Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

Yhdysvallat

Nasu - 29.03.2009 - 22:40

Löytyykö täältä ketään, joka ois matkustellut paljon Yhdysvalloissa? Haaveissa on ollut kiertomatka USA:an ensi syksynä, mutta en oikein tiedä mistä alottaa suunnittelu. Tarvittais hyviä vinkkejä mm. missä paikoissa kannattais käydä, millä kannattaa liikkua paikasta toiseen(juna, auto vai lentokone)ja missä hinnoissa juna- ja lentoliput on, hyviä (ja halpoja!!!) majotuspaikkoja yms. Ja samaten jos tiedätte jotain aiheeseen liittyviä hyviä nettisivuja tms. niin kaikki tieto on tervetullutta!!


VASTAUKSET:


Iso A - 30.03.2009 - 08:27

JOnkin verran kokemusta tuosta pyörimisestä.
Me aikanaan aloitettiin menemällä Suomen matkatoimistoon ja ne teki meille kivan matkan just meidän toiveiden mukaan. Esitettiin paikka toiveita ja aikoja. Sieltä tuli todella hyvä ja edullinen paketti. Me mentiin lentämällä ja pääosin sit vuokra autolla liikuttiin.

Nettisivuja on paljon ja täytyy vähän tietää mihin päin menee. Mutta tällä hetkellä hotellit ja autovuokrat on halpoja, kun dollarin kurssi alhaalla.


nöttis - 30.03.2009 - 10:07

riippuu millaisella kokoonpanolla olette lähdössä. kyllä usassa majoitus on halvempaa kuin täällä, ellei sitten aivan äärettömän luksustason hotelliin halua.
mites olis matkailuauto, ne on siellä yleensä hienoja ja isoja, toki niitäkin on kaikenlaisia. sillä voisi päristellä missä itse haluaa, löpökin halvempaa.

itse suosin aina lentomatkustamista, jos vain mahdollista. minusta se vaan on nopein ja helpoin, ei tosin halvin.

listatkaa kaikki, missä haluisitte käydä/mitä tehdä. vaikka ette tiedä, mitä olisi tarjolla, niin miettikää sellaiset jutut, mitkä teitä kiinnostaa. sitten etsitte haluamaanne. ei liikaa kohteita kuitenkaan, ellei halua, että reissu on yhtä matkustamista kieli vyön alla. muutama iso kaupunki, ne tarjoaa varmasti kaikkea ja kaikille. sitten välille jotain kohteita, missä voi piipahtaa. itse voisin mennä vaikka disney worldiin, niagaran putouksille ja new yorkiin shoppaamaan


Matkakuumeinen - 30.03.2009 - 14:38

Suosittelen lämpimästi Floridaa ainakin osaksi matkaa erityisesti jos on lapsiperheen matka ja pitää lämpimästä. Mahtavat rannat sekä itä-että länsipuolella Floridaa, paljon erilaista nähtävää (Disneypuistot, Kennedy Space Center, Everglades, Key-saaret, Miami Beach...), edullista, viihtyisää ja erinomaiset shoppailumahdollisuudet. Asuimme kuukauden huoneistohotelleissa tai hotelleissa ja kaikki oli netistä itse varattuja ja tosi hyviä sekä edullisia. Kaverilla oli joistain Floridan motelleista huonoja kokemuksia, jotkut oli levottomia paikkoja. Kannattaa lukea toisten käyttäjien kommentteja majoituspaikoista, niin saa parhaiten tietää onko niissä jotain oikeita ongelmia vai vaan ns.turhaa marinaa väärän värisistä tapeteista.
Tyytyväisinä olemme muistelleet reissua


Selja - 30.03.2009 - 16:42

En ole siellä paljoa matkustellut. Pelkästään pari kertaa olen käynyt, mutta josko näistä jotain vinkkiä tulisi.

Floridassa(kin) on tosiaan kaikenlaista nähtävää. Itse erityisesti noista Keysseistä tykkäsin. Näin suomalaisen makuun oli ihanan erilaiset maisemat, etten sanoisi. Käytiin joskus kanssa jossain Disney-maailmassa siellä ja oli ihan kiva. Taisi olla Epcotti.

Sitten itse suosittelen myös Los Angelesia ja sen "lähiseutuja" (San Diego esim.). Tuolla kyllä kävin parikyt vuotta sitten, mutta eiköpähän ole aikalailla ennallaan. Los Angelesissa on kyllä nähtävää niin hirveästi, että taju lähtee (se kiinalainen teatteri, Beverly Hills, Universalin studiot jne jne). Itse asuttiin silloin Hollywood Rooseveltissa (kai se oli sen niminen...) ja oli hieno paikka. Käytiin katsomassa koripalloa jne.

Itse haluaisin kuollakseni New Yorkiin, mutta ei vaan ole tullut mentyä. Kaverini näytteli kuvia Marthas Vineyardilta, jossa oli pyöriskelemässä, ja sinne olisi kanssa kiva suunnata, jos tuonne päin olisin menossa.

Nyt alkaa itkettää: otatko meidän lapset hoitoon, niin me lähdetäänkin tuonne reissulle! Olen vähän kanssa haaveillut joskus tuollaisen reissun tekeväni. Kerropa sitten, miten reissu meni ja mihin matkustusvaihtoehtoon (lentely, bussit, oma auto) päädyitte. Ex-anoppini matkusteli 50-luvulla jenkkilän halki Greyhoundeilla ihan menestyksekkäästi, mutta sitä ei ehkä voi referenssinä nyt tässä käyttää...


Iso A - 30.03.2009 - 21:58

Meillä on vielä 2 vuotta kun mennään. Me oltiin viime häämatkalla ja 10vuotis hääpäivä tulee tuolloin. Silloin haluaisin 66 päästä päähän

Mekin oltiin Rooseweltissa vajaa viikko


Nasu - 30.03.2009 - 23:23

Saattaa olla, että meilläkin menee vielä jonkun aikaa ennen kuin päästään reissuun. Alun perin oli tarkoitus lähteä kesällä, mutta nyt näyttää siltä, että täytyy vähän lykätä tota matkaa aikataulujen ja rahan takia=( Kiitos kumminki kaikille vastauksista, ja jos jollakin vielä on lisää vinkkejä ja muuta, niin olis kyllä kiva kuulla. Saahan sitä kuitenkin jo nyt suunnitella... Ollaan ite kerran käyty New Yorkissa ja jos (ja kun!!) uudestaan sinne USA:n suunnalle mennään, ni haluan kyllä ehdottomasti sisällyttää New Yorkin matkareitille, on se sen verran upea paikka! Ja siellä taatusti on paljon nähtävää, vaikka käviskin siellä useammin kuin kerran!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|