Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

kuinka pienen kanssa reissuun?

anuh - 16.02.2009 - 11:26

haaveissa olis kesällä päästä viikon lomalle johonkin etelä-eurooppaan, espanjaan, kreikkaan tai italiaan mahdollisesti. hyviä, rentoja ja lapsiystävällisiä kohteita? esikoinen olis silloin suunnilleen 2 v ja huhtikuun lopussa ois kakkosen laskettu aika.
onko kukaan reissannut siis suunnilleen 3-4 kk:n ikäisen vauvan kanssa? mitään shoppailu-biletyslomaa ei siis ole suunnitelmissa, vaan ihan rauhallinen perhereissu


VASTAUKSET:


kääpiö - 16.02.2009 - 17:16

meillä tyttö oli 3kk kun oltiin ekan kerran ulkomailla. Helppoa on mennä tuon ikäisen kanssa. nyt oltiin kun tyttö reilu vuoden niin sai kyllä juosta koko ajan perässä, ehdottomasti voi tuon ikäisen kanssa mennä, kiireempää voi tulla tuon 2v kanssa. lähtekää italiaan kreikka on ainakin kuuma keskikesällä. Italialaiset rakastaa lapsia. Ei kun menoksi vaan


moi - 16.02.2009 - 19:37

Voisin suositella Kreikkaa ja etenkin Kreetaa. Siellä on todella lapsiystävällistä. Kyllä itse lähtisin n.2kk ikäisen kanssa jo reissuun, vaikka riippuu hieman lapsesta, onko koliikkia tai kovin herkkä lapsi muuten. Imetyksellä elävän kanssa on matkaaminen helppoa, ei tarvi raahata ruokia.


aika? - 17.02.2009 - 12:40

En lähtisi vauvan kanssa Välimerelle heinä-elokuussa, on tuskasen kuuma ja hirveästi ihmisiä.


Ulla - 17.02.2009 - 21:07

Me ollaan oltu kolmikuisen kanssa trooppisessa suurkaupungissa yhdistetylla ranta -ja kaupunkilomalla. Kaikki meni hyvin, kun terveella jarjella elaa.

Meilla vauva kulki ihmisvilinassa rintarepussa kasvot menosuuntaan. Ainoa juttu, mika allotti paikallisessa tavassa oli, etta he tarttuivat kaduilla, kaupoissa jne. vauvaamme kasista ja suukottelivat niita (ystavallisyyttaan ihastelivat suomiblondia). Eli jos teilla tullaan kulkemaan rintarepussa (mika oli vilinassa tosi katevaa), niin yrittakaa suojata vauvan kadet. Ei saatu mitaan popoja mutta kylla kasihygieniasta piti tosissaan huolehtia.

Oikein hyvaa matkaa!

Aika? Ei ihmisia tarvitse pelata ja kuumuuden kanssa voi elaa, ihan samallat tavalla siellakin vauvat elavat.


niin - 18.02.2009 - 11:04

en ajatellutkaan ihmispaljoutta ja kuumuutta niinkään vauvan takia, vaan siltä kantilta, että itse en niin kovasti väliltä tungoksesta ja tuskastuttavasta kuumuudesta. Muistan mm miten poltin jalkapohjani hiekkarannalla. Koko ajan olimme rannalla varjossa, mutta pois lähtiessä oli pakko kulkea hiekan poikki ja se oli niin kuuma, että jalkapohjiin sattui ja paljon. Ei houkuta minua enää. 40+ suojakertoimellakin lähti iho naamasta jne

Mutta toiset toki sietävät aurinkoa ja kuumuutta paljon paremmin kuin minä, eli tämä on tietysti vain minun mielipiteeni.


Miu - 18.02.2009 - 15:24

Me oltiin Santoriinilla viime syyskuussa, kun poika oli 3,5kk ja olen kyllä "aika?" nimimerkin kanssa samaa mieltä, keskikesä Välimerellä olisi mielestäni ainakin meille ollut ihan liikaa. Eikä oikeastaan se lämpö vaan se aurinko... Ihan mahdottomuus koko ajan varjosta varjoon rintarepun kanssa kulkea ja ihan pienen vauvan suojaaminen haasteellista. Joten meillä ainakin tuo loppusyksy toimi hyvin kun aurinko ei helottanut ihan täydeltä terältä...
Muutoin vauvan kanssa reissaaminen sujui hyvin, vaikka vauva juuri ennen matkaa kieltäytyi vielä rinnasta, joten vastikkeeseen vaihtokin tuli siihen samaan syssyyn. Mutta kun hotellissa vaan löytyy jääkaappi ja joko mikro tai vedenkeitin, niin ei ollenkaan ongelma.

Hotellin valintaan kannattaa muutenkin kiinnittää huomiota, ihan kaikkein halvinta ei kannata valita, koska kyllä me ainakin vauvan kanssa keskimäärin aikaa enemmän hotellissa vietettiin kun "sinkkuaikoina". Ja tuo jääkaappi yms. oli ainakin meillä pakollinen kun vastikkeen kanssa puljattiin.

Mutta kyllä vauva nautti siitä, että oli lämmin... Tulee vieläkin hymy naamalle kun muistelee, kuinka poika sängyllä potki ilman vaatteita! Ja oppi muuten samaisella reissulla myös kääntymään selältä mahalle ja päin vastoin! Niin hauskaa se nakuna potkiminen oli!
Nyt lähdetään huhtikuussa jo toiselle etelänmatkalle, tällä kertaa Kanarialle ja 2 viikoksi!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|