Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

Tupakoivat

odottajat - 09.09.2009 - 19:07

Perustelkaa miksi tupakoitte. Mitä pahaa odottamanne vauva on teille tehnyt, jotta moisen savustuksen joutuu kärsimään?


VASTAUKSET:


... - 09.09.2009 - 19:22

Mitä helvettiä se sulle tai kenellekään muullekaan kuuluu? Nämä saarnat ja kyselyt alkaa mennä jo ihan yli. KUKAAN ei ole sinulle tilivelvollinen. Anna toisten tehdä mitä tekee, et voi siihen vaikuttaa! Tupakoiminen raskauden aikana on (tottakai) typerää ja väärin mutta siltikin jokaisen OMA asia. Ja varmasti suurimmalla osalla tupakoitsijoista on jo muutenkin huono omatunto. Raskauden aikaiselle tupakoinnille ei ole mitään järkiperustelua eikä mitään puolustusta mutta ei ole monelle muullekaan asialle tässä maailmassa.


M - 09.09.2009 - 20:11

Samat sanat. Sama tyyppi täällä useilla eri nikeillä laittaa näitä tupakka-aloituksia vain päästäkseen sitten syyllistämään, tuomitsemaan ja herjaamaan. Jo aloituksen kysymyksen asettelukin on niin korni ja tekopyhä, että toivottavasti kukaan, siis KUKAAN ei vaivaudu tähän ketjuun vastaamaan.


Päihdeäidit - 09.09.2009 - 20:30

Päihdeäidit pakkohoitoon... Eikös tupakkakin ole päihde???


. - 09.09.2009 - 21:30

En ollut minä.Laitan kyllä pisteen,kun haluan sanani sanoa.
Hyvä,hyvä ja BRAVOO että tämä tapetilla.
Mitä enempi asiasta puhutaan sen parempi.
Tämä pitäisi olla laissakin kielletty.
"typerää ja VÄÄRIN"sanoo itse asiantuntija!Silti puolustelee ja todennäköisesti sauhuttelee vauva masussa itsekin.Yäk!


ap - 09.09.2009 - 21:42

Turha tästä on kolmepistepirkon ja muidenkaan noin kiihtyä... Fakta on, että tupakoivan äidin vauvalla on tukalat oltavat siellä vatsassa.

Miettikääpä seuraavaa savuketta sauhutellessanne asiaa hieman omaa nenäänne pidemmälle. Sitten kun vauva syntyy ja jotain onkin kenties pielessä....niin mitäs sitten?!

Ja en syyllistä ketään vaan pistän ajattelemaan! Ei se tupakointi nimittäin raskaana olevan äidin OMA asia ole! Kyllä se sitä syntymätöntä vauvaakin koskee.


ap - 09.09.2009 - 23:05

M: Sinun piti kyllä tulla kommentoimaan, mutta muita kiellät tekemästä samaa!? Millä oikeuksilla sinä toisia määräilet?


ex korsteeni - 10.09.2009 - 09:21

lähes 15 vuotta sauhuttelin n.10-15 tupakkaa päivässä enkä koskaan ollut edes yrittänyt lakkoa. Ajattelin aina etten pysty lopettamaan ja pää hajoaa. Sinä päivänä kun sain plussaa raskaustestistä tupakointi loppui seinään. Jos kokee lopettamisen syyn tarpeeksi tärkeäksi niin se kyllä onnistuu ja nyt olen sitä mieltä, että ne jotka ei raskaaksi tultuaan pysty muka lopettamaan niin ei nähtävästi ole..


Einykään - 10.09.2009 - 10:08

Minä en tiedä yhtään lasta jolle ois todistettavasti äidin tupakoinnista tullu jotain myöhempiä ongelmia. Entäpä muut?
En puolusta enkä tuomitse. Itse tupakoin tai en. Eli en ota kantaa.


no hei - 10.09.2009 - 10:26

onhan se ihan tieteellisesti todistettu että lapsi ei voi kohdussa hyvin jos äiti tupakoi raskauden aikana. se ettet sä tunne ketään sellaista ei tarkoita sitä ettei se olisi totta.


