Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

lentokoneessa yksin

1v ja 3v kanssa?? - 17.09.2009 - 14:02

eli auttaako nuo emot esim jos ite pitäs päästä veskiin kun ei taida kok remppa mahtuu samaan aikaan sinne.
ja muutenki huomioivatko sisään-ja ulosmennessä??
ekana koneeseen ym..
ja miten ootte selvinny matkalaukkujen kanssa, yksin lasten kanssa matkustaneet??


VASTAUKSET:


Ei - 17.09.2009 - 15:26

välttämättä ehdi lentoemot autella eikä aina välttämättä myöskään pääse ensimmäisenä sisään eikä ulos


No - 17.09.2009 - 23:03

ekana pääsee koneeseen kun menee jonon kärkeen. Ei kukaan tule aulasta erikseen hakemaan.


matkailija - 18.09.2009 - 00:19

Riippuu paljon lentoyhtiöstä, mutta yleensä kyllä auttavat, kannattaa vaan jo lähtöselvityksessä sanoa ja viimeistään portilla sanoa, että tarvitsee apua lasten kanssa. Ja yksivuotiaalle ehdottomasti jokin kevyt lantoväline mukaan esim. matkarattaiden lisäksi (kantoreppu tms.) Helppo esim. koneen laskeuduttua laittaa pienempi lapsi kantovälineeseen niin jää molemmat kädet vapaiksi isomman lapsen kaitsemiseen ja käsimatkatavaroiden kantamiseen koneesta.
Kyllä mä uskon, että onnistuu hyvin yksinkin ko. porukan kanssa matkustaminen, aina kannattaa pyytää apua jos tarvitsee ja kun vaan etukäteen hyvin varautuu niin hyvin selviää. Jos vessaan ei muuten pääse niin sitten koko porukan kanssa

Matkalaukkujen kanssa selviämiseen auttaa esim. juuri lasten kantolaitteet tai sitten ottaa matkalaukuksi rinkan jonka saa selkään ja tietysti se, että ei ole liikaa matkatavaraa jos mahdollista. Myös ne lentokenttien "matkalaukkukärryt" auttavat, kun kaikki laukut saa lastattua siihen.

Itsellä ei kahden lapsen kanssa lentämisestä yksin ole kokemusta, mutta yhden n. 8 kk vanhan lapsen kanssa olen lentänyt yksin Meksikoon - lento oli yhdellä vaihdolla ja vaihtoaika n. 5 tuntia. Yhteensä lentoaika ilman vaihtoaikaa n. 10 tuntia.


Selja - 18.09.2009 - 08:02

En nyt takaa, että kaikkialla ja aina näin tapahtuu, mutta muutamissa paikoissa, joissa olemme lasten kanssa reissanneet, ovat nimenomaan päästäneet lapsiperheet ainakin ensin koneeseen.

Ja No:lle tiedoksi, että kyllä suorastaan saatetaan tulla hakemaan. Meillä muistan, että pari kertaa ollaan portilla tultu kysymään, että tultaisiinko lapsiemme kanssa ennen muuta aikuisporukkaa koneeseen.


nappe - 18.09.2009 - 14:13

Me mentiin ihan mielellään viimeisten joukossa koneeseen. Aikaa menee paljon siihen, että kaikki pääsevät paikoilleen ja jos kone ei pääsekkään esim. ajallaan lähtemään ja joudutaan koneessa odottamaan, kurjaa ja ahdasta muutenkin jos lapsi matkustaa sylissä.
Meitä oli kyllä 2 aikuista ja 4 lasta (14v, 12v, 5v ja 10kk). Sujuvasti ja suht nopeasti käy koneesta poistuminenkin ja ainakin muut matkustajat huomioivat pienten kanssa matkustavat, jos ei henkilökunta.
Laukkujen kanssa olisin ollut ongelmissa ilman toista aikuista


Matkailijalle! - 28.09.2009 - 11:48

Hei olet siis matkustanut 8 kk vanhan kanssa noin pitkän matkan. Miten meni? meillä 8 kk vanha lapsi ja ollaan ihan pienelle lentomatkalle menossa, mutta miten teillä sujui kaikki? Meillä kun on melko aktiivinen tuo lapsi ja koko ajan pitäisi saada konttailla ja tehdä ja touhuta jotain. Eikä vierasta ketään yhtään, mikä tosin helpottaa matkaa. Mietin vain miten mahtaa matka sujua ja olisi kiva lähteä myös pidemmälle reissulle.
Oliko lapsellesi omaa paikkaa koneessa? Jos ei niin missä nukutit hänet? Kaikkia vinkkejä ja kokemuksia olisi kiva kuulla

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|