Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

huonoja uutisia ultrassa

ruusu87 - 10.09.2009 - 11:22

kävin alkuraskauden ultrassa, rv 5+3, ja lääkäri sanoi että näkyy ainoastaan munapussi, ei lainkaan sikiötä tai sydämensykettä. lisäksi koko ei vastannut viikkoja, joten todennäköisesti kehitys on loppunut varhaisessa vaiheessa. viikon kuluttua tarkastusultra ja toivon hartaasti että siellä näkyisi silloin elävä sikiö.

onko kenellekään muulla ollut niin ettei rv 5+jotain ole vielä näkynyt sikiötä tai sydämensykettä vaan vasta myöhemmillä viikoilla? on kuulemma mahdollista että raskaus on alkanut tavallista myöhempään jolloin sikiön ja sydämensykkeen pitäisi näkyä vasta viikon päästä.. esikoisesta kävin myös viikolla 5+jotain ultrassa ja muistan että siellä näkyi sellainen sormuksen näköinen pyörylä mutta en millään muista että näkyikö siinä sydämensyke vai ei... kun jotenkin on sellainen tuntuma minulla että sydämensyke näkyi vasta silloin rv 6+4...


VASTAUKSET:


hupsukka - 10.09.2009 - 11:30

Ei ole kyllä mitenkään harvinaista, että noilla viikoilla näkyy ainoastaan ruskuaispussi. Se on vaan kurjaa, kun säikäyttää tuolla lailla, vaikka kaikki saattaa olla ihan kunnossa. Jos raskaus onkin alkanut vain muutamaa päivää myöhemmin kuin on arvioitu, niin noin voi käydä. Eli varsinkin jos sinulla on kierrossa pieniäkin heittoja, niin ei voi olla varma mikä rv edes olisi menossa. Ja kun eihän se oviskaan aina samaan aikaan välttämättä ole vaikka kierto olisikin tasainen.

Minusta on harmillista että lääkärit edes suostuvat noilla viikoilla ultraa tekemään, kun tosiaan on paljon mahdollista että käy noin. Tsemppiä sinulle, toivotaan kovasti että viikon päästä pääset näkemään pienen sydämen sykkivän!


Ipsu - 10.09.2009 - 11:31

Eikös se niin ole ettei noin aikaisin vielä voikaan näkyä mitään muuta kuin se ruskuaispussi. Että alkio ja varsinkin syke näkyy myöhemmin vasta. 6+ jotain.. Loppupuolella tuota viikkoa. Itse kävin niin että oli 7+0 ja silloin näkyi hyvin syke jo(koko siis vastasi rv7+0). Eli hyvin todennäköistä että myöhemmin alkio ja syke näkyvät. Ei kannata kiirehtiä noitten varhaisultrien kanssa ettei tule turhaa pelkoa ja vääriä diagnooseja.


aino - 10.09.2009 - 11:37

kävin varhaisultrassa kun viikkoja menkkojen mukaan 6+1, odotin että syke näkyisi jo. Lääkäri näki vain ruskuaispussin ja "sikiölevyn" 1,4mm. Se vastasi viikkoja 5+2. Sykettä ei näkynyt vielä. Säikähdin kovasti ja luulin että taas keskeytyy raskaus. Mulla raskaus oli alkanut viikkoa myöhemmin kuin luultiin ja np-ultrassa la siirrettiin ,kaikki oli hyvin.

Toivottavasti viikon päästä kuulette hyviä uutisia!


ruusu87 - 10.09.2009 - 11:41

ihan sen takia siis kävin näin aikaisin ultrassa koska minulla on yksisarvinen kohtu ja riski kohdunulkoiseen raskauteen on tavallista suurempi, joten lääkärit ovat sanoneet että rv 5+jotain pitäisi käydä ultrassa tarkistamassa että sikiö on kohdussa eikä jossain muualla.

luin tässä äsken esikoisen odotusajasta kirjoitettuja muistiinpanoja ja samalla katsoin esikoisen ultrakuvia niin tosiaan edellisessä raskaudessa kävin ultrassa 4+5(tai 4+6) ja olin kirjoittanut silloin ettei näkynyt sydämensykettä vaan pelkästään tuo munapussi jonka koko oli n. 2 mm x 2 mm. mutta tänään kun lääkäri mittasi niin munapussin läpimitta oli 1 cm, miten lie mahdollista.


