Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

Kusadasi Turkki

kokemuksia? - 08.06.2009 - 17:12

Kaikki mahdollinen tieto otetaan vastaan.... KIITOS!
Niin ja onko mitään järkeä mennä siellä olevaan vesipuistoon pojan 1.6v kanssa? On kyllä kova vesipeto ja ihan hulluna uimiseen ja sukelteluun....


VASTAUKSET:


kusadasissa käynyt - 17.06.2009 - 23:36

Oltiin pari vuotta sitten Samoksella kreikassa, josta teimme päivämatkan kusadasiin ja tulimme siihen tulokseen, että se 1 päiväkin sielä oli liikaa! Kauhea paikka, totaalinen kultturi ero tuli vastaan, heti kun astuimme ulos laivasta. Meille oli kerrottu, että kusadasiin ei ole melkein 15 vuoteen tehty suomalaisten matkanjärjestäjien pakettimatkoja, joten olimme aika hämillämme, kun heti paikalliset tunnisti meidät suomalaisiksi ja aloittivat armottoman pakko myymisen jo kaukaa, tyyliin tule tänne suomipoika, anttila hinnat stockmannlaatu, se oli raivostuttavaa mitään ei saanut rauhassa katsella, ilman että joku hengitti niskaan.. Asenteet turkkilaisilla oli naisia kohtaan todella halpamaista ja ikävää.
Olin silloin raskaana sielä olessamme ja kun mieheni kysyi jossain tilanteissa minun mielipidettäni esim. jostain vaatteesta, alkoivat myyjät heti miehelleni kyselemään, että teilläkö nainen päättää kaikesta ym. v..mäisiä kommentteja. Tuli tosi ahdistava olo ja jollain lailla koin sielä liikkumisen pelottavaksi, kun taas kreikan puolella uskaltaa hyvin kulkea yöaikaankin. En uskaltaisi itse lähteä pienen lapsen kanssa sinne ollenkaan. Tuttava pariskuntamme olivat viime kesänä samanlaisella reissulla ja kertoivat, että he olivat kokeneet kusadasin samanlaillka kuin mekin. Kehottaisi matkailua lasten kanssa kreikan puolella, sieltäkin löytyy kivoja vesipuistoja.


Karo - 14.07.2009 - 13:12

Tulin viime torstaina Kusadasista ja aivan toisenlainen käsitys menosta jäi kuin edellisen viestin kirjoittajalle. Meillä oli mukana 2 ja 5 vuotiaat pojat ja kävimme heidän kanssaan adalandin vesipuistossa. Jokaisen uima-altaan reunalla oli vähintään kaksi uimavalvojaa ja perheen pienimmille oli oma alueensa, jossa altaan veden syvyys n. 40cm.
Ruoka oli ravintoloissa todella hyvää ja palvelu ensiluokkaista. Turkkilaiset ovat lapsirakkaita, joten jos silittely ja syliin ottaminen häiritsee, niin ei kannata lähteä Turkkiin.
Hintataso on ruoan ja juomien suhteen edullinen, muutoin vähän Suomen hintatasoa halvempi.
Basaareissa "tyrkyttäminen" kuuluu asiaan ja meno siellä on aina äänekästä. Ostokset voi myös suorittaa rauhassa, normaali kaupoissa käymällä. Hinta on useimmiten sama, eikä tarvitse tinkiäkään.

Jos olette menossa Ladies Beachille, rantakadulla on ravintola nimeltä Mona Lisa. Suosittelen sitä erittäin lämpimästi. Kävimme kerran, jonka jälkeen ei muualle mentykkään. 6 hengen alku-, pää- ja jälkiruoat sekä juomat olivat n. 50€. Todella hyvä paikka!!

Minulla ei pahaa sanottavaa kohteesta ole, enkä usko että kenelläkään muullakaan joka siellä on viettänyt aikaa enemmän kuin päivän basaarilla...


menossa - 20.07.2009 - 22:25

Hei! Kiva kuulla paikasta. Olemme konkareita Turkin kävijöitä. Reilun viikon ppästä matka vie Kusadasiin, jossa emme ole aiemmin käyneet joten mahtavaa kuulla hienoja kokemuksia paikasta!


