Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

MARRASKUISET

Pihu - 10.09.2009 - 10:53

1.11 Ihahaa, nihema(2.)
2.11 mami-77 (1.) Wagner (2.) Dyli79 (1.)
3.11 zera-82 (3.)
4.11 Aura(2.)
5.11 Mutter2 (3.)
6.11 Susa-Mari (2.)
7.11
8.11 Rintti (1.)
9.11
10.11 mami (2.)
11.11 Judia (3.)
12.11 Pinja (1.)
13.11 Minnie(1.) Maija (2.)
14.11 tappitaara (5.) Iines (2.)
15.11 lizz (2.)
16.11 Saana (1.)
17.11 mm (2.)Piu (4.)
18.11 Jenni (1.) Lillemor (1.) aino (1.) Tinttuli (4.)
19.11
20.11 Haf (1.)
21.11 Nora (2.), Jäätelö (1.)
22.11 Onneli (3.)
23.11
24.11 Sosionomi (1.)
25.11 heipskukkuu (2.), Latte (1.) Le (2.)
26.11 Liekki (1.), Emppu (2.), annis (2.), Anu(3.)
27.11 Riikka(1.)
28.11 jennimari86 (2.)
29.11 Kuutti (2)
30.11 mammamarras (1.), Miarah (3) Pihu(3.)

Tällä viikolla ultrassa/lääkärillä/neuvolassa käyty. Neuvolasta sain sokerinmittausvälineet, joita pääsin heti aamusta testaamaan ja arvot oli ok.
Alkuun musta tuntu jo ajatuksena toi itsensä pistäminen ihan kauhealta, mut ei se nyt sit niin paha juttu ollutkaan.

Hemppa oli odotetusti laskenu (102), kokeilin miten pärjäisi ilman lisärautaa, mut nyt siis Retafer takas kehiin. Verenpaineet 106/65, painoa tullu tasaseen tahtiin lisää ja sf-mitta 30.

Ultrassa vauvan painoarvioksi saatiin 1140g, joten näillä näkymin ei ainakaan olis mitään jättivauvaa tulossa, vaan ihan normikokonen. Raivotarjonnassa näytti köllöttelevän, samoin kuin aiemmissakin raskauksissa.

Kohdunsuu oli kiinni, vaikka sen tilanne vähän jännittikin, kun tuolla työmaalla on välillä sellaista revittelyä... Eipä onneksi ole enää mahdottomasti työpäiviä jäljellä. Mun äippäloma alkaa 24.10 (taitaa olla tästä porukasta viimeisenä) ja tarpeen tullessa haen sit saikkuu, jos tuntuu etten jaksa enää.

Ihanaa kun tuli pitkästä aikaa aurinkoisia päiviä. Harmittaa vaan vietävästi, kun eilen alkoi flunssa ja just sopivasti vapaapäiviksi. Kurkku kipeenä, yskää ja täysin veto pois. Onneksi ei kuumetta, ei tartte mitää possutautia pelätä

Ja nyt takas viltin alle...VASTAUKSET:


mami-77 - 10.09.2009 - 11:10

Mulla kanssa neukku takana ja kaikki ok. Hemppa oli noussut jo 137 takasin, mutta täti käski jatkaa raudan napsimista jokatoinen päivä kuten jo jonkin aikaa olen napsinut. SF -mitta oli 30 ja painoa tullut nyt kokonaisuudessaan jo 14 kiloa.

Neiti jytää edelleen perätilassa ja toivotaan josko ensi kerraksi olisi jo kääntynyt ettei tarvitsisi häntä kääntämään väkisin alkaa.

Vaunutkin saapui tällä viikolla, Ruotsista siis tilasin, kun tulivat 130 euroa halvemmiksi. Töitä jäljellä enää pari viikkoa ja sitten saakin alkaa valmistautumaan vauvan tuloon.

Eilen innostuin hieman pihahommia tekemään ja yllätyin kuinka hankalaa se olikaan. Mielestäni mulla on pieni vatsa, mutta ei istuttamisista tullut kyllä yhtään mitään...kun ei yllä niin ei yllä.

Nyt saiskin jo varata aikaa synnärille tutustumaan, kun vaan muistais sen numeron joskus ottaa ylös mihin soittaa. Niin se aika vaan menee...


aino - 10.09.2009 - 11:27

täällä myös flunssassa. jäin kotiin sairastamaan kun veto on pois. nuhaa ja kurkkukipua. kohta neuvolaan hakemaan saikkutodistusta työnantajalle. Vielä olis reilu viikko töitä, sitten alkaa vuosilomat ja äitiysloma.

Ens viikolla sitten neuvola niin tiedetään missä mennään. painon nousu pelottaa eniten kun ruoka ja makea maistuu.

