Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

vauvan kanssa kylpylään

Piipa - 01.03.2009 - 16:09

arpoin tuossa kummalle puolelle laittaisin tämän, vauva-puolelle vai tänne.. joten laitetaan sitten kumpaankin

Kuinka pienen vauvan kanssa olette lomailleet kylpylässä? Mitä käytännön juttuja olette ottaneet huomioon?
Miehellä on tänä vuonna ensimmäistä kertaa talviloma joten kova hinku olisi päästä kylpylään... Vauva on kuitenkin niin pieni ettei vauvan hoitoon jättäminen kahdeksi yöksi tulisi kuuloonkaan.

Meillä olisi haaveena lähteä kahdeksi yöksi kylpylään, jolloin vauvamme olisi 3 kk. Isovanhemmat lähtisivät mukaan myös, jolloin lomanvietto hieman helpottuisi. (Voisimme esim. vuorotella uimassa käymistä). Altaallakin olisi tosin kiva käyttää vauvaa.

Onko aivan suuruudenhullu suunnitelma? Ollaan reissattu paljon mummoloissa tytön kanssa ja on muutenkin tyytyväinen köllistelijä, joten en usko että olisi moksiskaan reissusta.


VASTAUKSET:


kyllä - 02.03.2009 - 08:51

vauvan kanssa voi ihan hyvin lähteä kylpylään. Monella on ollut turvakaukalo altaan vieressä kun on itse pulikoimassa.


Heippa - 04.03.2009 - 13:32

Joillakin on outo käsitys "lomasta".... Miksi isovanhemmatkin pitää raahata mukaan kylpylään? Varmaan pärjäätte miehenne ja vauvanne kanssa kylpylässä mainiosti!

Vauva mukaan vain, turvaistuimeen köllöttelemään. Kun äiti on lähellä, on ruokakin lähellä. Altaaseen en näin pientä vauvaa veisi. Kylpylöissä on aina vähän vetoisaa ja veden puhtaudestakaan ei ole takeita. Pieni vauva saa helposti korvatulehduksen tai flunssan paikoista, joissa on paljon ihmisiä ja tauteja liikkeellä. Oma vauva tuli kipeäksi juuri kylpyläreissun jälkeen, 4 kk ikäisenä.

Kyllä hermot menisi, jos pitäisi lähteä anopin ja appiukon kanssa kylpylään! Viikonlopun "loma" tuntuisi varmasti ikuisuudelta!!!


käytäthän - 05.03.2009 - 23:18

altaalla mieluummin kellukkeita kuin vauvaa


MattiS - 11.03.2009 - 07:49

Vauvauinnitkin aloitetaan kolmikuisille, niin mikäpä jottei nelikuisen kanssa voisi mennä kylpylään. Suosittelen kokeilemaan vauvan uittamista - kunhan varmistat, että vesi on riittävän lämmintä (esim. yli 34 astetta?). Isossa altaassa vesi tuntuu ihan erilaiselta kuin pikkuammeessa - vauva voi olla kovinkin innoissaan. Pieni vauva tosin kylmettyy helposti eli vauva on pidettävä (kuivan) pyyhkeen sisällä lämpimässä mahdollisimman paljon - ja 20-30 minuuttia on aloittelevalle uimarille maksimiaika. Ohjeita vauvauimisesta voit katsoa vaikkapa:
http://www.pikkudelfiinit.fi/ tai
http://www.folkhalsan.fi/default.asp?path=227;230;244;1236
Mun mielestä on tärkeää seurata kuin vauva viihtyy altaalla, olosuhteethan on kovin erilaiset kuin kotona - kaikuvaa melua, loiskintaa, paljon ihmisiä, kirkkaita valoja. Jos vauva ei viihdy, niin hän kyllä varmaan tuo mielipiteensä julki. Varokaa liukastumista!
Mukavaa lomaa!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|