Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

onko phuketin maaliskuu liikaa 6kk ikäiselle?

katie - 09.03.2009 - 20:46

Ollaan lähdössä nyt maaliskuussa ystävättäreni mukaan rantalomalle äkkilähdöllä 6 kk:n ikäisen tyttäreni kanssa... vaihtoehtoina tällä hetkellä Kanarian saaret (esim. Teneriffa) tai Phuket... Ystävät / sukulaiset ovat kommentoineet, ettei ole mitään järkeä viedä vauvaa Thaimaan helteisiin.

Ennen esikoistani matkustin Phukettiin joulukuussa ja se lämpö oli ihanan pehmeää ja kosteaa. Täysin eri asia kuin Euroopan helle -kuiva ja pureva.

Onko kellään kokemusta / tietoa? Neuvolassa eivät ainakaan kieltäneet...


VASTAUKSET:


Pippuri - 09.03.2009 - 20:59

Kyllähän sitä monet matkustaa vauvojen kanssa kaukokohteisiin! Mulla ei tosin ole itsellä kokemusta, mutta mä en itse lähtisi. Vauva on kuitenkin aika paljon vaunuissa, rintarepussa tai sylissä jolloin hänellä on vielä kuumempaa. Itse oltiin Rodoksella pojan ollessa 6kk. Lämpötila oli 30 tienoilla ja ellei olisi tuullut niin olisi ollut ehdottomasti liian kuuma. Poika oli hiestä märkä heti jos rattaissa oli. Tietysti saatan ajatella vähän erilailla koska en itsekkään lähtisi kaukomatkalle ilman poikaakaan kun en tykkää kuumasta ja kosteasta. Samaten pitkä lentomatka on itselleni iso miinus lapsen kanssa matkustettaessa.

Mutta eihän sinne kukaan estä lähtemästä ja kyllä siellä varmasti pärjää jos sillä asenteella lähtee että lapsen ehdoilla. Paljon siellä lapsiperheitä käy. Lapsen olisi varmasti hyvä juoda myös vettä maidon lisäksi ja ruuat ottaisin mukaan Suomesta.

Mitään kokemusta mulla ei siis ole, kunhan mielipiteeni kirjoitin. Hyvää matkaa minne sitten menettekin.


pee - 09.03.2009 - 21:03

ollut monesti aasiassa/thaimaassa juuri maaliskuussa ja minä en välttämättä ottaisi noin pientä sinne mukaan. Siis maaliskuussa.... Kuumuus on kova... Paljon siellä kyllä näki pieniä vauvoja, lähinnä ruotsalaisilla. Ja eiköhän ne siellä pärjänneet, mutta itse siis en ottaisi. Mutta jos lähdette niin ihanaa matkaa teille!!!


katie - 09.03.2009 - 21:08

Kiitos Pippuri mielipiteestäsi

Olimme viime toukokuussa Kyproksella ja siellä tuo 30 astetta oli tositosi tukahduttavan kuuma. Mutta kiistatta Thaimaakin on kuuma.
Vauvan ehdoilla mennään ja neiti vielä pääasiassa rinnassa, mutta soseita yms. otetaan riittävästi mukaan -minne sitten mennäänkin


katie - 09.03.2009 - 21:10

saatat olla oikeassa pee
kiitos kommentista!


katie - 09.03.2009 - 21:10

saatat olla oikeassa pee
kiitos kommentista!


Peppi - 09.03.2009 - 21:15

Munkin mielestä Thaimaan tukahduttava helle ei ole oikea paikka puoli vuotiaalle, niin ikävältä kuin se kuulostaakin Meillä on mieheni kanssa tapana reissata joka vuosi, mutta ensi talvena, kun meidän tuleva vauva on 8-9 kuukautta, joudumme jättää matkan väliin. Kyllähän niiden ipanoiden kanssa ehtii sitten myöhemminkin reissaamaan.

Jos nyt ihan hillitön matkakuume on päällä, niin sitten noista vaihtoehdoista ehdottomasti valitsisin Teneriffan. Se ilmasto on ihanteellinen vauvallekin ja lentomatka on puolet lyhyempi. Hyvää matkaa teille sinne, minne sitten päätättekin lähteä!


Pippuri - 09.03.2009 - 22:45

Mä kyllä olen sitä mieltä ettei reissua tarvitse vauvan takia väliin sentään jättää, kunhan valitsee oikeanlaisen kohteen! Meillä on poika reilu 2v. ja ollaan oltu nyt kahesti etelänreissulla hänen kanssaan. Ekan kerran oli justiin tuon 6kk. Aivan oli onnistunut loma. Pojan rytmi pidettiin samana kuin kotona ja nautittiin vain lämmöstä ja maisemista. Tämä siis lähinnä PEPILLE. Älkää nyt matkaa peruko pelkästään sen takia että perheenne koko on kasvanut.


Muumimamma - 10.03.2009 - 10:21

Voit lähteä oikein turvallisin mielin lapsen kanssa matkalle.Loma menee vaan lapsen ehdoilla eli ei aurinkoa ottaessa.Olin itse tammikuussa meksikossa puoli vuotiaan kanssa(30 lämmintä) ja ei ollut mitään ongelmia.Rannalla ja altaalla pystyy olemaan lyhyitä aikoja,kun pitää lasta varjon alla.Meillä yleensä nukkui pikku unet matkarattaissa rannalla ollessa.


