Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

Tallinnaan passi??

NeitiX - 30.07.2009 - 15:47

Tässä pähkäillyt että tarvitseeko tallinnaan enää passia/henkilökorttia?


VASTAUKSET:


rainbow - 31.07.2009 - 10:00

just oltiin siellä eikä kukaan missään vaiheessa niitä kysyny mutta silti kehotettiin ottaan ne varmuuden vuoksi mukaan


Justiina - 31.07.2009 - 12:33

Kyllä tarvitsee olla passi tai kuvallinen henkilökortti (poliisin myöntämä). Ja lapsellakin tarvitsee olla oma passi!
Ajokortti ja Kelan kuvallinen henkilökortti ei kelpaa matkustusasiakirjoina!
EIhän niitä kukaan siellä välttämättä kysele, ei ainakaan meiltä ole ikinä kysytty, mutta onhan se hyvä olla mukana, jos sitä kysytään!


vierailija - 31.07.2009 - 21:19

Alkuviikosta juuri käytiin tallinnassa, ja passit kysyttiin molemmissa päissä, suomessa sekä virossa. Ilman niitä ei oltas päästy mihinkään, että hommailes vaan ne passit, tottakai ne tarvii, on se raja suomen ja vironkin välillä. Myös tytöllä 5 kk oli oma passi!


Miu - 01.08.2009 - 22:35

Passia ei Shengenmaiden välillä tarkisteta, muuten kuin poikkeusolosuhteissa, mutta sekä Suomen että Viron kansalliset lainsäädännöt vaativat, että passi tai poliisin 1.3.99 jälkeen myöntämä virallinen EU-henkilöllisyystodistus on mukana matkalla.
Eli rajan yli pääsee kyllä ilman passiakin, mutta lakia se rikkoo.
Ja alle 7 vuotias lapsi pääsee kyllä vanhemman passiin merkittynä, siis jos on sellainen passi mihin lapset on merkitty. Nykyäänhän sellaisia passeja ei enää myönnetty, mutta aikaisemmin myönnettiin ja ne passit ovat ihan valideja voimassaolonsa loppumiseen asti.
Mutta 7-vuotta täyttänyt tarvitsee Viroon oman passin, vaikka olisikin lisäksi merkitty myös jommankumman vanhemman passiin. Tämä ei ole mikään yleinen kansainvälinen käytäntö, vaan Viron oman lainsäädännön vuoksi näin.


Märchen - 03.08.2009 - 14:02

Miun tietoja vahvistelen. Tänään juuri soitin Viron suurlähetystöön ja varmistin omaa reissuamme varten passiasioita. Meillä kaikki kolme minun passissani, mutta vanhin (kohta 8v.) tarvitsee nyt oman passin.


ap - 04.08.2009 - 18:45

Reissu reissattiin tuossa viikonloppuna, ja passia/henkilökorttia ei kysytty missään vaiheessa, ei tullessa eikä poistuttaessa. Hyvä niin, koska en sitten edes hankkinut sitä itselleni. =)


Viikinki - 05.08.2009 - 21:37

Viro ja Latvia:
Kaikilla matkustajilla, myös lapsilla, tulee olla voimassaoleva passi tai kuvalla varustettu 1.3.1999 jälkeen myönnetty henkilökortti*. Sääntö koskee myös Tallinnan-risteilyjä (vaikka matkustaja ei mene maihin).

Poikkeus Viron säännöissä: ennen 21.8.2006 myönnetyt passit, joissa lapsi huoltajan passissa:
Mikäli alle 7-vuotiaalla lapsella ei ole omaa passia tai uudenmallista henkilökorttia, hänet tulee olla merkitty mukana matkustavan vanhemman passiin. Vanhemman on luonnollisesti matkustettava lapsen kanssa, jos passi on yhteinen.*Tilapäinen henkilökortti, alaikäisen henkilökortti joka on hankittu ilman holhoojan lupaa tai ulkomaalaiselle myönnetty henkilökortti ei kelpaa.Lisätietoja (englanniksi) Viron viisumimääräyksistä Viron ulkoministeriön sivuilta: http://www.vm.ee/eng/ sekä Rajavartiolaitokselta, puh. 071-8726600.


 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|