M - 10.09.2009 - 11:33

Ap: Ja nimimerkkisi oli...?
Kieltämättä huomasin itsekin hieman huonon sanavalintani, pahoittelut siitä. En määräile ketään. Tarkoitus oli sanoa, että älkää kukaan lähtekö vastaamaan tähän kysymyksen asettelun edellyttämällä tavalla. Esimerkiksi "puolustan tupakointiani raskausaikana siksi, koska..." Edelleen olen sitä mieltä, että tupakointia ei voi puolustella, mutta niin ei myöskään tupakoivat odottajat täällä tee. He ennenmminkin kaipaavat YMMÄRRYSTÄ siitä, miksi asia ei ole, eikä koskaan tule olemaan niin mustavalkoinen, kuin sinä, hyvä ap sen näet. Ymmärtäminen ja puolustaminen ovat eri asioita.
Edelleenkään itse en, polta, en hyväksy polttamista raskaana, mutta en myöskään hyväksi tupakoivien äitien syyllistämistä ja tuomitsemista huonoiksi äidiksi. Toivottavasti ymmärsit nyt kantani, jos et, ongelma on Sinun luetun ymmärtämistaidoissasi, joille minä en valitettavasti mahda mitään. Ja muistathan, että nimmimerkin käyttö toisi sinulle edes hieman lisää uskottavuutta.


m - 10.09.2009 - 12:38

M: Sovitaanko, että Sinä olet Iso M ja minä pieni ämmä? Ollaan nyt sitten täsmälleen yhtä uskottavia kumpikin.

Sinun, Iso M, luetun ymmärtämistaidossa taitaa nyt olla puutteita. Kopioin aiemmin sanomani tähän: "Ja en syyllistä ketään vaan pistän ajattelemaan! Ei se tupakointi nimittäin raskaana olevan äidin OMA asia ole! Kyllä se sitä syntymätöntä vauvaakin koskee."

Eli en syytä, soimaa enkä syyllistä!

Oletko Sinä, Iso M, koskaan polttanut? Minä nimittäin olen polttanut tosi kauan, ja siltikin pystynyt raskausaikana lopettamaan. Sen vuoksi haluaisinkin perusteluja, miksi jotkut vaan jatkavat tupakointiaan raskauduttuaan.

Onko se nyt niin väärin kysellä hyviä ja perusteltuja syitä toisten tupakoimiseen?


Kommentoin - 10.09.2009 - 12:55

Itse en polta,mieheni polttaa.Hän haluaisi lopettaa ja on tietysti vähentänyt minun seurassani tupakointia.Mutta vaikka en itse polta,tunnen silti joka päivä pahaa omaa tuntoa monesta muusta asiasta.Itselläni on ollut paljon stressiä,riitoja,syömisongelmia jne.kysympähän vaan että miks olen tehnyt lapsen kun en ole pystynyt hänelle tarjoomaan sitä parasta.Meistä kukaan ei ole täydellinen eikä ole täydellist odotusaikaa.Elämä vaan on tälläistä.Haluan lohduttaa tupakoitsijoita ja sanoa että se on jokaisen valinta<3
Tiedän kuinka vaikeeta lopettaminen on ja kuinka lapsi kärsisi lopettamisesta raskausaikana.


eipä - 10.09.2009 - 12:59

sellaisia todella ole, hyviä perusteita siis. oletko kateellinen kun et itse polta? minä ainakin nimittäin olen, kaikille jotka vapaasti tupruttelevat tuolla ilman omantunnontuskia.


Einykään - 10.09.2009 - 14:08

no hei - 10.09.2009 - 10:26

onhan se ihan tieteellisesti todistettu että lapsi ei voi kohdussa hyvin
---
Juujuu, on on, mutta tunteeko joku lapsen, jolla oikeasti olisi jotain ongelmia myöhemmin aiheutuen vain ja ainoastaan äidin polttamisesta raskausaikana?


m - 10.09.2009 - 14:09

Nyt on sitten käytetty syyllistämis-, tuomitsemis- ja kateellisuuskortit . Mitä vielä löytyisi? Kivahan se on kääntää huomio toisaalle, pois tupakoivasta äidistä.

Perimmäinen kysymys onkin se, että koska raskausaikaan liittyy monenlaisia riskejä jo muutenkin, niin miksi tupakoiva äiti haluaa niitä vielä lisätä?

"eipä": olen lopettanut jo vuosia sitten, esikoistani odottaessani, joten ei, en ole kateellinen. Hyvällä vaan yritän saada muutkin huomaamaan, ettei tupakointi ole järkevää raskaana eikä muutenkaan.


M - 10.09.2009 - 16:09

Arvoisa m.

Olen polttanut ja lopettanut. Ei raskausaikana tupakoinnille ole minunkaan mielestäni perusteluja. Sitä ei voi puolustaa tai tehdä millään argumentilla hyväksytäväksi.

