Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

Aikaero, miten onnistuu...

Kukka83 - 30.12.2008 - 11:51

Ollaan lähdössä tammikuun lopulla reissuun ja ollaan siellä noin. puolitoista kk. Tyttö on lähtiessä 5 kk. Mietin vaan, että mitenkähän tuo aikaero vaikuttaa? On siis 6 h. Onko jotain vinkkejä miten ajan aikaero ei vaikuttas hirveesti tytön elämään...


VASTAUKSET:


oikeesti! - 31.12.2008 - 01:12

luulisi sinunkin tajuavan,että tuon ikäiset nukkuvat muutenkin jatkuvasti,miten luulet muka "aikaeron" vaikuttavan vauvaan joka nukkuu muutenkin 3/4 osa vuorokaudesta!

Halojajata halloo,nuoret äidit,maalaisjärjen käyttö on sallittua!


Ulla - 31.12.2008 - 10:32

Ei sille voi mitaan tehda, eika kannata yrittaakaan. 1.vrk. paikanpaalla on tietysti hullunmyllya koneessa vietetyn "epanormaalin" ajan vuoksi...muttamutta jos teilla joku rytmi on jo, yllattavan hyvin han siina pysyy kiinni ja te vanhemmat voitte sen kuuden tunnin kanssa olla paljon heikommilla!

Eihan noille ajanvaihteluille mitaan voi eika siita voi ketaan syyttaa, aika korjaa minka otti.


Pippuri - 31.12.2008 - 21:18

Aika "hauska" tuo eka kommentti. Meillä poika oli tuossa iässä hereillä suurimman osan päivästä, nukkui yhteensä pari tuntia päivän aikana. Ei ne kaikki vauvat samanlaisia ole muutenkaan, että maalaisjärkeä lähetän sinnekkin suuntaan!


Mette - 02.01.2009 - 16:59

Juuri oltiin Thaimaassa pari viikkoa, lapsi 1.7kk ja edellisen kerran oli lapsi 10kk. Matka kohteessa ei mitään huomannut vaan rutiinit meni kuten täällä Suomessakin. Suomeen tultaessa meni pari päivää että aamulla heräsi tavallista aikaisemmin. Nyt parin kuukauden päästä ollaan taas lähdössä kuukaudeksi reissuun ja uskon että aika ero murheista pienin lapsen kanssa matkustaessa. Että ei muuta kuin hauskaa matkaa!


miladra - 04.01.2009 - 18:32

me olemme matkustaneet useampaan otteeseen kohteisiin, jossa aikaeroa 8-10 tuntia meidan ajasta. Eka kertaa tytto oli 6kk, ja aikaeroon tottuminen meni mielestani helpoiten. Nukkui vahan pidemmat paikkarit, ja yolla oli heraili vahan useammin. Sitten 1,5v iassa yolla oltiin ensimmaisina paivina 1-2 tuntia hereilla, mutta parissa paivassa oppi paikalliseen rytmiin. Nyt 2 vuotiaana aikaeroon tottuminen oli vaikein. Yot valvottiin ja aamupaivat nukuttiin koko ekan viikon! Tottumista vaikeutti viela paalla oleva flunssa.

Anna lapsellesi paiva pari aikaa tottua paikalliseen aikaan, ilman etta yritat pakolla laittaa hanta nukkumaan. Huomaa myos etta unien lisaksi ruokailu saattaa olla sekaisin. Meilla ainakin seka lapsella etta aikuisilla yolla on tullut hirvea nalka ja paivalla ei tahdo ruoka maistua... nain siis pari kolme ekaa paivaa.


Riippuu lapsesta - 11.01.2009 - 16:54

Meillä helpoiten on käynyt alle vuoden ikäisen lapsen sopeutumiset. Hankalinta on ollut 1-2-vuotiaiden kanssa, mutta lähinnä matkalla vielä oltaessa, ei niinkään sitten matkakohteessa (ylimääräisillä päikkäreillä ollaan selvitty). Siitä eteenpäin taas helpottaa.

Tärkeintä on, että ottaa asian rennosti. Jos itse kamalasti pingottaa juttu vaikeutuu. Tietysti silläkin on väliä, kuinka sopeutuvainen lapsi on.


Kukka83 - 19.01.2009 - 11:48

Perjantaina sitten lähtetään. Kiitti vastauksista. Lapsen ehdoilla mennään, enkä enää yrittäkkään ottaa paniikkia. Lento sattuu onneks siten, että Suomessa yö sillä hetkellä. Toivottavasti nukkuu sit koneessa. Vaikka viime ajat on tyttö kyllä yönsä valvonu, et tuskin silläkään n mitään merkitystä

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|