Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

Rahankäyttö lomamatkalla

VIPPIÄ VAI EI? - 26.11.2008 - 13:58

Siis pyrittekö säästämään mahdollisemman paljon rahaa lomalle käytettäväksi vai otatteko sitä varten lainaa, kenties pikavipin?

Itellä tuli sellainen yllättävä juttu mikä vei melkein kaikki lomalle tarkoitetut rahat. Jäihän sitä vielä vähän ,mutta kaikkiin ennalta suunniteltuihin aktiviteetteihin rahat eivät riitä. Mietinkin nyt kallistunko korkeakorkoiseen pikavippiin vai kärvistelläänkö lomalla. Jälkimmäinen vaihtoehto ei houkuttele sillä tuskin ihan heti meille tulee samanlaista matkaa eteen.

Miten olette tehneet vastaavassa tilanteessa?


VASTAUKSET:


helena - 26.11.2008 - 14:51

lomamatkalle säästetään matkarahat, ei vippejä yms luottoja. kalliita, koronkiskontaa sellaiset mun mielestä.


Sipsu - 26.11.2008 - 16:35

Itse olen ennekkoon säästänyt matkakassarahat mutta reissut maksan usein lomaluotolla esim aurinkotilikortilla. Niillä saa hätätilassa rahaa kohteessakin. Pikavippejä en käytä koskaan. Mutta jos en käyttäisi lomaluottoa, en pääsisi paljon koskaan minnekään, ainakaan isommalla porukalla.


Ulla - 26.11.2008 - 16:54

Kateisella meilla ollaan menty, tai sitten luottoa niin, etta heti seuraavasta tilista sen pystyy maksamaan pois mutta ei lainaa olla sen kummemmin lahdetty ottamaan.

Mutta kaikilla kokemuksilla "ei ole hintaa". Eli jos tuntuu, etta nama nyt halutaan kokea ja tehda niin ymmarran pikavipitkin.


äiti ja isä - 26.11.2008 - 23:16

Meillä käytetään paljon luottokorttia, tai siis oikeastaan maksuaikakorttia eli Amex:ia. Maksetaan lähes kaikki kortilla ja sitten laskun tultua maksetaan lasku kerralla pois - ei siis mene korkoa. Meillä siis maksetaan kaikki ruoka yms. Suomessakin tuolla kortilla, kertyy hyvin pisteitä ja välillä saa ilmaisia lentoja yms. En kyllä suosittelisi pikavippejä ottamaan, mieluummin sitten vaikka maksaa tavallisella luottokortilla esim. Visalla - korko huomattavasti pienempi kuin pikavipissä, luottorajan muistaakseni saa 6 tonniin ihan tavallisellakin Visalla. Amex:han ei ole luottorajaa ollenkaan.


Ulla - 27.11.2008 - 05:38

No maksuaikakorttia kutsun meillakin kateiseksi. Luottokorttia tai muuta "rahaa", josta pitaa maksaa ekstraa, on mulle pikavippia, rakkailla lapsilla on monia nimia.


ap - 27.11.2008 - 11:39

Mies sanoi kans ehdottoman ein pikavipille. Ja visani on jo rajaan asti käytetty. Täytyy sitten kärvistellä viikko ennen ja jälkeen matkan. Ja voipi olla että joitain joululahjoja karsitaan listalta.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|