Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

n. 2v. matkalla

matkalle - 01.01.2009 - 09:17

Suunnitellaan matkaa, jolloin tytöllä ikää vajaa 2v., silloin ilmeisesti käytetään pottaa.
Miten olette toimineet matkalla potta ikäisen kanssa?
Potta mukaan lentokoneeseen, rannalle ja joka paikkaan, vai?
Ja toinen kysymys, nukkumispaikka, eli oletteko vielä ottaneet vauvasängyn vai miten?
Otetaan all inc. hotelli niin luulisi syömisen onnistuvan kun on paljon valinnanvaraa. Mites teillä syömiset kohteessa?


VASTAUKSET:


Sipsu - 01.01.2009 - 10:03

Kyllä sellainen pikku potta on usein aika hyvä olla mukana. Kohteissa ei pottia löydy varmaan jo hygienian takiakin.

Häkki- ja matkasänkyjä olemme hotelleissa aina saaneet, etukäteen olemme jo varanneet.
All inc-hotellissa olimme kahden pienen kanssa maaliskuussa. Päivällisen saimme ensimmäiseen kattaukseen. Muuten sai vapaasti ruokaa koko ajan. Veimme allasravintolasta pikku ruokia huoneeseenkin, sai siellä parvekkeella syödä rauhassa meren äärellä. Lapset eivät syöneet paljoa, joten heidän matkan hintansa tuli aika kalliiksi. Mutta olihan se tosi helppoa kun ei tarvinnut rahaa kantaa mukana eikä etsiä ruokapaikkoja.
Rannalle meni hotellin oma bussi puolen tunnin välein, asuimme vuoren päällä. Hotellista sai mukaan vesipulloja ja eväitä.


Pippuri - 01.01.2009 - 11:17

Me oltiin matkassa kun poika oli vajaa 2v. Potta oli meillä mukana matkalaukussa. Lentokoneessakin sitä olisi tosin tarvittu, poika sitten itkun kanssa kakkasi vaippaan.

Meidän pojalle ei kelvannut ravintolasapuskat vaikka kotona on oikeastaan kakkiruokainen. Itse sitten olin ONNEKSI ottanut mukaan valmiskastikkeita, italianpata-ainekset sun muuta ja keitin sitten hotellilla perunoita ja makarooneja jne. Anoppi toi perässä lisää ruokaa Suomesta. Suomi-ravintolassa käytiin sitten syömässä lihapullia ja muusia. Itse valitsisin ehdottomasti huoneistohotellin jos lapsi on mukana, mutta jokainen tietysti tekee miten parhaaksi näkee. Puurohiutaleet kannattaa ottaa mukaan koska esimerkiksi kanarialla ei niitä ole. En tosin tiedä mihin olette menossa.

Hotelleissa on matkasänkyjä kyllä, meillä oli mukana oma tutunhajuinen peitto sekä tyyny.


Enni - 04.01.2009 - 14:57

just oltiin thaimaassa 2v neidon kanssa joka myöskin pottailija. reissun ajan tyttö kävi vessanpöntöllä avustettuna ilman mitää ongelmaa. tosin on käynyt ennenkin kun ollaan oltu kylässä jne. ilman vaippaa oltii koko reissu ja jos vessahätä yllätti keskustassa ollessa niin mentiin lähimpään ravintolaan ja joskus kaupassakin kysyttiin jos löytyy vessaa. ihmiset avuliaita kun lapsesta kyse eli vessa löytyy lähes joka nurkalta kun vaan kysyy
samaa ruokaa söi meidän kanssa eli mitää ruokia meillä ei ollut mukana ja tavallisessa sangyssä nukkui.


Ulla - 08.01.2009 - 08:31

Meilla on ostettu kohteesta potta ja jatetty potta sitten myos sinne. Ei olla kuljeteltu mitaan mukana. Tosin semmonen normiperusmuovipotta tyyliin Ikea menis varmasti laukussa katevasti desinfioitunakin.

Rannalla ollaan pidetty uimavaippaa/uimavaippahousuja, koneessa vaippaa, yolennoilla yovaippaa. Kerrottu, etta pottaa ei nyt ole.

Vauvasangyt mahtaa olla liian pienia kaksivuotiaille, ei olla niita edes pyydetty. Peti tehty huoneen tavaroista, joko sohvaan tai sohvan osista lattialle, toisen makkarin sankyyn (pedin ymparille tyynyja ja "ulostuloaukko" tyhjaksi, etta ymmartaisi, jos yolla heraisi, mista pain lahtea pois. On tahan asti ymmartanyt jujun juonen), tai sitten pyytaa respasta lisapedin (yleensa tuoneet hetekan), ihan jees, sijoitettu yleensa turvalliseen nurkkaan.

Paikallisia ruokia, hyvin kypsennettyja, ollaan syoty. Ravintoloista ehka tilattu "lapsen annos" sita ja tata, onnistuu. Kaupoista kautta maailman saa raakoja vihanneksia, kasviksia, lihaa, kalaa, kanaa. Eli niista kypsennetty aterioita mikali ravintolohin ei ole ollut intressia lahtea. Riisi lisukkeineen meilla perusruokaa. Yleensa siis valittu huoneistohotelli.

Omia purkkiruokia ollaan tuotu meno -ja tulomatkoille, lennot, (jostain helkutin syysta!) tuppaa myohastymaan USEITA tunteja meidan kohdalla. Purkit ja vaipat olen laskenut vuorokausi menekin mukaan, vaikka lento veisi vain esim. viisi tuntia.

Hyvin se matkanne menee, kameraan paljon pattereita ja cd-levyja kuvien polttamista varten mukaan (se kamera tayttyy sen kaksivuotiaan kohdalla!) ja koskaan ei voi olla liian varma.


Ei pottaa - 11.01.2009 - 17:14

Meillä myös on lapset reissussa käyneet pöntöllä ja itse asiassa sen jälkeen myös kotona (reissujen aikaan 1,5-2,5-vuotiaita). Jos potta pitäisi olla, kuljettaisin käsimatkatavaroissa mukana, vaikka inhaa olisikin märkää pottaa kuljetella.

Ruokia en ole koskaan kuljettanut minnekään. Lyhyellä reissulla ei ole niin väliäkään, jos syöminen on yksipuolista ja eiköhän sitä aina jotain maistuvaa löydy. Ja pidemmällä matkalla lapsi tottuu uusiin ruokiin. Itse laitan tosi harvoin ruokaa matkoilla, koska haluan itsekin nauttia lomasta. Ja useimmissa lomakohteissamme ulkona syöminen on huippuhalpaa.

Meillä on nuo pienemmät lapset aina nukkuneet hotelleissa meidän välissä (kahdesta sängystäkin ollaan tehty yksi ja lisäpeitosta pesä keskelle). Tai olihan kerran hotellin vauvasänky, mutta siellä nukkui vain päiväunia (niin, että sain puolivuotiaan parvekkeelle nukkumaan hyönteisverkon alle).

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|