Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

Teneriffalle

Emmi - 02.03.2009 - 09:51

Viikko olisi aikaa matkalle lähtöön. Stressaan täällä tuon tytön ruuista, että mitä ottaa mukaan.
Meinasin ottaa joka päivälle yhden liharuuan ja sit jugurttitetran ja maitoa.
Kaipa sieltä saa jotain ruokiakin ostettua mutta kun ei tiedä miten ne sitten kelpaa. Ja paikallista maitoa en uskalla antaa ettei maha menis ihan sekasin.
Neiti on siis 1v2kk. Maistelee kyllä samoja ruokia mitä me syödään mutta ei sitä vielä syömikeksi voi sanoa.
Kertokaahan vinkkejä te jotka olette tuon ikäisten kanssa reissanneet!!


VASTAUKSET:


Pippuri - 02.03.2009 - 12:31

Mä aikanaan otin pojalle ihan kaikki sapuskat täältä, siis purkit 2 per päivä, puurot ym. Oli kylläkin silloin 6kk ikäinen. Mutta puurohoitaleet ainakin mukaan koska niitä ei sieltä saa! Viimeksi oltiin reissussa kun poika oli vajaa 2v, ja vaikka kotona oli kaikkiruokainen eikä mitenkään ronkeli, niin perillä ei kelvannutkaan mitkään pöperöt! Onneksi mulla oli laukussa ihan jalostajan stroganoffeja sun muita, ja anoppi toi perästä lisää kun oli samaan paikkaan tulossa.

Mä suosittelen ottamaan reilusti ruokia mukaan!!


Emmi - 03.03.2009 - 08:09

Juu, puurot oli kans tarkotus ottaa mukaan. Meillä ei aamupuuro maistu joten iltapuurot..Täytyypä sitten varata ruokia jottei jää nälkäiseksi.


Pippuri - 03.03.2009 - 13:05

Saattaa tietysti olla että teidän lapselle kelpaa paikallisetkin purkkiruuat! Itse vaan tykkään varman päälle pelata ettei sitten loma mene pieleen sen takia että pitäs lapsen syömisistä stressata.


mom - 03.03.2009 - 19:41

Meillä tyttö oli tammikuussa 1 v 2 kk ja oltiin Teneriffalla. Minulla oli vain muutama purkkiruoka mukana. Minä tein itse lihamakaronilaatikkoa, keitin perunoita ja riisiä ym. mitä nyt kotonakin syödään. Ostin kaupasta paikallista rasvatonta maitoa ja hyvin kelpasi eikä tullut vatsavaivoja. Elovena puuropussit oli mukana, koska ne menivät pieneen tilaan. Tyttö söi myös kalaa ja jauhelihapihvejä. Kaikki äidin tekemä ruoka kelpasi ja hedelmiä tuli syötyä samoin kuin kotonakin. Myös paikallinen leipä ja juusto kelpasi. Kieltämättä meidän tyttö on aina ollut hyvä syömään, mutta onhan sielläkin lapsia eikä varmasti kuole nälkään.


Aino - 06.03.2009 - 14:07

Me olimme juuri joulukuussa Kanarialla samanikäisen pojan kanssa.

Meillä oli joka päivälle 1 purkkiruoka ja 1 hedelmä kotoa. Lisäksi mukana oli paketti kaura- ja paketti riisihiutaleita. Poika söi ruoaksi omia purkkiruokiaan, sieltä marketista ostettua purkkiruokaa (jotain neutraalia spagetti-jauhelihakastike tms., valikoima aika suppea) sekä itse apartementoksessa tehtyjä ruokia (peruna on peruna sielläkin...). Välipaloiksi meni kotoa tuotuja ja sieltä ostettuja hedelmäsoseita (reilu valikoima) sekä paikallisia aika makeita jugurtteja. Tuoreet kuorelliset hedelmät ovat varmasti myös hyviä, jos lapsi niistä tykkää. Aamuisin ja iltaisin poika söi kodin tapaan maitoon tehtyä mikropuuroa hiutaleista.

Muutamia huomattuja asioita:
- Ravintoloissa ei olisi oikein ollut meidän pojalle silloin mitään, kun oli palanirso, mutta lämmittivät mielellään purkkiruoan lapselle. Oli minusta "turvallisempaakin", ettei tule mitään pöpöjä kokilta.
- Poika ei tykännyt uht-maidon, joita useimmiten Espanjassa on, mausta, joten joi vain vettä maidon sijasta lomalla. Puurossa/perunamuussissa maito meni ok.
- Hedelmävalikoima on Kanarialla aika huono, mutta onneksi niillä on laaja valikoima purkkihedelmäsoseita.
- Poika oppi juomaan pienestä vesipullosta itse vettä. :-)

Seuraavalla reissulla sitten poikakin saa syödä jo ravintolassa (tai tietty lounaat itsetehtynäkin), kun ei enää pelkää paloja niin.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|