistyi. Vauva syntyi samana päivänä päivä ennen laskettua aikaa.


tabba - 10.09.2009 - 13:17

viikolla 37 todettu raskausmyrkytys kun viikonlopun aika mahoton turvotus naamassa ja jaloissa ja käsissä... oli huono olla. ei näköharhoja tai muuta.
maanantaina soitin neuvolaan ja pääsinki heti sinne ja neuvolan täti katto mun päälle niinkuin asia olisi selvä... pissa testi ja proteiinit ++. prenalle tarkkailuun. ja sieltä pääsin vielä kotiin mutta uudesta huono olo ja ++... synnytys käynnistettiin... paineet 150/97.. mulle ohjeet oli että totaalinen lepo!!! ei mitään saa tehdä joka vähääkään rasittaa....
kyllä sen sitte ite melki tietää ku kaikki ei oo ok....


peppi - 10.09.2009 - 14:18

mulla on kaksi edellistä raskautta päättyneet rajuun toksemiaan ja hätä sektioon.
toinen tyttö syntyi rv 36. aamulla alkoi päänsärky, iltapäivällä oli neukku, jossa verenpaineet oli luokkaa ala 110 ja ylä 170. sain lähetteen äitipolille. siel pissassa oli kaks plussaa, ja alkoi näkö häiriöt. päätettiin saman tien tehdä hätäsektio.
toisella kerralla ei oireina ollut muuta kuin ylämahan puristava tunne ja sikiön liikkeiden vähyys. tämän vuoksi hakeuduin polille illalla. ottivat yöksi tarkkailuun, yön aikana kivut pahenivat, ja alkoi kova päänsärky aamulla tehtiin ultra, jossa todettiin istukan toiminan olevan loppumassa.samana aamuna jouduin hätä sektioon ja tyttö syntyi rv 29.
tätä raskautta seurataan nyt erittäin tarkasti tuon miun taustan vuoksi.


M - 11.09.2009 - 10:25

Tulin juuri neuvolasta ja kaikki olikin nyt kunnossa, eka mittauksella oli vielä korkea verenpaine mutta hetken istuskelun jälkeen laskikin jo 119/84. ja paino tippunut kilon. Eli eipä tässä sitten mitään ollutkaan! Ruokavalioa käskivät tarkastaa, vähentää suolan ja sokerin käyttöä.. siinäpä tehtävä!
Siitä huolimatta kiitos vastauksista! Ja peppi, toivotaan että tämä raskautesi sujuisi nyt paremmin. Tsemppiä

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|