Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

vauvanruuat matkalla ja muita kysymyksiä

jolian - 06.12.2008 - 08:22

Moi! Mihin pitää pakata vauvan purkkiruuat, siis lasipurkeissa olevat, jos ottaa niitä matkalle mukaan. Entä onko kukaan raahannut vedenkeitintä ja pottaa matkassaan?!? Puurot haluttais ite keitellä, että syö varmasti kunnolla edes pari ateriaa päivässä. Potta taas olennainen meillä, kun ei oikeastaan tee isompia hätiä enää vaippaan ja on väliin ollut tosi tosi kova masu jne. ongelmia. Onko hotellissa siis yleensä pottavarustus vai ei? Ei viittis riskeerata...

Mitenkäs tuo uiminen/aurinko...kun pitäis suojata lapset pitkähihaisilla (tyttö 1v4kk), niin oletteko antaneet uida vaatteet päällä tuon ikäisten vaiko uikkarit yllä/nakuna? Teneriffalle ollaan suuntaamassa...

Jollakin varmaan on haustaa näitä kysymyksiä lukiessaan, mutta ressaampa nyt vaan rohekasti, kun on eka matka maanantaina edessä!


VASTAUKSET:


Sipsu - 06.12.2008 - 10:20

Yritänpä johonkin vastata. Pottaa en ole mukana hinannut kun on niin suurikin. Kyllä sellainen varmaan löytyy hotellista. Jos ei löydy, marketista ainakin. En ole vedenkeitintä hinannut mukana koska olemme useimmiten olleet huoneistohotelleissa joista löytyy ainakin kattiloita. Lastenruokapurkkeja voi pujotella vaikkapa sukkiin ja muovipussiin. Mutta tosiaan laukkuja heitellään kuin vierasta sikaa, viime reissulla hajosi taas matkalaukku käyttökelvottomaksi.

Pienellä ole pitänyt paitoja suojana ainakin osan uintiajasta. Sitten on ollut hyvä hattu ja hyvät suojakertoimet. Nakuna ei lapset ole uineet, vähintään uikkarit. Ja reissuissa näkee paljon pienillä hihallisia ja lahkeellisia uikkeja. Uimavaippoja pidin pienellä altaassa.

Hauskaa matkaa, mulla on matka helmikuussa.


hei - 06.12.2008 - 12:17

osta halpis potta taitaa maksaa 2ekeä ja sen voi jättää sit hotskuun. vedenkeitin on meillä ollut mukana. lasipurkkeja laitoin matkalaukkuun pyyhkeiden sisään,espanjasta saa kyllä purkkeja mutta maku eri kuin meillä. uinin aikaan lapsi ollut uikkarissa,sitten kevyissä trikoo vaatteissa,päähineitä kantsii varata useita mukaan. illat viileitä joten lämmintäkin vaatetta tarttee,pikku viltti on hyvä olla mukana. jarrusukat on hyvät uimaallas alueella,laatat on todella liukkaita. me ei oikeastaan laiteltu rasvoja paljon,koska suojattiin lapsi trikoilla ja lierihatulla. hauskaa lomaa. hyttysverkko rattaisiin on hyvä ottaa mukaan.


Pippuri - 06.12.2008 - 13:01

Tjären sivuilla ainakin lukee ettei kanarialla tunneta lasten pottaa!! Itse olin aika ihmessäni asiasta. Mutta otin oman mukaan, ei olis mitään tullut ilman kun poika silloin pelkäsi pyttyä. Meillä oli sellanen halpispotta joka oli suht pienen kokoinenkin.

Meillä on siis poika vajaa 2v. Apteekista hain aurinkorasvaa jossa vain fysikaalinen suoja. Sitä laitoin pojalle ja ihan sorteissa ja t-paidassa meillä kyllä oltiin. Kanarialla oltiin myöskin tuossa loka-marraskuun vaihteessa. Uidessa oli uikkarit ja t-paita, välillä oli myös pelkissä uikkareissa ja hatussa, paljaat paikat hyvin rasvattuna siis.

Huoneistohotelli olis mun mielestä aika ehdoton lapsen kanssa, siellä sen puuron saa keitettyä ihan kattilassa ja meillä se oli muutenkin ihan ehdoton hotellivalinta kun tein pojalle muutakin ruokaa huoneessa. Ei kelvannut ravintolaruuat meidän pojalle nimittäin. Mutta aikaisemmalla reissulla kun meillä oli tavallinen hotellihuone niin mulla oli mukana vedenkeitin!

Purkkiruuat kannattaa pakata todella huolella! Olen ottanut kaupasta niitä pahvialustoja missä piltit ovat hyllyssä. Sitten siihen niin monta purkkia kun mahtuu, ja toinen pahvialusta päälle kanneksi. Sitten teippiä reilusti ympärille. Koko hökötys vielä muovipussiin ja keskelle laukkua, ympärille pehmeää.

Pienelle myös aurinkolasit matkaan! Meillä oli koneessa myös oma tutun tuoksuinen tyyny ja pieni fleecepeitto.

Hyvää matkaa!


Ninni - 06.12.2008 - 23:39

Kokemuksia kreetalta ja Teneriffalta ja toden totta eivät tunteneet koko potta-ajatusta kummassakaan. Halpis potta vaan rattaiden alle ja ruumaan, niin ei vie laukussa tilaa. Meillä potta kulki koko ajan rattaiden alla matkassa, joten ravintoloissakin oli tarpeen mukaan käytössä.


jolian - 08.12.2008 - 01:13

kiitos kaikille kovasti - huomenna lennetään ! Jännittää!!!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|