Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

mitä mukaan matkalle?

ööööö... - 22.01.2009 - 14:41

mitä mieltä ootte, ottaisinko omat ruuat tytölle mukaan? saahan niitä sieltäkin tietty, mut saako samoja merkkejä kuin täältä? olisi ainakin siltä osin matka turvattu jos ottaisin tutut ja turvalliset...mmmmmh.

ja entäs turvakaukalo? ensin ajattelin että en ota, mutta nyt oon tullu toisiin aatoksiin. lentokoneessa on kyllä sylipaikka tytöllä varattuna, mut sitten se linja-auto kyyti hotellille on jotain reilu 30km. olis turvallisempaa jos olis tuo kaukalo... vai miten ootte kuljettaneet, sylissä?! ja menis sitterinä hotellilla sitten. ja ja... mitäs vielä pitäis muistaa?

joo! myönnetään! pikkusen iskee paniikkia, kun eka lapsi ja ekaa kertaa lapsen kanssa lähdössä reissuun... siis tyttö 7kk ja kanarialle mennään. pst. hyvin suunniteltu on puoliksi... matkustettu


VASTAUKSET:


MINNI - 22.01.2009 - 15:04

Moikka,just eilen kotiuduttiin lomalta Kanarialta Lanzarotesta meidán 1vuotiaan kanssa.

Vauvan ruoka puolesta voin sanoa sen verran ettá siellá oli kaupoissa Nestlen ruokia,mutta tarjonta oli váháistá
ja pari kertaa yritin tarjota purkkiruokaa lounaaksi reissun páállá (kun en ihan viitsinyt pitsaa ja ranskalaisia tarjota) niin eipá vain kelvannut,ja mielestáni ne haisi oudoille! Onneksi álysin ottaa kotoa
tuttua ruokaa mukaan juuri sen varalta ettá jos ei paikallinen ruoka kelpaakkaan tai jos ruoka on sellaista ettá sitá ei terveuys syistá viitsi vauvalle antaa niin
olipa sitten omat ruoat mukana...lyhyesti OTA OMAT TUTUT
PILTIT mukaan.Samoin maidon kanssa jos olette korvike
maidolla,ottaisin oman tutun maoidon mukaan.

Vaippoja en ottanut mukaan kuin muutaman juuri lennolle
meno matkalle,sieltá ostin sitten paikanpááltá Pamperin
Baby dry vaippoja,maksoi noin 22euroa/paketti.

Jos vauvasi nukkuu matkasángyssá niin ota ihmeessá mukaan vauvalle oma unipussi ja/tai peitto.Ainakin
meidán hotellissa(4 táhden hotelli) oli matkasángyssá
patjan páállá vain viltti ja lakana peittona ja tavallinen lakana alustana,má otin oman sovitetun lakanan mukaan niin pysyi hyvin paikallaan ja poika nukkui unipussissa niin ei heránnyt kylmáán yóllá.
Otin myós pojalle mukaan 2 rakkainta unilelua ja rátin,
seká pari muuta tavallista lelua joilla sai leikkiá huoneessa.

Pakkaa mukaan myós lámmintá vaatetta,varsinkin illalla oli aika vilpoista ja kova tuuli joten kevyt takki oli
tarpeen niin itselle kuin pojallekkin,ja muista ettá lattiat on laatoitetut joten ne on KYLMÁT = paksut
sukat mukaan

Aurikosuoja rasvat otin mukaan myós kotoa,sillá Kanarialla niistá purkeista ota mitáán selváá kun niissá
ei lue mitáán englanniksi.Rattaissa oli tarpeen myós sadesuoja sillá siellá satoi 3na páiváná ja tuulen takiakin se oli hyvá...niin ja pieni huopa tai viltti.

Hyváá matkaa!!


hanski - 22.01.2009 - 15:09

Mulla oli mukana kannettava turvaistuin kun olin 6kk tyttösen kanssa reissussa,oli näppärä.Käytimme koneessa(vieressä tyhjä paikka)kentällä(kärryn päällä työntelin)automatkoilla,syöttötuolina yms

Ruokia oli mukana koska maistuvat tosiaan erilaiselle ja saattavat olla maustetumpia eli ei ole samoja merkkejä


Manta - 22.01.2009 - 16:20

Oltiin 6 kk lapsen kanssa Dubaissa ja myöhemmin hänen ollessa 2 v Lanzarotella. Meillä ei ole kummallakaan kerralla ollut turvakaukaloa mukana, kun tuntui tavaraa olevan muutoinkin tosi paljon. Kyllä vähän pelotti takseissa kulkea, ei niinkään linja-autossa. Lapsi oli 6 kk ikäisenä rintarepussa eli sylissäni samassa turvavyössä ja 2 vuotiaana hän oli omassa turvavyössä takapenkillä. Pärjättiin kyllä, mutta toisaalta ei tehnyt mieli kovasti kulkuneuvoja käyttää, kun se turvaistuin puuttui.

