Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

Kahdestaan matkalle?

Isä ja poika - 19.05.2009 - 12:02

Hei!

Perheemme loma-aikataulut ovat tänä vuonna sellaiset, että yhteistä kesämatkaa ulkomaille ei saada aikaan.

On tullut sitten mieleen, jos lähtisimme perheen miesporukalla (isä+ 4-v. poika) syksyllä kahdestaan viikon etelänlomalle, vaikka Kreetalle tai Kyprokselle.

Kertokaahan yksin lapsen/lasten kanssa matkustaneet, miten ovat reissunne sujuneet? Onnistuuko siinä aikuinen nauttimaan yhtään lomastaan vai meneekö se ihan hoitamisessa ja kaitsemisessa koko viikko?

Poikamme on toisinaan vauhdikas ja omaa tahtoa löytyy, joten vähän epäilyttää tuo reissuun lähtö. Toisaalta etelän lämpö houkuttaa ja kun valitsee lapsiystävällisen kohteen, niin eiköhän se suju...vai?

Kertokaahan kokemuksianne! Kiitos vastaajille ja hyviä lomia kaikille!

- Iskä ja poika on the road


VASTAUKSET:


Olen - 20.05.2009 - 19:46

lähdössä 4v pojan kanssa kohta kahden Välimerelle. Olemme reissanneet paljon kahdestaan sekä porukalla. Hauskaa on ollut mutta tietysti lomat ovat olleet lapsen kaitsemista. Oma aika on ollut parvekkeella istumista hetken kun lapsi on nukahtanut. Jos ollaan oltu porukalla, ollaan vuorotellen käyneet kerran päivässä uimassa tai kahvilla yksikseen.

On vaan etukäteen asennoiduttava että nyt lähdetään lapsen ehdoilla, toisen kerran taas itsen ehdoilla ilman lasta.

Kannattaa pitää silmät selässäkin varsinkin siirtymätilanteissa eli esim lentokentät, busseihin ja hotelliin saapumiset ja lähtemiset. Kun on matkatavarat, lähtöhässäkät, ruuhkat jne, voi lapsi livahtaa helposti jonnekin. mulla on mukana matkarattaat jotka auttavat näissä tilanteissa.

Menemme rantakohteeseen joten lapsen vieressä on oltava koko ajan kun on vettä lähellä. Kerran lomallamme oli meressä tyyni keli ja me aikuiset seisoimme vedessä lasten vieressä. Yhtäkkiä tuli 1 aalto ja eräs lapsi humpsahti aallon alle. Lapsen äiti sai lapsen heti syliinsä koska oli niin lähellä. Eli hetkeksikään ei veden ääressä voi herpaantua.

Syömiset yms ovat sujuneet aika hyvin kun katsoo etukäteen ravintolan lapsen silmin. Onko leikkipaikkaa, vaarallista tietä vieressä..
Lomakohteissa lapset ovat yleensä etusijalla, tarjoilijat ovat tuoneet jopa omien lapsiensa leluja ja tarjoutuneet vaihtamaan vaippoja

Hyvää lomaa teillekin!


hei - 21.05.2009 - 16:29

kyllähän se onnistuu varmasti,mutta esim. se kannattaa funtsia että miten paljon lapsi ikävöi kotona olevaa äitiä? minä jos lähtisin niin pyytäisin jonkun aikuisen matka seuraksi mukaan,vaikka mummo ja ukki?


Äiti - 22.05.2009 - 13:55

Miksi lapsestaan huolehtiva isä ei pärjäisi oman lapsensa kanssa? Matkustavathan äiditkin yksin lastensa kanssa! Riippuu kokonaan isästä, pärjääkö vaiko ei. Ja äidin on ensin luotettava, että isä pärjää. Pitää huolehtia, ettei uimataidoton lapsi ole hetkeäkään vedessä ilman valvontaa, pitää varoa vilkasta liikennettä, pitää osata suojata lapsi auringonpaisteelta ja huolehtia riittävästä juomisesta.

Mihin niitä isovanhempia matkalla tarvitaan? Rapakuntoiset isovanhemmat eivät pysty vilkasta lasta vahtimaan.


mummeli - 24.05.2009 - 13:46

Täällä eräs "rapakuntoinen isovanhempi" lähtee taas lapsenlapsen kanssa reissuun. Ollaan monta reissua yhdessä heitetty. T. -60-luvulla syntynyt mampsu


Äiti ja poika 8kk - 26.05.2009 - 11:30

Mielestäni isä pärjää ihan yhtä hyvin lapsen kanssa kun äitikin, kunhan sihen annetaan mahdollisuus.
Matkaan ei isovanhempia tai muita tarvita.

Kyllä sitä omaa aikaakin löytyy ja pääsettehän yhdessä kokemaan uusia asioita. Uskallusta ja rentoa mieltä mukaan!

Aurinkoista matkaa!


Äiti + lapset - 27.05.2009 - 10:06

Miksi mummeli reissaa lapsenlapsensa kanssa? Missäs ne lapsen vanhemmat ovat??? Omia lapsia en isovanhempien mukaan matkalle antaisi! Kun eivät pysty huolehtimaan edes itsestään.... Lompakot ja puhelimet ovat aina hukassa, sähköhella jää päälle, ihmisten nimet unohtuvat jne. "pientä"


mummeli - 27.05.2009 - 15:59

Enpä tunnusta vielä dementiaa, meinaan jaksaa vielä kasvatustyössä parikymmentä vuotta kodin ulkopuolellakin. Lapsen isä opiskelee vielä, rahat tiukassa. Lapsen äidillä on jo uusi perhe, uudet kuviot.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|