Tapsa - 21.07.2009 - 08:46

Poikkesin Samokselta päiväksi Kusadasiin viime viikolla. Valitettavasti kaikin puolin ikävä kokemus. En suosittele. Edellä Karo luettelee tuttuja asioita. Ja se feikkikrääsän loputon määrä!

Lisänä oli käsittämätön tulliviranomaisten kiusanteko Kreikan lipun alla matkustavia kohtaan. Ensin eivät suostuneet vastaanottamaan "tuulen takia" (oli miltei tyyntä) ja siinä meni toista tuntia odotellessa sataman edustalla. Lopulta jouduimme etsimään toisen sataman. Palatessamme Turkin tulli ei luovuttanut papereita laivoihimme, niinpä kolme Samokseen lähtevää laivaa sai odottaa ylimääräiset puoli tuntia ihan kiusan takia.

Tulliviranomaisten viesti oli selvä: älkää koskaan tulko tänne.

Onnea vaan Turkin EU-hakemukselle (joka onkin jo vuosikymmenet odottanut käsittelyä...)

Myös tuttavani kertoi tullin vihamielisyydestä Kreikan lipun alla tulevia kohtaan, joten kokemus lienee tavallinen.


Tuulia - 27.07.2009 - 00:19

Hei! Palasin juuri muutama päivä sitten Kusadasista ja Turkin matkaajana voin sanoa, että ihastuin paikkaan ja sen sijaintiin.Keskustan alue kulkee mukavasti meren rantareittiä, auringon laskusta voi nauttia iltasella aivan rauhassa puiston penkillä. Basaari alue on laaja, siellä sai kyllä iltapäivällä kulkea rauhassa, mitä nyt joku hieman " huuteli" mutta se kuuluu siihen meininkiin. Jos sinne haluaa ostoksille se kannattaa huomioida ja ottaa omassa asenteessa huomioon. Iltasella meno on kovempi.Kerjäläisiä näkyi hyvin vähän samoin humalaisia.
Kusadasin ympäristössä on paljon katseltavaa, voi lähteä autolla esim. Efesoksen rauniokaupunkiin,löytyy vesipuistoja, joissa on paljon ihmisiä mutta niinhän loma sesonki aikana on. Vesipuistot soveltuvat hieman isommille lapsille ja lapsenmielisille. Pamukkaleen on hyvät autotiet ja helppo mennä " suosittelen ehdottomasti". Toki Dolmuksellakin pääsi hyvin paikasta toiseen.Markkinat Kusadasissa on monipuoliset, mahtavia hedelmä toreja ja yhtenänä päivänä vaatetta ym. joka tosin ei juurikaan hinnaltaan ollut basaareja halvempaa." yllätyin". Keramiikkaa löytyy, kultaa....
Kävimme myös päivärekellä Samoksella, merimatka mukava, mutta itse paikka hyvin hiljainen ja mitään shopattavaa ei löytynyt. 5 tuntia riitti siellä olemiseen.
Hotellimme oli perhehotelli kukkulan laella, 2( 3 ) tähteä. Kyllä siellä nukkui.
Kusadasissa paljon upeita hotelleja.
Meidän perhe tykkäsi, koimme levänneemme reissussa.


Kaarina - 29.07.2009 - 19:35

Ikävää, että Kusadasista ja
Turkista jäänyt huono maku. Olemme käyneet Kreikassa muutamia kertoja, saarilla ja mantereella. Olo siellä on hillitympää, kuin Turkissa, mutta kyllä niitä nahkatakkeja sieltäkin on matkaan lähtenyt. Pidämme Turkista, ei ketään pakoteta mitään ostamaan. Kulta on halpaa. Ruoka hyvää.Ne suomalaiset "fraasit osataan, tallinnassa, espanjassa, intiassa, thaimaassa,jne.
Missään muualla ei ole niin paljon all in clusive hotelleja, kuin Turkissa, eli maksat etukäteen kaiken ja sitten palvelu pelaa 24 tuntia vrk.ssa.
Silloin, kun olimme nuorempia, matkojen painopiste ei kohdentunut hotellien tähtilukuun. Nyt kun olemme vanhempia ja lapset eivät enää matkusta mukanamme, maksamme siitä , että kaikki kuuluu hintaan. Alanya ei kauheasti kolahtanut, mutta Marmaris oli viehättävä kaupunki. Kemer oli sopivan pieni ja nyt Kusadasi edessä. Turkkilainen musiikki on mielestäni paljon upeampaa, kuin kreikkalainen zorbas.Ja napatanssi naisellisempaa, kuin kreikkalaisten kansantanssit.