Meillä on molemmilla kerroilla ollut tarvittava määrä vaippoja ja ruokia Suomesta asti. Ensimmäisellä reissulla oli mukana Suomesta asti ruoat ja vaipat. Viime reissulla niitä ei enää tarvittu. Joitakin purkkiruokia paikallisesta kaupasta ostin ja näytti ne alas menevän. Jos vauva tai äiti on kovin ronkeli, niin suosittelen tuomaan Suomesta asti. On ainakin tyhjä kassi paluumatkalle tuliaisille.

Ekalla matkalla meillä oli vauvan/lapsen kantorinkka, joka toimi syöttötuolina.


MINNI - 22.01.2009 - 16:40

Ai juu,sekin tuli nyt mieleen matkalaukkuja tyhjentáessá,ettá jos sulla on matka vedenkeitin niin sekin oli tarpeen vauvan korviketta lámmittáessá ja otin
mukaan myós muovi kipon jossa oli helppo lámmittáá vauvan ruoka purkkeja.


MINNI - 22.01.2009 - 16:49

ja taas jatkuu...emme ottaneet turvakaukaloa mukaan,vaan
vauva matkusti ihan sylissá seká bussissa ettá taksissa.
Monet náyttivát káyttáván kantoliinoja/rinkkoja pienemmillá vauvoilla.Matkarattaat oli ehdottomat ainakin meillá jokapaikassa.
Joka ravintolassa oli syóttótuolit ja tarjoilijat olivat oikein lapsi ystávállisiá.


muumimamma - 23.01.2009 - 11:11

Tulimme juuri meksikosta lomalta ja mukana oli 6kk ikäinen lapsi.Loma onnistui yli odotusten.Mukaan lapselle otettiin
-tuttelia 2dl pakkauksia.Tämä pakkauskoko kätevä,koska siinä on melkein kerta-annos.Hotellilla lämmitimme maidon mikrossa,mutta ulkona ollessa maito oli valmiiksi lämmintä.
-kasvis/lihasoseet
-puurojauhe
-pari purkkia hedelmää.Ulkomailla hedelmäsoseet on sata kertaa hedelmäisempiä kuin täällä suomessa.Ja ei haittaa vaikka lapsi syö vain muutamaa makua.
-vaipat lentomatkan ajaksi.Ulkomailla on lähes yhtä hyviä
vaippoja
-JA AIVAN KORVAAMATON OLI KERTAKÄYTTÖ TUTTIPULLO(AINUN VALMISTAMA).Lennon aikana,ulkona liikkuessa jne.ei tarvinnut pestä kuin tutti(pullovedellä huuhto).MAHTAVA KEKSINTÖ)
-oma kevyt peitto.Hotellista löytyy yleensä peittoja,joita käyttää lapselle.Pitää käyttää luovuutta ja maalaisjärkeä.
-muutama oma lelu
Vaatteita tulee aina otettua liikaa,mutta parempi niin päin.Täytyy pitää mielessä,että lomalle lähdetään lapsen ehdoilla ja lomasta tulee erilainen kuin aikaisemmin.
Turvakaukaloa kyllä ei raahaisi mukaan,koska tavara TULEE muutenkin olemaan todella paljon.Ja yleensä kone on niin täysi,ettei siellä ole tyhjiä penkkejä vieressä.Meillä oli seinään kiinnitettävä vauvakoppa,joka oli hyvä.Sinun lapsesihan istuu jo matkarattaissa.Bussissa ja takseissa lapsi matkusti sylissä Olen matkustellut aika paljon ja en ole koskaan nähnyt,että kenelläkään olisi kaukalo mukana.
Reippain ja avoimin mielin matkaan.Tärkeää on muistaa,että ollaan lomalla ja kaikki aikataulut/rutiinit saa unohtaa.Ja maltti on valttia.


ööööööö... - 23.01.2009 - 14:04

Kiitos paljon vastanneille! Löytyikin hyviä vinkkejä, mitä itse en olisi tullut ajatelleeksi.

Mistä nuita kertis tuttipulloja saa? Isoista ruokakaupoista?! Pitääpä katella...


Miiru74 - 23.01.2009 - 14:10

Meillä ei matkalla ollu käytössä kertakäyttö tuttipullot vaan ne pussit.. Kun ottaa sen isomman 250ml pullon ja sinne sitten laittaa sisään sen kerttispullon pussin niin mahtuu hyvin 2dl maitoo ja on tukevampi käyttää kun kerttispullo Niitä pulloja ja pusseja saa isoimmista kaupoista ja ainakin meidän s-marketissakin on.


muumimamma - 23.01.2009 - 14:29

Kertakäyttö tuttipullolla tarkoitin pulloa,johon laitetaan pussit.itse ostin sem prismasta.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|