Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - MATKAILU & MENOVINKIT


| Vastaa viestiin | MATKAILU & MENOVINKIT |

Aurinkomatkat vs Finnmatkat

Marakatti - 21.10.2008 - 14:34

Tarkoitus ensi keväänä lähteä reissuun, ehkäpä Kanarialle, ja mukana silloin reilu 1,5v poika. Ollaan miehen kanssa kahden reissattu aina Aurinkomatkojen mukana, mutta nyt kun noita esitteitä selaa, niin Aurinkomatkoilla ei oikein ole lapsia huomioitu. Taasen Finnmatkojen esite pursuaa noita BlueVillage-lapsikohteita. Itse olemme suosineet Aurinkomatkoja senkin takia, että lentävät Finnairilla, Finnmatkat ei.

Nyt kuitenkin houkuttaa suuresti "loikata" Finnmatkojen puolelle. Sieltä löytyy tietoja lämmutetyistä altaista ja "vauvapaketeista" yms, kun Aurinkomatkat ei sanallakaan mainitse et sopii erityisesti lapsille ("sopii perheille" on ainut maininta) tai altaat on lämmitetty jne.

Siispä haluaisinkin kokemuksia Finnmatkojen kanssa reissanneilta, onko kaikki sujunut ok? Onko esitteen tiedot pitäneet paikkansa ja onko kaikki muutenkin sujunut hyvin? Aurinkomatkoista meillä ei ole mitään valittamista koskaan ollut.


VASTAUKSET:


jepulis - 21.10.2008 - 17:38

Me oleemme reissanneet eniten Tjäreborgilla ja ei mitään valittamista myös Finnmatkat ok!


kihha - 21.10.2008 - 18:01

Me ollaan matkusteltu eri matkatoimistoja kautta. Jokaisessa matkatoimistossa on omat vivahteensa. Kokemuksen ( käyty 19 maata) rintaäänellä sanon, ettei se Finnair ole enään se tärkein ja paras lentoyhtiö. Parhaimman palvelun/kohtelun olemme saaneet KLM-koneissa, eikä hassumpi ollut Blue1 tai Lufthansakaan. Seuraavan kerran ollaan lähdössä Finnmatkojen matkaan marraskuussa.Finnmatkat ovat ihan ok, olemme käyneet heidän matkoillaan aikaisemmin, ei valittamista.


me - 21.10.2008 - 22:22

ollaan oltu pari kertaa finnmatkojen matkalla ja meillä onkyllä ollut Finnairin lennot. Itse oon matkustellut paljon ja parasta palvelua on mun mielestä aasialaisilla lentoyhtiöillä (Thai, singapore, Garuda). Musta Finnairin lennot ei oo mikään must juttu.Palvelu ollut kohdeoppailta ihan ok.


ei juuri eroa - 22.10.2008 - 15:24

mitä noita valmismatkoja olen joskus tehnyt useammankin eri firman kautta, niin enpä ole huomannut niissä käytännössä mitään eroa. Tosin lasten kanssa reissaamisesta ei ole mitään kokemusta.

Ja lentoyhtiöistä tosiaan...mm blue1 on munkin mielestä ollut Finnairia parempi. Mutta lennänkin yleensä reittilennoilla enkä lomalennoilla, ne on aika erilaisia.


möhköfantti*85 - 23.10.2008 - 10:09

Ollaan lähdössä marraskuussa kanarialle 8kk vauvan kanssa, ja Finnmmatkojen matka. Ja lennot ovat Finnairin. Ensimmäinen kerta Finnmatkoilla, yleensä ollaan oltu Tjäreborgin matkoilla. Mun mielestä eroja on siinä, että eri matkayhtiöt laskuttaa sylimatkustajasta eri taksoja. Ja joidenkin yhtiöiden kautta pystyy varaamaan matkan yhteydessä vauvakopallisen paikan lennolle, Finnmatkoilta ilmoitettiin, että varaus täytyy tehdä itse Finnairille. Mulle se aiheutti harmaita hiuksia, kun piti netin kautta varata yöllä, jotta sain haluamani paikat...
Finnmatkoilla on kattavat esitteet, mutta selviäähän nuo lapsiystävälliset majoitusvaihtoehdot, kun soittaa matkatoimistoon... Kannattaa kilpailuttaa matkatoimistoja hintojen ja palveluiden suhteen. Finnmatkat laskuttaa sylimatkustajasta 50€, ja jos haluaa lapselle aterian lennolle, niin se täytyy tilata erikseen, eli ei sisälly tuohon 50€.
Muuta en osaa Finnmatkoista sanoa, kun matka vasta edessä!


