Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

Aurinkorannikko ja Fuengirola

Teemur+poitsut - 20.05.2009 - 20:11

Moi, suunnitelmissamme on kesän aikana matkustaa lasten kanssa Espanjaan. Tarkoituksena olisi tehdä noin kahden viikon mittainen matka. Aurinkorannikko kiinnostaa meitä. Tämä on ensimmäinen matkamme Espanjaan, joten olisimme todella kiitollisia muiden matkailijoiden vinkeistä yms. Kaikki tieto Espanjasta ja erityisesti Fuengirolasta olisi enemmän kuin tervetullutta.


VASTAUKSET:


Vinkkejä - 20.05.2009 - 20:19

Moi. Fuengirola on mielestäni mielyttävä lomakohde. Hiekkarantaa riittää ja palvelutarjontakin on melko monipuolista. Kaupunki on silti mukavan rauhallinen ja sopii myöskin perheille. Mikäli kaipaatte lisää tietoa aurinkorannikosta ja Fuengirolasta, niin tässä teille linkki suomenkielisille sivustoille.

Tietoa ja kuvia Espanjasta sekä Aurinkorannikosta:

http://www.espanja.suomalaisille.com


Aino - 28.05.2009 - 12:11

Kolme kertaa ollaan Fuengirolassa käyty, tosin lasta ei silloin vielä ollut. Ja varmasti mennään vielä uudestaankin lapsen kanssa.

Säästä: Espanjan aurinkorannikolla on kesällä kuuma, lämpötila saattaa nousta neljäänkymmeneen. Mutta meri-ilma kyllä antaa vähän tuuletusta, ettei ole niin tukalaa, mitä voisi kuvitella. Touko/syyskuussa on aika hyvä sää, reilu parikymmentä, mutta silloin taas turisteista hiljaisempaa (lasken sen negatiivisena asiana, koska karsii myös palveluita). Aurinko paistaa todennäköisesti ihan jokaisena hetkenä, sade on harvinaista herkkua (etelä-espanjalaiset riemuitsevat, josa kesällä sattuu sateen ripsaus tulemaan).

Aurinkorannikosta: Rannikolla on monta kaupunkia peräjälkeen, eli oikeastaan asuttamatonta kohtaa ei olekaan. Varsinaisia tutumpia turistikohteita ovat Malagan lisäksi Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola ja Marbella.

Kaupungista: Fuengirola on mielestäni ihan ykköspaikka Aurinkorannikolla. Kaupunki on melko kookas, mutta lomalla tarvittavat palvelut pienellä alueella lähellä rantaa. Myös useimmat hotellit ovat hyvin sijoitettu ja niistä on lyhyet kävelymatkat ostoksille ja rannalle. Ranta on siisti ja sitä huolletaan hyvin. Ravintoloita, baareja ja kauppoja on runsaasti, valikoimaa riittää. Ja koska kaupunki on myös paikallisten asuttama, sieltä löytyy hyvin halpoja ja valikoimaltaan hyviä (ruoka)kauppoja, kun ei käy ihan rannan vieressä.

Muuta nähtävää: Jos haluatte vuokrata auton, niin vuokraamoja löytyy pilvin pimein sieltä. Lähellä olevia nähtävyyksiä ovat mm. Sierra Nevadan vuoristo ja siellä Granadan kaupungissa oleva Alhambran linnoitus, Gibraltarin salmi (passit mukaan, kuuluu Britannialle) ja koko rannikko muuten. Lasten kanssa autoilu on tosin aina rajoitettua... Fuengirolasta pääsee näppärästi myös junalla esim. Benalmadenaan, jos haluatte käydä siellä mm. huvipuisto Tivoli Worldissä tai köysiradalla kukkulan päällä.

Vinkkejä:

- Muistakaa pitää hyvät aurinkosuojaukset (vaatteet, hatut, rasvat, aurinkovarjot) niin lapsille kuin itselle. Ja koko ajan paljon vettä kaikille. Auringonpistokset ja kärähtäneet ihot eivät ole kivoja...

- Itse asun mieluiten huoneistohotellissa, jossa voi jääkaappiin ostaa pientä syötävää aamuiksi ja illoiksi ja myös jäähdyttää juomat. Lisäksi suosittelen ilmastoitua hotellia, koska jatkuva kuumuus (myös yöllä) voi hermostuttaa muuten. Huom. jos huoneessa on teistä liikaa torakoita, valittakaa ja vaatikaa huoneen vaihtoa. Meillä on joskus siitä ollut apua. Mutta aina ei koko torakoita edes näy.

- Eniten hyviä ruokaravintoloita löytyy "ruokakadulta", jonka oppaat aina mainitsevat. On helppo mennä syömään, kun ei tarvitse isolta alueelta etsiä, vaan valita sopiva yhdestä korttelista. Espanjalaiseen tapaan päivällinen syödään ravintolassa vasta puoli yhdeksän huitteilla, mutta useissa ravintoloissa voi käydä syömässä myös lounasaikaan ("tapas-aika"). Ravintolassa saat palvelua jopa suomeksi.

Hauskaa lomaa!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|