Miten saisin sinut nyt ymmärtämään, mitä ajan takaa. Minusta tällainen aloitus on tekopyhä ja syyllistävä itsessään, ja sen perään heitetty "en syyllistä ketään" ei asiaa enää paranna. Asiallinen keskustelu sitä vastoin on suotavaa. Mutta tällä palstalla se ei tunnu onnistuvan sitten millään.

Minä ajattelen asian niin, että me ihmiset olemme erilaisia. Varmasti jokainen tietää tupakan vaarat ja ainakin suurin osa haluaisi lopettaa ja yrittää ihan oikeasti ja tosissaan. Joillakin se ei vain onnistu niin helposti kuin vaikkapa sinulla ja minulla. Eikä kaikilla onnistu lainkaan. Siihen päälle vielä toisten äitien paheksuminen ja syyllistäminen, niin lopputulos on kaikkea muuta kuin hyvä. Siksi en koskaan itse halua olla se, joka osoittaa toista sormella, niin kuin itse aloituksessasi teet. Ja siksi näissä nettikeskusteluissa haluan myös kantani sanoa, ikään kuin osoittaakseni ymmärrykseni niille, jotka tupakoinnin kanssa kamppailevat.

Uskon myös siihen, että lopettamisen aiheuttama stressi voi joskus olla sikiölle jopa pahempi kuin se, että polttaa sen pari tupakkaa päivässä. Näin on monille sanottu neuvolassa, jopa lääkärissä.

Sinulla on varmasti monia argumentteja tähän, ja voit ne halutessasi esittää. Olen kuitenkin nyt oman kantani ilmaissut. Edelleenkin pidän aloitustasi ja sen kysymyksen asettelua syyllistävänä, yritit sitä sitten korjailla miten päin tahansa.

Uskon sinun tarkoittavan kuitenkin hyvää aloituksellasi. Tovotan jaktossa kuitenkin hieman harkintaa siinä, miten itsesi ilmaiset. Hauskaa päivänjatkoa.


Hippu - 10.09.2009 - 17:44

Olen M: n kanssa samaa mieltä täysin. Tuntuu että tietyt ihmiset ei haluakaan lukea kirjoituksia loppuun vaan "en halua syyllistää" periaatteella jatketaan silti syyllistämistä.
Ja se että kun esim.kyseinen aihe on kamala tabu ja piru niin miksi se pitää sitten ottaa puheeksi jatkuvasti jos ei pysty ymmärtämään ihmisten näkökantoja/kokemuksia asiasta??
Sillä vaikka tästä aiheesta jauhettais ja kirjoteltais sen sata kertaa niin ne mielipiteet/kokemukset/tuntemukset ei muutu vaan tätä samaa köyttä väännetään aina uudestaan ja uudestaan.

Joten en usko että näistä ketjuista on hyötyä kenellekään, paitsi niille joiden pitää päästellä enimpiä höyryjä ulos tätä kautta


M - 10.09.2009 - 19:58

Hippu: voisiko tuon paremmin sanoa! Toisaalta olen ajatellut, että pitäisi itsekin lopettaa näiden ketjujen lukeminen, koska nämä keskustelut ovat niin hyödyttömiä.. silti aina tulee kommentoitua. Ja AINA ymmärretään väärin, mitä yritän sanoa. No, itse en nettikeskustelujen takia yöuniani menetä, mutta moni saattaa syyllistyä yhä lisää tällaisten kirjoittelujen takia. Kaipa juuri sen vuoksi tulee puututtua näihin tupakkakeskusteluihin. Sääliksi käy tupakan kanssa kamppailevia. Äiti on äidille susi.


m - 10.09.2009 - 20:42

Hippu ja M: Oletin saavani vastauksia tupakoivilta odottajilta enkä suinkaan arvostelua ei-tupakoivilta odottajilta tämän(kin) keskustelun hyödyttömyydestä.

Päivän ajatelma:

"Kukaan ei ole hyödytön,
aina voi olla edes
huonona esimerkkinä."


....... - 10.09.2009 - 21:10

Minulla on työni puolesta kokemusta siitä, mitä tupakointi raskauden aikana aiheuttaa lapselle. Se on niin surullista, että sanat loppuu.


m - 10.09.2009 - 21:37

.......: kiitos asiallisesta kommentistasi! Voi kun kaikki ymmärtäisivät miten vakavasta asiasta on kysymys!


