Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

Vinkkejä mitä mukaan matkalle, lapsi 1v9kk

Marakatti - 02.05.2009 - 14:03

Eli reissuun lähdetään parin viikon kuluttua, kohteena Mallorca. Mukana poika 1v9kk ja me vanhemmat. Mitä kannattaa varata mukaan lasta ajatellen? Vaatteet, aurinkolasit ja hatut tietty on selviä mut muuta?

Mukaan lähtee mm. matkarattaat + hyttyssuoja, ergo-kantoreppu, vaippapaketti, aurinkorasva sekä uv-uimapuku, laastarit sun muut "lääketarvikkeet", ......???

Mitä te muut olette kokeneet tarpeelliseksi? Oletteko ottaneet tuon ikäiselle enää valmisruokia mukaan?

Itse ajattelin ottaa varmuuden vuoksi pojalle ruokaa mukaan ellei paikalliset sattuisi maistumaan. Ajattelin ottaa yhden ison ruokapurkin/pvä sekä yhden hedelmäsoseen/pvä, puurotetrojakin mietein et kantsisko ottaa yksi/pvä. Painoa on tietty mennessä mut takaisintullessa sitten vähän väljempää.

Kyseessä on eka kerta kun olemme huoneistohotellissa, tarviiko ottaa mukaan esim fairya ja tiskiharja? Entä muuta tuonsuuntaista kamaa? Ei tosiaan ole aikaisempaa kokemusta. Kiitos vastanneille jo valmiiksi


VASTAUKSET:


Pippuri - 02.05.2009 - 20:14

Moikka. Me oltiin marraskuussa kanarialla, poika oli silloin juuri tuon 1v9kk.

Särkylääkkeen lisäisin tuohon matka-apteekkiin.

Mä otin pojalle mukaan oman peiton ja tyynyn. Noissa kohteissahan peittona on vain lakana. Ilmastoidussa huoneessa oma peitto oli hyvä olla mukana, ja oli sitten tutut tuoksut kotoa matkassa.

Meidän poika ei huolinut tuossa iässä enää purkkiruokia, joten pakkasin mukaan tosi terveellisiä eineksiä... italianpatapussin, jalostajan stoganoffia ym. Vaikka poika on kotona kaikkiruokainen niin siellä ei kelvannut ravintolasapuskat sitten alkuunkaan. Siinä vaiheessa olin tosi iloinen että olin pakannut sapuskoja mukaan. Suomi-ravintolassa sitten käytiin useemman kerran kun sieltä sai lihapullia ja muusia. Lounaan tein itse hotellilla ja myöhemmin käytiin raflassa syömässä. Ota mukaan puurohiutaleita, saat pienempään tilaan kuin tetrat. Mikäli siis lapsi syö tavallista puuroa.

Mallorcasta en tiedä, mutta kanarialla ei tunneta lasten pottia, joten matkalaukusta löytyi myös sellainen. Pienen kokoinen potta kulki ihan hyvin mukana.

Lennolle sitten vaan reilusti naposteltavaa ja ajanviihdettä. Me oltiin ostettu pojalle oma paikka koneesta ja se oli kannattava sijoitus.

Huoneistohotellien varustukseen ei kuulu tiskiharja eikä tiskiaine. Ellei sitten joku ole sinne sellaisia jättänyt.

Tähän hätään ei tule muuta mieleen...


leevi - 04.05.2009 - 13:20

desinfioituja käsipyyhkeitä,saa apteekista niillä on helppo sipasta jos tulee naarmuja taikka vaan ihan likaset kädet pyyhkästä.PYYKKIPOIKIA! paksut sukat sillä huoneiston lattiat usein klinkkeriä ja ovat kylmiä iltasin.


Vajaa 2vn äippä - 04.05.2009 - 15:11

Vaatteissa kannattaa suosia tosiohuita pitkähihaisia ja -lahkeisia, niin ei tarvitse koko ajan läträtä aurinkorasvalla. Toki sellaisia on aina vaikea löytää kaupoista.

Lääketarvikkeisiin kannattaa ottaa myös maitohappobakteereja ja ne kannattaa aloittaa jo ennen lomaa (suosittelen vanhemmillekin). Sillä voi vähän välttää mahapöpöjä, jos sellaisille on taipuva. Ja muutenkin kotoisat särkylääkkeet, kortisonirasvat ym. tutut lääkepussiin mukaan, niin ei tarvitse siellä apteekissa ihmetellä, mitä ostaisi.

Ruoista: Itse en enää samanikäiselle pojalle ottaisi muuta ruokaa kuin aamu/iltapuurohiutaleita sekä maissinaksuja, muumi-keksejä, rusinoita ja muuta tuttua naposteltavaa (myös koneeseen). Ruoat poika saisi syödä jo ravintolassa/itselaitettuina huoneessa, syöhän kotonakin samaa kuin me. Viime reissussa vielä 1v4kk ikäiselle oli purkkejakin mukana. Poika ei muuten tykännyt paikallisesta maidosta yhtään, joten maidonjuonti jäi lomalla (puurossa meni kyllä). Jos epäilyttää ruokien menekki, toki kannattaa ottaa ainakin yksi purkki per päivä (ja niitähän voi lämmityttää ravintoloissakin, jos ei halua lapselle tilata). Hedelmäpurkeissa löytyy lähes Suomea vastaava valikoima ja parempikin, niitä en ehkä veisi.

Vaipat kannattaa sulloa rattaitten kanssa samaan pussiin ja jos on tarvetta potalle, se sinne myös. Muistathan ottaa suomenkielistä luettavaa ja rakkaimmat pikku lelut, enimmäkseenhän leluja kannattaa kyllä ostaa vasta sielä.

Huoneistohotelleissa ei yleensä ole mitään perustarvikkeita, ellei sitten edellisen asukkaan jäljiltä ole jätetty (siivooja usein jättää perustarvikkeet heittämättä pois). Itse en ole kuitenkaan viitsinyt viedä koko arsenaalia, vaan olen ekalla kauppareissulla ostanut kahvin, suodatinpussien ja aamiaistarvikkeiden lisäksi myös astianpesuaineet ym.

Hauskaa lomaa!


Odelia - 07.05.2009 - 22:29

Käsipyyheet sinällään ihan ok, mutta en niitä käsienpyyhkimiseen käyttäisi. Apteekista voi ostaa käsidesiä, joka paljon parempaa. Kuivuu käsiin itsestään eikä tule niin paljon roskaakaan. Meillä ollut ihan aikuisillakin pelkästään reisussa käytössä, kun käsiä ei aina pääse pesemään.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|