Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

USA

TiNTTi - 15.09.2009 - 15:55

Tietäiskö kukaan mistä saisi tietoo usaan menosta?!? Saatiin kutsu lähteä usahan kaliforniaan mut haluaisin tietää mitä kaikkee sinne tarttee kun en ole ikinä ulkomailla käynyt. Jostai viisumista kaikki on puhunut ja sitte tietysti passi... Mutta mistä saisin tietoo mitä muuta pitää hommata!!!! Entä mitä pitää tietä / tehä kun joutuu lentokoneella menemään!!!!
Oon aivan surkee tässä enkä kyl tiedä mistää mitää
Auttakkee tyhmää!!!


VASTAUKSET:


Selja - 15.09.2009 - 18:44

Kannattaa soitella vaikkapa matkatoimistoon ja kysellä noita tietoja. Sieltä neuvovat.

Siis joskus 80-luvulla muistan, että piti Jenkkilään viisumi hankkia, mutta en sittemmin ole sinne enää mitään moista hankkinut (tai ainakaan muista hankkineeni!). Tosin viime visiitistä on jo 10v. Luulen, että tilanne kyllä kannattaa tarkistaa matkatoimistosta tms, koska nythän kaikenlaisia mullistuksia on viime vuosina aiheeseen tullut.

Mitään erityisiä rokotuksia en myöskään muista hankkineeni. Perusjutut kannattaa yleisestikin ottaen olla voimassa (jäykkäkouristukset tms). Sitten itse olen kyllä hankkinut jotkut ilmeisesti iänkaiken voimassa olevat hepatiittirokotukset joskus.


TiNTTi - 15.09.2009 - 20:11

Voi kiitos! Pitänee tosissaanki soittaa jonnekki matkatoimistoo ja kysellä sieltä Ei itellä käyny kyl ollenkaa mielessä et voihan sitä matkatoimistoo soittaa No onneksi matka on vasta tammikuussa nii kerkee rauhassa selvitellä asiat kuntoo!


Selja - 15.09.2009 - 22:19

Eipä kestä kiitellä. Omat tietoni ovat vähän vanhentuneita, kun ei ole siellä tosiaan tullut viime vuosina pyöriskeltyä.

Tuolloin 80-luvulla juurikin tuolla Kaliforniassa vietettiin pari viikkoa - ja nimenomaan tammikuussa. Oltiin pääasiassa Los Angelesissa. San Diegossa käytiin kääntymässä. Oi voi, oli hieno reissu.

Juolahti tuosta keikasta mieleen, että minkähän ikäinen olet? Olin silloin itse alle 21 ja ainakin ko. osavaltiossa oli ainakin silloin 21v anniskelurajana. Oli rellestysreissu opiskelukavereiden kanssa mennä ihan puihin, mutta onneksi keksin näyttää suomalaisia henkkareita, kun ikää kyseltiin. Portsarit nyökyttelivät vaan tyytyväisenä ja päästivät sisään. Taisi ainoastaan yhdessä baarissa ovimikko oikeasti tarkentaa katseensa ja todeta, että tänne ei sitten neiti tule vielä tänä vuonna.

Hyvää ja iloista matkaa!


TiNTTi - 16.09.2009 - 11:08

No onneksi tällä hetkellä on jo 23v plakkarissa ettei tartte aivan kuivin suin olla

Muistan kun käytiin viikonloppu reissu lapissa kun olin 17.v. ja kyllähän se otti päähän kun kaverit lähti kapakkaa nii minä jäin mökkiin yksin istumaan

Ainut asia miä hirvittää tuossa reisusa on se kauheen pitkä lentokone matka:/ Varsinkin kun niitä on nyt tippuillu aika paljon viime aikoina... No eiköhän se mene hyvin, kauheelta vaa tuntuu ajatus olla paikoillaa nii kauhee kauan Nii ja näin muuten yksi yö unta että oltii tuolla usassa siinä hollywood kyltin alla ja sinne tuli jotai aivan kauheen kokoisia koppakuoriaisia joka paikasta ja maassa meni todella oksettavan näkösiä ötököitä


Selja - 19.09.2009 - 15:21

Olet tainnut Xfileksiä tai csi:tä katsella aika paljon unien perusteella...

Joo, mutta tuli tässä mieleeni, että meinasitteko vuokrata auton vai olitteko sinne autollisten kavereiden luokse menossa? Kyllähän sielläkin varmasti julkisilla liikkuu, mutta jotenkin muistelen, että etäisyydet oli aika huimia ja julkkareilla liikkuminen olisi todennäköisesti ollut tuskaa. Tai tietysti riippuu siitä, minkä verran meinaa eri paikoissa heilua. Meillä siis oli silloin auto vuokralla ja sillä pääsi helposti suhaamaan sinne sun tänne.

Nyt kun oikein muistojen aarteita alan kaivella, niin pari itselleni elämyksen tuonutta juttua tiedoksi, jos sattuu sinuakin huvittamaan:
- Griffith Park: puisto/observatoria, josta oli upeat näkymät yli LA:n. Käytiin siellä illalla ja näkymät olivat kyllä mahtavat.
- Chinese Theatre: tämä on se starojen käpälänjälkiteatteri. Menette sinne varmaan kyllä muutenkin. Oli tosi hauska todeta, kuinka mahdottoman pienet oli Monroen tassut!


ansku80 - 22.09.2009 - 02:23

esta-hakemus on ainakin nyt tullut, meidän piti täyttää sellainen kun kävimme pikavisiitillä new yorkissa ennen kuin mentiin karibialle... sen estan pystyi täyttämään netissä...


tässä tietoa - 29.09.2009 - 21:23

http://www.esta.us/suomi.html?gclid=CL75_7-1l50CFcmOzAodqQuc2Q

Tuolla voit täyttää ESTAn.

Jos et ole ennen matkustanut, todennäköisesti hankit uuden passin, se käy. Vanhaa passia ei pakosta voi lukea koneellisesti, joten silloin tarvitsisit viisumin.

Todennäköisesti lentokoneessa ennen laskua kohteeseen, saat täytettäväksi lapun, johon kirjataan passitiedot, osoitteesi kohteessa, kotimaasi, +joitain kysymyksiä jne. Se on englanniksi. Jossain tapauksissa asia hoidetaan vasta kentällä, mutta itse olen aina saanut lapun täytettäväksi jo koneessa.

Kentällä sinut valokuvataan, sinulta otetaan sormenjäljet ja esitetään muutamia kysymksiä:miksi olet tullut, onko sinulla paljon käteistä mukana, onko elintarvikkeita jne...

Siellä tuo turvatarkastus on kauhean tärkeää.

Alkoholia ostaessasi kannattaa varata mukaan passi tai ulkomailla käyvä henkilöllisyystodistus (esim. mun Suomen ajokorttia ei hyväksytty joka raflassa) ja ne kysyy ikää jokaiselta joka näyttää alle 40 vuotiaalta. Tarjoilija voi saada potkut ja sakot jos myy alaikäiselle, siksi ne on todella tarkkoja tuon alkoholin suhteen. Voi tietenkin vaihella osavaltioiden välillä!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|