Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

Minkälainen matkavakuutus kaukomaihin?

Tyttönen- - 22.08.2009 - 11:00

En ole vielä juurikaan perehtynyt eri yhtiöiden matkavakuutuksin, kuinka laaja kannattaisi ottaa kun on pienen lapsen kanssa jouluna (1,4v) lähdössä 3vk Thaimaaseen, mukaan lähtee koko perhe sekä lisäksi vielä isovanhemmat

Osaisiko joku suositella jotain tiettyä
yhtiötä/vakuutusta?
Ifiltä meillä ollut aiemmin se kuukauden voimassa oleva vakuutus, eli juuri matkan ajankohdan ajan.

Mitä jos sattuu sairastumaan ennen matkaa, eikä pääsekään lähtemään?
Uutisissa oli että matkavakuutus korvaa, MUTTA millainen matkavakuutus, niissähän täytyy olla erityisen tarkka, ettei ole mitään "sudenkuoppia"


VASTAUKSET:


ansku80 - 22.08.2009 - 14:33

toivottavasti joku vastaa siulle pian, mie pähkäilen myös matkavakuutusten kanssa...

me ollaan kahden viikon päästä lähdössä karibialle ja jenkkeihin kahdeksi viikoksi ja mukaan lähtee 1,1 vuotias poika. ja edelleen on vakuutus ottamatta, saamaton kun olen näköjään..

olisinkin siulta kysynyt, että miten meinaat varautua lapsen ruokien kanssa, joko olet kerennyt miettimään? ja vaippojen mie tuskailen, kun en tiedä millaisia määriä varaan koneeseen (poika on sylissä) ja muutenkin mukaan. mies oli sitä mieltä ettei oteta määränpäähän ruokia, mutta mie taas veisin kaikki mukaan....


Nuuka äiti - 23.08.2009 - 08:00

Hullujako olette, kun lähdette 3 viikon matkalle isovanhempien kanssa? Miksi? Aiotteko hoidattaa lapsenkin lomalla isovanhemmilla? Minä en huolisi isovanhempia lomalle mukaan, johan koko loma olisi pilalla

Näillä palstoilla uusavuttomuus, saamattomuus ja laiskuus kukkii. Hyvät naurut saa, kun lukee äitien juttuja! Apua, olen 20v. äiti, en osaa keittää perunoita ja mummo ei auta! Apua, olen 29v. äiti, lapsellani on tänään neuvola ja mummo ei pääsekään mukaan! Iik, lapsellani taitaa olla pissat vaipassa, olen itse 40v. ja isovanhemmat tulevat vasta tunnin päästä! Liittykää hyvät äidit Marttoihin! Opetelkaa hoitamaan lapsianne, laittamaan ruokaa, hoitamaan kotianne ja asioitanne - muutenkin kuin nettipalstoilla!

Kannattaisiko matkavakuutuksia vertailla hyvissä ajoin, ennen matkaa? Vakuutusyhtiöiltä voi pyytää tarjoukset kotiin ja niihin voi tutustua rauhassa. Harva lapsiperhe kun lähtee Thaimaaseen tai Karibialle pienten lasten kanssa, extempore....


ansku80 - 23.08.2009 - 09:00

matka on varattu jo puoli vuotta sitten meillä ja laitoinkin että laiskuuttani en ole vertaillut... tyttösellähän onkin matkaan vielä aikaa.

ja hei nuuka äiti; kerkesitkö ajatella, että jotkuin voi matkustaa isovanhempien kanssa vain lomaillakseen yhdessä ja nauttiakseen toistensa seurasta? jos itse lähtisin reissuun papan ja mummon kanssa, niin kyllä se olisi mukavaa ja antoisaa yhdessäoloa, eikä sitä, että joutuisivat lapsenvahdiksi. hmm... tosin heille se olisi pääsemistä, eikä joutumista


Selja - 23.08.2009 - 14:45

Vakuutuksista: jos yhtään enemmän on kotosalta poissa muutoinkin, niin kannattaa varmaankin harkita jatkuvaa matkavakuutusta. Muistaakseni meillä ainakin oli jokin sellainen pykälä siinä, että jos on 50 km päässä kotoa, niin touhu katsotaan matkailuksi.

Elikkäs kaikki reissut vaikkapa sukulaisiin Suomen toiselle puolelle kuuluvat matkailun piiriin.

Nyt en hintoja osaa sanoa, koska tuo jatkuva vakuutus nykyään minulla tulee ammattiliiton kautta. Minulla oli kyllä tuollainen jo muinoin ennen mitään ay-kuvioitakin, koska muistaakseni jotenkin silloin laskelmoin, että taisi tulla halvemmaksi ottaa jatkuva kuin ostella noita täsmävakuutuksia.

