Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

kaikki vinkit otetaan vastaan

heippa - 29.06.2009 - 13:07

Hei.

Tarkoitus olisi lähteä syksyllä etelään ja poika on tuolloin vajaa 2v. Mitä kannattaa varata matkaan? Mihin kannattaa varautua?

Myös kaikki "aikuisten matkavinkit" otetaan vastaan, eli mitä mukaan jne.

Ensimmäistä kertaa etelään ollaan suuntaamassa, kuten kysymyksistä voi päätellä


VASTAUKSET:


Aino - 29.06.2009 - 14:30

Lentoa ajatellen mukaan paljon tekemistä: kirjoja, tarroja, sylissä toimivia leluja sekä naposteltavaa (esim. pillimehua, maissinaksuja, keksejä, hedelmäpaloja tms.). Lisäksi jos epäilyttää, että voi ottaa korviin, voi tipauttaa lasten Nasolinia ennen lähtöä, auttaa korviin. Mukaan koneeseen kannattaa myös ottaa vaihtovaatetta lentävien ruokatarvikkeiden varalta...

Lastentarvikkeista: Rattaiden kanssa samaan pussiin voi ruumaan heittää mm. vaippapaketin ja potan, jos sellaisia tarvitsee. Huoneeseen saa useimmissa hotelleissa matkasängyn, jos sellaisen tarvitsee, mutta se pitää tilata etukäteen. Olen ottanut lapselle omat lakanat ja pyyhkeet, koska hotelleissa on usein aika tärkätyt ne, eikä esim. oma iho kestä niitä pitemmän päälle.

Itse olen ajatellut niin, että käyn reippaasti useamman kerran pyykillä pesulassa, niin ei tarvitse kantaa koko vaatekaappia mukana. Lapselle toki voi ottaa enemmän, kun ovat pienempiä. Hellevaatetta, hatut ja sandaalit toki, mutta myös jotkut lämpimämmät illaksi (yleensä itseltä jää kyllä nuo villatakit aina käyttämättä, joten kohtuudella niitä).

Apteekkivalikoima on yleensä ihan hyvä etelässäkin, mutta spesiaalit lasten lääkkeet kannattaa toki ottaa mukaan täältä mahdollisimman kattavasti.

Meillä poika (nyt vajaa 2v) on matkustanut jo kahdesti, eikä mitään ongelmia ole ollut. Syömisiä kannattaa vähän katsoa (lähinnä ei mitään huoneenlämpöistä majoneesia/muuta ruokaa ja salaattejakin voi vähän vältellä, jos on tarkka) ja antaa maitohappobakteereita jo ennakkoon ja joka päivä vatsataudin ehkäisyksi. Palamista ja auringonpistosta pitää varoa, usein lapsille sopivaa aurinkorasvaa ja hattu sekä aurinkolasit päässä. Ja pullovettä kannattaa juoda reilusti. Tien vieressä kädestä kiinni, liikenne voi olla vauhdikasta paikka paikoin. Ja rannalla uimatossut voi olla hyvät.

Lapsetkin nauttivat, kun ollaan lomalla. Ei turhaa stressiä vanhemmillakaan. Joten ei muuta kuin rento asenne, löysin rantein ja hauskaa lomaa viettämään.


Marakatti - 29.06.2009 - 14:55

Kannattaa hei selata tätäkin palstaa alaspäin, niin löytyy ihan samoja kysymyksiä ja niihin vastauksia. Esim nimimerkin "matkakuumetta" aloitus tossa muutama rivi alempaa, sinne kirjoittelin enkä viitsi samaa kirjoittaa uudelleen.


Marakatti - 29.06.2009 - 14:56

Kannattaa hei selata tätäkin palstaa alaspäin, niin löytyy ihan samoja kysymyksiä ja niihin vastauksia. Esim nimimerkin "matkakuumetta" aloitus tossa muutama rivi alempaa, sinne kirjoittelin enkä viitsi samaa kirjoittaa uudelleen.


samaa mieltä - 29.06.2009 - 19:13

Oikeasti hyvät ihmiset lukekaa muidenkin tekstejä!!

Samoja kysymyksiä ja asioita jauhetaan moneen kertaan!!!!

Eipä nämä jutut täällä mihinkään vanhene.


Maiju - 16.07.2009 - 20:59

Moi!
Itse pidän mukana paketin kosteuspyyhkeitä, joilla on helppo putsata lapsen kädet ennen syömistä jos ei pääse niitä pesemään. Niillä voi siistiä suurimmat osumat vaatteistakin ruokailun jälkeen.
Jos lapsi tykkää niin helppo iltapala hotellilla on pahvisessa tetrassa olevat valmispuurot ja kertakäyttölusikat ei myöskään paljon mukana paina.
Jos päiväunet nukutaan rattaissa niin vauvojen lakana on hyvä suoja aurinkoa vastaan, eikä ole kuuma. Olen laittanut pyykkipojalla kuomun etureunaan kiinni, peittää jalatkin.
Mukavaa lomaa Ü

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|