Yksi kokemus - 26.10.2008 - 00:52

Finnmatkoilta. Elikkä ensimmäinen ja nyt vielä ainut matkakokemus meidän perheellä on juuri Finnmatkoilta. Valitsimmekin juuri sen "lapsiystävällisen" paikan vuoksi. Ja reissu olikin jopa parempi kuin osasimme odottaa. Meillä oli mukana hiukkasen vaille 1-vuotias sekä myös isompia lapsia.

Oltiin Gran Canarialla, Bahia Felizissä Hotelli Monte Felizissä. Omat rattaat oli mukana, syöttötuolia ei tarvittu omassa huoneistossa ja ravintolassa syöttötuoleja oli vinot pinot...
Vauvan sänky huoneistossa oli todella hyvälaatuinen matkasänky, jossa oli extrana vielä kunnon patja ja kaikki petivaatteet tietty.

Huoneistossa oli hyvä keittiönurkkaus, jossa oli kaikki tarpeelliset, -mikro, kahvinkeitin, leivänpaahdin, jääkaappi/pakastin, keraaminen liesi ja kattilat, astiat, sun muut tarvittavat löytyi.

Siivous oli todella hyvälaatuista, huoneiston lattiat ja jopa terassikin lakastiin ja pestiin päivittäin, eli hyvä oli lapsen konttailla. Hotellin yleiset tilatkin olivat niin siistejä, ettei yhtään epäilyttänyt päästää lasta sielläkin lattialle. Niin ja siivoojilla oli aina karkkituliaisia... for babies...

Meillä sujui kaikki todella hyvin, mitään ongelmia ei ilmaantunut. Söimme kuitenkin pääasiallisesti hotellin ravintolassa, koska otimme puolihoidon, ja buffee pöydistä lapsille riitti valittavaksi aina jotain mieleistä.

Kerran kävimme ostoksilla isommassa kauppakeskuksessa, josta ostimme sitten jääkaappiin välipalavarastoon jugurttia, hedelmiä, juomia, leipää ja leikkeleitä.

"Vauvalle" otin vielä kotoa mukaan tutut ja turvalliset purkkiruuat ja tuttelit, niin saattiin pieninkin pidettyä kunnon ruokarytmissä. Kyllähän sielläkin purkkiruokia oli jos millaiset valikoimat, mutta hyvin erilaisilta näytti...

Finnairilla lennettiin ja paluulennolla oli koneessa vapaita paikkoja, joten sain viereeni tyhjän paikan vauvalle. Siinäpä sitten veteli n. 3 tunnin unet heti alkumatkasta, nalle toisella ja rätti toisella korvalla ääniä vaimentamassa.

Niin oli mukava viikko, että varasimme ensi syksylle kaksi viikkoa samaan paikkaan.

Ei sitä nyt arvaa paikkaa vaihtaa, ettei vaan huonompaan joutuisi. Yritin tuossa aikaisemmin kysellä kokemuksia, mutta ei ole kukaan kertoillut. Jos joku kertoo jonkun tosi onnistuneen reissun, niin sitten voi harkita vaihtoakin...mutta kun ei paremmasta kokemusta, niin meille ainakin tämä oli todellakin riittävän hyvä paikka mennäksemme uudestaan !


Väärin - 06.11.2008 - 17:20

väärin väärin möhköfantti. tarkaistas vähän tietojas.
Jos lomalento tehhään finnairin koneella ei tartte koneessa eriksen ruokia tilata ja maksaa. jos lomalento tehdään vaikka tuiflyn koneella niin sillon ruoka maksaa erikseen ja tilataan etukäteen.


lastenhoitaja - 13.11.2008 - 20:57

Ollaan matkustettu PALJON lasten kanssa, myös Aurinkomatkat on ihan o.k lasten kannalta pääasiassa matkusteltu Euroopan kaupunkikohteissa.


möhköfantti*85 - 08.12.2008 - 15:13

Kyllä mun mielestä sylimatkustajalle ei kuulu ateria, vaan se täytyy tilata erikseen. Ja tästä oon melkein satavarma!
Mutta muuten Finnmatkoista, mun mielestä ihan p*rseestä!!! Viimeinen kerta, kun reissaan Finnmatkoilla!
Lastenrattaat hajosivat, kun saatiin lomakohteessa ruumasta ulos, ja oppaat vaan naureskeli, kun pyysin apua...juoksutti mua tiskiltä toiselle, vasta kun itku kurkussa menin pyytää oppailta apua, että en ymmärrä espanjaa, niin tuhahti vaan ja sanos, et mennään sit sinne tiskille tekee vahinkoilmoitus!


