Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

lentovinkkejä pitkälle lennolle

taaperon kanssa - 26.07.2009 - 09:15

elikkäs ootteko soitelleet lentoyhtiöön paikoista etukäteen? meillä lapsi on sylilapsi eli ei omaa paikkaa, joten ruuat pitänee olla omasta takaa sekä juomat? lennot kestää molempiin suuntiin kymmenen tuntia ja yksi vaihto, onko vaipanvaihtoon ja käsimatkatavaroihin hyviä vinkkejä ja vielä kerran rattaista, missä vaiheessa ne piti luovuttaa pois? KLM:n lennoilla mennään...


VASTAUKSET:


ei ole totta.. - 26.07.2009 - 10:49

meinaatteko tosiaan lentää lapsi sylissä 10 tunnin lennon?


Justiina - 26.07.2009 - 12:12

Meilläkin tammikuussa tulossa pitkä reissu, 12h lennot ja lapsi sylissä!On vielä iso poika, pikkusen vajaa 2v silloin.
Me lennetään TuiFly:lla ja varattiin jo etukäteen ns. paremmat istuinpaikat, niissä pitäisi olla n. 10cm lisätilaa jaloille.
Lapselle ei kuulu lennon aikana yhtikäs mitään, eli kaikki naposteltavat, ruoat ja juomat pitää olla omasta takaa!
Käsimatkatavaroihin kannattaa pieneen pussiin pakata lapsen omat tavarat, niinkun ruoat, vaipat yms. Se on helppo kassista kaivaa, ei tarvi aina kääntää koko kassia löytääkseen vaikka pillimehun.
Rattaitten luovutus vähän vaihtelee riippuen lentoyhtiöstä.
Lapselle kannattaa varata paljon tekemistä mukaan. Meillä on tarkotus ottaa kannettava dvd, mp3:lle lasten musaa, palapeli, kirja, naposteltavaa ja juomista, muutama pikkuauto...


äitix1 - 26.07.2009 - 18:22

Meillä usea lento KLM:llä takana lapsi sylissä. Kannattaa ottaa etukäteen yhteyttä lentoyhtiöön ja pyytää eturivin paikkoja, joissa enemmän jalkatilaa. Niissä lapsella tilaa leikkiä myös lattialla. Eivät voi vahvistaa paikkoja, mutta kannattaa pyytää silti niitä. Lisäksi niitä kannatttaa lisäksi pyytää lähtöselvityksessä ja jos ei siinäkään vielä saa niin vielä kannattaa pyytää portilla. Me ollaan aina kaukomatkoilla saatu eturivin paikat niitä pyydettäessä. Mikäli ette satu saamaan eturivin paikkoja kannattaa koneessa kysyä lentoemänniltä onko koneessa vapaita paikkoja, saattavat pystyä järjestelemään niin, että olisi kolme paikkaa vierekkäin jolloin lapselle olisi oma paikka. Helpottaa vaikka lapsi ei olisikaan tarpeeksi vanha siinä itsenäisesti istumaan.
Rattaat voi yleensä jättää vasta portilla, kannattaa varmistaa mihin rattaat sitten perillä oltaessa tulee, joskus rattaat tulevat nimittäin matkatavarahihnalle eikä suoraan portille.
Vinkkejä käsimatkatavareoihin: housuvaipat (huomattavasti helpommat vaihtaa ahtaassa koneessa), kosteuspyyhkeet, kertakäyttötuttipullo mikäli lapsi vielä juö tuttipullosta, muutoin pillimehut ja -maidot lienee kätevimmät, mieluisat naposteltavat ja ruoat, jotka helppo syödä sotkematta, vaihtovaatteet lapselle ja vanhemmille, kantoreppu (ehdoton, jos vaikka rattaat häviää, hajoaa tms.). Mahdollisimman paljon käsimatkatavaroissa kannattaa panostaa lapsen viihtyvyyteen, jokín uusi lelu lahjapaperissa tms. voi saada lapsen mielenkiinnon vähäksi aikaa.


ap - 26.07.2009 - 21:45

kyllä meinataan, jos terveinä pysytään...

kiitos vinkeistä pitää kysellä niitä eturivin paikkoja!


Odelia - 29.07.2009 - 20:00

Huomio, että kaikki nesteet ja lasten ruuat pitää olla erikseen minigrip pussissa. Eli vaipoille ja muille omat pussit.
Mä olin laittanut lelut ja kaikki omiin pusseihin.

Kannattaa tosiaan kysellä paikkoja, jos ei netistä saa itse varata. Meillä olivat maksullisia, mutta oli kiva, kun oli enemmän tilaa. Paikat olivat siis niin, että seinä edessä. Ns. exit-paikoille ei pääse noin pienten lasten kanssa. Ja noi seinäpaikat ovat kivoja, kun niihin saa sen kopan. Meidän neiti nukkui ainakin hyvin siinä.

Ota joku kantoreppu tai vastaava mukaan, niin on helppo kuljetella kentällä. Yleensä rattaat jätetään matkalaukkujen kanssa, mutta poikkeuksia on. Esim TuiFly:lla oli niin, että jos lapsi esim nukkui sillä hetkellä, kun rattaat pitäisi luovuttaa, saa ne viedä portille asti. Tosin rattaat tulevat toisessa päässä jokatapauksessa vasta matkalaukkujen kanssa.


äitix1 - 31.07.2009 - 19:14

Ei ainakaan meille ole koskaan sattunut niin, että lasten ruoat pitäisi olla minigrip-pussissa. Jos siis kantaa maitotetroja, purkkiruokia yms. niin ne saa olla ihan sellaisenaan kunhan vaan turvatarkastuksessa näyttää ne erikseen. Ja tosiaan joskus rattaat voi saada perillä heti koneesta tultaessa, ovat siis siinä odottamassa siinä koneen ulko-oven vieressä tai lähellä sitä käytävällä.


Miarah - 10.08.2009 - 10:18

Me ollaan matkustettu kumminkin päin..eli pitkä lento lapsi omalla paikalla, että sama juttu lapsi sylissä.

Omalla kohdallani tiedän etten ikinä aio matkustaa edes 6 tunnin lentoa lapsi sylissä jos lapsi on yli vuoden. Lapsen nukkuminen on mitä hankalin juttu (tai siis oli meille). Pikkunatiainen oli mitä helpoin kun oli penkki missä sai äidin ja isän välissä matkustaa...mahtui leikkimään ja HUOM! KAIKKI sai syödä rauhassa. Lapsella oli myös omat kuulokkeet vaikkei niistä paljoa kuunnellutkaan, mutta ne oli kivat kun kerran muillakin oli. Eikä tullut ongelmia muutenkaan niin paljoa kuin silloin kun neiti istui sylissä 8h nykkiin.

Pitkillä lennoilla harvoin on tilaa ja vielä harvemmin tilaus(lue lomalennoilla)-lennoilla. Eli siis suhteellisen turhaa kuvitella että se teidän välissä tai vieressä oleva paikka jäisi tyhjäksi.

Itse myös alalla työskentelevänä ja suhteellisen paljon matkustaneena..yksin matkustavat harvoin arvostavat paikkaa äidin tai isän vieressä jolla tuo vaippaikäinen sylissä koko pitkän matkan.

Minun mielipiteeni / kokemukseni siis tämä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|