Onko muilla tullut pahoinvointia uudelleen? mulla tuntuu lievää etomista aamuisin olevan ja myös jos nälkä pääsee yllättään. toivottavasti ei pahene samanlaiseksi kuin alkuraskaudessa!

aino rv 30+1


Iines - 10.09.2009 - 11:46

Täällä jännitetään huomista ultraa.. Toivottavasti vaavilla kaikki hyvin. Jytä siellä ainakin käy tasaiseen tahtiin

Mulla on paino noussu ihan hirveesti viimesen parin viikon aikana, syynä tää iänikuinen ummetus!!! Kaikki mitä syöt, myös pysyy sisällä ja närästys on kauhea. Turvotuskin melkoista.. Levolaccia terkka suositteli, apteekkiin siis tieni vie. Kaikki muut keinot on jo kokeiltu. Luumuilla saan vaan aikaseks hajuhaittoja, joten täytyy niittenkin syöntiä vissiin rajoittaa

Muuten puhtia alkaa taas löytymään, tänään olen pessyt pyykkiä jo 4 koneellista, käynyt tunnin lenkillä ja jumpannut. Alkaa muuten tietyt liikkeet olemaan jo aika hankalia tän pallon kanssa, näky on varmaan tosi hehkeä Onneks ei ollu ketään näkemässä
Loppupäivän varmaan sit makaankin taas sohvan pohjalla

Iines ja Sintti 30+5


lizz - 10.09.2009 - 12:14

Tääl on kans pyykit pesty, koira käytetty pitkällä aamulenkillä ja poika syötetty Nyt pitäs pojan kans lähtee puistoilemaan. Ja makaronilaatikko pitäs laittaa uuniin valmistumaan.

Mulla on seuraava neuvola maanantaina, et pitää vähän aikaa viel odotella. Mä olen odotellut, milloin vauva kääntyisi raivotarjontaan, mutta vielä ainakin tuntuu oleskelevan samassa asennossa kuin ennenkin, pää vasten mun vasenta kylkeä ja kylkiluita. Jalat tietysti paukuttaa alapäätä, tuntuu oikein mukavalta Välillä hän taas kääntyilee poikittain, pää alaspäin taas ei viihdy ollenkaan. Huh, voisi jo kääntyä!

Eilen kävin kaverin pikkuista kuukauden ikäistä katsomassa, hän oli niin pieni. Samalla niin suuri, melkein viisikiloinen jo Tuli samalla muistutus siitä, ettei vauva-arki ole aina niin ruusuista imetysongelmineen ja väsymyksineen jne.

Mua kans närästää varsinkin iltaisin, Renniestä on tullut kaveri Pitäis käydäkin apteekissa ostamassa lisää...


ihahaa - 10.09.2009 - 12:54

närästää aamusta iltaan jatkuvasti, työkaveri sanoi, että maha kasvanut viime viikosta joten kai se on niin ylhäällä jo kohtu ettei mikään ruoka vaan mahu. ja syön paljon. joko nälkä tai närästää, varsin kurjaa. nukkumisestakaan ei tule mitään kun pitäisi olla pystyssä, muuten suuhun tulossa koko ajan ihania happoja.
hemoglobiini lienee hyvin alhaalla taas, portaiden nouseminen hengästyttää kovin. vielä tää ja ensi viikko töitä, aion jaksaa loppun asti. vaikka mun työnteko on tällaista :-)


aino - 10.09.2009 - 14:32

kävin hakeen neuvolasta saikkupaperin ja terkka teki samalla rutiinimittaukset. Ens viikon aika olisi peruttu, mutta verenpaine oli koholla 141/90 niin pitää sitten käydä se mittaamassa vielä. hb hyvä, syke ja liikkeet ok. sf yläkäyrällä edelleen, 29cm. Pikkukaveri pää alhaalla, kunpa ei kovin kääntyilis enää. Painoa tullut yhteensä 12,5kiloa. ja sain ohjeeksi tarkkailla ruokavalioa.. Se on mulle aika haasteellista! herkkusuu kun olen.


anu - 10.09.2009 - 15:26

Kiva lueskella muiden kuulumisia, itse kun olen hieman laiska kirjoittelemaan. Varasin neuvolalääkärille ajan, varmuuden vuoksi, sain vasta 3 vkon päähän sen, syystä että mä epäilen että mulle on tullut nivustyrä.

Oma terkkari on lomalla ja sijainen ei oikein osannut ottaa kantaa, yleensäkkään et mitä noille tehdään raskausaikana, vai seurataanko vaan.

Mä oon kans tän päivän seurannut verensokereita ja toistaiseksi on arvot olleet ok. Sen verran on 7 vuodes muuttunut toikin homma, et nyt sen laitteen saa omaksi ja suurta parannusta myöskin tohon neulalla pistämiseen tullut. Kun viimeksi itse piti "hakata" neulalla reikä sormeen, välillä oli niin kipeenä sormi kun ei uskaltanut riittävän lujaa painaa :-) ja nyt siinä on sellanen automaatti....

Noista sf mitoista, mulla huitelee aivan järkkyjä lukemia, 29 viikolla sijainen mittas 31 cm, kääkk! Kyllä pitääkin tarkkailla tota syömistä ettei tulisi aivan viisikiloista vauvaa.....
Hyvää syyspäivän jatkoa kaikille kanssasisarille!