Reissaaja - 11.12.2008 - 21:35

Jos lapsi on alle 2-vuotias (sylilapsi), hänelle ei ateriaa kuulu millään lennolla!! Ruuat otetaan itse mukaan ja sen verran mitä pikkuinen syö. möhköfantti*85, olet melkein satavarma! väärää tietoa se nyt kuitenkin on.

Finnairin lennolla ateriat kuuluvat lennolle, erikoisruokavalioiden (vege,gluteeniton) myös, mutta ne täytyy itse esim. internetistä lomalentojen lisäpalvelusta tilata etukäteen. Lyhyemmillä lennoilla mm. Tuifly nordic laskuttaa ateriasta lennolla, mutta oman kokemukseni mukaan ne ovat huomattavasti parempia entä esim. Finnairin.
Matkanjärjestäjät käyttävät hyvin paljon nykyään myös muita lentoyhtiöitä entä Finnairia.

Finnmatkat lentävät Finnairilla sekä omalla lomalentoyhtiöllään TUIfly nordicilla. Me olemme perheeni kanssa suosineet blue villageja juuri palveluiden suhteen ja kun matkassa matkustaa alle 2-vuotias, on taattua että saamme huoneistoon matkasängyn, syöttötuolin ja matkarattaat valmiiksi. Ateriat ovat hyviä buffetteja näissä konsepteissa. Aurinkomatkat ovat myös järjestäjänä mielestäni toinen hyvä vaihtoehto, heidän lapsiystävällissyydestään ei vain ole kamalasti kokemusta.


äippä - 09.02.2009 - 14:21

Ollaan useasti oltu Finnmatkojen lomalla kahden lapsen 2 ja 3-vuotiaan kanssa. Tyytyväisiä lomakohteisiin ja palveluihin. Suosittelen lämpimästi. Lapsi kohteissa paljon touhua perheelle ja kiikut ym. leikki välineet löytyvät läheltä.


reissaaja - 15.02.2009 - 09:50

finnmatkat on mahtava ollaan oltu niilä 4 kertaa loistavaa palvelua lapsi perheille tuifly nordic on hyvä lento yhtiö jos sitä pelkää


perheenpää - 29.05.2009 - 21:37

Ei noi Finnairin lennot oo enää mitenkään erikoisia.
Parhaat kokemukset on Tjääreborgin lentoyhtiöstä, en muista mikä se nyt oli mutta oli kyllä ihan eri luokkaa ku Finnair.


hachiko - 10.07.2009 - 18:36

perheenpää: Tjäreborgin käyttämä lentoyhtiö on Thomas Cook Scandinavia eli entinen MyTravel.

Otin pelkät lennot Kanarialle Finnairin Lomalennoille joululle 2008. Kone oli mennen tullen Aurinkomatkojen tilauslento. Kokemus oli huono, Finnairin B757-koneiden istuimilla oli leivänmuruja ja suklaapapereita ja myös lattioilla. Palvelu oli hidasta, lennot mennen tullen yli tunnin myöhässä. Lipunhintaan 600 euroa nähden oli todella huonoa palveluntasoa, eikä Kanarian suorille lennoille ole kunnon kilpailua, missä on Air Finland esim?
Paluumatkalle Las Palmasista Helsinkiin, Finnair oli unohtanut lähettää matkustaja- ja paikkalistat kentän lähtoselvitykseen, niitä odotettiin 1.5 tuntia kuumassa hallissa, jossa oli paljon pieniä lapsia ja vanhuksia. Jono ulottui terminaalin oville asti (kaksi AY:n lentoa). Aurinkomatkat päätti aloittaa lähtöselvityksen käsin, mikä tarkoittaa, että jos olit EXIT paikan ostaneena seisomassa jonon keskivaiheilla, oli maksettu paikkasi annettu pois ja päädyit istumaan polvet kiinni etupenkkiin seuraavaksi kuudeksi tunniksi. Samoin, ei ehtinyt tämän episodin jälkeen käymään lentokentän liikkeissä eikä ravintoloissa, koska koneen lähtöä kuulutettiin pian.

Seuraavan joulun 2009 lennot ostin Tjäreborgilta, yhtiönä Thomas Cook Scandinavian Airbus A321. Yllätyin, että oston jälkeen sain soittaa heille 09 -alkuiseen numeroon ja varasin samalla paikat lisämaksua vastaan. Palvelu puhelimessa oli tosi ystävällistä ja suomeksi. Todella kätevää. Kun Finnairilla saa odottaa 30 päivää ennen lähtöä avautuvaa nettivarausta. AY:n lomalentoja en enää käytä, ne ovat olleet aina epämiellyttäviä B757:n kärsimysputken kanssa, lennän joko Thomas Cookin koneilla tai Saksan kautta Air Berlinillä, joka on paras, mutta vie aikaa koneenvaihtoineen.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|