Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

Suurperheen reissuhaaveita...

BadMama - 14.01.2009 - 10:08

Olisipa mukava lähteä koko perheen etelän lämmöstä nautiskelemaan . Mutta kun perhekoko on isä, äiti ja kesään mennessä kahdeksan lasta, emme me mahdu enää mihinkään "tarjouspakettiin" !

Onko kukaan reissunnut tällaisen karavaanin kanssa ja mitä meille voisi suositella? Itse kaavailen tuota Portugalia ja siellä Lissabonia, kun olen siellä jo kerran käynyt .


VASTAUKSET:


Jekku - 14.01.2009 - 15:53

En ole reissannut noin isolla porukalla, mutta nythän on ne matkamessut eli kipinkapin matkatoimistojen messutarjouksia bongailemaan


saara - 14.01.2009 - 20:13

Meilläkin kaheksas lapsi tulossa joten meillä sama ongelma.


Kari R - 15.01.2009 - 18:31

Lapset sukulaisille "parkkiin" ja sitten itse etelän lämpöön ryypiskelemään ja lepäilemään. Kyllä siinä sitten jaksaa myöhemmin mukeloidenkin kanssa enemmän.


joku vaan - 16.01.2009 - 13:08

tuli mieleen, ainakin yksityiset vuokraa taloja ja huviloita. aika halvalla on ollu esim. espanjassa ja italiassa taloja puutarhalla ja mahd. uima-altaallakin.
lennot tietty sitten maksaa tollasella porukalla.

sittenhän on ryhmämatkoja, minne min. osallistujamäärä on 10 henkee. tietty teillä varmaan on pikkuväkeä -> lasketaanko niitä sitten.

autolla pääsee aina etelä-eurooppaan asti, eri asia jaksaako matkustaa 8 lapsen kanssa autossa? siellähän sit on leirintäalueita ja just noita vuokrattavia taloja.

olikohan tästä taas mitää apuaSipsu - 16.01.2009 - 20:08

ajattelin samaa eli ainakin jotkut tutut vuokraavat yksityisiltä kämppiä ja lennot erikseen kun menevät isolla porukalla. Parit tutut ovat olleet Barcelonan seudulla, toiset ovat olleet Kreetalla. Netin kautta varasivat ja olivat tyytyväisiä. Ainakin kreikka.net-sivuilla on joskus kämppäilmoituksia. Netistä löysin kerran esim edullisia huviloita Nizzan seudulta.


katsoppa - 17.01.2009 - 20:40

interhome:n kautta majapaikkaa


BadMama - 17.01.2009 - 22:51

Kiitos vinkeistä ! Tästä lähdetään suunnittelemaan ja säästämään lentotonneja !


6xäiti - 07.03.2009 - 15:00

Meillä ei ihan noin paljon ole lapsia, "vasta" kuusi. Kuitenkin olemme reissanneet silloin tällöin etelässä, Turkissa ja Kreikassa. Me olemme hyötyneet eniten Aurinkomatkojen lapsialennuksista. Heillä alennuksen saa kaikki alle 15-vuotiaat huolimatta siitä nukkuvatko lisävuoteissa vai "päävuoteissa". Viime kesänä meillä oli vasta 5 lasta, ja Majoituimme Kreetalla huoneistoon, jossa max. henkilömäärä 6 sekä yksiöön, jossa max.henkilömäärä 3. Käytännössähän mahduimme kaikki siihen isompaan, ja nukuimmekin siellä. Yksiö siis oli turha, mutta säännöt ovat säännöt... Otimme sitten siellä poarvekkeella iltaisin ennen syömäänmenoa pelailla Unoa ja katsella kadun tohinaa. Yksiö kun sijaitsi toisella puolella hotellia. Kalliiksihan tuo tulee, majoittuivat siis virallisesti vain yhden aikuisen kanssa samaan huoneistoon, jolloin lapsialennus vain 25%, 2 aikuisen kanssa olisi ollut 40%. Mutta sitten 15-vuotias lasketaan jo aikuiseksi, jolloin voi taas sumplia lisää, jos sen ikäinen taloudesta löytyy... Me kyllä olemme valinneet hotellin halvimmasta päästä, ei olla turhan kranttuja. Sopiva on löytynytkin, ja siellä tulee käytyä kerta kerran jälkeen. Yksinkertaisesti edullisemman hinnan takia, ja koska olemme siihen silti niin tyytyväisiä. Seuraavalla reissulla mukaamme lähtee isovanhemmat, jolloin alennukset taas suuremmat. Finnmatkoilla ja Tjäreborgilla on edullisemmat hinnat yleensä, mutta heillä lapset saavat alennuksen vain lisävuoteissa, joten ei hyödytä isompia perheitä juurikaan, ja tulee tosi kalliiksi. Kun harvemmin tulee vastaan huoneistoa, jossa makuupaikat 2+6-8...

Teinä lähtisin ihan ekana selaamaan Aurinkomatkojen esitettä hinnaston puolelta. Sieltä alleviivaisin ensin kaikki vaihtoehdot, jossa löytyy huoneistot max. kuudelle. Ja siitä sitten karsimaan. Te mahtuisitte esim. kaksioon 2+2-3 ja neljän hengen huoneistoon 4+2. Ja sitten saattaisitte kuitenkin pystyä nukkumaan samassa huoneistossa ellei sitten vaikka isoimmat ole niin isoja, että nukkuisivat omassa huoneessaan. Ja kaikkein fiksuinta olisi olla ajoissa liikenteessä, jolloin saa ennakkovaraajan edut ja pääsee todennäköisemmin mieluisaan hotelliin. Ja Aurinkomatkojen aurinkosäästö on todella suositeltava, kokemusta usealta kerralta!

Aiemmat neuvotkin ovat varmasti hyviä. Halusin vain kertoa miten me toimimme ja erityisesti sen, että suurempikaan perhe ei estä matkailua. Vaatii vain enemmän salapoliisin työtä, valmistelua, säästämistä ja kärsivällisyyttä.On aivan mahtavaa olla koko perheen kesken etelän lämmössä vailla arkisia askareita kotona. Kerrankin aikaa ja voimia eritavalla lapsille. Yhdistää ja antaa voimia taas tulevaan. Suosittelen!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|