Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

Matkustaminen...

kerttu - 20.08.2009 - 10:20

Ihan uteliaisuudesta kyselen, että kuinka pienten lasten kanssa olette "uskaltaneet" lähteä reissuun?

Itselle kolmas lapsi tulossa ja vanhimmat olivat muistaakseni reilu 2 v kun käytiin heidän kanssa ulkomailla ja reissut meni hyvin.

Myös kaukomatkailu kiinnostaa, lähinnä thaimaa, eli oletteko olleet vauvaikäisten kanssa ja kuinka on sujunut?
Kiitos kaikille jotka jaksavat vastata!


VASTAUKSET:


Aino - 20.08.2009 - 10:38

Minusta lapsi on ihminen siinä missä mekin, en osaa ajatella lasta mitenkään erikoistapauksena matkustuksenkaan kannalta. Tottakai myös matkalla lapsi tarvitsee rutiinia, mm. syömiset ja nukkumiset yritettiin järjestää mahdollisimman samanlailla kuin kotona. Mutta kyllä lapsikin on viihtynyt ne kaksi reissua hyvin, jotka ollaan perheenä tehty (10kk ja 1v4kk ikäisenä).

Seuraava reissu varattiin ihan huoleta talveksi jo, vaikka kyllä epäilen, että tuo touhukas taapero (silloin n. 2,5v.) tarvitsee lennolle vielä enemmän tekemistä kuin aiemmin. Mutta se riemu siellä bungalowin pihalla juostessa vähissä vaatteissa ja uiminen, kun kotimaassa sataa räntää - se on sen arvoista.

Vauvahan on siinä mielessä helpompi, että ruoka-aineet on aikalailla selvillä, ei juokse karkuun vilkkaan tien varrella ja mahtuu syliin paremmin. Vauva ei tietenkään muista reissusta mitään, mutta se ei tarkoita, etteikö juuri sillä hetkellä hänelläkin olisi hauskaa.

Kaukomatkoille ei olla vielä uskallettu lentoajan takia, tuo Kanarian 6 tuntia on toistaiseksi maksimi.


Samaa pohdin - 20.08.2009 - 21:50

Elikkä meillä ois ens talvena mahdollisuus lähteä ulkomaille mutta meillä on sillon pieni vauva. Esikoisen kanssa ollaan käyty Teneriffalla kun vauva oli 5kk, nyt vauva olisi vain 2-3kk... Itse olen ajatellut että alle 3kk:n ikäisen kanssa en lähde kun ei ole saanut vielä rokotuksia. Mutta sitten jos vauva ehtii tulla yli sen 3kk niin varmaan lähdetään käymään. Ja 5kk ikäisen kanssa oli helppo olla reissussa. Lennot meni hyvin ja kun on ihan vauvan ehdoilla reissussa niin koko loma oli ihana. Kertokaahan muut jos olette käyneet pienen vauvan kanssa ulkomailla että miten on mennyt ja miten pienen kanssa olette uskaltaneet reissuun lähteä.


Thaifani - 21.08.2009 - 08:32

Thaimaassa paljon matkanneena, en lähtisi ihan pienen vauvan kanssa sinne bakteerikannan takia. Olen nimittäin itsekin ollut välillä kunnon vatsataudeissa vaikka suosimme siistejä hotelleja, ruokapaikkoja ym. Pienelle tuollainen raju ripuli on aina rankempi juttu.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|