Hippu - 10.09.2009 - 22:06

m: minä en vaan millään ymmärrä sinun motiiveitasi tähän kysymykseen että haluat tietää perusteltuja( hyviä )syitä tupakointiin, eli jos /kun olet sitä mieltä että niitä syitä ei ole niin miksi haluat muiden niitä sitten keksivän??? Koska kyllähän nämä tupakoivat äidit tietävät varmasti saman kuin sinä eli sen että asiassa ei valitettavasti niitä hyviä puolia ole.
Joten uskon että tarkoituksesi on vain moralisoida ja kehitellä sitä sädekehää pääsi päälle, konstilla millä hyvänsä. En usko että näistä kirjoituksistasi ja kysymyksistäsi on oikeasti mitään hyötyä, lähinnä vain naurattaa kun pitää tikusta tätä asiaa taas vääntää.


m - 10.09.2009 - 22:21

Hippu: ei sinun tarvitsekaan ymmärtää minun motiivejani, joten sinun kommenteilla ei ole juurikaan painoarvoa tämän keskustelun kulussa. Sorry vaan, olet vaivautunut turhaan "suunpieksäntään" osaltasi!

Mukavaa illanjatkoa Sinulle!


minä - 10.09.2009 - 22:22

Voi jestas soikoon antakaa jo olla. Antaa niiden polttaa odotusaikana jotka haluaa ja antaa niiden olla polttamatta jotka eivät halua. Ja loppujen lopuksi uskon että kukaan EI HALUA polttaa raskauden aikana. Mutta lopettakaa nyt jo aiheesta jauhaminen.


Hippu - 10.09.2009 - 22:26

Hih, no minäpä juuri tuota suunpieksentää harrastankin
Mutta edellisten kommenttien perusteella taitaa olla niin että ei se painoarvo ole sinunkaan puolellesi kääntynyt, valitettavasti
Mutta ehkäpä sinäkin joskus avarrat katsettasi ja huomaat että maailmassa on tuhansia muitakin mielipiteitä kuin vain se oma ja oikea Elämä kasvattaa


m - 10.09.2009 - 22:26

minä: eikö pitäisi olla onnellinen siitä, että joku aivan tuntematon on huolissaan tupakoivan äidin syntymättömän lapsen hyvinvoinnista?


m - 10.09.2009 - 22:31

Hippu: suurella todennäköisyydellä olen sinua vanhempi, joten en kyllä sinun asemassasi arvaisi lähteä vanhempaa opastamaan elämän kasvattavasta vaikutuksesta

Off topic, tiedän ja se minulle anteeksi annettakoon!


... - 10.09.2009 - 22:41

Siis kyllä, olet aivan uskomattoman empaattinen ja ymmärtävä ihminen m sillä kannat noin suuren huolen MUIDEN ihmisten asioista ja MUIDEN syntymättömistä lapsista. Siis todellakin, kiitos ja kumarrus siitä että tuntemattomalta ihmiseltä löytyy noin suuri sydän kuin sinulta. Miten pärjäisimmekään ilman tuota elämänviisauttasi ja ikäsi tuomaa kokemusta


m - 10.09.2009 - 22:52

kolmepistepirkko: sinunkin ivasi anteeksi annettakoon

Eihän meistä kukaan täydellinen ole

Nuoret varsinkaan


Huono esimerkki - 11.09.2009 - 09:00

No minä olen yksi niistä huonoista esimerkeistä joka siis ei ole pystynyt kokonaan lopettamaan polttelua vaikka odottaa esikoista. Todella huomattavasti olen vähentänyt mutta huonolla omatunnolla kuitenkaan en ole pystynyt lopettamaan kuin seinään. Nuorempana aina mietin että "sitten loppu viimestään kun raskaaksi tulen" mutta eipä menny niinku leffois. Yritän tsempata itseäni ja ajatella mitä kannan sisällä ja sen voimalla olen vähentänyt noin 20 tupakasta 3 päivässä.

En odota ymmärrystä muilta koska en sitä ymmärrä itsekään. Riippuvuus kun keksii aina tekosyyn.


Niimpä niin - 11.09.2009 - 10:56

Ja ikähän tässä ratkasee että kuka on uskottavampi... Hippua ja kumppaneita peesaan, ap on ihan pelle jos kuvittelee näillä alotuksilla jotain saavuttavansa. Vaikka olis 100-vuotias.