ensikertalainen - 04.08.2009 - 14:43

Lomailimme ystäväni kanssa heinäkuussa Kusadasissa sekä Turkissa ensimmäistä kertaa ja ihastuimme molemmat paikkaan. Ennakkoluulot karisi paikailliseen ystävyyteen ja ihaniin biitseihin. Basaarikaduilla sai toki kuulla myyjien huutelua, mutta se vain kuuluu osaksi heidän kulttuuriaan. Kaupoissa saatiin rauhassa shoppailla ja ravintoloissa saimme mitä parhainta palvelua. Iltaisin liikuimme kaksistaan kävellen useammankin kerran, turvallisin fiiliksin. Maalaisjärki toki kannattaa aina pitää mukana missäpäin maailmaa matkustaakin, takseilla ja pikku busseilla liikkuu helposti myös paikasta a paikkaan b.

Meillä oli alunperin suunnitelmissa lähteä käymään myös Samoksella, mutta tykästyimme Kusadasiin sen verran, että sille reissulle ei ollut tarvetta.

Rannoista meidän suosikiksi nousi Ladies beach, joka sopii hyvin myös lapsiperheille. Vesipuistoja ei tullut kokeiltua, sen verran ihana oli turkoosin sinisessä välimeressä vain lillua. Kannattaa myös tsekata rannikkoa pitkin tehtävät risteilymahdollisuudet, oli kiva seilailla eri puokamiin uimaan ja snorklaamaan.

Pohjoismaisille Kusadasi on ilmeisesti uusi-vanha paikka, britti- ja irkkuturistit ovat paikan aikaisemmin jo löytäneet. Suomifraaseja ei kuultu kuin kerran tai kaksi. Erilainen huutelu tai jutustelu kauppakaduilla tai ravintoloissa kannattaa ottaa paikallisena tapana eikä ruveta moiselle nyrpistelemään.

Itse suosittelen kyllä Kusadasia mukavana ja sopivan kokoisena lomapaikkana, josta löytyy kivoja markkinoita - tiistaisin ruokamarkkinat ja keskiviikkoisin vaate/korumarkkinat, ja hyvät biitsit. Paikalliset ihmiset ovat ystävällisiä, ravintolatarjonta hyvää ja jos rannalla löhöily ei kiinnosta, niin Kusadasista on helppo tehdä matkoja esim. Efesokseen tutustumaan antiikin aikaan.

Meillä oli oikein hyvä ja rentouttava matka Kusadasiin, minne voisimme lähteä heti vaikka toistenkin.


Marja - 19.08.2009 - 19:11

Onko kokemusta Sealight Resort hotellista Kusadasissa?
Onko kokemusta Nazarin matkoista Kusadasiin? Miksi menomatkalla välilasku Dalamaniin ennen Izmiriä? Ensi viikolla matka Kusadasiin. Viime kesänä olimme Kemerissä 2viikkoa Nazarin matkalla ja tyytyväisiä matkaan.


Minna - 21.09.2009 - 12:05

Hei Marja!
Miten matkanne meni? Meillä lähtö 1.10 aqua fantasyyn ja kaikki tiedot otetaan vastaan....


Marja - 22.09.2009 - 22:16

Kusadasi oli positiivinen kokemus. Myyjät tyrkyttävät ja osaavat suomea. Mutta turkki on semmoinen ja se pitää hyväksyä. Kaupunki kaunis ja palvelu pelaa. Aqua Fantasysta on matkaa kaupunkiin 10km, meillä oli Meder Resorista 5 km, mutta taksi ei kallista. Pidimme paikasta paljon ja takaisin lähtiessämme, kun tuli matkustajia Aqua Fantasysta, olivat kaikki tyytyväisiä.
Toivon teille hyvää lomaa! Kusadasi ei ole pettymys.