hupsukka - 10.09.2009 - 11:45

Aijaa, sinulla on tuollainen tilanne. Minusta ei kuitenkaan kannata nyt hurjasti huolestua vaikka sykettä ei näkynyt, kun tosiaan on noin aikaiset viikot vielä. Tiedän kyllä että on helpommin sanottu kuin tehty.. Aika kumma ettei lääkäri lohdutellut sinua enempää... Mutta hienoa kuitenkin että raskaus on oikeassa paikassa


Tepa - 10.09.2009 - 12:46

Mie kävin esikoisesta yksityisellä alkuraskauden ultrassa ja viikkoja piti olla sillon 7+jotain. Ei näkyny ku ruskuaispussi, ei sikiötä ym. Ja viikkoja oli vain 5+jotain. No, 2 viikon päästä näky elävä sikiö ja sydämensyke, joten miulla raskaus oli saanut alkunsa viikkkoa myöhemmin. Ja tää esikoinen täytti perjantaina jo 2 vee, et toivotaan et siekin saat ens viikolla hyviä uutisia ja vauva siellä kehittyy, joskin vähän myöhemmin saanut alkunsa


Sisu - 10.09.2009 - 12:54

jospa sulla olis käyny niin et lääkäri sanoi siksi ettei vastaa viikkoja kun olit itse luullut olevasi pidemmällä. olin ite ekas ultras vko 7 kun ei tiedetty varmaksi raskauden kestoa. Sitten kävikin ilmi kun en ollut siis tietoinen kuukautisten tarkoista päivistä että mulla onkin normaalia pidempi kierto vaan ja ultrassa näkyi ainoastaan ruskuaispussi eli tuo sama mikä sinullakin. lääkäri sanoi olevan viikkoja 5+0. meille sanottiin et kaikki on tod näk. ihan ok ja kutsuttiin ultraan uudestaan vko 8 ja sikiö vastasi silloin viikkoa 8+2! kaikissa oppaissa mitä mulla on neukusta ja mulle myös niin sanottiin ultrassa (ultra srtä oli vanha paappa ja oli ollut alalla 35vuotta ) että sydän alkaa lyödä suurinpiirtein vkon 6 puolivälis...

suosittelen et otat iisisti mul ei neukussa kuulunu viel syke ees vko 10 mut ultrassa yksityisellä näkyi ja kuultiin siis vkolla 8+2

nyt vaan hetkeks siirrät ajatukset (vaik onkin tosi hankalaa!!) ni muualle ja vain odotat muutaman viikon,esim sinne vkolle 7 edes ja meet sitte uusiks! Tsemppiä!


ruusu87 - 10.09.2009 - 13:01

kiitos kannustuksista! jos näin voi sanoa niin on huojentavaa etten ole ainoa kenelle on näin käynyt. lueskelin muualtakin aiheeseen liittyviä keskusteluja niin vain murto-osalla oli näkynyt sydämensyke rv 6. minulla on kyllä jotenkin sellainen tunne että kaikki on vaavilla hyvin...


Puff - 10.09.2009 - 13:56

Voi hyvinkin olla, että on tarttunut matkaan vasta myöhemminkin. Ite olin menossa np-ultraan luulluilla vkoilla 12+jotain, lekuri tuumas et varataanpas oikee aika muutaman viikon päähän, oikeet viikot oli 9+jotain. Eli noinkin huimasti voi heittää..


Moiks - 10.09.2009 - 22:17

mulla näkyi vauveliini vasta viikolla 7-8.......

alus oli ihan sama kuin sulla.. toivottavasti sulla on kaikki ok


odota rauhassa - 11.09.2009 - 08:35

Mulla kävi tossa kk sitten ihan samalla lailla, jos ruskuaispussi tai raskauspussi näkyy kohdussa niin voi olla huoletta että raskaus on oikeassa paikassa. Yleensä eka uä kannattaisi tehdä vasta rv 7-8 ja jos pitkä kk kierto niin miellellään vasta rv 9 kuukautisista. Ymmärrän että sulla haluttu varmistaa nopeammin. Mulla oli ihan sama tilanne rv6 ei näkynyt kun säkki ja jo muutaman päivän päästä näkyi ruskuaispussi ja siitä vko lopun yli niin näkyikin jo syke. Mulla piti selvitellä kovien kipujen vuoksi tota ettei ole kohdun ulkoinen ja ei siis ollut, nyt kivut jo huimasti helpottuneet ja sain siis tässä samassa rytäkässä laktoosi inntoleranssin. Nyt sitten pitää 3-4vko odotella vielä sikiön kasvamista jotta saataisiin pikku kaveri kunnolla mitattua ja päästäisiin jyvälle mikä vko on kyseessä. Kohtu niin kallellaan ettei saada kunnon mittaa. raskausviikot nyt siis voivat olla jotain 8-12. Aina ei pidä paikkaansa toi kuukautisista laskettu aika todellakaan, voi olla että vaikka säännöllinen kk kierto niin silti hedelmöittyminen tapahtunut myöhemmin ja siksi pitää vähän odotella että uä:ssä syke löydetään.


