Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Vauvan koosta

hupsukka - 10.09.2009 - 11:24

Olisin vaan kyselly että minkälaisia kokoarvioita ootte saaneet. Minulla terkka arvioi käsin tunnustelemalla 3,7 kg, viikkoja on nyt 38+3. Tuntuu siis melkoisen suurelta vauva... Tiedän kyllä että nuo on vaan arvioita varsinkin kun ei ole ultralla tehty, mutta silti hieman pelottaa että miten suureksi vauva ehtii kasvaa, varsinkin jos kovin paljon menee yli lasketun ajan...

Niin ja minulla on tuo sf-mittakin ihan järkyttävän suuri, eli 39 cm. Tosin terkka sanoi että vauvan asento oli sellainen että se vaikuttaa. Silleen on aika ihmeellistä, että on vieläkin noin suuri tuo sf, kun vauvan pää on jo tosi alhaalla.


VASTAUKSET:


sari86 - 10.09.2009 - 11:39

No olenkin jo tänne aikaisemmin kirjotellu, että meillä rv 36+0 oli kokoarvio 3,7kg!! Ensi viikolla pääsen uudelleen toiselle lääkärille joka tekee paino arvion..Terkka tunnusteli tänään masua ja sanoi ettei todellakaan pidä arvio paikkansa..arvio nyt 37+1 n.3200g...Mutta ensi viikolla selviää uutta arvioo ja jos sekin vielä kovin suuri niin jatkoja polin suuntaan...sf-mitta mulla tänään 32cm..korkeimmillaan oli 33cm..


Alma88 - 10.09.2009 - 12:14

Tuntuu hyvältä että tarkasti seuraavat ja arvioivatkin näitä vauvojen painoja. Itselläni täällä meillä päin ei painoarviota ole saatu. Viikkoja nyt 37+5 ja viimeinen lääkärikin oli tiistaina. Oletan että katsovat painoakin sittenvasta yliaikakontrollissa viikolla 42 ettei liian isoksi pääse kasvamaan.. Toisaalta tämäkin ihan hyvä kun kerran tuntuu nuo arviot nini heittelevän.. Täytynee vaan toivoa ettei iso oo!


Lilli - 10.09.2009 - 12:31

Mulle lääkäri teki arvion tiistaina (rv35+3), että vauva on n. 2,2kg... kuulemma hieman normaalia pienempi.. Mitään arvioo syntymäpainosta ei tehty! Ja siis arvio tehtiin ultraamalla. Esikoisesta tehtiin painoarvio rv39+2 ja seuraavana päivänä syntyi, arvio heitti 10g


lizz - 10.09.2009 - 13:27

Mulla oli kokoarvio jo tossa rv 27+4, sillon arvioitiin painoksi 1250g


Annaliina - 10.09.2009 - 16:58

Arvio rv 37+6 oli mulla jo 3800g. La:han päästessä sit jo 4000g ainakin. Että aika hurjalta tuntuu, mut kyl sen huomaa omassa väsymisessä, että on iso vaavi.


Meea - 11.09.2009 - 12:01

HUPSUKKA!!!

Mulla sf mitta 38cm viimesenä mittauskertana. Neuvolassa neuvolantäti arvioi noin 4 viikkoa ennen LA:Ta että 3,5kilonen ja että ei kasva ku nelikiloseks.
Olin jo siin vaiheessa et pöhhö en usko tota paskaa.

Yliaikaseks meni ja kontrollissa ultralla arvioitii 4,9kg ja ekan kokoarvion teki lääkäri ja toisen erikoislääkäri ja erikoislääkäri oli vähän skeptinen ton 4,9kg kii kanssa ja mietti et on luultavasti ismpiki.

No lopputulos oli se että 4990g painava ja 55cm pitkä poika tuli ja alakautta synty.

Mulla ison mahan teki sen että mulla oli siin noin 5kg lapsi sisällä, istukka joka painoi 1500g, noin litra lapsivettä.

Mulla myös lapsi oli alhaalla mutta myös ylhäällä ja neuvolassaki vaa sanottii että ehkä se ei oo tarpeeks viel laskeutunu, mut kyl se aika alhaalla kuiteskii oli.

Erikoislääkärin kanssa ja kätilöiden kanssa sovittiin että katsotaan miten synnytys lähtee etenemään ja jos siltä tuntuu ni sit päädytään sektioon. Erikoislääkäri oli valmiudessa kokoajan.

Uskon että jos vauvaa ultrataan ja selviää että on isompikokosempi ni varmaan sun kanssa keskustellaan että miten homma etenee, en usko että kokoa vähätellään tai jos vähätellään ni vaadi että tiedät miten asiat menee jos ongelmia tulee.

Monestihan ne ultran kokoarviot heittelee puolee taikka toisee mut jos on iso lapsi kyseessä ni ei oo kiva jos ultra heittääki alakanttii ja tuleeki "mega"iso vauva...

Tsemppiä synnytykseen...


Dyli79 - 11.09.2009 - 19:39

Mulla sanottiin viimeksi neuvolassa, että täytyy pyytää itse lääkäriltä painoarvio, ku seuraavan kerran on lääkärikäynti. Sitten sainkin vikan lääkäri käynnin vasta rv:lle 38, tosi myöhään siis. Mulla tulee vikan neuvola käynnin ja lääkärin väliin 1kk..

Kerroin siis että mua pelottaa että tulee iso vauva, kun siskon molemmat muksut olleet 4,5kg.. Haluan todellakin sen painoarvion, enkä haluaisi että annetaan mennä kovin yli aikaiseksi, ettei muksusta tule tosi isoa.

Saako vaatia että käynnistävät synnytyksen kun laskettu aika on käsillä, jos aihetta odottaa isoa lasta? Olemme molemmat siskoni kanssa isokokoisia, olen onnistunut pitämään painon hyvin hallinnassa raskauden ajan, mutta niin siskokin, hän jopa laihtui raskausaikana, ja silti lapsista tuli niinkin isoja.. Joten hirvittää..


Rv 32+4

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|