Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

kokemuksia egyptistä

matkailija - 29.01.2009 - 21:40

olemme ajatelleet lähteä maaliskuun lopulla johki reissuun, egypti olisi mielessä.matkaan lähtisi 4 aik. ja lapset 2-v ja 9-v.kokemuksia hotelleista,ruuasta ja ihan kaikesta, kiitos!!! selvisikö miksi kyseisen maan kohdalla esitteissä ym.varoitellaan kovasti vatsataudista? eikös bakteerikanta ole joka maassa vähän erilainen kuin kotimaassa..? reissattu on paljon ennenkin, eikä koskaan ripulia pahempaa ole sairasteltu..vai onko egyptin bakteerikanta jotenkin NIIN erilainen?


VASTAUKSET:


ei - 29.01.2009 - 22:54

oo itsellä kokemusta,mutta tosiaan aika varman mahataudin sieltä saa.Ainakin kaikki meidän tutut saaneet.Itse en sinne siksi uskalla lähteä.


Peppi - 30.01.2009 - 17:33

No en minä ainakaan saanut mahatautia Eikä kukaan muukaan meidän seurueesta! Pitää vaan pestä ahkerasti käsiä ja käyttää käsidesiä


täältä ei saa - 30.01.2009 - 20:01

niin paljon vastauksia,kuin wwww.suomi24.fi/matkailu ja sieltä afrikka-osioon----egypti.

Toki tälläkin on monessa kohdassa egyptistä keskusteltu,etkö ole lukenut noita aiempia alempana???!!!


MINNI - 31.01.2009 - 00:18

Ei meille ainakaan mitáán mahatautia sieltá tullut,vaikka
2 viikkoa siellá olitiin.Ruoka oli tosi hyváá ja kunnolla
kypsennettyá.


Egyptitär - 31.01.2009 - 09:30

Olemme käyneet ihan lasten vauva-ajoista lähtien (ja jo ennen sitä) lähes vuosittain Egyptissä eivätkä vatsataudit ole meitä juurikaan vaivanneet. Samanlaiset varotoimet kuin muutenkin matkailtaessa ovat tietysti paikallaan: käsien pesu usein, hanaveden juomisen välttäminen, ainakin ensimmäisinä päivinä vain hyvin kypsennetyn ruoan nauttiminen (ei esim salaatteja) jne. Maitohappobakteereita kannattaa hakea apteekista ja aloittaa niiden syöminen jo muutamaa päivää ennen matkaa. Ja jos vatsatauti iskee, heti vaan apteekkiin - sieltä löytyy hyviä lääkkeitä 'turistivatsatautiin'. Ja hotellin henkilökuntakin osaa varmasti auttaa ja tarvittaessa valmistaa esim. vedessä keitettyä riisiä vatsaa rauhoittamaan.

Maaliskuun lopussa ei ole vielä mikään helle ja kannattaakin varautua myös lämpimillä vaatteilla - varsinkin illat voivat olla hyvinkin vilpoisia. Ja ulkouima-altaat ovat todennäkoisesti kylmiä - niitä lämmittää vain kesän aurinko.

Egyptiin kannattaa ilman muuta mennä! Siellä on jokaiselle jotakin: merta, autiomaata, historiaa, kulttuuria, maaseutua, suurkaupunkia, upea meri sukeltamista (tai snorklaamista) harrastavalle... Ruoka on todella herkullista - maukasta mutta ei suomalaisenkaan makuun liian voimakkaasti maustettua.

Egyptiläiset rakastavat lapsia ja lapset saavatkin varmasti positiivista huomiota (ja aivan erityisesti, jos lapsenne ovat suomalaisia 'pellavapäitä'). Se voi tietysti joitakin lapsia vaivatakin, kun Suomessa sellaiseen ei yleensä olla totuttu. Mutta huomio on kuitenkin aina hyväntahtoista.

Kairo (ja pyramidit) ovat ihan ehdottomasti näkemisen arvoiset! Jos menettekin jonnekin muualle, suosittelen siellä käymistä jos vain ohjelma kohtuudella sallii.

Ja reipasta matkailijan mieltä mukaan! Egypti eroaa Suomesta monessa suhteessa (tavat, hajut, maut, äänet jne), mutta minusta se on vaan hyvä asia ja niin pitääkin olla - uusia kokemuksiahan matkailtaessa yleensä haetaankin.


matkailija - 01.02.2009 - 16:36

Kiitos egyptitär ja muutkin, katotaan päästäänkö matkaamaan!!!


egyptissä - 23.03.2009 - 10:27

Vietimme loman Egyptissä Sharm el sheikissä maaliskuun puolessavälissä. Lapset 6,10 ja 13 v. Kukaan ei saanut vatsatautia.Käsidesi käytössä ennen ruokailua. Syötiin monessa eri paikassa kaikkea. Pelkkää aurinkoa kokoajan. Snorklaus ihanaa ja isommat tytöt kävi ratsastamassa Omarin tallilla. Todella hyvä kokemus.Pääsivät hevosilla mereen ja Omar oli todella asiansa osaava. Lasipohjavene oli myös ihana.Hotelli Helnan Marina oli tasokas.Meillä oli perhehuone, joka oli noin 100neliöinen. Kaksi kylpyhuonetta ja sängystä näkymä suoraan merelle. Kaksi seinää lasia katosta lattiaan. Egyptin eksotiikka pitää itse kokea. Ja lapsia kohdeltiin kuin kuninkaallisia.


sara - 30.07.2009 - 17:44

hei egyptissä!!! oltiin varmaan samaan aikaan siellä asuin eden rockissa ihan helna marinan yläpuolella oli kyl kiva loma ja olin itsekkin ratsastamassa oli hauskaa ainut et 4 kuukautta kärsein matkan jälkeen maha kivuista ennenkuin lääkärit tekivät mitään ja nyt sit tänään selvis et olen saanut matkalta mukaan jonkun 1 soluisen bakterin joka voi tehdä tuhoja mahassa voi kuulema kulkea maksaassa ja joka paikassa nyt sit täytyy syödä kuuri...siellä on kyl mahatautia ihan kivasti

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|