Olikohan Nuuka äiti vähän pahalla päällä! Itsekin olen matkaillut vanhempieni kanssa - sekä omien lasten hankintaa ennen että sen jälkeenkin - pelkästään sen takia, että se on ihan mukavaa. Useista vanhemmista saattaa olla peräti kivaakin käydä reissussa oman, aikuisen jälkikasvunsa kanssa. Meillä ainakin nimenomaan se taisi olla vanhuksille vaan hauskaa, kun saa lepäillä ja vävypojat kantavat matkatavaroita ja hyysäävät.


Tyttönen- - 23.08.2009 - 16:52

Kyllä me matkustamme isovanhempien kanssa vain siksi että nautimme toistemme seurasta, meillä on oikein mukavaa yhdessä

Anskulle; Vielä en ole päättänyt mitä teemme vaippojen ym kanssa, mutta luultavasti otamme matkalle (yölento) varavaipat mukaan, ja Thaimaasta ostamme isosta marketista paikallisia vaippoja, joita sitten käytämme.
Olemme kaksi kertaa olleet Thaimaassa, ja näistä Lotus/Tesko-marketeista löytyy lastenpuolelta erilaisia vaippapaketteja ym hyvä valikoima, laadusta en osaa sanoa, mutta siinähän sen sitten näkee Onneksi on lämmintä voi tuuletella pitkin päivää ilman vaippaa ja käydä potalla välillä

Uskoisin että tekin löydätte paikan päältä hyvät vaippavalikoimat? Onpahan vähemmän roudattavaa lähtiessä..

Ruoat onkin sitten eri juttu. Ainakin lennoille täytyy ottaa varuiksi hyvä evästys, purkkeja/puurotetroja/maitoa ja hedelmää.
Ainakin jonkun verran purkkeja joudun ottamaan matkalle mukaan, itämainen ruoka on sen verran mausteista, että on oltava jotain varuiksi.
Enkä luottaisi täysin paikalliseen lastenruokaan muuten. Onneksi tuoreita hedelmiä löytyy paljon,niilläkin pärjää pitkälle.
Onhan siinä painava matkalaukku kun purkkeja ottaa mukaan, mutta sinnehän ne sitten jäävät!

Mukavaa reissua teille
Justiina - 27.08.2009 - 12:18

Nuuka äiti:
Taidat itse olla sellainen äiti, joka tarvitsee joka asiassa apua!Tai sitten olet vaan kateellinen niille, joilla on tälläinen mahdollisuus, koska itselläsi ei sitä varmaan ole!Luulet olevasi super äiti, joka pärjää kaikessa ilman apua!
Mun mielestä isovanhemmat lapsen elämässä on todellakin rikkaus ja jos he haluavat matkustaa mukana niin miksipä ei!Ei se todellakaan tarkoita sitä, että isovanhemmat lähtee lapsia vahtimaan. Toki suotakoon vanhemmille muutama ilta kahdestaan!
Teit itsestäsi aika neurettavan...

Tyttönen:
Meillä on matkavakuutus Tapiolassa, sellainen joka astuu voimaan kun on 60km kauempana kotoonta. En muista kaikkia niitä ehtoja (ja niitä on) missä ja milloin vakuutus korvaa mitäkin, mutta todella hyväksi ollaan ko. vakuutus havaittu!
Lapselle ei tarvitse erikseen ottaa vakuutusta, meidän aikuisten vakuutus kattaa myös mukana matkaavat alle 18v lapset!
Ja ko. vakuutus korvaa myös matkatavaroita tiettyyn summaan asti!


ansku80 - 27.08.2009 - 13:39

hei tyttönen; mie kävin ottamassa myös Tapiolasta vakuutuksen, joka on vuoden voimassa ja tosiaan jo 60km riittää siihen, että korvaa, jos jotakin isompaa käy. se korvaa myös peruuntuneen matkan, jos siihen on hyvä syy (sikainfluenssa kuuluu myös siihen), ainut edellytys oli, että se vakuutus on otettu vähintään kolme päivää ennen matkan alkamista. matkatavaravakuutus ei kuulu siihen, mutta Tapiolalla kotivakuutus kattaa sen. muissa taitaa olla erikseen ja saa sen Tapiolastakin erikseen

mukavaa matkaa teillekkin, kunhan sen aika koittaa


muu - 28.08.2009 - 15:12

mitens ois Eurooppalainen matkavakuutus-netistäkin taitaapi sen saada.Viikon tai pari kestävät matkat saa vakuutettua ja aina itse käyttänyt/ottanut sen

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|