Ja - 11.09.2009 - 10:58

lueppas ap huolella kaikki omat kommenttisi, niin löydät niistäkin ristiriitoja: esim: pyysin kommentteja tupakoivilta odottajilta.... ja sitten ylistät näitä sinun puolellasi olevia vaikka hekään eivät polta... mitä hemmettiä kuvittelet? Teet itsestäs vaan naurettavan. ketään ei enää kiinnosta.


minä - 11.09.2009 - 12:36

m: minusta siinä ei ole mitään hienoa kantaa tuntemattomien puolesta huolta, itsehän he sen valitsevat, heidän ja lastensa elämä. täälläkin kaikki keskustelevat ovat taatusti odottajia ja eikö ole kielletty stressaamasta odotusaikana. ihan niinkuin polttaminenkin on kielletty. aivan ku kenelläkään ei oikesasti olisi omiakin ongelmia niin ruveta nyt purkamaan toisten jossain netin keskustelu palstalla.


Tuulia82 - 11.09.2009 - 12:51

Jotkut pelaa tuurilla... minä en uskalla. Siis ottaa sitä riskiä että aiheuttaisin polttelullani lapselleni jonkun vamman, pienemmän tai suuremman. Moni ystäväni on polttanut koko raskauden ajan ja vaikea sitä on hyväksyä valitettavasti... toisen ystäväni molemmilla lapsilla on ollut huuli-ja kitalaki halkio, joka jouduttu operoimaan jo pienenä. Nämäkin ovat paljon yleisempiä lapsilla joiden äidit polttaa raskausaikana. Enkä puhu nyt ihan itselleni vieraasta asiasta.., kolmatta odotan ja jokaisen odotuksen alkaessa olen polttelun lopettanut, periaatteella että savuakaan en lapseeni vedä. Moni ei viitsi edes kunnolla nykyään yrittää lopettaa "kun moni muukin polttaa raskausaikana" Itse en sitä pysty hyväksyä.


eihän - 11.09.2009 - 13:29

täällä kukaan ole pyytänytkään hyväksymään tupakointia, siis mistä ihmeestä nämä ihmiset nyt sellaista ovat keksineet???

Jos lukisitte edellisiä kommentteja niin ei tarvisi moneen kertaan näitä asioita veivata, eli jokainen EDELLEEN tietää riskit joten on se nyt kumma kun niitä silti täytyy tänne laitella ja tuntea siten olevansa astetta parempi ihminen.

Ja itse olen oikeasti sitä mieltä että nämä "saarnaavat" ihmiset ei välitä paskaakaan siitä polttavan äidin sikiöstä vaan haluavat vain jollain kieroutuneella tavalla parantaa omaa habitustaan!


Einykään - 11.09.2009 - 13:56

.......: Millaista kokemusta?


Tuulia82 - 11.09.2009 - 16:07

Halusin vain vastata " Einykään" kysymykseen, tunteeko kukaan oikeasti lasta jolle äidin tupakointi olisi aiheuttanut ongelmia... Eli oletus tuntuu monilla olevan ettei siitä mitää tuu! ja riskit on niin pienet! Haluan vain herätellä näitä ettei sitten tarvi potea syyllisyyttä asiasta koko loppuikää... jos jotain lapselle tuleekin.


....... - 11.09.2009 - 16:17

Kuten jo yllä kerroin, minulla on työni puolesta kokemusta niistä lapsista joille tullut ongelmia äidin raskauden aikaisen tupakoinnin vuoksi. En lähde täällä kertomaan syvällisemmin työn kuvastani saatikka asiakkaidemme ongelmista. Hoitoalalla on salassapitovelvollisuus kuten kaikki varmasti tietävätkin.


?!? - 29.09.2009 - 15:00

"En lähde täällä kertomaan syvällisemmin työn kuvastani saatikka asiakkaidemme ongelmista. Hoitoalalla on salassapitovelvollisuus kuten kaikki varmasti tietävätkin." vaikka hoitoalalla oletkin anna vain esimerkkiä, et tee mitään väärin jos kerrot tapauksista, mutta kerro niin ettei ko. lapsen / lapsen vanhemman henkilöllisyys tule julki..

Taitaa vaan pahasti olla asia niin ettet edes ole hoitoalalla saati tiedä mitään niistä "ongelmista" mitkä on koitunut lapselle äidin tupakoinnin takia..

huhhuh mitä kakkaa täällä monet MUKA tietäjät puhuhuu tupakoinnin vaaroista sikiölle..

Itselläni on niii niiin monta tuttua jotka ovat tuprutellut koko raskauden ajan, aiheuttamatta vauvalle minkäänlaista eroa ei tupakoivien äitien lapsille..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|