Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

Yölento 1,4vuotiaan kanssa/Thaimaa

Tyttönen- - 18.02.2009 - 16:05

Minkälaisia kokemuksia muilla, lapsen kanssa lentämisestä yölennolla?

Olemme ensi jouluna matkustamassa Hki-Bangkok, yölento kyseessä.
Ikää pojulla silloin noin 1,4v.
Olemme varanneet vauvapaikan, sekä vauvankopan. Kun sain kopasta hiukan ristiriitaista tietoa, että mahtuuko tuon ikäinen enään siihen.
Osa on saanut lapselleen kopan ja osa ei.

Toinen vaihtoehto on sylissä nukkuminen sitten.

Ja Thaimaaseen olemme matkustamassa.
Saa laittaa matkavinkkejä


VASTAUKSET:


Muumimamma - 18.02.2009 - 16:18

Tulimme kuukausi sitten meksikosta,puolivuotias mukana.Lapsella pituutta 70cm,mahtui vauvakoppaan juuri ja juuri.Lensimme Finnairilla ja vauvakopassa raja 6kk/10kg.Se koppa on todella pieni.


hmm - 19.02.2009 - 08:38

Eikös jotkut tee pöydistä ns. sängyn lapselle. Alle vaan peittoja ja lapsi vaikka unipussiin/makuupussiin. Tossa on kyllä ongelmana se ettei saa turvavöihin..


Emmi - 19.02.2009 - 08:46

Aikanaan kun veljen muksu oli 1,7kk niin sai nukkua siinä kopassa mutta heti jos turvavyön merkkivalo meni päälle niin piti nostaa syliin vöihin. Jotenkin vaikea uskoa että antaisivat pöydillä nukkua.


Miiru74 - 19.02.2009 - 12:23

Meidän tyttö nukku siinä kopassa jalat yli laidan ikää silloin 1v8kk. Kopassa nukkuu paremmin kun sylissä, ja siinä saa sitten vähän itekkin nukkua. Mitä muita vinkkejä haluat??


Miiru74 - 19.02.2009 - 12:25

Ai juu... Piti vielä laittaa että riippuu se lentoemännistäkin missä lapsi saa nukkua, jotkut on tarkkoja rajoista ja toiset taas ei. Mä kun vielä ajattelin että meidän neiti on jo niin iso ettei sitä koppaa saa niin lentoemot itse sitä ehdotti


leevi - 19.02.2009 - 13:05

Niin riippuu tosiaan lentoemännistä. Meno matkalla meiltä kysyttiin lapsen painoa sanoin että 11kg.(ei kyllä oltaisiin otettukkaan koppaa). Takasin päin kun tultiin niin lento emäntä vaan kysyi että halutaanko koppa? (ei otettu) Jotkut on tarkempia ja noudattaa sääntöjä. Mustakin tuntuu vähän vaikeelta uskoa että antaisivat pöydillä nukkua johan ne hajoaa ja alkaa notkua.


Tyttönen- - 19.02.2009 - 14:25

Niinpä. No sen näkee sitten, onko meillä myötämieliset lentoemot matkassa mukana
Hmm niin noista ruoista piti myös kysyä, kuinka paljon lapselle saa ottaa purkkiruokaa mukaan lennolle?
Varmasti ainakin tarvittava määrä.

Täytyy vissiin ottaa ainakin valmispuuroa tetrassa aamupalaksi.

Niin ja sellainen vielä, että onko teidän mielestä matkarattaat aivan ehdottomat lentokentillä? Niin mennessä, kuin tullessakin.
Saako lapsen viedä rattaissa melkein koneeseen asti, ja minne ne rattaat siitä sitten laitetaan? Käsimatkatavaroihin vai?

