Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

Mallorca Alcudia

Kätsy2 - 04.08.2009 - 19:38

Syyskuun lopulla ollaan lähdössä Mallorcalle Alcudiaan.Mukaan lähtee 1v5kk taapero.
Ketkä olette käyneet,niin kertokaas jotain ko. paikasta.
Tuotahan mainostetaan lapsiperheiden paratiisina...
Millainen sää mahtaa olla syyskuun lopulla?


VASTAUKSET:


Aino - 05.08.2009 - 11:01

Oltiin 2008 kesäkuussa siellä, poika oli silloin 10-11 kk. Reissu meni hyvin ja paikka tosiaan lapsiperheille hyvä.

Ranta oli pitkä, siisti ja matala. Oli paljon palveluita, kauppoja ja ravintoloita. Useat ruokaravintolat alkoivat tarjoilla tosin päivällistä vasta kuudelta illalla, mutta toki lounaspaikat tarjoilivat päivälläkin ruokaa. Lapsiin suhtauduttiin hyvin positiivisesti joka paikassa ja lapsia siellä riittikin.

Uskoisin, että sää on syyskuussa oikein otollinen, kun ei ole enää ihan niin kuuma kuin keskikesällä. Muistakaa aurinkosuojat, hatut ja vesi!

Jotain pikku mäkäräisiäkin oli vähän, mutta olivat ilmeisesti kausiluontoinen juttu.


Tuohon aikaan - 07.08.2009 - 08:37

Mallorcalla pitäisi olla oikein kivat kelit! Vedet ovat lämpimimmillään kesän paahteiden jälkeen.


Marakatti - 12.08.2009 - 14:19

Me oltiin just toukokuussa Mallorcalla, Alcudiassa Finnmatkojen matkalla, hotellina Estrella de Mar & Spa. Ei mitään moitittavaa, mukana siis me vanhemmat ja poika oli silloin 1v9kk. Huoneissa oli pikkukeittiö eli ruuan laittaminen/lämmittäminen onnistuu, kannattaa sellanen hotelli varata.

Rantaan oli lyhyt matka hotellilta ja sitähän riitti. Siisti paikka ja siinä rannan alueella ja lähistöllä oli paljon kauppoja ja ravintoloita.

Toukokuussa hotellin uima-altaiden vesi oli melko kylmää eikä meidän vesipeto uskaltautunut kunnolla kastelemaan itseään koko viikon aikana, mutta nythän ne ovat kesän aikana lämmenneet ja ovat varmaan syyskuun lopullakin vielä lämpimämpiä.

Matkarattaat kätevät mukana, niissä poika nukkui joka päivä unet varjossa ja me vanhemmat saatiin sitten sen aikaa ottaa rauhassa aurinkoa ja uida. Vaippapaketin laitoin rattaiden mukana pussissa ruumaan ja jokusen ruoka-/hedelmäpurkinkin pakkasin kärryjen tavaratilaan. Meidän pojalle ei tosin ruoka juuri maistunut koko reissun aikana, joten kannattaa varautua siihenkin, ettei sitten hermoile ja hermostu siellä, kun lapsi ei syö. Kaipa se erilainen kuuma ilmasto sen teki.

UV-uimapuku pojalle hankittiin ja oli ihan kätevä, yhtään ei poika palanut reissussa. Meillä oli lennolla oma paikka ostettuna pojalle ja se kyllä kannatti, lento meni hyvin ja poika viihtyi hienosti ilman mitään suurempia viihdykkeitä, turhaan pakkasin kirjoja, naposteltavaa ja leluja niin paljon kassiin. Koneessa riittää kyllä yllin kyllin katseltavaa. Mennessä nukahti hetkeksi mun syliin ja takaisin tullessa nukkui sitten siinä keskellä omalla paikallaan.

Kotiin lähteissä kannattaa sit varautua siihen päättömään jonotukseen ja odotukseen siellä Mallorcan kentällä. Me jonotettiin "vaan" noin pari tuntia siihen lähtöselvitykseen ja sitten saatiin ihan juoksujalkaa mennä suoraan koneelle, että ehdittiin. Ei puhettakaan pojan ruokkimisesta saati vessakäynnistä. Ja poika oli tosi kärttyinen ja huusi sen pari tuntia ku jonotettiin kuumalla kentällä. Älytöntä ettei siellä pelaa järjestelyt paremmin.

