Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

omia eväitä koneeseen.

pian reissuun - 04.02.2009 - 19:38

Saako/voiko koneeseen viedä omia eväitä ja naposteltavaa kuten irtokarkkia tms?
Lento on Finnairin lomalento.


VASTAUKSET:


ei - 04.02.2009 - 19:45

saa viedä eväksiä!


Pippuri - 04.02.2009 - 20:53

Meillä oli viime reissulla pojalle ainakin; rusinoita, banaania, viinirypäleitä, sämpylä...

Olivat laukussa jo turvatarkastuksessa eikä kukaan sanonut mitään. Lapsen ruuat saa viedä koneeseen, ja itse siinä ennen reissua mietin että eiväthän ne voi olettaa että 2v poika selviäisi sillä yhellä lämpimällä ruualla koko lennon ajan. Tiedä sitten... meillä ei ainakaan ongelmia. Ja ainahan voit ostaa eväät vasta turvatarkastuksen jälkeen kentältä, jolloin kukaan ei kyllä tiedä mitä sapuskaa sulla kassissasi on.


Muumimamma - 04.02.2009 - 21:04

Saa viedä omia eväitä,lukuunottamatta nesteitä.Nesteitä voit tosiaankin ostaa turvatarkastuksen jälkeen.


Ulla - 05.02.2009 - 06:42

Tottakai saa.


paarma - 05.02.2009 - 08:58

no saako viedä meikkejä ,lähinnä huulipuna, huulirasva


murri - 05.02.2009 - 11:16

Saa viedä huulipunaa ja rasvaa, mutta ei huulikiiltoa, se luokitellaan nesteeksi. Minulla on aina meikkipussi käsimatkatavaroissa tosin minulla on vain eye liner, ripsiväri, huulipuna ja puuteri.


matami - 05.02.2009 - 14:39

Matkustimme viimeksi joulukuussa ja tiesin, että juurikaan mitään ei saa enään viedä koneeseen. Mutta laukkuuni oli unohtunut ripsiväri, huulirasva ja lasten pyllyrasva. Laukun läpivalaisussa ne nähtiin ja minulta kysyttiin, että mitä nesteitä minulla on mukana. Laukku tutkittiin ja ne laitettiin minigrippussiin. Ja määrältään ne mahtuivat juuri siihen sallittuun vajaaseen 2dl määrään. Kannattaa olla aika tarkka. Verovapaalta vyöhykkeeltä voi tietenkin ostaa syötävää ja juotavaa, jonka voi vaikka viedä koneeseen, mutta turvatarkastuksen läpi ei saa viedä juurikaan mitään. Lääkärintodistuksella saa sitten tietenkin erikoisvapauksia, lääkkeiden yms. osalta.


matkailija - 05.02.2009 - 14:53

Saat viedä omia eväitä koneeseen, tosin moneen maahan et saa niitä viedä, joten jätä koneeseen jos et syö kaikkea.

Nesteet pakataan erikseen, niihin kuuluu kaikki rasvatkin, geelitkin jne. Käsimatkatavaroissa ne pitää olla alle desin purkissa ja kaikkien nesteiden mahtua yhteen litran minigrippiin. Ruumaan voit laittaa isojakin törppöjä.


millä - 05.02.2009 - 19:43

helkkarin lennoilla te olette olleet jos kassit on olleet täynnä omia eväitä??

Mun kohdalleni ei ole tullut ainoatakaan yhtiötä,jossa omia "juomia" ja eväitä saisi syödä.
Ihan mustaa valkoisella on ollut,vaikeaa on olla näkemättä.

Tietty toinen juttu on,kuinka moni noudattaa lentoyhtiöiden toivomusta,rohmutaan vaan omia sämpylöitä rahan säästämisen huumassa.


..... - 05.02.2009 - 19:52

Eiköhän tässä ollut kyse lasten eväistä ja niitä saa kyllä viedä ja ruuatkin eihän lentoyhtiö tarjoa sen enenpää kun aikuisillekkaan ja saa myös nestettä esim: vastiketta olla mutta purkit täytyy olla kiinninäisiä, samoin piltti ja muut ruokapurkit...


Pippuri - 05.02.2009 - 22:30

Joo en mä itselleni evästä vienyt vaan pojalle joka ei olisi pärjännyt kuutta tuntia yhellä sapuskalla. Varsinkaan kun ei siitä sitten edes tykännyt eikä syönyt sitä. Naposteltavat taas ovat kullanarvoinen asia taaperon kanssa matkustettaessa, aika menee mukavasti!


Ulla - 05.02.2009 - 23:13

Saa vieda meikkeja, myos huulikiiltoa jos ei ihan tonkassa kuljeta. Laakkeet nimenomaan PITAA olla lennolla mukana. Ja noista omista evaista; erittain monella lentoyhtiolla on aivan torkean huonot tarjottavat, ruokaa on vahan, ei riittavasti varattu mikali lento tuleekin yllattaen tayteen jne. lasten ruuista puhumattakaan.

Eri asia sitten, jos on ottanut erittain tuoksuvan pizzan tai muun mukaan koneeseen, haju- ja sotkuhaitta aikamoinen. Kanssaihmisia ajatellen, siella kun vieretysten pitkaan ollaan.


