Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - RASKAUS & ODOTUS


| Vastaa viestiin | RASKAUS & ODOTUS |

kotiäidit ja vuodelepo

marsu - 09.09.2009 - 14:43

Eli te jotka ootte kotiäitejä niin miten ootte hoitanu tai aijotte hoitaa muiden lasten hoidon jos joudutte/olette joutuneet vuodelepoon? Onko sukulaiset pystyny hoitaan lapsia vai onko isät saanu lomaa töistä? Vai ootteko vaan jotenkin yrittäny selvitä lastenhoidosta lepäillen?


VASTAUKSET:


peppi - 09.09.2009 - 18:45

mulla on nyt rv 24+0 ja olen koko loppu raskauden ajaksi määrätty vuodelepoon.
Meillä on ennestään kolme lasta( 5v,4v ja 2v), ja he asuvat nyt sit mun vanhemmilla sinne saakka että pieni syntyy.
Noin kerran- kolme kertaa viikossa tuleevat kyläilylle että nään pikkuisiani. stressaavaa on ja aina itku kurkussa kun pois lähteevät. mutta tilanne on tämä eikä sille mitään mahda. mun tärkein tehtävä tällähetkellä on kasvattaa tuota pikkuista masussa mahdollisimman kauan!


?? - 09.09.2009 - 19:27

Et voi olla tosissasi! Mitä jos raskautesi jatkuu vaikka viikolle 40? Niin kauanko näet lapsiasi vain 1-3 kertaa viikossa?! Ja lapset vielä noin pieniä.


vierailija - 09.09.2009 - 21:43

Mun tilanteeni ei varmaan ihan samanlainen kun hoitokyvyttömyys liittyi siihen että mursin jalkani kun odotin toista lastani rv:lla 13. Olin kuukauden jalka paketissa, ei voitu kipsata ja jalalle en saanut astua ollenkaan. Esikoinen tuolloin tosin jo 4,5 vuotias ja juuri muutettiin uudelle paikkakunnalle. Pojan hoitopaikka oli n 300m päässä ja vein häntä sinne parina päivänä viikossa keppien varassa, muuten vaan selvittiin. Onneksi poikaa ei tarvinnut nostella ja hoidella kuten pienempää lasta. Välipalankin ylettyi ottamaan itse jääkaapista. Vanhempani ja appivanhempani auttavat paljon, mutta ovat kuitenkin työelämässä joten aika paljon sitä joutui itse sumplimaan.

Tsemppiä kaikille jotka kamppailevat näiden vaikeiden asioiden ja päätösten kanssa!


Raakku - 09.09.2009 - 22:09

Me muutettiin kesken raskauden ja koska tukiverkkoa ei ole niin selvittelin tuota asiaa varmuuden vuoksi etukäteen. Perheessä kun on 1v poika kotihoidossa eikä sukulaisissakaan ole ketään joka voisi viikkokausiksi tulla hoitamaan poikaa.

Tässä vaihtoehdot miinuksineen:

Lapsi päiväkotiin, paikan saa tuollaisissa hätätilanteissa jopa parissa päivässä, mutta se voi olla ihan missä vaan. Onnistuu miehen ollessa paikkakunnalla (säännöllinen päivätyö), mutta työmatkojen ajat olisi ollu ongelma.

Kaupungin kotipalvelun palvelusetelit joita myönnetään tarpeen mukaan ja joilla voi ostaa lastenhoitopalveluita kotiin. Omavastuu on todella pieni ja pienituloisilta sitä ei välttämättä edes peritä. Ei kuitenkaan monen kuukauden ratkaisu.

Tai sit vaan yrittää itse hoitaa... Mutta sekin on aika riskialtista vuodepotilaalle kun pientä pitää jatkuvasti nostella.

Isällä on kyllä mahdollista saada virkavapaata, mutta ei moneksi kuukaudeksi. Eikä meidän talous sitä kestäisikään.

Onneksi on kaikki menny hyvin ettei ole tarvinnu turvautua noihin varasuunnitelmiin. Vaikea tilanne tuo vuodelepo & pienet lapset.


Pepille - 10.09.2009 - 22:19

Moiks: aivan oikein teet!!!!!! lapset ovat varmaan hyvässä hoidossa mummilassa, joten voit keskittyä kaikkein pienimpään masuasukkiin
älä pode huonoa omaatuntoa!!!!!!!!
-halaus sinulle-


Miarah - 11.09.2009 - 08:59

Ihme kommentteja...

Toivottavasti saat levättyä ja asiat parempaan järjestykseen. Toki lapsia on ikävä ja lapsilla suna, mutta on ne lapset ennenkin olleet esim koko kesän hoidossa mummolassa ja ihan vaan työn takia.

Kumma juttu että on hyväksyttävämpää maata sairaalassa kuin että makaisi halvemmalla kotona ja lapset olisi hoidossa? Siellä mummolassa ne hoidetaan pumpulissa kuitenkin

Tuntuu et jotkut ihmiset täällä on ku hyeenat...kerro yksikin tälläinen stoori ni oikein kerääntyvät järsimään luita...*huokaus*

No mut se on t'n palstan henki...valitettavasti

Tsemppiä Pepille!


May - 21.09.2009 - 19:32

Tsemmppiä Pepille ja ISO HALAUS!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|