liinamaaria - 11.09.2009 - 13:54

mulla näkyi 6+4 vasta ruskuaispussi. np-ultrassa kaikki kohdallaan, mutta laskettuaika siirrettiin sitten 6pv myöhemmäksi. toivotaan, että siellä kaikki kunnossa ja pikkuinen löytyy myöhemmin


iitukka-83 - 12.09.2009 - 18:12

Meillä näky sydämen syke ekassa raskaudessa joskus viikolla 7-8 ja tässä raskaudessa 7+ viikoilla. Älä suotta vielä huolestu!


milli - 13.09.2009 - 12:04

Ei kannata vielä turhaan huolestua! Noin aikaisessa ei läheskään aina näy vielä mitään.

Itse menin ultraan hieman yli viikko sitten rv 6+4 ja näkyi ainoastaan ruskuaispussi ja sikiökalvon koko vastasi viikkoa 4+jotain. Säikähdin kamalasti tuulimunan mahdollisuutta. HCG otettiin varmuuden vuoksi.

Viikon päästä tehtiin uusi ultra 7+4, ja raskaus oli edennyt niin, että vastasi korkeintaan viikkoa 6 tasan tai 5+ jotain, eli ihan suhteessa edelliseen oli kohdillaan. Ja HCG huiteli ylärajoissa. Syke ja sikiö saatiin nyt näkymään.

Eli mulla tämä raskaus on alkanut kaikesta todennäköisyydestään huolimatta vähintään viikon oletettua myöhempään ja myös kasvanut hitaasti, mutta se on ilmeisen normaalia.


Tsirppiäinen - 18.09.2009 - 18:52

Mulla ei myöskään 6 raskausviikolla näkynyt kun ruskuaispussi ja menin siitä parin viikon päästä uudestaan ja silloin jo näkyi alkio
Tsemppiä! Alle 6 viikkosia ei kuulemma ultrassa voi nähdä..näin sanoi ultraaja.


heippa - 19.09.2009 - 19:31

mulla sama homma suurinpiirtein. eilen jouduin ultraan kovien vatsakipujen vuoksi jotka kuitenkin menivät sen päivän jälkeen ohi. lääkärin mukaan alkio ei vastannut viikkoja, en ole varma oliko alkio vai ruskuaispussi, sellanen pyöreä kuitenkin näkyi kohdussa. sydänääniä ei kuulunut ja lääkäri vakavana sanoi että menee kesken mutta katsotaan viikon kuluttua uudelleen ja lääkkeellisesti keskeytetään. itelläni muutaman tunnin itkujen jälkeen kuitenkin on sellainen tunne että kyllä se sydän ens viikolla sykkii, toivottavasti äitiysneuvolaan saisi ajan kun eilen kävin sairaalan gynellä. täältä kivasti saa toivoa että muilla on hyvin kuitenkin käyny, mutta pitää kai tässä osata pahimpaan varautua!


heippa - 19.09.2009 - 19:32

niin ja ite oon nyt 6viikolla.


Ihmeellistä - 08.10.2009 - 17:11

Mullapas kävi niin erikoisesti, että kävin yksityisellä menkkojen mukaan vko:lla 7 ja lääkäri totesi että sydän sykkii. Menin viikkoa myöhemmin epäviralliseen ultraan ja siellä ei sykettä näkynyt. Samana päivänä yksityiselle ja ei sykettä, lääkäri sanoi että odotellaan että alkaa vuotamaan ulos. Viikko sen jälkeen sanottiin että syke näkyy ja vastaa viikkoja 6+5 ja nyt edelleen kontrolli viikon päästä jotta asia lopullisesti varmistuu...

Onko kenellekkään muulle käynyt näin? Kamalaa tämä epätietoisuus...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|