Lumi - 10.03.2009 - 11:18

Olimme tammikuussa 6kk vanhan vauvan kanssa pari viikkoa Phuketissa. Olihan siellä lämmintä (jopa kuumaa ), mutta meillä ei ollut mitään ongelmia. Vauva oli lähes koko ajan varjossa, eikä mielestäni kärsinyt kuumuudesta. Päinvstoin, oli ihanaa kun ei tarvinnut ulos lähtiessä pukea päälle kuin hellevaatteet. Toki maaliskuu taitaa olla vielä kuumempi kuukausi kuin tammikuu. Mutta itse voisin lähteä uudestaan reissuun noinkin pienen kanssa. Vesipullo kannattaa kyllä olla koko ajan mukana ja antaa vähän väliä hörppyjä vauvalle. Ja ainakin meidän hotellissa oli paljon myös muita vauvaturisteja. Rattaisiin kantsii hommata jo Suomesta aurinkovarjo. Ja lentomatka on pitkä, joten jos vaan mahdollista niin varatkaa jo etukäteen koneesta se vauvakoripaikka.


katie - 12.03.2009 - 22:11

kiitos kaunis teille kaikille kommenteista.
päätettiin lähteä phukettiin ja pyritään varautumaan kaikkeen mahdolliseen, pienen prinsessan hyvinvointia vaalien
Adios


no - 17.03.2009 - 20:34

ompa niitä vauvoja sielläki...toisn ovat tottuneet siihen kuumutteen jne....mutta voit viedä, kun annat vaan juotavaa ja varjoa


Äiti - 25.03.2009 - 12:55

me ollaan lähdössä huhti-toukokuussa phukettiin 10kk ikäisen kanssa.tuu kertomaan sitten matka kuulumiset


Päivi - 31.03.2009 - 13:28

Hei,

Tulimme eilen kahden viikon phuketin lomalta kotiin ja poika täytti 6kk lomalla.

Loma oli aivan mielettömän ihana, onnistunut ja koko perhe tykkäsi kovasti. Lennot menivät molempiin suuntiin hyvin. Poika nukkui menolla puolet lennosta ja paluulla 8h.. oltiin tehty pesä lattialle peitoista ja makuupussista joten itsekin saimme nukutta hyvin.

Lomalla poika nukkui ensimmäiset 3 päivää 12h yöunet eli vierotti itsensä yösyönneistä.
Vaikka ensimmäinen hammaskin tuli lomalla niin ei se yöunia juurikaan haitannut.. eikä kitinää päiväskään aikaan ollut. Oli niin paljon katseltavaa ja ihmeteltävää.
Muutenkin nukkui tosi hyvin päiväunia 2-3kpl rattaissa rannalla tai altaalla tai ostoksilla/markkinoilla jne. Ei juurikaan rajoittanut meidän tekemisiä. Rannalla ja altaalla aina löytyi sopiva varjoinen paikka johon kävi tuulen vire, ettei poitsu päässyt kuumenemaan lainkaan.

Meillä oli mukana leikkimatto jonka päällä poika pystyi päivisin leikkimään varjossa.

Aamuisin otin aina päivän ruuata ja juomat mukaan( meillä vielä maito allerginen poika )
Hyviin kaikki sujui. Rattaisiin vain aurinkovarjo ja vauvalla UV suoja vaatteet jos uimaan aiotte.
Aamuisin ja alkuillasta poika oli rintarepussa kun käytiin rannalla kävelyllä... tykkäsi kovasti. Iltaisin yleensä nukahti rattaisiin kun olimme ravintolassa syömässä. Hyttysverkko päälle vaan niin ei pääse hyttyset syömään.
Kaikinpuolin hieno loma. ELi oli lomaa mullekin kun ensimmäistä kertaa sain nukkua kuuteen kuukauteen kunnon yöunia!! Poika meinaan nukkuin 19/20- 7/08.00

Meillä poika oli koko ajan varjossa nukkui tai oli hereillä.Oli itsekin ihanaa olla välillä varjossa koska auringossa on tosiaan kuuma...40-50 astetta Aika paljon oli ilman vaippoja myös ja vaatteita ei juuri tarvitty koko lomalla lainkaan lukuunottamatta yöpukua ja vaatteita lentokentällä ja koneessa.

Lomakohteessamme oli useita vauva perheitä ja kaikki tuntuivat nauttivan!

Kertaakaan ei poika kitissit että olisi ollut liian kuuma tai tylsää.

SUosittelen!!! Vauvankin kanssa lomailusta voi oikeasti nauttia!!


Karon - 07.04.2009 - 18:15

Kiitos Päivi kokemuksien jakamisesta!

Itse ollaan tässä lähdössä ensi talvena noin 5 kk vauvan kanssa reissuun Phukettiin ja kaikki kokemukset on plussaa. Itse en koe matkustamista pienen kanssa ongelmallisena, mutta juuri noita kokemuksia käytännönasioista on kiva lukea, että osaa sitten itse varautua kunnolla. Niinhän se kuitenkin on, että enemmän on mietittäviä asioita kuin pelkästään aikuisten reissulla.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|