Muska - 06.02.2009 - 13:20

Mulla on ollut karkkia, ihan itselle, mukana aina käsimatkatavarassa sekä purkkaa, eikä koskaan missään ole kyselty. Avaamaton pussi/pkt toki. Juomia en ole kuljettanut.


no - 06.02.2009 - 23:01

voi kiasus,kun 5 tunnin matkalla tarjotaan jo 2 ateriaa,ýmmärräån,että diabetes-matkustaja tarvii ruokaa 2 tunnin välein,mutta että....tsiisus,meitä suomalaisia,niinkuin olis sota ja nälänhätä tulossa...!!!


missä - 09.02.2009 - 18:32

"5 tunnin matkalla tarjotaan jo 2 ateriaa"?
kyllä niitä yleensä tarjotan yksi
Jos tarkkaan luit niin huomasit että moni puhui lasten syömisistä!


ap:n puolisko - 10.02.2009 - 11:52

Jep, kyllä on tääläkin taas näitä höyrypäitä liikenteessä. Koittakaas vastata asiallisesti vaikka sisällännä kiehuisikin. Mölyt pietään mahassa, eiksje.
Lentomme on Finnairin lomalento, ja FINNAIRIN sivuilla olevat rajoitukset käsimatkatavaroissa koskevat NESTEITÄ. Ja mitä pahaa siinä olisi, jos ottaisi tuorekelmuun sämpylän? Ja ehjän karkkipussin? Niistä lentokoneen ruuista kun ei aina välttämättä tiedä mitä ovat.. Olen ymmärtänyt että turvatarkastuksen läpi voit viedä tyhjän muovipullon, jonka sitten turvatarkastuksen jälkeen olevassa kahviossa voit täyttää vedellä. Vai onko kaikkien pakko juoda lihottavia ja kalliita kanttiinin limsoja?


canariona - 10.02.2009 - 20:12

Kyllä toki saa viedä omat eväät koneeseen. Tytär lähti kuukaus sitten joululoman jälkeen suomeen ja otti mukaansa tuhdit eväät, kun lentokoneen ruoka-annos on niin pieni. Juotavat vain tätyy hankkia vasta lähtöaulassa, vaikka just ottamalla tyhjän muovipullon mukaansa ja täyttämällä sen tai ostamalla juomiset kaupasta, kuinka sitten kukin haluaa. Eikä siellä lennolla tarjota kuin yksi ateria. Olkaa siitä onnellisia, alkavat nimittäin olla harvinaisia ne lentoyhtiöt jotka vielä ruokaa tarjoilevat. Useimmissa voit ostaa jonkunnäköisen leivän tai sämpylän ja maksaa siitä ittes kipeeks. Mutta niissä koneissa useimmilla onkin omat eväät mukana


Piisi - 11.02.2009 - 11:36

Canariallekin, kun lentää niin lento on kuusi tuntia, siinä tarjotaan usein ihan lennon alkuun ateria, aamupala. Kyllä siinä muutaman tunnin kuluttua osasta ihmisistä vois olla kiva saada jotain lounasta tai sämpylää... Meillä oli ainakin lasten päät ja vatsat aika sekaisin lähtiessä, huonosti nukuttua yö (jännitys ja automatka kentälle), joten heti tarjottu aamupala koneessa ei ees maistunut ja sittten menikin useampi tunti ennen kun oltiin perillä hotelissa ja päästiin ravintolaan. Jos oisin tämän älynnyt, niin oisin ainakin lapsille varannut koneeseen sämpylät mukaan. Juomia kyllä sai koneesta hyvin ja kat´rkkia oli omasta takaa mukana ja sitä saattoi myös astaa koneesta.


juu - 14.02.2009 - 00:31

karkit onkin hyvää välipalaa lapsille!


ei tarvii - 15.02.2009 - 02:23

egyptiä kauemmas lähteä,niin koneessa saa AAMUPALAN JA LÄMPIMÄN RUOAN!
Juu ja matkan kesto on edelleen se 5.5 tuntia ja lapsia meilläkin on ollut mukana matkassa!

Mitä helkatin diabeetikoita teillä on,kun jatkuvasti tarvii olla syömässä---en ymmärrä suomalsisten ruokafetismiä,vaikka olemme niin läskiä kansaa!


Laureth - 15.02.2009 - 22:12

Meillä oli lapselle, maitoa, mehua (nesteet minigrip pussissa,piltit kans), rusinoita, keksejä, pilttejä, banaania. Saa viedä.

Ei kai kukaan pientä nälässä tahdo pitää?
Kun ei lapsella omaa paikkaa, ei ruokaa silloin tule hänelle! Ja eivät ihan pienet välttämättä syö koneen ruokaa...


Teneriffan päästä päästiin jopa 1l maitopurkin kanssa, ilman mitään pusseja


matkailija - 13.07.2009 - 15:44

Saako ottaa omat eväät kun lentoyhtiö ei tarjoa ruokaa mannerten välisellä lennolla? Icelandair on lopettanu ilmaisen ruoan tarjoilun turistiluokassa...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|