Mutta kysele jos jotain tulee mieleen, niin vastailen ja kerron lisää. Ja mukavaa reissua!


eräs - 15.08.2009 - 18:39

Ensi kevääksi olen katsellut matkaa juuri Alcudiasta ja hotellina kiinnostaa nimeenomaan tuo Estrella de Mar & Spa. Olimme viime keväänä Kreetalla ja nyt houkuttaisi Mallorca. Oliko Marakatti hotellinne siisti? Kuinka usein siivottiin/ vaihdettiin lakanoita jne. Millainen huoneisto Teillä oli, kaksio kahdelle? Oliko hotellissa iltaohjelmaa, millaista ruoka? Kaikesta lisätiedosta olen kiinnostunut...


Marakatti - 18.08.2009 - 14:06

Hotelli oli siisti, laattalattiat huoneissakin, joten helppo pitää puhtaana. Siivoojat kävivät joka päivä, yhtenä päivänä kiellettiin tulemasta, kun poika sattui nukkumaan päikkärit sisällä. Olen itse aika "hygieenikko" mut ihan hyvin siis siivosivat ja annoin pojan ihan vapaasti touhuta lattialla. Lakanoiden vaihtoväliä en kyllä muista, vaihdettiinko kerran vaiko ei ollenkaan, en muista, mutta nukutaanhan sitä kotonakin yleensä samoissa kauemmin kuin viikko.

Altaalle sai respasta allaspyyhkeet panttia vastaan ja ne sai vaihtaa kaksi kertaa puhtaisiin viikon aikana, oli tietyt "pyyhkeenvaihtopäivät". Pantti taisi olla 10€/pyyhe.

Huoneisto oli se kaksio eli olkkari ja makkari erikseen. Olkkarin nurkassa oli pieni keittonurkkaus, jossa oli liesi, mikro, jääkaappi, tiskiallas ja perusastiat ja pari kattilaa. Kylppäri/vessa oli aika tilava myös ja muutenkin huoneisto oli siis tosi tilava. Parveke oli koko huoneiston mittainen ja sinne pääsi sekä olkkarista että parvekkeelta.

Iltaohjelmaa oli joka ilta paitsi yhtenä päivänä viikossa, jotain musiikkijuttuja yms sekä sitten tietty ne lastenohjelmat, kun kyseessähän on se Blue Village eli Bamse siellä kavereineen pyöri ja taikurikin taisi olla. Bamseshow käytin katsomassa mut muuten ei se iltaohjelma niin kiinnostanut lapsen kanssa.

Pieni kauppa hotellissa oli, ruotsalainen Berit sitä piti mut aika hintavaa oli. Vähän matkan päässä hotellista on Spar-market, missä halvempaa. Ravintola toimi buffet-systeemillä ja ruokaa oli kyllä tarjolla paljon ja hyvää, ei valittamista ruuasta. Meillä oli se puolihoito eli aamiainen ja illallinen kuuluivat hintaan. Päivisin hotellilla toimi "snackbaari" mistä sai salaattia, hampurilaisia, pastaa, pizzaa ym pikaruokaa.

Jos teillä on lapsia matkassa, mutta ette välttämättä enää omia rattaita tartte mukaan, niin hotellilla oli niitäkin lainattavissa panttia vastaan. Ihan siis sellaset perus sateenvarjorattaat ettei saa selkänojaa käännettyä mihinkään mut ihan kuskaamiseen ja tavaroiden raijaamiseen oivat, esim jos siihen hiekkarantsulle lähtee.

Kylpylä löytyi myös, mut siellä ei itse asiassa koko viikon aikana edes käyty, ei koskaan selvitty sinne. Sisäuima-allas oli myös, siinä ulkoaltaiden lähellä et saattoi helposti piipahtaa mut aika viileää vettä siinäkin. Ja jos keväällä meinaatte mennä, niin toukokuun puolivälissä oli se vesi melko viileää eikä meidän poika juurikaan uskaltanut itseään kastaa eli kantsii varautua siihen.

Mitähän vielä, kysele jos tulee jotain mieleen...


Marakatti - 18.08.2009 - 14:07

Heh, "parvekkeelle pääsi sekä olkkarista että parvekkeelta". Eli siis olkkarista ja makkarista tietenkin

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|