Minnalle Marjalta - 25.09.2009 - 19:20

Olen kateellinen, kun teillä varmasti ihana loma vasta edessä. Toivon, että sääkin suosii. Oletteko ennen käyneet Turkissa? Kaikissa liikkeissä käy eurot ja myyjät näyttää laskurilla, että hinta on ihan sama, maksatko liiroilla vai euroilla. Turkin hinnat on helppo suomalaisen oppia,Kun liira-hinnan jakaa kahdella se on euro-hinta. Suomen kolikotkin käyvät.
Kaikki osaa hyvin englantia, mutta myyjät myös suomea: joka paikassa huudellaan terve, terve, mitä kuuluu ja meillä Anttilan hinnat, Stocmanin laatu. Ei kannata sen antaa ärsyttää, kun he tekevät vain työtään.
Huonoa ruokaa emme ole turkissa saaneet koskaan. Turkkilaiset erittäin ystävällisiä ja tykkää suomalaisista. Siellä on paljon venäläisiä turisteja.

Olemme olleet Turkin eri kohteissa 5x2viikkoa ja ilokseni voin todeta, ettei mitään ole ikinä varastettu, hävinnyt tai mitään pelättävää ollut.
Jos jotain kysyttävää ennen lomaanne, vastaan ilomielin. Ja toivotan ihanaa matkaa.
Minnalle Marjalta - 25.09.2009 - 19:21

Olen kateellinen, kun teillä varmasti ihana loma vasta edessä. Toivon, että sääkin suosii. Oletteko ennen käyneet Turkissa? Kaikissa liikkeissä käy eurot ja myyjät näyttää laskurilla, että hinta on ihan sama, maksatko liiroilla vai euroilla. Turkin hinnat on helppo suomalaisen oppia,Kun liira-hinnan jakaa kahdella se on euro-hinta. Suomen kolikotkin käyvät.
Kaikki osaa hyvin englantia, mutta myyjät myös suomea: joka paikassa huudellaan terve, terve, mitä kuuluu ja meillä Anttilan hinnat, Stocmanin laatu. Ei kannata sen antaa ärsyttää, kun he tekevät vain työtään.
Huonoa ruokaa emme ole turkissa saaneet koskaan. Turkkilaiset erittäin ystävällisiä ja tykkää suomalaisista. Siellä on paljon venäläisiä turisteja.

Olemme olleet Turkin eri kohteissa 5x2viikkoa ja ilokseni voin todeta, ettei mitään ole ikinä varastettu, hävinnyt tai mitään pelättävää ollut.
Jos jotain kysyttävää ennen lomaanne, vastaan ilomielin. Ja toivotan ihanaa matkaa.
Marja - 25.09.2009 - 19:42

Kusadasissa eurot käy kaikkialla, myös kolikot. Suomalaisen on helppo oppia hinnat, kun liirahinta jaetaan kahdella se on eurohinta.
Englantia osaa kaikki hyvin, mutta myyjät myös suomea. Kaikkialta kuuluu: terve, terve, mitä kuuluu? Meillä Anttilan hinnat, mutta Stockmanin laatu. Se on heidän työtään. Ei kannata antaa sen ärsyttää.
Huonoa ruokaa ei turkista saa.
Olemme käyneet 5x 2vkoa eri turkin paikoissa ja ikinä ei ole mitään varastettu tai hävinnyt. Ihan turvalliselta on aina tuntunut. Toisin kuin jossain muualla.
Jos on jotain kysyttävää, vastaan mielelläni.
Ihanaa lomaa!


Marja - 25.09.2009 - 19:44

Kusadasissa eurot käy kaikkialla, myös kolikot. Suomalaisen on helppo oppia hinnat, kun liirahinta jaetaan kahdella se on eurohinta.
Englantia osaa kaikki hyvin, mutta myyjät myös suomea. Kaikkialta kuuluu: terve, terve, mitä kuuluu? Meillä Anttilan hinnat, mutta Stockmanin laatu. Se on heidän työtään. Ei kannata antaa sen ärsyttää.
Huonoa ruokaa ei turkista saa.
Olemme käyneet 5x 2vkoa eri turkin paikoissa ja ikinä ei ole mitään varastettu tai hävinnyt. Ihan turvalliselta on aina tuntunut. Toisin kuin jossain muualla.
Jos on jotain kysyttävää, vastaan mielelläni.
Ihanaa lomaa!


Marja - 27.09.2009 - 18:41

Anteeksi, kun samantapaisia viestejä tuplasti. Koneeni pätki hieman ja en tiennyt lähtikö viestit eteenpäin.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|