Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

lentokentästä, kohdemaan oppaista..

nikittä - 10.02.2009 - 11:44

Hejsan.
Tääl yks tauno=tietämätön.., ois matka tulossa kohta puoliin, ja kertaakaan en oo ulkomailla käyny (jos ei Suomen naapurimaita lasketa). Kysyisinkin, että miten pärjään kohdemaassa, lentokentällä ym? Siis ei näin yhtään pelota, maalaisjärellä meen niinku aina ennenki, mut voitte vinkata jos haluatte..
Nimittäin, mistä mä tiedän mistä hihnalta etsin matkalaukkuani? Kyseessä Espanjan yksi vilkkaimmista lentokentistä. Mistä myöskin tiedän, mihin bussiin astun, kun lentokentältä hotellille on 50km. Huutaako mua siellä joku opas nimeltä,vai mistä hiivatista tiedän mennä/kulukia oikiaan paikkaan? Enkkukaan ei oo niitä parhaimpia kieliä..mieluummin solokottaisin bättre språkia. Hotellit taasen on tuttuja, niis osaan olla ja elää.. mut kuinkas mun matka lentokoneesta hotellille? Antakaas fiksuja neuvoja.

Suunsoittajille osoitan seur sananlaskun: pilkka osuu omaan nilkkaan.


VASTAUKSET:


Iso A - 10.02.2009 - 11:59

Kaikkee kandee kysyä. Esim jo koneesa emoilta, missä hihnalla laukut, ne ainakin kertoo mistä sen tiedon löytää Yleensä on isolla heti taululla kun pääsee pois koneesta.

Etukäteen ois hyvä tietää, onko tuolla hotellilla omaa bussi kuljetusta ja jos ei ole niin, hotellin nimi isolla paperille ja semmosen tiskin luo, missä ois bussinkuva (niin meillä aina) ja jos ei osaa kertoo näyttää hotellin lappua ja kyllä ne vaikka vie (meidät on viety)bussiin.


hehheh - 10.02.2009 - 12:14

No ei kai ne lentoemot nyt tiedä, millä hihnalla laukut on?! Kyllä ne laukut sieltä löytyy kun meet muiden mukana kylttejä seuraten matkatavaran vastaaottoon. Siellä on jokaisen hihnan yläpuolella lennon numero, että tietää odottaa oikealla hihnalla. Ei ole vaikeeta.

Jos on pakettimatka niin kai siellä lentoaseman ulkopuolella on bussi, jossa opas odottaa ja bussissa lukee sitten matkanjärjestäjän nimi tai vastaavaa.


Emmi - 10.02.2009 - 12:17

Juu taululla hihnan päällä lukee minkä lennon laukut on tulossa. Ainakin siinä on lennon numero mutta taitaa niissä lukea jopa kaupunki mistä on tulossa.
Ja yleensä on matkanjärjestäjältä opas kentällä vastassa ja ohjaamassa bussiin jos on jonkin tämmösen kautta varattu.
Hyvin se menee!


ap - 10.02.2009 - 13:41

Jep, kiitän kommenteista.
Lomamatka on varattu finnmatkoilta, eli eiköhän siellä liene jonkinlainen opas vastassa.
Kumma vaan, kun yhtään mitään esitteitä tms ei ole tullut. Onko se ihan normia? Kun oisin oottanut jonkinkaltaista prosyyriä. Lentoliput tuli postissa, ja ne hihnat jotka laitetaan matkalaukkuun.
No, paikan päältä esmes hotellilta varmaan saa jonkinlaisen kartan kaupungista tms.
?


Jekku - 10.02.2009 - 15:09

Finnmatkojen sivuilta voit tulostaa kohdeoppaan. Lentokentällä on hyvät merkit, minne matkalaukut tulee ja hihnojen yllä on näytöissä, minkä lennon laukkuja siinä pyörii. Opas on vastassa ja hänellä kyltti, hotellista ja kohdepaikasta. Seuraa vaan koneen muuta jengiä ja hyvin se menee
Ihanaa lomaa sinulle!


puff - 10.02.2009 - 15:27

Nykyään kaikki tulostetaan itse netistä. Fiilistely ennen matkaa jää hieman vähiin kun ei postin kautta tulekaan esitteitä. Ainakin finnmatkoilla opas jakaa bussissa sitten esitteitä ja muita lippusia tuosta lomakohteesta yms.


minä - 10.02.2009 - 18:13

kun pääsette lentoasemalle sisään,ja alatte miettiä mihin suuntaan lähdette,niin seuratkaa muita/seuratkaa matkalaukku-opasteita "baggage"=matkatavarat!!
sitte hihnojen läheisyydessä odottelee matkaopas joka neuvoo bussille....näin ainakin aurinkomatkoilla!


canariona - 10.02.2009 - 19:56

Jos oot tulossa Kanariansaarille tai aurinkorannikolle niin koneesta ulos tullessasi melkein helpointa on seurata muita (kaikki menee nimittäin noutamaan matkalaukkuja), mutta jos meet esim. Madridiin, Barcelonaan tms. niin sitten on viisainta etsiä taulu missä on saapuneet (esp: llegadas, eng: arrivals) niin siellä näkyy lennon numero ja mistä tulossa sekä se tärkein eli hihnan numero.
Saarten ja Malagan kentät on niin pieniä, että ei kannata hermoilla, varmasti löydät hihnan helposti. Kun pääset laukkusi kanssa tuloaulasta ulos niin oppaat odottavat heti ovien toisella puolen, yleensä kantaen mukanaan matkatoimiston kylttiä. Opas neuvoo sinulle sitten oikean bussin, joka vie sinut hotelliisi.
Täällä aika useilla hotelleilla on mainoksia joista löytyy kartta tai voi olla, että opas jakaa sellaisia bussissa. Voithan varmuuden vuoksi kysyä oppaalta, mistä löytyy turisti-info. Niistä löytyy sitten enemmänkin tietoa kohdepaikasta.
Mukavaa ja aurinkoista lomaa!


ap - 10.02.2009 - 20:45

Kiitokset teille kaikille auttavista vastauksista!!
Eiköhän me perille päästä


joo - 11.02.2009 - 18:46

hauska juttu viimeksi kanarialla kaikki seurasi muita ulos koneesta ja käveltyään tovin huomasivat,että olikin umpikuja.Ei muutakun nolona kaikki suomalaiset täyskäännös kun ei osattu kylttejä lukea

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|