Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

Kun korvat eivät tykkää lentämisestä

Talvikeiju - 06.12.2008 - 16:49

Onko muilla ongelmaa korvien kanssa kun lentää?

Itse olen lapsesta asti ollut korvatulehduskierteessä! Putket ovat olleet 4 kertaa korvissa, silti kärsin vielä näin aikuisiällä tulehduksista, noin kerran-kaksi vuodessa!
Yleensä aina jos saan flunssan, saan automaattisesti myös korvatulehduksen

Matkustaminen on ihanaa, MUTTA voitte vain kuvitella kuinka tuskaa lentäminen on! Nousut ihan ok, mutta en vain saa kunnolla tasattua painetta korvissa, vaikka kuinka puhaltelen ja syön purukumia.
Laskut ovat tuskaa!!!

Harmittaa vain kun olen nyt kaksi kertaa ollut lomalla Thaimaassa, ja nyt keväällä olimme viimeksi. Silloin olin saanut korvatulehduksen jo ennenkuin lähdimme paluumatkalle, en vain tiennyt sitä silloin.
Paluumatkan ajan korvaa särki melkein kokomatkan, meillä oli vielä välilasku Intiassa.
Vesi vaan valui silmistä kun korvaan sattui niin kovin.

Tästä viimeisestä matkasta sain kammon tietysti lentämistä kohtaan.
Mikä avuksi?

Olen kuullut joistain ihme tulpista, mitä käyttävät ilmavoimien lentäjät, saa kuulemma joistain apteekeista.Nämä "tulpat" auttavat säätelemään painetta korvassa lennon ajan.
Onko kokemusta?

Pitääkö nyt oikeasti unohtaa lentäminen, vai kärsiä kipua useiden tuntien ajan jos jonnekin haluaa lentää?


VASTAUKSET:


Sipsu - 06.12.2008 - 18:29

Noita ihmetulppia saa apteekeista, myös lentokentältä ja koneestakin. Kuulemma toimivat. Nimeltään ovat muistaakseni earplanes, voit googlettaa.


sit - 06.12.2008 - 21:38

pitää jäädä kotiin


Pippuri - 07.12.2008 - 20:50

Juu ihan apteekista saa. Muistaakseni ne pitää laittaa korviin jo ennen koneeseen menoa, ja pois ottaa vasta kun ollaan ulkona koneesta. Ellen nyt aivan väärin muista! Yliopiston apteekki muuten myy myös puuduttavia korvatippoja, niitäkin voisit kokeilla. Saa ainoastaan tuolta yo-apteekista. Sitten on vielä ihan nasolin-sumute mitä voit laittaa ennen koneeseen menoa, jos röörit pysyisivät paremmin auki.


Iso A - 07.12.2008 - 22:00

Itellä kanssa ongelmia korvien kanssa. Lääkäristä sain duactia, joka otetaan tuntia ennen. Samoin nenäsumute. Sit kun olin raskaana, duactia ei saanut käyttää ja ostin nuo apteekin korvtulpat. Ne oli aivan uskomattoman hyvät, suosittelen.


Odelia - 08.12.2008 - 11:52

Nuo Yliopiston Apteekista ostettavat puuduttavat korvatipat ovat tosi pop. Itsellä ovat auttaneet.
Otan myös aina ennen lentoa Duactin.


mumeli - 15.01.2009 - 15:07

Viime syksynä sain korvalääkäriltä ohjeen myös ottaa pari tuntia ennen koneeseen menoa Duactin, sain hältä myös astmaisille tarkoitettua sumutetta,jota alettiin ottaan jo pari viikkoa ennen lentoa. Sit sain kehoituksen ostaa lasten Nasolinia tippoina, joita piti laittaa selällään maaten jotta ne menisivät poskionteloita myöten tuonne korvia kohti. Käytin niitä nousussa ja laskussa.ruikin istuvillani koneessa lisää, jos oli tarvis.Lasten Nasoliini-pakkauksessa lukee ohjeissa muistaakseni, että aikuisille 5-6 tippaa ennen lentämistä.Jotenkin näin se meni ja luulen että nuo tipat oli se, mikä eniten auttoi. Helpoimmat nousut ja laskut,välilaskuineen, mitä ikinä olen tehnyt ja mikä parasta, vaikutus alkoi heti.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|