Kantoreppu tai liina taitaa olla liian raskas vaihtoehto tuon ikäisellä?


leevi - 19.02.2009 - 15:47

ei ne puutu lasten ruokiin. meillä on ollu ruoat ja juomat läpi näkyvässä pussissa mikä on sitten menny läpivalaistuksen läpi samaa aikaa kun muutkin käsi matkatavarat. Ruokaa oli jotain 4prk ja maitoa 4prk. Sitten oli vielä pullossa mehua. Me ollaan saatu pitää matkarattaita koneeseen asti. jätetty koneen sisäpuolelle henkilökunta vie ne ruumaan. Ainiin edellisellä kerralla oli mukava stuertti joka otti rattaat jo ulkona ennen kuin mentiin koneeseen sisälle.meillä oli kantoreppu mukana mutta ei tullut käytettyä kentällä. minne päin thaimaata olette menossa? Meillä voi olla kanssa suunnitelmissa lähteä ensi jouluna jolloin tyttö vajaa 2v.Riippuu lomista?


Messukat - 20.02.2009 - 12:15

Meillä rattaat ovat aina odottaneet meitä koneen ovella laskun jälkeen ja siihen ne on saatu jättääkin, vievät ruumaan matkan ajaksi. Kantoreppu/liina voisi olla kätevä, itsellä ei ole ollut. siihen voisi totuttaa kunnolla jo kotona, että itse osaa ja lapsi viihtyy paremmin

Ruokia jonkin verran käsimatkatavaraan, osa ruumaan. Tosin jos paljoo ei oo tavaraa käsimatkassa, niin miksei kaikkikin sinne. Vaipat myös ja muut tärkeät jutut käsimatkatavaraan, osa ainakin, niin että alkuun pärjää, viimeksi esim. meidän matkalaukut tuli vasta 2 vrk:n kuluttua, joten oli hyvä, että vaippaa ja ruokaa löytyi käsimatkatavarastakin.

Tosin aloitttajan lapsi varmaan kävelee jo silloin, että rattaat ei pakolliset kentällä, niinkuin ei liinat tai reputkaan. Lapselle tekee hyvää juosta ja purkaa kentällä ennen koneeseen menoa.


Tyttönen- - 20.02.2009 - 14:04

Jeps.
Joo, meillä jo hyvin todennäköisesti kävellään ja lujaa jo silloin
Jaiks vaan sitäkin menoa sitten

Hmm mutta voisi silti olla matkarattaa kätevät jo kentällä. Ja varsinkin jos ne saa pitää koneeseen asti melkein.

Meillä matkakohde Hua Hin.
Ensin lennämme suoralla lennolla Helsingistä- Bangokkiin, ja sieltä sitten bussikuljetus Hua Hinniin.

Aiemmin olemme ilman lasta olleet Pattayalla, sekä Krabilla.

Ja varmaankin pelastusliivit olisivat kätevät lapselle, kun ja jos liikumme saarille pitkähäntäveneillä tms.
Niin on ainakin turvallinen olo. Kun ei niistä veneistä, ja merenkäynnistä aina tiedä.
Ja tietenkin hyvät suojakertoimet rasvoihin.

Vielä mietityttää kun me vuokraamme sieltä oman talon/huvilan, meitä siis lähdössä isompi porukka.
Ja tähän asuntoon kuuluu oma uima-allas pihalla. Allas jatkuu heti terassista eteenpäin, eli hiukan jännittää miten vahtia tuota, silloin jo lujaa liikkuvaa pikkumiestä.
Täytyy kasvattaa ne silmät selkään vissiin
Ja varmaan pitää kelluntavälineitä pojalla yötä päivää, heh.


Enni - 20.02.2009 - 22:16

onks hua hinin kohdalla saaria?? oltiin cha-amissa ja paljon myös hua hinin puolella mut ei huomattu mitää pikkusaaria ihana paikka mutta inhottava bussimatka bangkokista, 4h mutta kuten sanottu aivan ihana paikka


Tyttönen- - 21.02.2009 - 22:05

Hmmm en ole vielä oikein kunnolla perehtynyt siihen ympäristöön. On joitain saaria, mutta muutamien tuntien ajomatkan päässä kuulemma.
Sittenhän se siellä selviää


=) - 05.03.2009 - 22:55

miten olet jo nyt pystyny varaamaan vauva paikan ja kopan???? onko valmismatka kyseessä...???


äippä80 - 06.03.2009 - 07:49

meillä myös yölento joulukuussa... iltapäivällä lähtee mut yön yli lennetään.. jännittää itteäänki kovasti.poika on silloin 1.4kk. thaimaa kohteena meilläkin=)

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|