Minnie - 10.09.2009 - 17:35

Heippa!

Täällä lasketaan jo jäljellä olevia työpäiviä, niitä olis enään 14 Eli 30.9 on vika duunipäivä. Jes!
Hyvin jaksoin kyllä olla töissä, ei tarvinu saikkua ottaa ollenkaan koko aikana vaikka kiloja onkin tullut hmm...ehkä n. 17...
Mä oon myös mittaillu noit sokereita, muutaman kerran arvot olleet kohollaan mutta ei mitään hälyttävää siis. Toivotaan et niin pysyy jatkossakin!

Mä oon laittanu lastenhuoneessa kaiken jo valmiiksi, enään puuttuu vaan hoitoalusta. Vaatteetkin on pesty jo ajat sitten

Ens viikolla ois sit neuvola, sitä tässä odotellessa.
Nyt taidan lähtee ulos vähän istuttaan tulppaaneja ensi kevääksi, ähinän kanssa tietenkin

Minnie ja pieni 30+6


Dyli79 - 10.09.2009 - 17:48

Minäkin lasken jo päiviä, 10pv enää duunia!!! Jee
Makkarakeitto on kiehumassa, ja kohta lähdetään poimimaan luumuja ja viinimarjoja

Selkä kivistelee vieläkin ja vauva alkaa painamaan tuota häpyluuta mukavasti. Muutoin olo aika jees, huomaa kyllä että vatsa alkaa jo olemaan tiellä, ja sängystä nouseminen yöllä hankaloitunut.

> Aino puhui että hänellä ollut huonovointisuutta, minullakin oli tässä yksi aamu, mutta voipi olla että oli yksittäinen tapaus.,. Myös nälkä yllätti minut yhtenä yönä, kaitpa johtui siitä etten ollut syönyt iltapalaa ennen nukkumaan menoa

rv 32+3


Miarah - 11.09.2009 - 08:13

Terveisiä Tallinnasta! Käytiin yhden yön reissulla ja oli ihanaa, vaikka jalat,selkä ja masu vaivasivatkin aikas reilusti.
Syötiin (eli siis herkuteltiin) oikein kunnolla,käytiin Lastemaailma:s ja vertailtiin hintoja..ostettiin parit vaatteet pojalle ja yks tuttipullo ...hih! Pojan eka <3

Löydettiin NIIN makeet maasto/reisitaskuhousut ja samanvihreä hihaton paita, Nalle Puh.kuvioinen fleecehattu ja toinen vaaleansininen fleece"lippis" ja tumput ja töppöset

Sit mies osti pojalle "pari" pehmoa..heheh!!! Nalle Puh:in, Tikru:n ja Muumipeikon Mua nauratti ku se sit selitteli et "pitäähän pojalla olla isossa sängyssä katseltavaa" hahah!
Osa hinnoista liikkeessä tosiaankin halvempaa mut kaikki mitä myydään Suomessakin taisi olla ihan samoissa hinnoissa.

Ihana kahdenkeskinen reissu, ja todennäköisesti viimeinen vähään aikaan, siksi oli ihanaa päästä vähän ees jonnekkin Suositellaan kyllä


Emppu - 11.09.2009 - 10:00

Kävin eilen ostelemassa muutaman bodyn tulokkaalle, on ne niin ihanan pieniä!
Mullaki alkanu oleen taas aamupahoinvointia, mut aamusin on kyllä maha myös melko kipee, ku yöt ei enää helposti meekkään, varsinkaan kyljen kääntämiset ku pittää niihin herätä. Kyljen kääntäminen ei pelkästään mahaan satu vaan myös hemmetisti tuonne häpyluuhun ja nivusiin. Kyllä nää liitoskivut nyt tokalla kerralla ihan eri luokkaa ollu ku viimeksi!
Pirteämpi mieli kyllä ollu ku sitä tytön pattia ei tartte panikoida ( se leikataan sitte synnytyksen jälkeen ).
Hyvät viikonloput!


Iines - 11.09.2009 - 13:28

No nyt on ultrassa käyty, ja kaikki oli kunnossa. Sintti oli kääntynyt takaisin perätilaan, mitä kyllä epäilinkin kun eräs ilta muljahti oikein kunnolla mahassa.. Oikein sattui.
Painoarvio oli 1,5kg, painoarvio täysiaikaisena 3,4kg eli ihan hyvän kokoinen tytsy sitten kuitenkin, vaikka pieneksi veikkailivat Ei kuulemma moitteensanaa mistään ja jopas mammalla huolet haihtuivat
Sunnuntaina lähdetään risteilylle Tukholmaan, ja poika ei meinaa enää pöksyissään pysyä!! Laskee aamuja tohkeissaan. Toivotaan ettei tule myrskyä tai edes tuule kovaa!! Se ei olis kovin kivaa..

Nyt on pakko lähtee ottaan nokoset, oli niin rankka ultrareissu

Iines ja Sintti 30+6

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|