Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

kulttuuria ja ei-hikistä-rantaa lasten kanssa?

kolmannen saanut - 22.08.2009 - 23:03

Tulisiko teille mieleen vinkki, minne alkaisimme suunnitella matkaa seuraavaksi?

Olemme käyneet viime kerroilla kaupunkimatkoilla, ja lapset (9, 6 ja 1 v) ovat nauttineet niistä valtavasti, mutta seuraavan reissun voisimme suunnata erityisesti heille. En vain todellakaan haluaisi lähteä minnekään selkeään lapsi-kohteeseen (kuten Legolandiin) emmekä hikoilemaan ja kärähtämään aurinkorannoille. Silti jonnekin rannalle olisi kiva päästä, ja me aikuiset kaipaisimme vanhojen rakennusten ja kulttuurin ihastelemista. Hintataso saisi olla halvahko.

Tuleeko teille mieleen jokin paikka? Ajattelin alun perin Kroatiaa, mutta siellä ei ilmeisesti ole uimarantoja. Vai onko?


VASTAUKSET:


t - 23.08.2009 - 07:32

Mun mielestä noista perinteisistä aurinkolomakohteistakin löytyy ihan mielenkiintoisia kohteita, kun vaan valitsee sen hotellilähiön sijaan lähimmän kunnon kaupungin. Esim Mallorcan Palma, Teneriffan Santa Cruz, Kreikassa joku rauhallisempi saari


Selja - 23.08.2009 - 14:49

Entäpäs Kreeta? En ole siellä käynyt, mutta juuri samoilla kriteereillä olen pohdiskellut itsekin jotain kohdetta.

Maltasta(kaan) en mitään omakohtaista tiedä, mutta sekin vähän kiinnostaisi. Senkään rantapolitiikasta ei ole tietoa.

No olipas hyödyllinen vastaus...


Miu - 24.08.2009 - 12:26

Riippuu vähän suunnitteletteko matkaa talveksi vai ensi kesäksi...
Välimeren maihin en talvella lähtisi, siis jos tarkoituksena on edes käväistä sielä rannalla, koska Välimerellä on talvella talvi, vaikka ei ihan lunta sadakaan.
Mutta jos kesämatkaa suunnittelette, niin esim. Makarskan Rivieralla Kroatiassa on rantaa kilometri tolkulla. Myös Nizza voisi olla kiva kohde, löytyy paljon näkemistä ja tekemistä ja lisäksi sitten ranta. Mutta Nizza ei kyllä hintatasoltaan ole mitenkään edullinen, tosin eipä taida olla oikein mikään muukaan Euroopan kohde, jos Bulgaria jätetään pois laskuista...

Talvella kohteen löytäminen lyhyen lentomatkan päässä onkin jo sitten hieman haastavampaa. Kanarialta on aika turha kulttuuria hakea, joskin kohteena ovat hyvin lapsiystävällisiä ja rannat on hyviä.
Itse voisin talvella ajatella myös esim. Egyptiä, joissa rantakohteet ovat ihan viimeisen päälle ja näkemistäkin riittää, joskin näkemistä ei ole rantakohteissa, vaan täytyy aina lähteä retkille vähän kauemmas.


hei - 26.08.2009 - 23:28

Malta on kiva ritarilinnoineen jne. Ei ehkä perinteisesti mikään rantalomakohde, sillä rannat ovat aika kallioisia.
Hintataso lähellä suomen tasoa, mutta kuubalaistyylisillä busseilla matkustaa ympäri saarta halvalla

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|